Το παρακάτω κείμενο δεν είναι δικό μου,είναι διαδικτυακού,ας πούμε ,γνωστού μου,του οποίου ωστόσο τις απόψεις εκτιμώ και εμπιστεύομαι.
Το παραθέτω χωρίς σχόλια,as it is.
έγραψε:
Πήγα και με σιγουριά μπορώ να πω οτι ήταν η πιο αστεία και ταυτόχρονα αποκρουστική συγκέντρωση ατόμων που έχω παραβρεθεί στη ζωή μου. Let me explain.
Ο κόσμος ήταν ομολογουμένως πολύς. Περισσότερος απ' ότι περίμενα να δω. Οι μάζες απλώνονταν σε όλο το εύρος και το μήκος της πλατείας Συντάγματος και έφταναν μέχρι περίπου τα 500 μέτρα στην Πανεπιστημίου, την Ερμού και την Βασ. Όλγας. Περπάτησα αρκετά και πέρασα από όλα τα σημεία και αφουγκράστηκα όλους τους "πυρήνες" της συγκέντρωσης. Με τα ΜΑΤ παρατεταγμένα κατά μήκος, οι μάζες ήταν αναγκασμένες να παραμένουν, στο μεγαλύτερο κομμάτι τους, πάνω στη λεωφόρο και στα διάφορα σκαλάκια, αν και αυτό δε σήμαινε κάτι, αφού όλοι ήταν στο βολεμένο κωλοβάρεμα και το άφθονο ξυσ******μα. Όπως και οι ΜΑΤατζίδες φαινόντουσαν πραγματικά να βαριούνται τη ζωή τους.
Κατά πλειοψηφία, οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν τουλάχιστον υποτονικές. Αρκετοί την είχαν αράξει πάνω στο δρόμο και έπιναν μπύρες, άλλοι είχαν πλακωθεί στους μπάφους (βρώμαγε ο τόπος), οι περισσότεροι μπαίνανε με τα κινητά στο Facebook ή τράβαγαν φωτογραφίες και βίντεο με τις κάμερες ανά χείρας και κάτι ελάχιστοι με κάτι ντουντούκες φώναζαν κατά κύριο λόγο κατευθυνόμενα συνθήματα προηγούμενων δεκαετιών (πότε θα κάνει ξαστεριά κτλ και ότι να 'ναι γενικότερα), συνοδευόμενα από συχνές βωμολοχίες (γιωργάκη μπιπ, δεν ήρθαμε για πλάκα κτλ) για να "σπάει" λίγο το κλίμα και να μη κουράζετε ο κόσμος από τα ίδια και τα ίδια. Το χειρότερο βέβαια ήταν η στιγμή που καλούσαν τον κόσμο να εκφραστεί "ελεύθερα", κάνοντας χρήση της ντουντούκας, όμως αν κάποιος έλεγε το παραμικρό που δε κόλλαγε (π.χ. Ευχαριστούμε τους Έλληνες που είναι εδώ σήμερα, Ζήτω η Ελλάδα κτλ), του βάζανε χέρι με στυλ "έλα ρε φιλαράκι, δε βλέπεις που δε συμμετέχει ο κόσμος, δώστο", λες και ο κόσμος ήταν κάνα άγριο θηρίο που έπρεπε να το "ταΐσουν" κομματική αδρεναλίνη. Βλέπετε ο λόγος της ντουντούκας ήταν να εξυπηρετεί τη κομματική γραμμή και όχι το λαϊκοπατριωτικό αίσθημα.
Από τα πιο αστεία της υπόθεσης επίσης, τουλάχιστον για κάποιον μη κομματικοποιημένο, ήταν η ξεκάθαρη εντύπωση με κάποιους απομονωμένους αριστερούς, από το ΚΚΕ, το Σύριζα ή και γω δε ξέρω τι, να έχουν παρεισφρήσει, στη συγκέντρωση και να φωνάζουν τα δικά τους αριστερά συνθήματα (χωρίς ντουντούκα) - τα οποία σε μια τέτοια συγκέντρωση μόνο ως άκυρα μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού ο περισσότερος κόσμος απλά τους κοίταγε, μη ακολουθώντας τους σε καμία περίπτωση, κάνοντάς του να φαίνονται σαν τους τρελούς του χωριού -.
Σε γενικές γραμμές είχε ωραία γκομενάκια (οι μισοί όπως πάντα είχαν κατέβει για καμάκι) και αν είχα προβλέψει να πάρω και 2-3 μπύρες μαζί μου, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Highlight της βραδιάς, κάτι μαύροι με τύμπανα, που ξεσήκωναν τα πλήθη, φέρνοντας στο μυαλό μου εικόνες από τα παλιά, ωραία, πανηγύρια της πρωτομαγιάς όπου οι αρκουδιάρηδες χτυπούσαν τα τύμπανα φωνάζοντας "Γορίλλα, γορίλλα, γορίλλα, γορίλλα, γορίλλα, άτακτο παιδί, θα μου κλείσεις το τσαρδί" και είχαν δίπλα την αρκούδα να υποφέρει χορεύοντας.
Εν κατακλείδι, το σημερινό συμπέρασμα και η εικόνα που επιλέγω να κρατήσω είναι οτι η χώρα που αποκαλούμε Ελλάδα είναι απίθανο να σωθεί, ούτε τώρα, ούτε σε χίλια χρόνια. Οι παρευρισκόμενοι ήταν απλά "αλλού", φώναζαν και χειροκροτούσαν σαν τα πιθήκια επειδή κάποιος φώναζε κάτι ρυθμικά ή χτύπαγε ταμπούρλα και αν κάποιος νομίζει οτι η "κρίση" θα έκανε μερικούς να αναλογιστούν πέντε πράγματα, να αναζητήσουν πρώτα τις προσωπικές τους ευθύνες και κατόπιν τις συλλογικές ή για να το πω απλά, να βάλουν το ξερό τους το κεφάλι να δουλέψει για τις δύο ώρες που ήταν εκεί, ας συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Με τις υγείες μας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog