Χμμ για σχολιαστε αυτό

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Χμμ για σχολιαστε αυτό

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 13 Σεπ 2009, 12:19

έγραψε:Be the change you want to see in the world, lead a movement
If you will , it is not a dream

Το είδα σε μια υπογραφή ενός μέλους.Αυτό για μένα σημαίνει ότι αν θέλουμε μια αλλαγη πρέπει να την κανουμε εμείς.
Και εγώ συμφωνώ με αυτό
Ποια η γνώμη σας γι αυτό
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Re: Χμμ για σχολιαστε αυτό

Δημοσίευσηαπό mrjack » 13 Σεπ 2009, 14:01

Αυτο σημαινει.

Αν και ο σημερινος ανθρωπος παει με την μαζα.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 13 Σεπ 2009, 14:44

pc_magas έγραψε:
έγραψε:Be the change you want to see in the world, lead a movement
If you will , it is not a dream

Το είδα σε μια υπογραφή ενός μέλους.Αυτό για μένα σημαίνει ότι αν θέλουμε μια αλλαγη πρέπει να την κανουμε εμείς.
Και εγώ συμφωνώ με αυτό
Ποια η γνώμη σας γι αυτό

Μέσα είσαι :thumbup:.

Be the change you want to see in the world (Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο ;)) , (και πως θα το κάνεις αυτό?) lead a movement
Πες μια ιστορία > Σύνδεσε μια "φυλή" (ομάδα ανθρώπων) > Οδήγησε ένα κίνημα/κίνηση > Κάνε την αλλαγή .

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το "Όλοι σκέφτονται ν΄αλλάξουν τον κόσμο,αλλά κανείς δε σκέφτεται ν΄αλλάξει τον εαυτό του!" του Τολστόι, από εκεί πρέπει να αρχίσουμε

Πιστεύω την αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε ως κοινότητα , δηλ. να κάνουμε το linux και το ΕΛΛΑΚ γνωστό και εν τέλει το linux να αντικαταστήσει τα windows ως ένα βαθμό (If you will , it is not a dream :P ), μπορούμε να την πετύχουμε μέσω αυτού του σχεδιαγράμματος δράσης (Πες μια ιστορία > Σύνδεσε μια "φυλή" (ομάδα ανθρώπων) > Οδήγησε ένα κίνημα/κίνηση > Κάνε την αλλαγή .)
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 13 Σεπ 2009, 15:10

Σωστά δίκιο έχεις. Πάρε παράδιγμα την τωρινή πολιτική κατάσταση αφού κανείς δεν κάνει την αλλαγή (Δηλαδή να καταπολεμίση την διαφθορά) και κανείς δεν αντιδρά με αυτό τότε η υπάρχουσα κατάσταση υπάρχει και η διαφθορά συνεχίζεται. Άρα έμεις τα θέλουμε και υπάρχουν.
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 13 Σεπ 2009, 15:19

Μονο που ο πολιτικος κοσμος δεν εχει τοσο ξεκαθαρες πλευρες σε σχεση με τον κοσμο του λογισμικου.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuderix » 13 Σεπ 2009, 15:54

"c7p εγραψε :
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το "Όλοι σκέφτονται ν΄αλλάξουν τον κόσμο,αλλά κανείς δε σκέφτεται ν΄αλλάξει τον εαυτό του!" του Τολστόι, από εκεί πρέπει να αρχίσουμε "
Ποσο σοφη κουβεντα
Δυστυχως για μενα εχω ενα μαγαζι λιανικης και με αυτα που βλεπω εχω σιχαθει την ελληνικη "λεβεντια","ευγενεια","καπατσοσυνη","αντιρατσιστικη διαθεση",... και πολλα ακομα .Εαν οδηγας αυτοκινητο πολυτελειας θεωρεισαι μαγκας εξυπνος κυριος ανοιγουν οι πορτες.Εκει εχουμε φτασει στους "δηθεν" και στα λαμογια.Για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω ολους οσους εχουν τετοια αυτοκινητα αλλα ειναι καποια πραγματα που τα διακρινεις
1 Γνώσεις Linux: Προσπαθώ ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 12.04 precise 3.7.0-030700-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-25-generic, Ubuntu 3.5.0-24-generic
3 Intel Pentium CPU G630 @ 2.70GHz ‖ RAM 3678 MiB ‖ ASRock H61M-S
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 wlan0: 0846:4260 NetGear WG111v3 54 Mbps Wireless [realtek RTL8187B] ⋮ eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet [1969:2062] (rev c1)
http://imagebin.ubuntu-gr.org/files/1372175733.png
Άβαταρ μέλους
ubuderix
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: ubuderix
IRC: ubuderix
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 13 Σεπ 2009, 17:35

ubuderix έγραψε:"Όλοι σκέφτονται ν΄αλλάξουν τον κόσμο,αλλά κανείς δε σκέφτεται ν΄αλλάξει τον εαυτό του!" του Τολστόι

Ωραίο.
Αν θέλεις μπορείς να το κάνεις ποστ και στο σχετικό θέμα --> Αγαπημένα Quotations
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 13 Σεπ 2009, 18:53

c7p έγραψε: ...
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το "Όλοι σκέφτονται ν΄αλλάξουν τον κόσμο,αλλά κανείς δε σκέφτεται ν΄αλλάξει τον εαυτό του!" του Τολστόι, από εκεί πρέπει να αρχίσουμε
...

+1

Ενας αλλά Λέων ο Λέων (Τολστόι). Στην πραγματικότητα όλοι θέλουν την αλλαγή του κόσμου να την κανουν κάποιοι άλλοι, ενώ οι ίδιοι θα ζουν στο καλύτερο αλλαγμένο περιβάλλον χωρίς να έχουν κάνει τίποτα. Πχ, ας σταματήσουν οι άλλοι να κορνάρουν / μαρσάρουν / ρυπαίνουν / κλέβουν κλπ.

Από εκεί άλλωστε πηγάζει και το αντίστροφο υπερ-επιχείρημα «αφού δεν το κάνει κανείς εγώ θα το κάνω?» (για κάτι καλό εννοείται) ή «αφού το κάνουν όλοι εγώ χαζός είμαι?» (για κάτι κακό).

Γι'αυτό, όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι... Δηλαδή, ας αφήσουμε τα πολύ μεγαλόπνοα σχέδια, τις συστρατεύσεις και τις πανστρατιές και τις οργανώσεις (στις οποίες συμμετέχουν άλλοι) και ας προσπαθήσει ο καθένας να κάνει κάθε φορά αυτό που θέλει να βλέπει να κάνουν και οι άλλοι. Αναπόφευκτα, το σύνολο θα βρεθεί εκεί που πρέπει... Διότι ας μην ξεχνά κανείς ότι η μαζοποίηση είναι και κακό πράγμα αλλά και εγκυμονεί κινδύνους σε γενικευμένο επίπεδο...
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 13 Σεπ 2009, 21:24

Ok καλά τα Λες αλλά αν τα άτομα μάζας είναι ευσείνηδητα τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 13 Σεπ 2009, 22:22

pc_magas έγραψε:Ok καλά τα Λες αλλά αν τα άτομα μάζας είναι ευσείνηδητα τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα

Είναι όντως μια καλή περίπτωση αυτή, αλλά μάλλον σπάνια αν το καλοεξετάσει κανείς... Διαφέρει πολύ το παράδειγμα κοινωνικών περιβαλλόντων όπου υπάρχουν γενικευμένες θετικές συμπεριφορές (πχ το χιλιοπαιγμένο κλισέ για την κοινωνική και οικολογική συνείδηση των σκανδιναβών κλπ). Εκεί δεν είναι παράδειγμα μάζας γιατί αποτελεί ατομική επιλογή καθενός, περασμένη μέσα από κοινωνικό πρότυπο. Αντίθετα, η έννοια της μάζας δεν περιλαμβάνει ατομικότητα (δεν είναι άθροισμα πολλών ατόμων, είναι ένα πράγμα και μάλιστα επικίνδυνο, ως εκ του μεγέθους).

Μένει να καταλάβει κανείς ποιός είναι πίσω από την επιλογή των προβαλλομένων στη μάζα στόχων...

Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα και δεν έχει νόημα να χαθεί κανείς σε εννοιολογική συζήτηση, το νόημα είναι απλό.

Αξίζει ένα αστείο των monty python από την ταινία «the life of Brian» (ελληνικός τίτλος «ενας προφήτης μα τι προφήτης» [ασχετο: ποιός το φαντάστηκε αυτό?]) όπου ο καημένος ο Brian μιλά στο πλήθος που είναι έξω από το σπίτι του και λέει στον κόσμο διάφορα, μεταξύ των οποίων τους λέει να κρατούν την ατομικότητα τους και να μην μαζοποιούνται γιατί ο καθένας είναι ξεχωριστός. Το πλήθος επαναλαμβάνει μηχανικά με ένα στόμα «δε μαζοποιούμαστε» και «είμαστε διαφορετικοί», εκτός μια μια φωνή στο τέλος που φωνάζει μόνος του «εγώ δεν είμαι...».
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων