Lubuntu 10.10 RMX

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Lubuntu 10.10 RMX

Δημοσίευσηαπό bendersteed » 11 Νοέμ 2010, 20:04

Off topic:
χαχαχαχα του δείχνεις τον οδηγό του; Ρώτησε σε άλλο γραφικό περιβάλλον, που δε λειτουργεί όπως το gnome, απλά το αστείο είναι πως τον οδηγό τον έγραψε ο ίδιος!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Arch 64bit@Compal Fl90
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ RAM 2GB │ NVIDIA 8600GT │ 4965 │ Bluetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bendersteed
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dstil » 12 Νοέμ 2010, 00:39

ευχαριστουμε...
σχολια θα ακολουθησουν συντομα.
Θα μεινω στο seed (αφου το κατεβασω και εγω βεβαια) για αρκετο καιρο.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε Acer Aspire 5738ZG
Προδιαγραφές ⇛ T4200│ RAM 4GB │ NVIDIA G105M (512 απο συστημα) │
Dstil
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 13 Νοέμ 2010, 08:51

YianPan έγραψε:
giannis12a έγραψε:Ποιό καλό παιδί ξέρει να μας πει , πως στην ευχή αλλάζει το gtk-theme στο lxde ?
Πως εγκαθιστάς νέο θέμα ήθελα να πώ , από το gnomelook π.χ. που έρχεται σε μορφή .tarbz2

Οριστε:
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=2091

Χα χα , μιλάμε με πέθανες τώρα με το λίνκ. Βρε μου κάνεις λινκ οδηγό που έχω γράψει εγώ ? Στο lxde, γίνεται διαφορετικά η εγκατάσταση των gtk-themes, δεν έχει σχέση με το gnome. looooool
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 14 Νοέμ 2010, 20:22

Μόλις είδα οτι η προσπάθειά σου έφτασε στο OMG Ubuntu.
http://www.omgubuntu.co.uk/2010/11/lubu ... -gorgeous/
Σίγουρα θα το δεί πολύ περισσότερος κόσμος τώρα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό SkiesofAzel » 17 Νοέμ 2010, 20:31

Hello mr Karnival, είμαι ο δημιουργός του θέματος που χρησιμοποιείς στο remix σου (Orta). Καταρχήν θα ήθελα να σου πω πως η επιλογή σου με τιμά :).

Το Orta πάντως, είναι αρκετά καινούργιο ακόμα και ανανεώνεται πολύ συχνά με νέα features και bug fixes. Ίσως θα μπορούσαμε να στήσουμε ένα repository ώστε αυτές οι αλλαγές να περνάνε και στο Lubuntu RMX.

Συγχαρητήρια και για το άρθρο στο OMGUbuntu :).
Άβαταρ μέλους
SkiesofAzel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό uutheband » 17 Νοέμ 2010, 23:11

Πρόσθετες προτεινόμενες ρυθμίσεις για ακόμη καλύτερη απόδοση της διανομής:

Απεγκαταστήστε όποια απ' τις παρακάτω εφαρμογές δεν χρειάζεστε πραγματικά - gnote [θα εγκαταστήσουμε ένα όμορφο ημερολόγιο με δυνατότητα σημειώσεων], radiotray [είναι ακόμη ασταθές με το lxde, μπορούμε να περάσουμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που θέλουμε στον smplayer], glippy [εξαρτάται απ' το πόσο το χρειάζεστε πραγματικά], wbar & wbarconfig [θα τα αντικαταστήσουμε με μία πολύ καλύτερη μπάρα, προτεινόμενη από το yaglb.com

Προχωράμε σε εγκαταστάσεις...

Adeskbar (http://kigka.blogspot.com/2010/10/deskbar-dock.html)

Rainlendar (http://www.rainlendar.net/download/rain ... 1_i386.deb)

Μετά την εγκατάσταση κατεβάστε το συμπιεσμένο αρχείο με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις (http://dl.dropbox.com/u/6971951/update.zip) και αποσυμπιέστε το στον φάκελο /.config/ [θα τον βρείτε στον φάκελο χρήστη μετά από "προβολή κρυφών αρχείων"]. Εαν θέλετε να ξεκινούν αυτόματα, θα πρέπει να τα προσθέσετε στην αυτόματη εκκίνηση: /etc/xdg/lxsession/Lubuntu/ -άνοιγμα τρέχοντος φακέλου ως διαχειριστής- και γράφουμε στο αρχείο autostart κάτω απ' τις υπόλοιπες εντολές:

@rainlendar2
@adeskbar

Καλό θα ήταν επίσης να δοκιμάσετε και την παρακάτω εφαρμογή: http://kigka.blogspot.com/2010/11/y-ppa ... .html#more
Christos Koulaxizis

Elemental
Lubuntu RMX
MadBox RMX

uutheband [at] gmail [dot] com
Άβαταρ μέλους
uutheband
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mozart » 27 Νοέμ 2010, 12:13

για μπουτλοντερ εχει τον grub ή τοn burg?
αξιζει να βγαλω το ubuntu και να βαλω αυτα?
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 ultimate 2,9 / windows ultimate / snow leopard 10.6.6 σε Acer aspire 6935g
Προδιαγραφές ⇛ core 2 │ RAM 4GB │ NVIDIA gforce 9600M GT │ │ HD Audio │ TFT 16"
Άβαταρ μέλους
mozart
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό uutheband » 10 Δεκ 2010, 23:28

Διατίθεται για «κατέβασμα» ένα respin του Lubuntu 10.10 RMX και με αυτό σας αφήνω μέχρι το 11.04! ;)

Περιέχει όλα τα updates μέχρι τις 26/11/2010, ένα patch του πυρήνα για ταχύτερη ανταπόκριση (http://kigka.blogspot.com/2010/11/200-l ... .html#more),
Aνανεωμένα γραφιστικά μέρη, κάποιες αλλαγές στο λογισμικό βασισμένες στις προτάσεις σας, πολλές διορθώσεις λαθών από αναφορές και από προσωπικές δοκιμές, καθώς επίσης και κάποια tweaks για ακόμη μικρότερη κατανάλωση πόρων...

Direct Download (Να 'ναι καλά το yaglb.com για άλλη μια φορά!): http://www.lubunturmx.yaglb.com/iso/lub ... respin.iso

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διανομής, http://lubunturmx.yaglb.com :)
Christos Koulaxizis

Elemental
Lubuntu RMX
MadBox RMX

uutheband [at] gmail [dot] com
Άβαταρ μέλους
uutheband
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dstil » 12 Δεκ 2010, 20:22

karnival

Α)
δοκιμασα την αρχικη εκδοση 10.10 rmx αλλα και σε εμενα οπως και σε εναν αλλο χρηστη (υπαρχει ξεχωριστο θεμα) δεν επαιζαν τα mp3 παρολλο που υποτιθεται οτι υπαρχουν οι codecs.

επαιρνα σφαλματα για ελλειψη καποιων plugins του "gstream" απο το radio-tray και απο το "foobnix" που εγκατεστησα για αντικατασταση του smplayer.
Να προσθεσω οτι μεσα απο το Synaptic υπηρχε το gstream αλλα οχι ολες οι επιλογες...οποτε δεν ξερω σε ποια plugins αναφεροταν το μηνυμα λαθους.

εψαχνα αντικατασταση του smplayer γιατι μου πεταγε σφαλμα στα mp3 και αναφεροταν σε μη αναγνωρισιμη εκδοση του "mplayer".

Το προβλημα με τα remaster ειναι οτι ενω ισχυριζονται οτι ειναι ολα προ-εγκατεστημενα τελικα δεν λειτουργουν ολα ρολόι.
και ακριβως επειδη εχει ηδη πολλα πακετα μεσα δεν ξερεις τι να ξηλωσεις και τι να βαλεις (βλεπε gstream).
Σημειωση: το προβλημα αυτο μου δημιουργηθηκε και στο παλιο Dell inspiron 5100 αλλα και στο virtual-box ενος 4πυρηνου σουπερ-ντουπερ desktop.

Β)
Τελικα ειπα να δοκιμασω το Rmx respin που ειπες στο παλιο Dell inspiron 5100.
Αμέσως μετα την εγκατασταση ετρεξα video (χ264 avi και mp4) με το smplayer και δεν εχει ηχο. Δεν βγαζει καποιο σφαλμα...κοιταξα και στις ρυθμισεις και στο "ηχος" εχει μονο μια επιλογη.
Στα mp3 πεταει το ιδιο σφαλμα με πριν.

Βιντεο απο το youtube, vimeo απο τον chromium παιζουν κανονικα.

mp3 παιζει τελικα με το Listen music player αλλα οχι με διπλο κλικ πανω στο mp3 αρχειο (αν και το εβαλα προ-επιλλογη)...πρεπει να το κανεις εισαγωγη αφου εχει ηδη ανοιξει το Listen Music player (απο το προγραμμα ή με drug&drop). Διαφορετικα ανοιγει...δειχνει οτι σκεφτεται...και ποτε δεν ξεκιναει.

Μου αρεσει ειλικρινα η εμφανιση του remaster σου αλλα ειναι λιγο δυσκολο (ακριβως επειδη υποτιθεται οτι ηδη υπαρχουν εγκατεστημενα τα codecs) να βγαλει καποιος ακρη σε τετοια προβληματα.
Μπορεις να το κοιταξεις λιγο να δεις μηπως εχεις τελικα και κατι αλλο περασμενο (εκτος απο smplayer και Listen) και παιζουν σε εσενα τα video και τα mp3;
μου φαινεται πολυ περιεργο να υπαρχει και αλλος χρηστης που εχει το ιδιο προβλημα, και εγω να το εχω τρεξει και σε παλιο λαπ-τοπ και σε virtual-box.
θελω να δωσω και αλλη ευκαιρια πριν παω στο κλασσικο Lubuntu. πληζ χελπ!

Edit: κατεβασα το VLC και παιζουν τα παντα.
Edit2: κατεβασα και το Audacius για την μουσικη και ειμαι ενταξει.
ομως με το smplayer και το Listen συνεχιζουν να μην παιζουν...θα τα απεγκαταστησω μαλλον και θα κρατησω το remaster σου.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε Acer Aspire 5738ZG
Προδιαγραφές ⇛ T4200│ RAM 4GB │ NVIDIA G105M (512 απο συστημα) │
Dstil
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 13 Δεκ 2010, 00:05

SkiesofAzel έγραψε:Hello mr Karnival, είμαι ο δημιουργός του θέματος που χρησιμοποιείς στο remix σου (Orta). Καταρχήν θα ήθελα να σου πω πως η επιλογή σου με τιμά :).

Το Orta πάντως, είναι αρκετά καινούργιο ακόμα και ανανεώνεται πολύ συχνά με νέα features και bug fixes. Ίσως θα μπορούσαμε να στήσουμε ένα repository ώστε αυτές οι αλλαγές να περνάνε και στο Lubuntu RMX.

Συγχαρητήρια και για το άρθρο στο OMGUbuntu :).

Στο χω ξαναπεί και στο devianart, άν και χρήστης KDE, το θέμα σου πραγματικά είναι ότι καλύτερο έχω δει σε gnome. Πολύ θα το θέλα και σε KDE.
Ξανά μπράβο φίλε μου.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων