Το πακιστάν απαγορεύει το facebook

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Το πακιστάν απαγορεύει το facebook

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 22 Μάιος 2010, 00:57

Νομιζω οτι ειναι θεμα μετρου.Κάποιοι ανθρωποι περνάνε ολη την ημερα τους στο facebook.Κανουν φιλους μονο απο εκει και ακονα και αν ειναι με φυσικα ατομα μπορει μεσω κινητου να ειναι παλι στο facebook.νομιζω οτι εκει ειναι το προβλημα.Όπως προβλημα ειναι αν καποιος ολη του την ημερα ειναι μεσα σε ενα φορουμ.Η καθε κοινωνια εχει την δικη της οργανωση και νομιζω οτι αιωνες τωρα ετσι πορευεται η ανθρωποτητα.ο καθενας κρινει με βαση την πολιτισμικη του ταυτοτητα.δεν ξερω αν ειναι σωστο ή λαθος λοιπον το να απαγορευεις το facebook.λαθος ειναι παντως να κρινεις υποτιμητικά εναν λαο.
Λειτουργικό: Ubuntu 11.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Kανονικό Προγραμματισμός: Μέτριος Αγγλικά: Καλά
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 22 Μάιος 2010, 12:28

panligo έγραψε:
tolis_01 έγραψε:Και είναι καλό τώρα που λογοκρίνουν το ιντερνετ τους;

Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι λογοκρίνουν το κόσμο με αυτό τον τρόπο...ίσως έτσι μοιάζει αλλά δεν το βλέπω έτσι.

Δεν νομίζω ότι στο fb μπαίνουμε για να εκφράσουμε τις απόψεις μας... Υπάρχουν ένα σωρό άλλα sites που σου επιτρέπουν να εκφραστείς ελεύθερα σε μεγαλύτερο βαθμό και ποιο εύκολα (από άποψη χρηστικότητας και μη) όπως είναι τα blogs, forum κτλ.. Μπροστά στην ελευθερία έκφρασης που προσφέρουν αυτά το fb είναι αμελητέο.
Το 99% των χρηστών του fb το χρησιμοποιούν για τα παιχνίδια του και για τα on-line αλμπουμ φωτογραφιών και βίντεο όπου μπορούν να σχολιάσουν. Με λίγα λόγια το fb είναι περισσότερο ένας τρόπος διασκέδασης (αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι) παρά ένας τρόπος έκφρασης απόψεων και ιδεών.

Κατά την γνώμη μου ένα site όπου όλοι χρησιμοποιούμε για 'χαβαλέ' και μέσω αυτού κάποιοι συγκεντρώνουν προσωπικά μας δεδομένα προκειμένου να βγάλουν χρήματα με τον σίγουρο κίνδυνο ότι αυτά τα προσωπικά δεδομένα διακινούνται από εταιρία σε εταιρεία για εκμετάλλευση είναι πολύ ποιο σημαντικό θέμα από το να φοβόμαστε ότι πάει να γίνει λογοκρισία αν ένα κράτος προσπαθεί να προστατέψει τους πολίτες του με αυτόν τον τρόπο.

Εκεί που θα πρέπει πραγματικά να ανησυχήσουμε είναι αν πάει να γίνει κάτι τέτοιο σε forum και σε blogs και όχι να λέμε για το fb που στην τελική ούτε μας επιστρέφει τίποτα από τα τεράστια κέρδη που βγάζει από εμάς...

Το θέμα είναι το ποιος θα κρίνει ποια sites πρέπει να απαγορευτούν και ποια όχι. Εγώ πχ δεν ασχολούμαι καθόλου με ποδόσφαιρο, αν ήμουν πρωθυπουργός γιατί να άφηνα ανοιχτά ποδοσφαιρόφιλα forums για να σκοτώνονται τα μέλη τους μέσα;

Πάντως για το facebook, εγώ έχω κάνει συζητήσεις με άτομα και έχω μάθει πράγματα. Ανάλογα τη χρήση που του κάνει ο καθένας.

Για αυτό που λές ότι δεν επιστρέφει το facebook, απ'όσο ξέρω χρησιμοποιεί μόνο open source λογισμικό (κάπου το γράφει μέσα στο site) άλλα παίζει και να γυρνάει κώδικα/bugs/κλπ στην κοινότητα :D

edit: http://developers.facebook.com.iproxy.s ... pensource/ !!
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 22 Μάιος 2010, 13:37

tolis_01 έγραψε:Το θέμα είναι το ποιος θα κρίνει ποια sites πρέπει να απαγορευτούν και ποια όχι. Εγώ πχ δεν ασχολούμαι καθόλου με ποδόσφαιρο, αν ήμουν πρωθυπουργός γιατί να άφηνα ανοιχτά ποδοσφαιρόφιλα forums για να σκοτώνονται τα μέλη τους μέσα;

Το ποιος θα κρίνει αν κάποια sites (και με ποια κριτήρια) θα πρέπει να απαγορευτούν είναι πράγματι κάτι πάρα πολύ δύσκολο να απαντηθεί... Φυσικά για να γίνει η απαγόρευση κάποιων sites θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανόνες.

Εδώ νομίζω πως τα μπερδεύεις λιγάκι... Είναι άλλο πράγμα να κλείνεις κάποιο site επειδή δεν σου αρέσει και άλλο να το κλείνεις επειδή στην ουσία είναι επικίνδυνο για τους χρήστες του... Όπως καταλαβαίνεις εδώ τίθενται 2 (ίσως και περισσότερα) πολύ σημαντικά ζητήματα:

1) Η παρακολούθηση των χρηστών και η συλλογή αμέτρητων προσωπικών δεδομένων.
2) Η χρήση αυτών των προσωπικών δεδομένων σε βάρος των ίδιων των χρηστών με σκοπό το κέρδος (και γιατί όχι την χειραγώγηση)

tolis_01 έγραψε:Για αυτό που λές ότι δεν επιστρέφει το facebook, απ'όσο ξέρω χρησιμοποιεί μόνο open source λογισμικό (κάπου το γράφει μέσα στο site) άλλα παίζει και να γυρνάει κώδικα/bugs/κλπ στην κοινότητα :D

Καλά το να γυρίσει κάποιον κώδικα πίσω στην κοινότητα η το να δηλώσει κάποια bugs δεν είναι και τόσο μεγάλη προσφορά από μία εταιρία... Υπάρχουν χιλιάδες χρήστες (μην σου πω και περισσότεροι!!) ελεύθερου λογισμικού που κάνουν ακριβώς το ίδιο και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από αυτή την εταιρία. Σκέψου μόνο πόσα bugs έχεις εσύ προσωπικά δηλώσει σχετικά με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς.... Όσο για τον κώδικα υπάρχουν πάρα πολλοί που διορθώνουν διάφορα bugs (χωρίς προσωπικό όφελος) και προσφέρουν την εργασία τους σε όλους. Επίσης, κάθε λίγο και λιγάκι δημιουργούνται νέες εφαρμογές από απλούς ανθρώπους (όχι εταιρίες) οι οποίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν στον κόσμο.

Ο μόνος λόγος που, κατά την γνώμη μου, χρησιμοποιεί το fb ελεύθερο λογισμικό είναι το κόστος. Για φαντάσου πόσο θα κόστιζε στην εταιρία να φτιάξει από το μηδέν ότι εφαρμογές χρειάζεται για να παρακολουθεί τον κόσμο... Έτσι παίρνει διάφορες βασικές εφαρμογές που χρειάζεται ανοιχτού κώδικα ώστε να μπορεί εύκολα να τις τροποποιήσει (σε επίπεδο κώδικα) στις ανάγκες της εταιρίας. Όσο για κλειστό λογισμικό δεν το συζητάμε... του είναι τελείως άχρηστο καθώς δεν μπορεί με νόμιμο τρόπο να το χρησιμοποιήσει και να το τροποποιήσει ώστε να συλλέγει προσωπικά δεδομένα σε αυτό τον τεράστιο βαθμό που θέλει...
Όπως καταλαβαίνεις η χρήση του ανοικτού λογισμικού από το fb είναι η μέση οδός.. ο καλύτερος συνδυασμός κόστους και απολαβής.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 22 Μάιος 2010, 13:46

Μα η ουσία είναι ότι το facebook δεν αναγκάζει να κάνεις κάτι. Εμένα πχ δεν με ανάγκασε να ανεβάσω φωτογραφίες μου (και δεν ανέβασα). Δεν με ανάγκασε να δώσω το πραγματικό μου όνομα (και δεν το έδωσα).
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ, είναι ότι έχει σχηματίσει κάπως τον κύκλο ανθρώπων που με περιτριγυρίζουν (φίλοι), αν και αυτό πάλι δεν είναι τόσο στανταρ μιας που έχω και μερικούς φίλους που δεν γνωρίζω στην πραγματική ζωή :D
Κατά τα άλλα, και στο forum του ubuntu-gr έχουμε:
- δηλώσει αρκετοί το όνομά μας (πχ εγώ)
- δηλώσει την ημερομηνία γέννησής μας
- δηλώσει τις πολιτικές, αθλητικές, θρησκευτικές μας προτιμίσεις σε διάφορα topics.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 22 Μάιος 2010, 14:21

Η διαφορά είναι ότι εδώ στο forum (καθώς και στα υπόλοιπα forum) τα στοιχεία που συλλέγουν είναι περιορισμένα σε σχέση με το fd. Επίσης δεν μοιράζουν τα στοιχεία που συλλέγουν από εδώ και από εκεί σε διάφορες εταιρείες με σκοπό το κέρδος... αλλά τα κρατούν καλά φυλαγμένα από τα... αδιάκριτα μάτια του κόσμου.
Αν από μόνος σου θες να βγάλεις κάποια προσωπικά σου δεδομένα στην "φόρα" είναι δικαίωμά σου... Το θέμα είναι το να ξέρεις ότι βγαίνουν στην "φόρα" και ότι τα χρησιμοποιούν με έναν ανορθόδοξο τρόπο με σκοπό το κέρδος... Αν ανέφεραν με απλό και κατανοητό τρόπο το τι κάνουν τα δεδομένα που συλλέγουν δεν νομίζω ότι κάποιος θα ήθελε να γίνει μέλος... αλλά βλέπεις μπορούν και κρύβονται πίσω από ωραίες (και φαινομενικά αθώες) διατυπώσεις και μέχρι εκεί που τους επιβάλει ο νόμος να μας πουν τίποτα περισσότερο...

Στο fb ακόμα και ψεύτικα στοιχεία να δηλώσεις έχουν διάφορους έμμεσους τρόπους ώστε να βρουν τα πραγματικά σου στοιχεία..
Για παράδειγμα υπάρχει μια εφαρμογή όπου μπορείς να δημιουργήσεις το γενεαλογικό σου δέντρο. Ακόμα και αν εσύ δεν δηλώσεις την συγγένειά σου με κάποια πρόσωπα σε αυτή την εφαρμογή οι πιθανότητες κάποιο από τα άλλα συγγενικά σου πρόσωπα να τη δηλώσουν είναι πάρα πολύ μεγάλες (μην σου πω ότι είναι σίγουρο..) έτσι ξέρουν ότι έχεις την τάδε συγγένεια με το τάδε πρόσωπο. Αν το σκεφτείς καλά το θέμα θα διαπιστώσεις ότι ήδη ξέρουν πάρα πολλά για εσένα, για να μην σου πω ότι έχουν μάθει τα πάντα χωρίς να το καταλάβεις...

Επίσης για σκέψου το τι πληροφορίες συλλέγουν από τα διάφορα σχόλια που γίνονται καθημερινά κάτω από τα βίντεο και τις φωτό..
Αν για παράδειγμα ανεβάσει ο ξαδερφός σου μια φωτό με εσάς τους δύο ακόμα και να μην αναφέρει ότι είσαστε ξαδέρφια οι πιθανότητες να το μάθουν από τα σχόλια φίλων σου κάτω από την φωτό είναι τεράστιες..

Άσε πάλι για το τι μπορούν να μάθουν από τις διάφορες συνομιλίες σου μέσω του IM του facebook... ακόμα και για το αν έχεις τσακωθεί με την κοπέλα σου μπορούν να μάθουν!
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 24 Μάιος 2010, 14:32

Μερικές χιλιάδες χρήστες έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής τη διαδικτυακή εκστρατεία «Quit Facebook» η οποία έχει ορίσει την 31η Μαΐου ως ημέρα μαζικής εξόδου από τη δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική της ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής λιγότεροι από 13.500 χρήστες είχαν δηλώσει πρόθυμοι να σβήσουν τους λογαριασμούς τους από το Facebook την 31η Μαΐου -σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα 400 εκατομμύρια ενεργών μελών της ιστοσελίδας. Αλλοι πάλι, καλούν τους χρήστες που δεν συμφωνούν με τους όρους απορρήτου της σελίδας να απέχουν (να μην συνδεθούν) στις 6 Ιουνίου.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το θέμα του απόρρητου οι διαχειριστές του Facebook ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι πρόκειται σύντομα να ενεργοποιήσουν νέους όρους για την προστασία των δεδομένων των χρηστών και να απλοποιήσουν τη διαδικασία «εξόδου» από την ιστοσελίδα.

Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση γύρω από τα θέματα απορρήτου, έχει κινήσει το ενδιαφέρον σε άλλα εγχειρήματα στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία παραμένουν όμως σε εμβρυϊκό στάδιο. Ένα από αυτά, το «Diaspora» τράβηξε την προσοχή του kickstarter -ενός δικτυακού τόπου που προωθεί τη χρηματοδότηση φερέλπιδων εγχειρημάτων.

Όπως σημειώνει το BBC, σε διάστημα λίγων εβδομάδων, οι τέσσερις νεαροί φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που βρίσκονται πίσω από το «Diaspora» έλαβαν μία χρηματοδότηση της τάξεως των 175.000 δολαρίων, αν και είχαν ζητήσει αρχικώς μόνο 10.000.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1139608&lngDtrID=252
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jim137 » 08 Ιουν 2010, 23:28

Spoiler: show
Γνώσεις ⇛GNU/Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος┃ Αγγλικά: Σκράπας
Ubuntu 12.04 (el_GR.UTF-8),
Intel Atom CPU D525 1.80GHz ‖ RAM 3945 MiB ‖ Intel D525MW -
Intel N10 Family Integrated Graphics Controller [8086:a001] (rev 02)
eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
jim137
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jim137
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 09 Ιουν 2010, 10:52

To παραπάνω βίντεο έχει αναρτηθεί 4 χρόνια πριν....σ'ιγουρα τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 09 Ιουν 2010, 15:39

panligo έγραψε:
tolis_01 έγραψε:Και είναι καλό τώρα που λογοκρίνουν το ιντερνετ τους;

Εγώ πάλι δεν νομίζω ότι λογοκρίνουν το κόσμο με αυτό τον τρόπο...ίσως έτσι μοιάζει αλλά δεν το βλέπω έτσι.

Η λογοκρισία είναι λογοκρισία, όπως κι αν την βαφτίσεις κι όπως κι αν θέλεις εσύ προσωπικά να το δεις το ζήτημα. Και μια φασιστική ιστοσελίδα να απαγορεύσεις λογοκρισία είναι και η λογοκρισία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.
panligo έγραψε:Δεν νομίζω ότι στο fb μπαίνουμε για να εκφράσουμε τις απόψεις μας... Υπάρχουν ένα σωρό άλλα sites που σου επιτρέπουν να εκφραστείς ελεύθερα σε μεγαλύτερο βαθμό και ποιο εύκολα (από άποψη χρηστικότητας και μη) όπως είναι τα blogs, forum κτλ.. Μπροστά στην ελευθερία έκφρασης που προσφέρουν αυτά το fb είναι αμελητέο.
Το 99% των χρηστών του fb το χρησιμοποιούν για τα παιχνίδια του και για τα on-line αλμπουμ φωτογραφιών και βίντεο όπου μπορούν να σχολιάσουν. Με λίγα λόγια το fb είναι περισσότερο ένας τρόπος διασκέδασης (αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι) παρά ένας τρόπος έκφρασης απόψεων και ιδεών.

Κατ' αρχήν, ο πρώτος πληθυντικός χρησιμοποιείται λανθασμένα από εσένα. ;) Το γιατί μπαίνει ο καθένας μας στο fb και γιατί και πως το χρησιμοποιεί είναι δικό του καπέλο. Εγώ, π.χ., το χρησιμοποιώ και για πολιτική προπαγάνδα και "σ' όσους αρέσω, για τους άλλους δεν θα μπορέσω". :P Επίσης, άμα μου δείξεις μια σοβαρή έρευνα αγοράς που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό σου ότι "99% των χρηστών του fb το χρησιμοποιούν για τα παιχνίδια του και για τα on-line αλμπουμ φωτογραφιών και βίντεο όπου μπορούν να σχολιάσουν", θα σου πω μπράβο και θα πάω πάσο. Έως τότε ο ισχυρισμός αυτός είναι απλά προσωπική σου εκτίμηση την οποία δεν συμμερίζομαι. :thumbdown:
panligo έγραψε:Κατά την γνώμη μου ένα site όπου όλοι χρησιμοποιούμε για 'χαβαλέ' και μέσω αυτού κάποιοι συγκεντρώνουν προσωπικά μας δεδομένα προκειμένου να βγάλουν χρήματα με τον σίγουρο κίνδυνο ότι αυτά τα προσωπικά δεδομένα διακινούνται από εταιρία σε εταιρεία για εκμετάλλευση είναι πολύ ποιο σημαντικό θέμα από το να φοβόμαστε ότι πάει να γίνει λογοκρισία αν ένα κράτος προσπαθεί να προστατέψει τους πολίτες του με αυτόν τον τρόπο.

Οχού, όλοι ή μάλλον οι περισσότεροι βγάζουν χρήματα από την δική μας χρήση στο διαδίκτυο. Έτσι, είναι ο καπιταλισμός. :thumbdown: :twisted: Προσωπικά, δεν δίνω δεκάρα τι τα κάνει τα προσωπικά μου δεδομένα η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το fb, γιατί αν έδινα δεν θα τα παρουσίαζα φόρα παρτίδα. Έως ότου φτάσουμε στο σημείο να με επισκεφθεί κλιμάκιο της Ασφάλειας λόγω της ενασχόλησής μου με το fb, δεν μου καίγεται καρφί. Και διαφωνώ ριζικά: η λογοκρισία, για μένα, είναι πολύ πιο κατακριτέα πράξη από την εμπορική εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων (νισάφι πια μ' αυτή την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων. Άμα έχεις το κούτελό σου καθαρό, δεν υπάρχει λόγος να κρύβεσαι πίσω από ψευδώνυμα, εκτός κι αν είσαι καλλιτέχνης ή έστω συνταξιούχος καλλιτέχνης, όπως εγώ καλή ώρα.) Συνοπτικά: εσύ συγκρίνεις την απαρχή του φασισμού :sick: (λογοκρισία -κάψιμο βιβλίων έκαναν οι ναζί στην Γερμανία, μετά είπαν να κάψουν κι όλους τους "ανεπιθύμητους") με μια αμφιβόλου νομιμότητας εμπορική πράξη, όπως είναι η πολιτική συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων του fb, και αβίαστα συμπεραίνεις ότι η πρώτη είναι προτιμητέα. Εύγε! Κι εις ανώτερα! :thumbdown:
panligo έγραψε:Εκεί που θα πρέπει πραγματικά να ανησυχήσουμε είναι αν πάει να γίνει κάτι τέτοιο σε forum και σε blogs και όχι να λέμε για το fb που στην τελική ούτε μας επιστρέφει τίποτα από τα τεράστια κέρδη που βγάζει από εμάς...

Είδες που είσαι κοντόφθαλμος; :?: Δηλαδή να φτάσει πρώτα το κακό (ο φασισμός της λογοκρισία, ντε) στην πόρτα μας και μετά να ξεσηκωθούμε; Σε κατάλαβα καλά; Όχι, ρωτάω για να μάθω, δεν σε ειρωνεύομαι. :shock:
fotis23 έγραψε:To παραπάνω βίντεο έχει αναρτηθεί 4 χρόνια πριν....σίγουρα τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα.

Δηλαδή, να έχουν γίνει καλύτερα το αποκλείεις; Και η πρόσφατη αλλαγή που ανακοινώθηκε από την εταιρεία είναι της πλάκας κι αποτελεί απλά "προπέτασμα καπνού"; Εντάξει, σύντροφοι, το καταλαβαίνω ότι σε μερικούς "αριστερούς" κι "αριστερίστικους" κύκλους το fb και παρόμοιες ιστοσελίδες και πρακτικές είναι ότι το 666 για τους τρελαμένους χριστιανούς, αλλά έλεος: δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα ... ενδιάμεσα υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις του γκρι. :roll:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων