Συνάντηση με ΒΟΥΛΕΥΤΗ του κυβερνώντος κόμματος

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Συνάντηση με ΒΟΥΛΕΥΤΗ του κυβερνώντος κόμματος

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Απρ 2011, 16:58

Παιδιά, είναι απλά τα πράγματα.Ο Atlantios έχει επαγγελματική σχέση με έναν άνθρωπο ο οποίος έδειξε ένα αρχικό ενδιαφέρον για ένα θέμα το οποίο ο ίδιος δέν αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα.Υποθέτω οτι κανένα βουλευτικό γραφείο δεν έχει πρόβλημα να έχει άδεια χρήσης Autocad , photoshop , Ms Office ή οποιουδήποτε άλλου λογισμικού χρησιμοποιεί κλειστά πρότυπα και μάλιστα θα την έχει με σοβαρή έκπτωση.Το πρόβλημα υπάρχει από την πλευρά των απλών χρηστών.Δέν γίνεται όμως να πάει ο οποιοσδήποτε μή έχων καμμία σχέση με τον χώρο να πάει να κάνει κουβέντα με έναν βουλευτή.Αυτό δείχνει έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης του θέματος.Όσον αφορά την κοινότητα του ΕΛ/ΛΑΚ , ο Atlantios σε αυτό το forum έχει πρόσβαση , σε αυτό το forum έκανε την πρόταση γιατί και ο ίδιος όπως και εγώ βλέπει πως εδώ υπάρχουν άτομα με (πολλές παραπάνω από αυτόν κι εμένα υποθέτω )γνώσεις και έστω και έμμεση επαγγελματική σχέση με τον χώρο των υπολογιστών.Εάν θεωρούμε το forum αναρμόδιο να συζητήσει για ένα τέτοιο θέμα , τότε καλώς , αλλά το να παραπέμπουμε τον Atlantio από τον Άννα στον Καϊάφα δέν είναι λύση .Είναι σαν να λέμε ''τράβα να βρείς τρόπο να μου λύσεις το πρόβλημα''.
Ελπίζω να μήν παρεξηγηθεί το ύφος μου καθώς σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ εριστικός (κάθε άλλο).Απλά πιστεύω πως μια τέτοια άτυπη κουβέντα θα μπορούσε να γίνει απαρχή για μία σοβαρότερη αντιμετώπιση του θέματος.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 04 Απρ 2011, 17:13

Ο fkol k4 που τα καταφέρνει καλύτερα από μένα στα λόγια το έθεσε σωστά το θέμα,

τον ευχαριστώ.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
1 Panasonic TX - L32E5E 1920 x 1080
2 Ubuntu 13.10 Ελλ. 64 bit
3 Intel Core i7 CPU 860 2.80GHz ‖ RAM 8 GB ‖ ASUS INC. P7P55D PREMIUM
4 nVidia GF110 [GeForce GTX 560 Ti
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 04 Απρ 2011, 17:29

Atlantios έγραψε:Επειδή είμαστε λίγοι ftso δεν έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε για το ελεύθερο λογισμικό ας το κάνουν οι άλλοι που είναι πολλοί; Εμένα δεν μου κάνει το ίδιο, με συγχωρείς.

Φυσικά και έχουμε. Εγώ απλά τόνισα πως όποιος και να μιλήσει απο τον χώρο του ελ/λακ, αν ξέρει να το κάνει καλά τότε δεν υπάρχει διαφορά.
Και επειδή ζήτησε να μιλήσει με αντιπροσώπους μας για να ενημερωθεί καλύτερα τότε μπορείς και εσύ ο ίδιος απο την στιγμή που είσαι μέλος της κοινότητας.
Για το τι θα τον ενημερώσεις μπορούμε να σε βοηθήσουμε όλοι ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 04 Απρ 2011, 17:44

ftso έγραψε: μπορείς και εσύ ο ίδιος απο την στιγμή που είσαι μέλος της κοινότητας.

Δέν είναι το ίδιο.Ας πούμε ότι προσφέρομαι εγώ.Όντας υδραυλικός στο επάγγελμα και απόφοιτος λυκείου , εξ' ορισμού η γνώμη μου δεν έχει βαρύνουσα σημασία όποιο και αν είνα το επίπεδο των γνώσεών μου.Εξ' άλλου , αν είχα πρόσβαση σε έναν βουλευτή , λογικότερο είναι να συζητούσα για προβλήματα του δικού μου επαγγελματικού τομέα ο οποίος και με επηρρεάζει αμεσότερα ή για την οδική ασφάλεια για την οποία είμαι πολύ ειδικότερος από ότι στους υπολογιστές (κοίτα avatar).
Θα ήταν εξαιρετικό εάν κανονιζόταν μια τέτοια συνάντηση , αλλά θα έπρεπε να γίνει ή με μέλος από την ομάδα των συντονιστών του forum ή με κάποιο παλιό (χρονολογικά) μέλος ή με κάποιον που επηρρεάζεται πιό άμεσα από το θέμα , ώστε να ''δικαιούται να ομιλεί''.
Το forum απο τον λίγο καιρό που το παρακολουθώ βρίθει αξιόλογων ατόμων που θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας έναν τέτοιο διάλογο.Εάν θέλετε , τα υπόλοιπα μέλη για να συμμετέχουμε έστω και έμμεσα , μπορούμε να δηλώσουμε από τώρα την συνυποστήριξή μας με όποιον τρόπο αυτό είναι εφικτό.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 04 Απρ 2011, 17:47

Ο βουλευτής είναι άνθρωπος όπως και μεις, θέλω να πω δεν γίνεσαι κάτι διαφορετικό όταν αποκτάς αυτόν τον τίτλο. Πριν γίνει βουλευτής παίζαμε μαζί πινγκ πονγκ. Τώρα που τον συνάντησα μην νομίζετε ότι έγινε κάτι επίσημο απλά όπως κάνουμε τις περισσότερες φορές πήγαμε να πιούμε έναν καφέ και χαλαρά συζητήσαμε. Του μίλησα για το ελεύθερο λογισμικό του άρεσε η ιδέα μου ζήτησε περισσότερες πληροφορίες. Του έδειξα το κινητό του που έτρεχε android, του είπα "αυτό είναι linux κτλ κτλ". Όμως κακά τα ψέματα είχα κενά δεν μπόρεσα να τον καλύψω. Μου είπε "στο φόρουμ που είσαι μέλος υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μπορώ να μιλήσω", του είπα "ναι". Έτσι απλά έχουν τα πράγματα. Τώρα αν θέλετε να του μιλήσω πάλι εγώ για θέματα που δεν κατανοώ τόσο καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Στην ανάγκη θα το κάνω, πιστεύω όμως ότι κάποιοι απ' εδώ μέσα θα του τα εξηγούσαν καλύτερα.
Τελευταία επεξεργασία από Atlantios και 04 Απρ 2011, 17:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
[spoiler]⇛ DESKTOP:
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 04 Απρ 2011, 17:48

Kαλησπέρα στήν κοινότητα

Αντώνη νομίζω ότι το μεγαλύτερο κέρδος θα ήταν να τον πείσεις να περάσει ubuntu σε κάποιον υπολογιστή και να τα δοκιμάσει
και γιατί όχι να γραφτεί και στήν κοινότητα για να δεί το μέγεθος τής υποστήριξης (και όχι μόνο) από πρώτο χέρι.

Ποιά καλύτερη διαφήμιση από το να κυκλοφορεί laptop στη βουλή με διάφορα καλούδια (conky, compiz κλπ);

Φιλικά
Θανάσης
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 04 Απρ 2011, 17:51

Θανάση μπορώ να τον πείσω να βάλει ubuntu, είμαι σίγουρος για αυτό.

Όμως θέλει να κάνει συζήτηση με το θέμα αυτό στην βουλή. Σκεφτείτε το λίγο, δεν είναι πιο σημαντικό;
[spoiler]⇛ DESKTOP:
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 04 Απρ 2011, 17:57

Atlantios έγραψε:Θανάση μπορώ να τον πείσω να βάλει ubuntu, είμαι σίγουρος για αυτό.

Όμως θέλει να κάνει συζήτηση με το θέμα αυτό στην βουλή. Σκεφτείτε το λίγο, δεν είναι πιο σημαντικό;

Φυσικά!
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 04 Απρ 2011, 17:58

Atlantios έγραψε:Όμως θέλει να κάνει συζήτηση με το θέμα αυτό στην βουλή. Σκεφτείτε το λίγο, δεν είναι πιο σημαντικό;

Σίγουρα είναι σημαντικό, η προσωπική επαφή βοηθά.
Όμως πιστεύω ότι θα πάρει περισσότερες πληροφορίες έχοντας προσωπική εμπειρία με το λειτουργικό,
και το forum με περιήγηση-ερωτήσεις θα του λύσει περισσότερες απορίες από μία συζήτηση μισής-μίας ώρας.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 04 Απρ 2011, 18:07

Οι βουλευτές είναι πολυάσχολοι άνθρωποι. Την ώρα που ήμασταν για καφέ έπρεπε να απαντήσει σε δέκα τηλέφωνα. Είναι πολυτέλεια για αυτόν να μπει στον υπολογιστή και να διαβάσει σε ένα φόρουμ σχόλια.

Παίδες ας μην γελιόμαστε πρέπει να του μιλήσουμε. Θέλω εθελοντές και πρωτοβουλίες και εγώ θα βοηθήσω, θα έρθω ακόμη και Αθήνα αν χρειαστεί. Μπορεί κάποιος να του μιλήσει στο τηλέφωνο να κάνουμε μια συνάντηση με camera, chat, skype κτλ.

Ας μην στερεύουμε από ιδέες.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων