Πρὸς ἀναζήτηση διανομῆς

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Πρὸς ἀναζήτηση διανομῆς

Δημοσίευσηαπό monkgr » 08 Σεπ 2010, 18:12

Μιὰ πρώτη δοκιμὴ τοῦ Linux Mint Debian Edition σὲ Virtual Box. Καλὸ φαίνεται... Μένει νὰ τὸ συνηθίσω.

Εικόνα

Πρὸς τὸ παρὸν θὰ μείνει σὲ εἰκονικὴ μηχανή καὶ κύρια διανομὴ θὰ μείνει ὁ Φωτεινὸς Λύγκας. Πάντως μὲ γαργαλάει...
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 08 Σεπ 2010, 18:18

Μια που δουλεύεις με VB κάνε ένα κόπο να δεις και το Arch με Gnome, όπως το (περι)γράφεις παραπάνω. Κι αυτό θα σε βάλει σε σκέψη.
Εγώ το έχω με KDE οπότε δεν μπορώ να επισημάνω τις διαφορές, αλλά σε διαβεβαιώ δεν είναι τόσο πολύπλοκο το στήσιμο, για ένα home pc.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 08 Σεπ 2010, 18:35

@kzlazy
Πρὶν ἀπὸ κάτι μῆνες εἶχα παίξει μὲ τὸ Arch (καὶ μάλιστα μὲ κανονικὴ ἐγκατάσταση!) καὶ τὸ κράτησα γιὰ ἕνα 20ήμερο περίπου. Μετὰ ἀπὸ ἕνα σύντομο ταξίδι στὴν πρωτεύουσα, ὅταν πῆγα νὰ ἐνημερώσω τὸ σύστημα, ἀνακάλυψα ὅτι, μέχρι νὰ μάθεις τὰ χούγια τῆς διανομῆς, πρέπει νὰ εἶσαι συνέχεια άπὸ πάνω καὶ νὰ τρῶς περισσότερη ὥρα στὴ συντήρησή της, παρά σὲ παραγωγικὴ δουλειά. Αὐτὸ εἶναι ποὺ μὲ κάνει ἐπιφυλακτικὸ τώρα, ἂν καὶ νοιώθω λίγο πιὸ ἕτοιμος γιὰ τὴν πρόκληση.
Εὐχαριστῶ γιὰ τὴ συμβουλή, πάντως.

Off topic:
Πολύ μοῦ ἀρέσει ὁ Ντρούπυ ποὺ ἔχεις γιὰ ἄβαταρ!

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 08 Σεπ 2010, 20:38

Off topic:
Thanks. Είναι παιδική μου αγάπη κυρίως για το χαλαρό και απροβλημάτιστο ύφος του, στο οποίο πάντα ήθελα να μοιάσω, ανεπιτυχώς...

Φυσικά, για τον καθένα από εμάς, η προσωπική εμπειρία είναι κάτι που αξίζει παραπάνω από οτιδήποτε και να σου λένε τρίτοι, για καλό ή για κακό. Απλά για το ρου της συζήτησης να πω τα εξής:
Αυτό που έχω καταλάβει ότι έχει μεγάλη αξία στο Arch είναι να μην είναι κανείς τσιγγούνης στο root partition κατά τον αρχικό καθορισμό των κατατμήσεων. Ο οδηγός λέει ένα νούμερο, αλλά πρέπει να σου πω ότι ανάλογα με τις εφαρμογές και τα εργαλεία που θα χρειαστείς αν ο δίσκος το επιτρέπει θέλει μια λάσκα. Δεν μιλάω για υπερβολές. Στο ένα laptop έχω αφιερώσει 10 gb και στο άλλο 15. Τελικά και τα δύο έχουν σταθεροποιηθεί κάτω από τα 7 gb. To point είναι ότι αν αφήσεις μια τέτοια λάσκα δεν χρειάζεται να συντηρείς τίποτα ιδιαίτερο. Ο όγκος οφείλεται στο ότι υπάρχει cache για την περίπτωση που θα κάνεις downgrade. Το καθάρισμα της cache από τα περιττά είναι μια εντολή (pacman -Sc, ως υπερχρήστης) ενώ με μια άλλη (pacman -Scc, ως υπερχρήστης) μπορείς να εξαφανίσεις ακόμα και το «σωσίβιό» σου, αν είσαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί. Τους παλιούς kernels ξέρεις ήδη από εδώ πως να τους διώχνεις από το δίσκο. Ε, αυτό είναι όλο.
Με αυτά και με αυτά (και με τίποτα παραπάνω), απλά κάνεις upgrade, καθαρίζεις την cache και που και που αδειάζεις τους kernels. Οταν θα έχεις εγκαταστήσει όλα όσα σου χρειάζονται το σύστημα δεν διογκώνεται πια... Εχω ήδη πλησιάσει 9-10 μήνες χρήσης και δεν έχω βρει κανένα πρόβλημα (μιλάω για απλή οικιακή χρήση χωρίς πολλά πολλά παρελκόμενα) ή απρόοπτο.
DISCLAIMER : Αν καμιά φορά επεκτείνομαι post-άρω όταν βλέπω post για το Αrch, είναι γιατί μέσα από τη δική μου εμπειρία βλέπω ότι έχει λίγο παρεξηγηθεί ο βαθμός δυσκολίας του (και αυτό χωρίς να έχω μεγάλη ενασχόληση με Η/Υ ή προγραμματισμό, αλλά απλά λίγη υπομονή με το διάβασμα).
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 09 Σεπ 2010, 11:38

Πρὸς ὁποιονδήποτε γνωρίζει: Μἐχρι στιγμῆς δουλεύω Virtual Box (ὄχι τὴν OSE ἔκδοση) γιὰ τὶς εἰκονικὲς μηχανές μου. Ἀλλὰ πρῶτον μὲ ἐνοχλεῖ ποὺ δὲν εἶναι ἀνοιχτὴ λύση καὶ δεύτερον μοῦ κάνει διάφορα «κουλὰ» κατὰ καιρούς. Ἔχει χρησιμοποιήσει κανεὶς KVM + Qemu (virt-manager) γιὰ νὰ κάνει τὴ σύγκριση ποιὰ λύση εἶναι καλύτερη; Ξέρω ὅτι ὑπῆρξε ἕνα ἀφιέρωμα παλιότερα στὸ LF, ἀλλὰ θὰ προτιμοῦσα μιὰ πιὸ οἰκεία γνώμη, μέσα ἀπὸ τὸ φόρουμ.
Τὸ κακὸ εἶναι ὅτι, ὅπως διαβάζω, KVM καὶ Virtual Box δὲν μποροῦν νὰ συνυπάρξουν στὸ ἴδιο σύστημα (κάτι παίζει μὲ τὰ modules τοῦ πυρήνα), ὁπότε, γιὰ νὰ δοκιμάσω μόνος μου, θὰ πρέπει νὰ ξηλώνω τὸ VB μαζὶ μὲ ὅποιες μηχανὲς ἔχω ἤδη ἐγκατεστημένες (τὴ νέα Mint-Debian, τὸ Elemental καὶ μία Sabayon, ποὺ ὅμως ἔχω νὰ τὴν ἀνοίξω κάτι βδομάδες!).

Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 09 Σεπ 2010, 11:47

monkgr έγραψε:θὰ πρέπει νὰ ξηλώνω τὸ VB μαζὶ μὲ ὅποιες μηχανὲς ἔχω ἤδη ἐγκατεστημένες

Αυτό δε θα γίνει αν απεγκαταστήσεις το VirtualBox. O φάκελος .VirtualBox στο home θα μείνει και εκεί μεσα θα έχει τους virtual σκληρους με τα λειτουργικά σου.
Δεν ξέρω αν έχει τη δυνατότητα να τους διαβάσει το qemu αλλά σίγουρα αν ξαναγυρίσεις στο VB δε θα χάσεις ότι εχεις εγκαταστήσει μέχρι τώρα.
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 09 Σεπ 2010, 12:20

Εὐχαριστῶ! Δὲν τὸ εἶχα σκεφτεῖ - ἔχεις δίκιο. Τὸ πολὺ νὰ ξαναεγκαταστήσω τὸ VB, ἂν δὲν μοῦ κάνει τὸ qemu. Ὡραῖος!

Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 09 Σεπ 2010, 13:04

Καλησπέρα!!
Έχει δοκιμάσει κανείς από εδώ Mandriva ?
Το βρήκα πολύ καλό, το τεστ (http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.php) μου το έβγαλε πρώτο, οπότε γράφτηκα στην κοινότητα και το κατεβάζω. Όποιος έχει εμπειρία ας μου πει δυο λόγια για το αν αξίζει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 09 Σεπ 2010, 13:17

Ἀπὸ αὐτὸ καθ` ἑαυτὸ τὸ Mandriva δὲν ξέρω πολλὰ πράγματα. Μία ἀπὸ τὶς πρῶτες μου ἀπόπειρες νὰ περάσω στὸ Λίνουξ, ὅμως, ἦταν μὲ τὴν μητρικὴ διανομή, τὸ Mandrake. Ἦταν ἐξαιρετικὰ φιλικό (γιὰ τὰ δεδομένα τῆς ἐποχῆς) καὶ εὔκολο στὸ ἀρχικὸ στήσιμο, ἀλλὰ... ἀπὸ τότε ἦταν ποὺ ἄρχισα νὰ ἀναπτύσσω μὶα ἀποστροφὴ πρὸς τὸ KDE, ποὺ μοῦ ἔμεινε μέχρι σήμερα, ὅσο κι ἂν ἔχουν ἀλλάξει κατὰ πολὺ τὰ πράγματα. Θὰ σοῦ πρότεινα νὰ τὸ δοκιμάσεις πρῶτα σὲ εἰκονική μηχανή καί, ἂν σοῦ κάνει, νὰ τοῦ δώσεις μία εὐκαιρία dual-boot μὲ τὸ Ubuntu...

Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 12 Σεπ 2010, 13:10

monkgr έγραψε:Μιὰ πρώτη δοκιμὴ τοῦ Linux Mint Debian Edition σὲ Virtual Box. Καλὸ φαίνεται... Μένει νὰ τὸ συνηθίσω.

Εικόνα

Πρὸς τὸ παρὸν θὰ μείνει σὲ εἰκονικὴ μηχανή καὶ κύρια διανομὴ θὰ μείνει ὁ Φωτεινὸς Λύγκας. Πάντως μὲ γαργαλάει...

δοκιμάζοντας το mint debian και το debian, ουσιαστικά είναι τα ίδια .. το μενού του mint το βρίσκω κουραστικό οπότε debian stable ή testing.. Off topic:
θα προλάβουν να μπουν οι ανοιχτοί οδηγοί broadcom στην stable άραγε;
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων