Συντονιστής: konnn

georginiogr έγραψε:Έχω παρατηρήσει οτι σε πολλά φόρουμ τεχνολογίας, όταν γίνονται αναφορές στο Ubuntu και κυρίως συγκρίσεις με τα Windows, ειδικά σε θέματα ασφάλειας και σταθερότητας, οι θιασώτες των Windows πέφτουν να σε φάνε. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την έχθρα και την καχυποψία που βγάζουν, όταν αποδεδειγμένα και με επιχειρήματα τους παρουσιάζεις τα πλεονεκτήματα του Ubuntu σε σχέση με τα windows. Ούτε υπάλληλοι της microμαλακής να ήταν. Τρολάρεις σου λένε, είσαι off topic σου λένε, και κάτι τέτοια. Πολύ ειρωνία ρε παιδια! Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να ξαναγράψω σε κάποιο άλλο φόρουμ πλήν του παρόντος, μιας και σαν χρήστης Ubuntu θεωρούμαι λεπρός. Τελικά όμως άλλοι έχουν τη μύγα.
fkol k4 έγραψε:
Δέν το περίμενες ; Φυσικό είναι . Μπάινεις σε ένα forum που όλοι χρησιμοποιούν windows και λές ''τι χάλια λειτουργικό χρησιμοποιείτε , ενώ κοιτάχτε το δικό μου''.
Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε forum μοτοσυκλετών , αν διαφημίσεις τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου (ή και αντίστροφα) , σε forum μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να πεις γιατί η αντίπαλος είναι καλύτερη. Μπορείς ακόμα εδώ να διαφημίσεις τα (έστω και λιγοστά) πλεονεκτήματα των windows να δεις τι απαντήσεις θα πάρεις .Δέν είναι καθόλου ωραίο να έρχεται κάποιος στα καλά καθούμενα και να αμφισβητεί μια ομαδική επιλογή καποιων ευθέως.Κάτι τέτοιο αποτελεί έμμεση αμφισβήτηση προς τα ίδια τα άτομα που την έχουν κάνει.

fkol k4 έγραψε:Συμφωνώ απολύτως με όλα όλα έθεσε ο geosanto παραπάνω . Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι οτι στην ουσία δέν υπάρχει ο διαχωρισμός που πολλές φορές κάνουμε. Τί σημαίνει λινουξάς; Εγώ που γράφω από ubuntu (και δηλώνω οτι τα προτιμώ από τα windows) είμαι λινουξάς; Ή μήπως είμαι ''προδότης'' γιατί 1 στις 10 μπουτάρω και από τα vista ; Πολύ ποδοσφαιρικά δεν είναι όλα αυτά;
Επίσης να πω ότι δεν χρησιμοποιούν σπασμένα προγράμματα όλοι .Εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ . Εξάλλου δεν χρειάζεται γιατί υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές που μπορείς να έχεις δωρεάν και να κάνεις ότι χρειάζεσαι. Είναι άδικο να κατηγορείς όλους όσους χρησιμοποιούν windows για κάτι τέτοιο .Σκεφτείτε το . Αν όλα τα προγράμματα και λειτουργικά ήταν σπασμένα τότε πώς έχει κονομήσει τόσα η microsoft ;
Ειρήνη αδέρφια , ειρήνη.
έγραψε:Είναι απλό το θέμα
άν δεν υπεραπιστούν τα λειτουργικά που χρυσοπλήρωσαν ή κατέβασαν σπασμένα,
είναι σαν να αποδέχονται στήν πρώτη περίπτωση ότι πιάστηκαν κορόιδα
και στη δεύτερη την καταδίκη της κλεπταποδοχής-πειρατείας που για τα Ελληνικά δεδομένα έχει καταντήσει "φυσιολογική
(στην οποία και επιδίδονται οι ίδιοι).
έγραψε:Η εμπορική αξία του λογισμικού που εγκαταστάθηκε την περασμένη χρονιά στην ΕΕ ξεπερνά τα 8,5 δις ευρώ. Η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη στην ΕΕ στην πειρατεία λογισμικού, καθώς εκτιμάται ότι το 58% του διακινούμενου λογισμικού είναι παράνομο.

Η ουσία του open source δεν είναι να είμαστε νόμιμοι η να έχουμε τζάμπα λογισμικό
το νόημα είναι στην ελευθερία και στην ανεμπόδιστη ανταλλαγή της γνώσης και της εμπειρίας.