Συντονιστής: konnn

panligo έγραψε:tolis_01 έγραψε:Και είναι καλό τώρα που λογοκρίνουν το ιντερνετ τους;
Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι λογοκρίνουν το κόσμο με αυτό τον τρόπο...ίσως έτσι μοιάζει αλλά δεν το βλέπω έτσι.
Δεν νομίζω ότι στο fb μπαίνουμε για να εκφράσουμε τις απόψεις μας... Υπάρχουν ένα σωρό άλλα sites που σου επιτρέπουν να εκφραστείς ελεύθερα σε μεγαλύτερο βαθμό και ποιο εύκολα (από άποψη χρηστικότητας και μη) όπως είναι τα blogs, forum κτλ.. Μπροστά στην ελευθερία έκφρασης που προσφέρουν αυτά το fb είναι αμελητέο.
Το 99% των χρηστών του fb το χρησιμοποιούν για τα παιχνίδια του και για τα on-line αλμπουμ φωτογραφιών και βίντεο όπου μπορούν να σχολιάσουν. Με λίγα λόγια το fb είναι περισσότερο ένας τρόπος διασκέδασης (αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι) παρά ένας τρόπος έκφρασης απόψεων και ιδεών.
Κατά την γνώμη μου ένα site όπου όλοι χρησιμοποιούμε για 'χαβαλέ' και μέσω αυτού κάποιοι συγκεντρώνουν προσωπικά μας δεδομένα προκειμένου να βγάλουν χρήματα με τον σίγουρο κίνδυνο ότι αυτά τα προσωπικά δεδομένα διακινούνται από εταιρία σε εταιρεία για εκμετάλλευση είναι πολύ ποιο σημαντικό θέμα από το να φοβόμαστε ότι πάει να γίνει λογοκρισία αν ένα κράτος προσπαθεί να προστατέψει τους πολίτες του με αυτόν τον τρόπο.
Εκεί που θα πρέπει πραγματικά να ανησυχήσουμε είναι αν πάει να γίνει κάτι τέτοιο σε forum και σε blogs και όχι να λέμε για το fb που στην τελική ούτε μας επιστρέφει τίποτα από τα τεράστια κέρδη που βγάζει από εμάς...

tolis_01 έγραψε:Το θέμα είναι το ποιος θα κρίνει ποια sites πρέπει να απαγορευτούν και ποια όχι. Εγώ πχ δεν ασχολούμαι καθόλου με ποδόσφαιρο, αν ήμουν πρωθυπουργός γιατί να άφηνα ανοιχτά ποδοσφαιρόφιλα forums για να σκοτώνονται τα μέλη τους μέσα;
tolis_01 έγραψε:Για αυτό που λές ότι δεν επιστρέφει το facebook, απ'όσο ξέρω χρησιμοποιεί μόνο open source λογισμικό (κάπου το γράφει μέσα στο site) άλλα παίζει και να γυρνάει κώδικα/bugs/κλπ στην κοινότητα

panligo έγραψε:tolis_01 έγραψε:Και είναι καλό τώρα που λογοκρίνουν το ιντερνετ τους;
Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι λογοκρίνουν το κόσμο με αυτό τον τρόπο...ίσως έτσι μοιάζει αλλά δεν το βλέπω έτσι.
panligo έγραψε:Δεν νομίζω ότι στο fb μπαίνουμε για να εκφράσουμε τις απόψεις μας... Υπάρχουν ένα σωρό άλλα sites που σου επιτρέπουν να εκφραστείς ελεύθερα σε μεγαλύτερο βαθμό και ποιο εύκολα (από άποψη χρηστικότητας και μη) όπως είναι τα blogs, forum κτλ.. Μπροστά στην ελευθερία έκφρασης που προσφέρουν αυτά το fb είναι αμελητέο.
Το 99% των χρηστών του fb το χρησιμοποιούν για τα παιχνίδια του και για τα on-line αλμπουμ φωτογραφιών και βίντεο όπου μπορούν να σχολιάσουν. Με λίγα λόγια το fb είναι περισσότερο ένας τρόπος διασκέδασης (αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι) παρά ένας τρόπος έκφρασης απόψεων και ιδεών.
panligo έγραψε:Κατά την γνώμη μου ένα site όπου όλοι χρησιμοποιούμε για 'χαβαλέ' και μέσω αυτού κάποιοι συγκεντρώνουν προσωπικά μας δεδομένα προκειμένου να βγάλουν χρήματα με τον σίγουρο κίνδυνο ότι αυτά τα προσωπικά δεδομένα διακινούνται από εταιρία σε εταιρεία για εκμετάλλευση είναι πολύ ποιο σημαντικό θέμα από το να φοβόμαστε ότι πάει να γίνει λογοκρισία αν ένα κράτος προσπαθεί να προστατέψει τους πολίτες του με αυτόν τον τρόπο.
panligo έγραψε:Εκεί που θα πρέπει πραγματικά να ανησυχήσουμε είναι αν πάει να γίνει κάτι τέτοιο σε forum και σε blogs και όχι να λέμε για το fb που στην τελική ούτε μας επιστρέφει τίποτα από τα τεράστια κέρδη που βγάζει από εμάς...
fotis23 έγραψε:To παραπάνω βίντεο έχει αναρτηθεί 4 χρόνια πριν....σίγουρα τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα.