Η αντιμετώπιση των Linuxάδων σε forums τεχνολογίας.

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η αντιμετώπιση των Linuxάδων σε forums τεχνολογίας.

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 09 Απρ 2011, 20:02

καλά λέει ο malos δώστε μας κανένα link να περάσουμε ευχάριστα μερικές ώρες και εμείς... διαβάζοντας τους βεβαίως βεβαίως... :D
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό georginiogr » 10 Απρ 2011, 01:13

Το παρόν άρθρο το έγραψα, με αφορμή κάποιες συζητήσεις που διάβασα κατα καιρούς, μέσα σε διάφορα site και forum τα οποία είναι γνωστά σε όλους σχεδόν τους fun της τεχνολογίας.
Τελευταία επεξεργασία από georginiogr και 10 Απρ 2011, 01:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο⇛ Linux Mint 16 (64Bit) σε Toshiba Satellite L50-A-19N
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i7-4700MQ ┃  RAM 8GB DDR3L (1,600 MHz) ┃Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 740M 2048 MB┃Σκληρός δίσκος 750 GB  5,400 rpm ┃ Network adapter - Atheros 802.11b/g/n, Gigabit Ethernet LAN  ┃ 15.6" TFT HD ┃
Άβαταρ μέλους
georginiogr
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 10 Απρ 2011, 01:29

Όσοι δεν είναι και τόσο fun να μην τα μάθουνε αυτά τα sites ;
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Απρ 2011, 02:22

georginiogr έγραψε:Έχω παρατηρήσει οτι σε πολλά φόρουμ τεχνολογίας, όταν γίνονται αναφορές στο Ubuntu και κυρίως συγκρίσεις με τα Windows, ειδικά σε θέματα ασφάλειας και σταθερότητας, οι θιασώτες των Windows πέφτουν να σε φάνε. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την έχθρα και την καχυποψία που βγάζουν, όταν αποδεδειγμένα και με επιχειρήματα τους παρουσιάζεις τα πλεονεκτήματα του Ubuntu σε σχέση με τα windows. Ούτε υπάλληλοι της microμαλακής να ήταν. Τρολάρεις σου λένε, είσαι off topic σου λένε, και κάτι τέτοια. Πολύ ειρωνία ρε παιδια! Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να ξαναγράψω σε κάποιο άλλο φόρουμ πλήν του παρόντος, μιας και σαν χρήστης Ubuntu θεωρούμαι λεπρός. Τελικά όμως άλλοι έχουν τη μύγα. :P

Οταν βαλεις λινουξ θες δεν θες σιγα σιγα θα αρχισεις να ασχολεισαι και με τον προγραμματισμο. Και οι εντολες κονσολας προγραμματισμος ειναι .
ΟΙ συγκεκριμενοι τυποι επειδη δεν εχουν ορεξη να ασχοληθουν με κατι τετοιο ειτε επειδη φοβουνται πως θα απογοητευτουν ειτε επειδη βαριουνται αραζουν... διαβαζουν κανα περιοδικο με τα "τελευταια νεα" και ποιο ipod βγηκε και νομιζουν πως αυτο ειναι η πληροφορικη... Κουνια που τους κουναγε. Ενα αυτο
Και δευτερον... ρε φιλε ο χρονος σου ειναι πολυτιμος ξερω γω... ποιος ο λογος να μπεις σε ενα φορουμ το οποιο περιστοιχιζεται απο κομπλεξικους και καθολου ψαγμενους τυπους και να αρχισεις να διαφωνεις μαζι τους? Ειπες την αποψη σου δεν την σεβαστηκαν τελειωσε... μην ξαναγραψεις. Δικο σου καλο στον χρονο σου θα κανεις.

fkol k4 έγραψε:
Δέν το περίμενες ; Φυσικό είναι . Μπάινεις σε ένα forum που όλοι χρησιμοποιούν windows και λές ''τι χάλια λειτουργικό χρησιμοποιείτε , ενώ κοιτάχτε το δικό μου''.
Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε forum μοτοσυκλετών , αν διαφημίσεις τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου (ή και αντίστροφα) , σε forum μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να πεις γιατί η αντίπαλος είναι καλύτερη. Μπορείς ακόμα εδώ να διαφημίσεις τα (έστω και λιγοστά) πλεονεκτήματα των windows να δεις τι απαντήσεις θα πάρεις .Δέν είναι καθόλου ωραίο να έρχεται κάποιος στα καλά καθούμενα και να αμφισβητεί μια ομαδική επιλογή καποιων ευθέως.Κάτι τέτοιο αποτελεί έμμεση αμφισβήτηση προς τα ίδια τα άτομα που την έχουν κάνει.

Ενας εξυπνος ανθρωπος... θα εκανε πισω και θα σκεφτοταν αυτο που του λεει καποιος αλλος.
Το γεγονος οτι ειναι μια ομαδικη επιλογη δεν την κανει και σωστη επιλογη. Εχω δει και εγω αρκετα τετοια φορουμς
οπως λεει ο φιλος μας και πιστεψε με δεν χρειαζεται να τους την πεις και αρκετα για να αρχισουν να βγαζουν το κομπλεξ τους
με την λεξη και μονο λινουξ αρχιζουν. Καλο ειναι να βγαλουν τις παρωπιδες και να δεχονται την αμφισβητηση ειδικα οταν κατι τετοιο
θα τους βοηθησει να επιλεξουν κατι καλυτερο.

Π.Σ Εδω εχω ακουσει σε φορουμς οτι "ελα μωρε τωρα σιγα τους προγραμματιστες , καθονται ολη μερα και καιγονται λες και αυτο ειναι το νοημα της ζωης... να κατσεις να καεις στον προγραμματισμο" απο συναδελφους μαλιστα εχει ειπωθει αυτο.... φυσικα οι συγκεκριμενοι που το ελεγαν αυτο δεν γνωριζαν προγραμματισμο . Τι παραξενο :D απλα εχουμε την κακη συνηθεια σε αυτη τη χωρα να περιφρονουμε οτι δεν μπορουμε να φτασουμε. Ασχημο αυτο. Απλα μην σχολιαζεις αν δεν σ αρεσει κατι και δεν το εχεις επιλεξει η δεν θες να το επιλεξεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geosanto » 10 Απρ 2011, 07:00

Σύμφωνοι πολύ ωραία όλα αυτά, πράγματι όλοι το ξέρουμε ότι το ελεύθερο λογισμικό είναι καλύτερο από τα windows, το ext3-4 καλύτερο από το ntfs κτλ-κτλ-κτλ.

Αλλά... μήπως λέω... μήπως κάποιοι (λίγοι θέλω να πιστεύω) τους διακατέχει ένας λανθάνον ελιτισμός, ο οποίος διώχνει και δημιουργεί εχθρούς, ακόμα και σε κάποιο καλοπροαίρετο προς το ελεύθερο λογισμικό; Μήπως... άθελα τους με κάποια ακραία στάση και συμπεριφορά, δημιουργούν άσκοπες και αναίτιες αντιπαλότητες;

Το ελεύθερο λογισμικό θέλει κοντά του φίλους και μόνο φίλους. Όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά μια ομιλία του Richard Stallman θα το έχουν ζήσει αυτό. Οι χρήστες άλλων λειτουργικών δεν είναι οι κακοί και χαζοί και εμείς οι καλοί και έξυπνοι. Χρήστες είναι που θέλουν ενημέρωση και όχι υποτίμηση για να έρθουν κοντά μας.

Τι νομίζουμε; Ότι εάν ένας χρήστης windows την ώρα που ζητάει σε ένα win-forum βοήθεια για ένα πρόβλημα που έχει, πεταχτεί ένας Linux-ας λέγοντας του "Έλα φίλε σου έχω την λύση βάλε... Linux! Χα χα χα!" αυτομάτως αυτό θα τον κάνει φίλο του ελεύθερου λογισμικού;

Πόσες φορές δεν έχουμε δει να λέει ο χρήστης windows "παιδιά βοήθεια έχω το τάδε πρόβλημα" και να απαντάει κάποιος Linux-ας "Windows δεν έχεις! Ας... πρόσεχες! Χα χα χα!"

Τι πιστεύουμε; Ότι έτσι πείσαμε τον άλλο για την ανωτερότητα του ελεύθερου λογισμικού; Μήπως με τα δάχτυλα μας βγάζουμε τα μάτια μας; Ακόμα και εδώ εάν ένας χρήστης κάνει μια ερώτηση για κάποιο πρόβλημα σχετικά με τα windows, μπορεί να βρεθεί κάποιος να του απαντήσει κάτι του στυλ "Ε... δεν ξέρω εάν το πρόσεξες εδώ είναι Linux forum"

Το έχω ξαναπεί ότι δεν ξεχνάω το χρήστη που έχοντας κάποιο δυσεπίλυτο πρόβλημα, τολμάει να πει "παιδιά δεν τα καταφέρνω με βλέπω να γυρνάω στα win" του απαντάει ο άλλος ο Linuxαρας. "Ε... στο καλό να μην λες ότι σε κρατάμε κιόλας!" Το πιο ωραίο; Ό συγκεκριμένος νομίζει ότι βοηθάει κιόλας!.

Ο Richard Stallman ακτιβιστής και αρχιτέκτονας του ελεύθερου λογισμικού, έχει αφιερώσει την ζωή του μέσα από τις ομιλίες του, για την διάδοση του κινήματος του ελεύθερου λογισμικού χωρίς ποτέ (μα ποτέ) να υποτιμήση ή να ειρωνευτεί χρήστη άλλου λειτουργικού.

Οι χρήστες win και mac ότι και να λένε πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με ευγένεια και όχι με υπεροψία. Σιγά σιγά με πειθώ και σωστά επιχειρήματα θα έρθουν κοντά μας. Με το ήθος μας πρέπει να δείξουμε ότι δεν είναι μόνο το λειτουργικό μας ανώτερο αλλά και η φιλοσοφία μας η οποία είναι (και πρέπει) στάση ζωής.

Ας το αντιστρέψω λίγο. Ποιά είναι η αντιμετώπιση των χρηστών windows εάν υπερασπιστούν το λειτουργικό τους σε ένα Linux forum; Μην ξεχνάμε ότι και σε αυτό το forum η πλειοψηφία των χρηστών από τα windows προέρχονται. Το ελεύθερο λογισμικό θέλει φίλους κοντά του και ΟΧΙ οπαδούς.
Γνώσεις Linux: Καλές┃Προγραμματισμός: Ναι┃Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 10 Απρ 2011, 08:10

μού θύμισες αυτό:
Εικόνα
http://elkosmas.gr/
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Απρ 2011, 11:23

ΤΟ θεμα δεν ειναι μονο να προσπαθησουμε να τους προσεγγισουμε εμεις... το θεμα ειναι και να εχουν μαθει να δεχονται και μια διαφορετικη αποψη ποσο μαλλον οταν αυτη δυναται να τους οφελησει.

Οσο για τους λινουξαδες που λενε καποιους ασχετους με την μια , αυτοι ειναι η κακη αντιπροσωπευση του ΕΛ/ΛΑΚ . Ειναι ντροπη να φερονται και να ξηγιουνται ετσι .
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 10 Απρ 2011, 11:25

Συμφωνώ απολύτως με όλα όλα έθεσε ο geosanto παραπάνω . Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι οτι στην ουσία δέν υπάρχει ο διαχωρισμός που πολλές φορές κάνουμε. Τί σημαίνει λινουξάς; Εγώ που γράφω από ubuntu (και δηλώνω οτι τα προτιμώ από τα windows) είμαι λινουξάς; Ή μήπως είμαι ''προδότης'' γιατί 1 στις 10 μπουτάρω και από τα vista ; Πολύ ποδοσφαιρικά δεν είναι όλα αυτά;
Επίσης να πω ότι δεν χρησιμοποιούν σπασμένα προγράμματα όλοι .Εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ . Εξάλλου δεν χρειάζεται γιατί υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές που μπορείς να έχεις δωρεάν και να κάνεις ότι χρειάζεσαι. Είναι άδικο να κατηγορείς όλους όσους χρησιμοποιούν windows για κάτι τέτοιο .Σκεφτείτε το . Αν όλα τα προγράμματα και λειτουργικά ήταν σπασμένα τότε πώς έχει κονομήσει τόσα η microsoft ;
Ειρήνη αδέρφια , ειρήνη.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 10 Απρ 2011, 12:42

fkol k4 έγραψε:Συμφωνώ απολύτως με όλα όλα έθεσε ο geosanto παραπάνω . Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι οτι στην ουσία δέν υπάρχει ο διαχωρισμός που πολλές φορές κάνουμε. Τί σημαίνει λινουξάς; Εγώ που γράφω από ubuntu (και δηλώνω οτι τα προτιμώ από τα windows) είμαι λινουξάς; Ή μήπως είμαι ''προδότης'' γιατί 1 στις 10 μπουτάρω και από τα vista ; Πολύ ποδοσφαιρικά δεν είναι όλα αυτά;
Επίσης να πω ότι δεν χρησιμοποιούν σπασμένα προγράμματα όλοι .Εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ . Εξάλλου δεν χρειάζεται γιατί υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές που μπορείς να έχεις δωρεάν και να κάνεις ότι χρειάζεσαι. Είναι άδικο να κατηγορείς όλους όσους χρησιμοποιούν windows για κάτι τέτοιο .Σκεφτείτε το . Αν όλα τα προγράμματα και λειτουργικά ήταν σπασμένα τότε πώς έχει κονομήσει τόσα η microsoft ;
Ειρήνη αδέρφια , ειρήνη.

Αναφέρεσαι μάλλον σ`αυτά πού έγραψα πιο πάνω
Πρώτα απ`όλα δεν κατηγορώ τούς χρήστες windows αλλά την πειρατεία
έγραψε:Είναι απλό το θέμα
άν δεν υπεραπιστούν τα λειτουργικά που χρυσοπλήρωσαν ή κατέβασαν σπασμένα,
είναι σαν να αποδέχονται στήν πρώτη περίπτωση ότι πιάστηκαν κορόιδα
και στη δεύτερη την καταδίκη της κλεπταποδοχής-πειρατείας που για τα Ελληνικά δεδομένα έχει καταντήσει "φυσιολογική
(στην οποία και επιδίδονται οι ίδιοι).

Εσύ προσωπικά μπορεί να μην επιδίδεσαι στην πειρατεία,
αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι μάλλον είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη και τρίτοι παγκόσμια
τα 8,5 δις ευρώ εκτιμώμενης αξίας, δεν αφορούν σίγουρα το ελεύθερο λογισμικό

τους διαχωρισμούς δεν τούς κάνω εγώ αλλά η σκληρή πραγματικότητα τών αριθμών
Η χρήση του linux (λινουξάς) πρώτα απ`όλα σημαίνει ελευθερία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την πειρατεία
άν κάποιος χρησιμοποιεί ελεύθερο και ταυτόχρονα πειρατικό λογισμικό, έχει το δικαίωμα να το κάνει (άν και προσωπικά δέν βρίσκω το λόγο από τη στιγμή που καλύπτομαι 100% απο το ΕΛ/ΛΑΚ), απλώς είναι υποκριτής (επιεικώς), λόγω τής ασυμβατότητας με την φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ

έγραψε:Η εμπορική αξία του λογισμικού που εγκαταστάθηκε την περασμένη χρονιά στην ΕΕ ξεπερνά τα 8,5 δις ευρώ. Η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη στην ΕΕ στην πειρατεία λογισμικού, καθώς εκτιμάται ότι το 58% του διακινούμενου λογισμικού είναι παράνομο.

http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_24.html

http://pc-news.gr/home/allpc-newsarticles/314-softwarepiracy.html

http://techblog.gr/software/bsa-pirate-software-greece-2010-9952/

Φιλικά
Θανάσης Π.

Update: δές και τα αποτελέσματα τής ψηφοφορίας εδώ viewtopic.php?f=2&t=15581&start=30
έχει ενδιαφέρον
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 10 Απρ 2011, 20:10

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη.
Λένε ότι ο κόσμος κάνει πειρατεία ποιοί ;
Οι αρχη-πειρατές...

Η ουσία του open source δεν είναι να είμαστε νόμιμοι η να έχουμε τζάμπα λογισμικό
το νόημα είναι στην ελευθερία και στην ανεμπόδιστη ανταλλαγή της γνώσης και της εμπειρίας.

Φιλικά
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων