Για διάφορους λόγους καθυστέρησα λίγο την εγκατάσταση κάτι που τελικά έγινε χθες και όλα πήγαν οκ... (κάπου στις 3.00 τα ξημερώματα και τώρα είμαι με το ένα μάτι κλειστό)
Κάνετε εξαιρετική δουλειά και όλα πήγαν πολύ ομαλά. Το μόνο που με προβλημάτισε λίγο και αυτοσχεδίασα σύμφωνα με το σκεπτικό των οδηγών σας για το gparted είναι το εξής:
Έχω ένα φυσικό σκληρό και όταν εγκατέστησα W$ επέλεξα να το χωρίσω σε 2 partitions. Ο χωρισμός τότε έγινε κάτι που το είδα με το gparted χθες σε έναν primary και έναν extended εντός του οποίου ήταν ο logical. Στον primary είχα τα W$ και η λογική ήταν να εγκαταστήσω στον 2ο δίσκο ο οποίοσ όμως είδα ότι είναι extended - logical.
Επέλεξα να μικρύνω πρώτα το logical στο gparted, ακολούθως μίκρυνα όλο το extended και το υπόλοιπο πλέον μου έδινε δυνατότητα να το κάνω primary ext4 και primary linux-swap. Στο τέλος άφησα και καμιά 200αριά Mb όπως είχε και πριν (πριν ήταν 7.74 τώρα φάνηκα μπόλικος και του έδωσα αέρα).
επέλεξα να κάνω ext4 και όχι ext3 όχι ότι ξέρω τη διαφορά απλά μου φάνηκε καλύτερο...
Anyway όλα οκ ...ετκός από ...
έχω ATI Radeon 9200SE (πρόβλημα ε ?) AMD Athlon 64bit +2000. Όταν επιλέγω στην εμφάνιση την κανονική τα παράθυρα και γενικά το μηχάνημα ψιλό σέρνεται σε ότι αφορά το γραφικό κομμάτι. ουτε background δεν δείχνει ή άλλαζει. Αν βάλω την χαμηλή (none) τότε όλα οκ. Ωστόσο το πρωί παρατήρησα ότι πάγωσε στο screensaver... Διάβασα αρκετά σχετικά με την κάρτα και γενικά τους drivers και πιστεύω το απόγευμα θα το λύσω γιατί δε μπορώ να φανταστώ ότι αυτη είναι η κανονική απόδοση του συστήματος. Η έκδοση είναι η 9.10 και μάλλον θα την αναβαθμίσω σε 10.04 (να το κάνω ?) Οπότε πιστεύω να φτιαχτεί μόνο του. Η αλήθεια είναι επίσης ότι χθες που δεν είχα διαβάσει ακόμη εγκατέστησα και τους κλειστούς της ΑΤΙ κάτι που τελικά για αυτή την κάρτα δε παίζει. Βέβαια μετά τους έβγαλα αλλά είχε πάει 3.00 και ούτε καταλάβαινα τι έκανα. Μετά έβαλα και κάτι που έλεγε DRI, mesa ή vesa χαχαχα και τελικά όταν έκανα lspci | vga δεν έβγαζε τίποτα όπως και όταν έκανα aticonfig δεν έβγαζε τίποτα. Όλα ρολόι συνεπώς...
Τέλος ο ήχος έκανε κάτι κουλά τώρα νομίζω παίζει ή εν πάση περιπτώση θα παίξει...
Συγκεντρώνοντας είμαι ήδη εντυπωσιασμένος με το νέο κόσμο και περιμένω να γυρίσω σπίτι να τα πειράξω λίγο ακόμη. Εντυπωσιακά όλα...
Συγνώμη για τα πολλά που είπα ελπίζω να μην κούρασα πολύ... (μη με ban άρετε από τώρα...)

Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Μέτρια (Python, Lisp, Fortran) ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon 64bit +2000 │ 1,5Gb │ PNY NVidia GeForce 512Mb │ .......... │ LG 17" 1280x1024