Η γενιά των 520Ε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η γενιά των 520Ε...

Δημοσίευσηαπό blackpit35 » 07 Μάιος 2010, 14:17

Βασικά θα πρέπει να μας απασχολήσει το πως φτάσαμε μέχρι εδώ.
Μήπως φταίνε οι κυβερνήσεις από το '74 και μετά οι οποίες έκαναν λάθος επιλογές; Π.χ.ζούμε στην Ελλάδα,έχουμε ήλιο τουλάχιστον 7 μήνες τον χρόνο,είναι δυνατόν να πληρώνουμε τόσα για ηλεκτρική ενέργεια, ενώ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιείσουμε τις εναλλακτικές πηγές ( φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κτλ) ;
Μήπως φταίμε και εμείς οι ίδιοι που βολευτήκαμε με τα ψίχουλα ενώ οι άλλοι τρώγανε και τρώνε με χρυσά κουτάλια; Πόσοι από εμάς δεν βολεύτηκαν από τον "τάδε" βουλευτή, ενώ ξέραμε τι λαμόγιο είναι; Δεν ξέραμε ότι αρπάζει μίζες; δεν ξέραμε ότι τα αρπάζει από τις υπερκοστολογήσεις; Σαφώς και το ξέραμε αλλά είπαμε..βολευτήκαμε!
Είναι σύνθετο το πρόβλημα...
Ευτυχώς τώρα τελευταία άρχισε να ξυπνάει ο κόσμος.
Και δυστυχώς ίσως τώρα να είναι πολύ αργά.
Δεν ξέρω που θα οδηγήσουν όλα αυτά..ξέρω όμως ότι με 500 και 700 ευρώ με τις συνθήκες που επικρατούν, άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει.
Και επίσης ξέρω ότι με τους συγκεκριμένους 300 οι Θερμοπύλες έχουν ήδη πέσει. (φυσικά υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις, μην τους πάρει όλους το ποτάμι).
Αυτά που είδαμε προχθές, είναι μόνο η αρχή..τα χειρότερα έρχονται.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04 σε Sony Vaio VPCF11M1E
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής Intel® Core™ i5-520M Processor @ 2.40GHz│ Μνήμη 3258 MiB
│ Κάρτα Γραφικών GeForce GT 330M│ Οθόνη & Ανάλυση 1920 x 1080
blackpit35
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 07 Μάιος 2010, 17:30

έγραψε:Ευτυχώς τώρα τελευταία άρχισε να ξυπνάει ο κόσμος.

Αυτο... απο που το συμπαιρενεις? Απο τις πορειες? Απο τις βρισιες προς τους πολιτικους? Απο το οτι κλεισαμε τις τηλεορασεις (λεμε τωρα...) και ενημερωνομαστε απο τα blogs?

Εγω ξερω και το καταλαβαινω στο πετσι μου, οτι μεσα σε 7-8 μηνες το μονο που αλλαξε στην Ελλαδα ειναι το υψος του χρεους... και το υψος των φορων που πρεπει να καταβαλουμε... μη μου πειτε οτι μεσα σε αυτους τους μηνες... σταματησε η διαφθορα... η φοροδιαφυγη κτλ. ουτε σε 10 χρονια δεν προκειτε... Μηπως ποιαστηκαμε κοροιδα... και παλι... :?: εδω και 30-40 χρονια πεζεται ενα παιχνιδι στις πλατες μας... και δυστυχως συνεχιζεται... καθε μερα... μας καθοδηγουν εκει που θελουν... με το τροπο τους.

"Η αλλαζουμε η βουλιαζουμε"... "η ΔΝΤ η χρεωκοπια"... μπρος γκρεμος... και πισω ρεμα... Συγγνωμη ... ειναι αυτες επιλογες? Δηλαδη δεν υπαρχουν αλλες? Και φυσικα υπαρχουν... αλλα κανεις δεν μας τις παρουσιασε...

Εχει να γινει της Αργεντινης... και ακομα χειροτερα...

Συμπληρωνω... δειτε αυτο... http://troktiko.blogspot.com/2010/05/bl ... _5680.html ... συγκεντρωση εξουσιας... εχουμε καταντηση σαν την πρωτη τριλογια του Starwars... :ugeek: ;)
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 07 Μάιος 2010, 18:05

Καλά μόνο στα 500 Ευρώ μείνατε εγώ ξέρω ένα παιδί που παίρνει 200 ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ Η ΝΑ ΤΟ ΨΑΝΑΠΩ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ :silent: :silent: :silent: :evil: :evil: :evil:
stavrosLinux έγραψε:οι δικοί μας θα φύγουν στο εξωτερικό όπου θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες.

φίλε έχουν φύγει ήδη και φυσικά παίρνουν και τους γονείς τους μαζί.
Να μην σου πω ότι σκέφτομαι και εγώ να φύγω από αυτή την Γα****νη Χώρα :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 07 Μάιος 2010, 18:24

έγραψε:Να μην σου πω ότι σκέφτομαι και εγώ να φύγω από αυτή την Γα****νη Χώρα

και που θα πας??? για ξανακοιτα τι γινεται γυρω σου... σχεδον ολη η ευρωπη εχει πανω κατω τα ιδια προβληματα... ανεργια, χρεη κτλ... Αμερικη? Και αυτη τα ιδια... Κινα... Ιαπωνια... Ινδιες... μπααα χλωμο... Αφρικη? Ισως για το μουντιαλ και παλι πισω... Μονο καμμια Αυστραλια μενει και καμμια σκανδιναβικη χωρα...
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 07 Μάιος 2010, 18:50

xqtr έγραψε:

και που θα πας??? για ξανακοιτα τι γινεται γυρω σου... σχεδον ολη η ευρωπη εχει πανω κατω τα ιδια προβληματα... ανεργια, χρεη κτλ... Αμερικη? Και αυτη τα ιδια... Κινα... Ιαπωνια... Ινδιες... μπααα χλωμο... Αφρικη? Ισως για το μουντιαλ και παλι πισω... Μονο καμμια Αυστραλια μενει και καμμια σκανδιναβικη χωρα...

Μάλλον θα την κάνω για Αγγλία, όσο τώρα για το αν είναι δύσκολα δεν το νομίζω.
Μια γνωστή μου πήγε Σουηδία, βέβαια περνάει λίγο δύσκολα τώρα στην αρχή ώσπου να μάθει τη γλώσσα αλλά έχει καλές προοπτικές για μετά.
Να κάτσω να κάνω τι στην Ελλάδα ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Άσε που από ότι έμαθα σκοπεύουν να καταργήσουν όλες τις Υ.Δ.Ε. (Δημόσια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών)
χέσε μέσα ούτε το δημόσιο δεν έχει μέλλον πλέον. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 07 Μάιος 2010, 19:00

Off topic:
και επειδή είμαι πολύ τσατισμένος με όλα όσα γίνονται και πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα.
Πάρτε ένα βίντεο που λίγο πολύ με εκφράζει και εμένα.
Άλλο αν τα λέει ο Αρναούτογλου

Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 07 Μάιος 2010, 21:05

έγραψε:Μάλλον θα την κάνω για Αγγλία,

Για ξανασκεψου το λιγο... παρε σαν δεικτη τα ποσοστα ανεργιας... θα δεις οτι δεν διαφερουν και πολυ απο αυτα της Ελλαδας... :lol:

έγραψε:χέσε μέσα ούτε το δημόσιο δεν έχει μέλλον πλέον

Γιατι?... αυτο ειχες σαν ονειρο... να μπεις και εσυ στο δημοσιο?

Δυστυχως η θεση στο δημοσιο, λογω του οτι ο ιδιωτικος τομεας υποφερει, εχει παραξηγηθει... Το μονο ωφελος που εχει/ειχε καποιος απο το δημοσιο ηταν ο σταθερος μισθος... και τιποτα αλλο... ουτε προοπτικες για προαγωγες, ουτε μεγαλους μισθους (δεν μιλω για αυτους που κατεχουν τις μεγαλες θεσεις... με το τροπο που τις εχουν παρει)... Στον ιδιωτικο τομεα... εισαι ελευθερος να παρεις την ζωη στα χερια σου... μπορεις να ξεκινησεις απο πολυ χαμηλα και με το μυαλο και την επιχειρηματικοτητα σου να φτασεις ψηλα... φυσικα με το αναλογο ρισκο... και με το οτι θα πρεπει να διαθεσεις πολλες ωρες/μερες/χρονια δουλειας, εις βαρος της οικογενειας/ελευθ. χρονου κτλ. Και γιαυτο υπαρχουν και οι αναλογες αποδοχες. Ακομα και σε αυτην την εποχη... αμα εισαι "επιχειρηματικο δαιμονιο" και εχεις λιγη βοηθεια... μπορεις να κανεις χοντρα λεφτα..

Διαλεγεις και παιρνεις...
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 07 Μάιος 2010, 21:36

xaris2335 έγραψε:
xqtr έγραψε:

Μάλλον θα την κάνω για Αγγλία, όσο τώρα για το αν είναι δύσκολα δεν το νομίζω.
Μια γνωστή μου πήγε Σουηδία, βέβαια περνάει λίγο δύσκολα τώρα στην αρχή ώσπου να μάθει τη γλώσσα αλλά έχει καλές προοπτικές για μετά.
Να κάτσω να κάνω τι στην Ελλάδα ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Άσε που από ότι έμαθα σκοπεύουν να καταργήσουν όλες τις Υ.Δ.Ε. (Δημόσια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών)
χέσε μέσα ούτε το δημόσιο δεν έχει μέλλον πλέον. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

θα γίνει του "Καλλικράτη" γενικώς δηλ. θα συγχωνεύονται υπηρεσίες, σχολεία κλπ. Θα κοπεί πολύ "πράμα" από το Δημοσίο και το να μπει κάποιος πλέον θα είναι αρκετά δύσκολο. Όποιοι καταφέρουν και πιαστούν με τον τουρισμό και υπηρεσίες, δεν βλέπω προοπτική για κάτι άλλο. Υπάρχουν προοπτικές σε άλλες χώρες, βασικό είναι η γνώση της γλώσσας και Η/Υ.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 07 Μάιος 2010, 22:19

xqtr έγραψε:Στον ιδιωτικο τομεα... εισαι ελευθερος να παρεις την ζωη στα χερια σου... μπορεις να ξεκινησεις απο πολυ χαμηλα και με το μυαλο και την επιχειρηματικοτητα σου να φτασεις ψηλα...

Θα βγω λιγο εκτός θέματος αλλα η συγκεκριμένη ιδέα αποτελει μια βασική κολόνα του φιλελευθερισμού/καπιταλισμου. Ο πιο άξιος ανταμοίβεται περισσότερο κι αυτό το "περισσοτερο" ειναι απεριοριστο.

Αυτην η ιδέα έχει μια μεγάλη φιλοσοφική τρύπα. Καταρχήν το να είσαι άξιος είναι μισή πρόταση, το σε τι είσαι άξιος είναι η άλλη μισή πρόταση που συνήθως δεν αναφερεται. Αυτο που θα έπρεπε να ανταμοίβει μια κοινωνία και κατα συνέπεια ενα πολιτικο/οικονομικό/ηθικό σύστημα δεν ειναι το να ειναι κανείς άξιος αλλα το να χρησιμοποιεί τις ικανότητες του κατα τρόπο χρήσιμο για την κοινωνία.

Πολλοί απο εμάς μεγαλώνουμε με την πεποίθηση ότι η εξυπνάδα, εργατικότητα και τα ταλέντα μας είναι επιταγές που γεννηθήκαμε για να τις εξαργυρωσουμε.
Όχι. Αυτό που θα έπρεπε να εξαργυρώνουμε είναι η χρησιμότητά μας στην κοινωνία

Κανεις δεν αμφιβάλλει ότι και οι μαφιόζοι, εμποροι ναρκωτικών κτλ. αλλα και οι τραπεζίτες, χρηματιστές, κατασκευαστές πολεμικών εξοπλισμών δεν μπορεί παρα να είναι εξυπνότατα, εργατικότατα και ικανότατα άτομα. Αυτό που ΔΕΝ ειναι, ειναι χρήσιμοι για τους υπόλοιπους.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ark@s » 07 Μάιος 2010, 22:24

blackpit35 έγραψε:
Αυτά που είδαμε προχθές, είναι μόνο η αρχή..τα χειρότερα έρχονται.

Αυτό ακριβώς... Πιστεύω ότι αυτό που έγινε προχθές δεν ήταν τίποτα. Αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε μυαλά όχι 3-4, αλλά εκατοντάδες νεκρούς θα έχουμε. Τα πράγματα δείχνουν να αγριεύουν από κάθε πλευρά.

Όσο για την φυγή στο εξωτερικό... Οκ να φύγουμε, αλλά όταν έρθει παρόμοια κατάσταση στην χώρα που είμαστε τι θα κάνουμε? Θα γυρνάμε από χώρα σε χώρα? Κι εγω είμαι Ισπανία τους τελευταίους μήνες και θα είμαι για άλλους 3-4 σίγουρα. Και μετά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά το τί θα κάνω και ακόμα δεν μπόρεσα να αποφασίσω....
Άβαταρ μέλους
ark@s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων