pc_magas έγραψε:Ok καλά τα Λες αλλά αν τα άτομα μάζας είναι ευσείνηδητα τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα
Είναι όντως μια καλή περίπτωση αυτή, αλλά μάλλον σπάνια αν το καλοεξετάσει κανείς... Διαφέρει πολύ το παράδειγμα κοινωνικών περιβαλλόντων όπου υπάρχουν γενικευμένες θετικές συμπεριφορές (πχ το χιλιοπαιγμένο κλισέ για την κοινωνική και οικολογική συνείδηση των σκανδιναβών κλπ). Εκεί δεν είναι παράδειγμα μάζας γιατί αποτελεί ατομική επιλογή καθενός, περασμένη μέσα από κοινωνικό πρότυπο. Αντίθετα, η έννοια της μάζας δεν περιλαμβάνει ατομικότητα (δεν είναι άθροισμα πολλών ατόμων, είναι ένα πράγμα και μάλιστα επικίνδυνο, ως εκ του μεγέθους).
Μένει να καταλάβει κανείς ποιός είναι πίσω από την επιλογή των προβαλλομένων στη μάζα στόχων...
Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα και δεν έχει νόημα να χαθεί κανείς σε εννοιολογική συζήτηση, το νόημα είναι απλό.
Αξίζει ένα αστείο των monty python από την ταινία «the life of Brian» (ελληνικός τίτλος «ενας προφήτης μα τι προφήτης» [ασχετο: ποιός το φαντάστηκε αυτό?]) όπου ο καημένος ο Brian μιλά στο πλήθος που είναι έξω από το σπίτι του και λέει στον κόσμο διάφορα, μεταξύ των οποίων τους λέει να κρατούν την ατομικότητα τους και να μην μαζοποιούνται γιατί ο καθένας είναι ξεχωριστός. Το πλήθος επαναλαμβάνει μηχανικά με ένα στόμα «δε μαζοποιούμαστε» και «είμαστε διαφορετικοί», εκτός μια μια φωνή στο τέλος που φωνάζει μόνος του «εγώ δεν είμαι...».
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800