Kabamaru22 έγραψε:Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις.Γιατί σε κάποια στιγμή άρχισα να τον πιστεύω.
Ωστόσο οκ...ανάλογα την δουλειά που κάνουμε.
Να πιστεύεις τη κρίση σου και τα μάτια σου. Κανέναν άλλο.
Συντονιστής: konnn
Kabamaru22 έγραψε:Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις.Γιατί σε κάποια στιγμή άρχισα να τον πιστεύω.
Ωστόσο οκ...ανάλογα την δουλειά που κάνουμε.

Kabamaru22 έγραψε:Ένα παιδί πληροφορικάριος μου λέει συνέχεια ότι για home user καλύτερα windows.Μου λέει ότι τα windows είναι καλύτερα και συνέχεια μου αναφέρει <<συμβατότητα>>.

nbagi έγραψε:Δεν ξέρω τι λέει ο φίλος σου, αλλά εγώ σαν home user ξέρω:
Με τα windows
- Να χρειάζεται για να περιηγηθώ στο διαδίκτυο, εξαπύρινο επεξεργαστή και 8giga μνήμη στα 1066,
nbagi έγραψε:- Να καταναλώνει το λειτουργικό στον δίσκο 20giga και η μνήμη τα 1g (με την έναρξη)
nbagi έγραψε:- Nα περιμένω 2-5 λεπτά να ανοίξει ο υπολογιστής,
nbagi έγραψε:- Να τον ανοιγοκλείνω σε κάθε αναβάθμιση,
nbagi έγραψε:- Να του κάνω επανεγκατάσταση λειτουργικού κάθε εξάμηνο γιατί σέρνεται,
nbagi έγραψε:- Να χάνω τα αρχεία μου σε μια στραβή...
nbagi έγραψε:- Να μην μπορώ να τον προσαρμόσω βάση των αναγκών μου και της αισθητικής μου
nbagi έγραψε:- Nα έχω ιούς και spyware , δηλαδή να επιβαρύνω το σύστημα μου με κάποιο anti virus και antispyware, να ψάχνω κάθε λίγο και λιγάκι ποιο από αυτά είναι το καλύτερο, και χρειάζεται να τα πληρώσω
nbagi έγραψε:- Να χρειάζεται για να κάνω κάποια εγκατάσταση λογισμικού ή οδηγού συσκευής και να περιμένω καμιά ώρα,
nbagi έγραψε:Με το linux
- Μπορώ και τα τρέχω σε μηχάνημα P4 1,2 512mb, άνετα αβίαστα αβάδιστα εχέμυθα αβασάνιστα να βλέπω youtube
- Να πατάω το κουμπί και σε 30 δευτερόλεπτα το πολύ να κάνω την δουλεία μου,
- Να ξέρω ότι δεν θα με πουλήσει ποτέ ότι και να κάνω ή να κάνουν οι άλλοι, Μετά από συνεχόμενες 4-5 διακοπές ρεύματος με ένα τσεκάρισμα στον σκληρό από livecd δεν έχασα ούτε και την τρέχων εργασία μου.
- Να τοποθετώ (από την πρώτη φορά) την κάμερα και να κατεβάζω τις φωτογραφίες μου με ένα κουμπί
- Επίσης και τον εκτυπωτή. Να μην σου πω και για τον δικτυακό εκτυπωτή-φωτοτυπικό που έχουμε στην δουλειά και το ubuntu τον είδε με την μία ενώ για τα XP και Vista κάναμε παπάδες για να τον εγκαταστήσουμε και δεν δουλεύει κάποιες φορές.
- Βάζω όσα προγράμματα θέλω και δεν βαραίνει
- Ανοίγω όσα προγράμματα και παράθυρα θέλω και να μην κολλάει. Σε μηχάνημα Core2duo 2,13 2g, σε εικονικές μηχανές (2) έτρεχα vista και xp ταυτόχρονα ενώ έπαιζα αρχείο βίντεο 720p με τον mozzila και το openoffice ανοιχτά! Για κάντο αυτό σε vista με ίδιο μηχάνημα και άμα δεν βγει από την οθόνη ο balmer να σε βρίσει...
- Όλα τα προγράμματα να λειτουργούν με την ίδια λογική και αισθητική, και όχι όπως του αρέσει του κάθε προγραμματιστή
- Να είναι πλήρως εξελληνισμένο αυτό και τα προγράμματα του, μέχρι και διορθωτή κειμένου έχει!
Στο μόνο που μου την σπάει είναι η συμβατότητα με κάποια hardware, που γι' αυτό δεν φταίει το linux αλλά οι εταιρίες που τα παράγουν. Τώρα όμως που η google με το chrome OS θα μπει στα netbook και στα tablet pc θα σου πω εγώ... θα παρακαλάνε όπως έγινε και με τα smart phones.

ftso έγραψε:Κατά 90% δεν το έχουν δουλέψει πέραν των μερικών ωρών και μόνο για συγκεκριμένες λειτουργίες.
Kabamaru22 έγραψε:Ωστόσο οκ...ανάλογα την δουλειά που κάνουμε.

PaNick έγραψε:κάποιο πρόβλημα πρέπει να ΄χες γιατί εγώ με P4 512 MB μια χαρά τρέχουν τα XP sp3. Μήπως ήταν "σπασμένα";
PaNick έγραψε:περίεργο γιατί εγώ είχα 512 ΜΒ RAM και άνοιγα και IE
PaNick έγραψε:αυτό πρέπει να ΄χε να κάνει με το τι του ΄χες βάλει να ξεκινάει όταν ανοίξει. Στο δικό μου - που ΄ναι μέτριο, εδώ στη δουλειά - κάνει 20"
PaNick έγραψε:πρέπει να 'σαι πιο προσεκτικός με το τι προγράμματα βάζεις στον Η/Υ σου. Είναι σα να λες βάζω βενζίνη μαζί με λάδι τηγανίσματος και κάθε 1000 χλμ θέλει καθάρισμα ο ψεκασμός!
PaNick έγραψε:ανάλογα την εγκατάσταση - τι δουλειά έχει το λειτουργικό μ΄ αυτό;
PaNick έγραψε:δλδ το αυτοκίνητό σου δεν το επιβαρύνεις με αυτόματες κλειδαριές και συναγερμούς; Τι να κάνουμε σ΄ αυτό τον κόσμο ζούμε. Ξέρεις κανά λειτουργικό που a-priori να μην έχει ιούς; Πάρτο κι ανάποδα και πες μου αν έχεις δει παρόμοια υποστήριξη σαν αυτή της Microsoft τώρα...

Το πειρατικό λογισμικό μπορεί να είναι τζάμπα, αλλά δεν παύει να είναι κλεμμένο.
Κι άλλο το free as in free beer κι άλλο το free as in freedom. ubuntu και ξερό ψωμί και καμιά ελιά άμα λάχει να 'ούμ'!