Ειρηνικές συγκεντρώσες των «Αγανακτισμένων»

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ειρηνικές συγκεντρώσες των «Αγανακτισμένων»

Δημοσίευσηαπό c7p » 28 Μάιος 2011, 15:29

xqtr έγραψε:
Ναι... σιγουρα, συμφωνω... εγω απλως θελω να σου πω, οτι ιστορικα, ποτε δεν εγινε καποια μεγαλη αλλαγη/επανασταση με ειρινικο τροπο. Και στην Αναγεννηση πεσανε κεφαλια, και στην εργατικη Πρωτομαγια, χυθηκε αιμα, και σε επαναστασεις, σε εμφυλιους, σε αγωνες για δικαιωματα γυναικων κοκ.

Όπως είπα και πιο πάνω το σημαντικό τώρα είναι να αλλάξουμε αυτή τη χαζονοοτροπία του νεοέλληνηνα, με βια δεν νομίζω πως θα αλλάξει κάτι μέσα μας, κάτι επιδερμικά ίσως. Σε όλα τα παραδείγματα που αναφέρεις οι άνθρωποι πίστευαν σε αυτά που πρέσβευαν και είχαν αλλάξει νοοτροπία, σε αυτό το στάδιο δεν νομίζω πως έχουμε φτάσει ακόμα. Ωστόσο όταν ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας αλλάξει εσωτερικά/νοοτροπία τότε η μεγάλη αλλαγή μπορεί να έρθει ακόμα και με την εμπλοκή της βίας, που δεν την αποκλείω σε αυτό το δεύτερο στάδιο.

xqtr έγραψε:
Η δημοκρατια, εχει πεθανει... εδω και πολλα χρονια... σημερα ζεις μια χουντα, με ομορφο περυτιλιγμα και δεν το καταλαβαινεις... και αλλο δημοκρατια... αλλο οχλαγωγια... αυτο που βλεπεις στις πλατειες ειναι ενας οχλος...(αποψη μου παντα) αρκει να δωσεις το καταλληλο "ερεθισμα" και θα δεις ποσο "δημοκρατικα" θα γινουν τα πραγματα... ειδικα ο Ελληνας, φημιζετε για αυτην την ικανοτητα του. Μπες σε ενα πολιτικο forum/blog (πχ olympia.gr) και διαβασε τα σχολια για ενα θεμα... oποιο θες... θα δεις οτι ακομα και σε ενα ψηφιακο/εικονικο κοσμο οπως ειναι το Internet, "σφαζωνται" και βριζονται για απλα πραγματα. Η δημοκρατια στην Αρχαια Ελλαδα, εφαρμοστηκε γιατι εκτος απο την φωνη του λαου, υπηρχε και ο σεβασμος στην αποψη του αλλου και τον χαρακτηρα του. Σημερα ο οποιοσδηποτε αν εκφρασει μια αντιθετη αποψη απο αυτο που ισχυει γενικα, ειναι αντικαθεστωτικος, συνομοσιολογος, κουμμουνιστης κτλ.

Συμφωνώ και επαυξάνω, το όλο εγχείρημα της "αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας" δεν είναι δημοκρατία και επίσης το ότι έχουμε καταντήσει πολιτικά ανίκανοι, χωρίς σεβασμό (και προς τον διπλανό και προς τον εαυτό μας) είναι φανερό και απο τα παραδείγματα που αναφέρεις (και πάλι καταλήγουμε στο ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας).
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 28 Μάιος 2011, 18:45

Το παρακάτω κείμενο δεν είναι δικό μου,είναι διαδικτυακού,ας πούμε ,γνωστού μου,του οποίου ωστόσο τις απόψεις εκτιμώ και εμπιστεύομαι.
Το παραθέτω χωρίς σχόλια,as it is.

έγραψε:
Πήγα και με σιγουριά μπορώ να πω οτι ήταν η πιο αστεία και ταυτόχρονα αποκρουστική συγκέντρωση ατόμων που έχω παραβρεθεί στη ζωή μου. Let me explain.

Ο κόσμος ήταν ομολογουμένως πολύς. Περισσότερος απ' ότι περίμενα να δω. Οι μάζες απλώνονταν σε όλο το εύρος και το μήκος της πλατείας Συντάγματος και έφταναν μέχρι περίπου τα 500 μέτρα στην Πανεπιστημίου, την Ερμού και την Βασ. Όλγας. Περπάτησα αρκετά και πέρασα από όλα τα σημεία και αφουγκράστηκα όλους τους "πυρήνες" της συγκέντρωσης. Με τα ΜΑΤ παρατεταγμένα κατά μήκος, οι μάζες ήταν αναγκασμένες να παραμένουν, στο μεγαλύτερο κομμάτι τους, πάνω στη λεωφόρο και στα διάφορα σκαλάκια, αν και αυτό δε σήμαινε κάτι, αφού όλοι ήταν στο βολεμένο κωλοβάρεμα και το άφθονο ξυσ******μα. Όπως και οι ΜΑΤατζίδες φαινόντουσαν πραγματικά να βαριούνται τη ζωή τους.

Κατά πλειοψηφία, οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν τουλάχιστον υποτονικές. Αρκετοί την είχαν αράξει πάνω στο δρόμο και έπιναν μπύρες, άλλοι είχαν πλακωθεί στους μπάφους (βρώμαγε ο τόπος), οι περισσότεροι μπαίνανε με τα κινητά στο Facebook ή τράβαγαν φωτογραφίες και βίντεο με τις κάμερες ανά χείρας και κάτι ελάχιστοι με κάτι ντουντούκες φώναζαν κατά κύριο λόγο κατευθυνόμενα συνθήματα προηγούμενων δεκαετιών (πότε θα κάνει ξαστεριά κτλ και ότι να 'ναι γενικότερα), συνοδευόμενα από συχνές βωμολοχίες (γιωργάκη μπιπ, δεν ήρθαμε για πλάκα κτλ) για να "σπάει" λίγο το κλίμα και να μη κουράζετε ο κόσμος από τα ίδια και τα ίδια. Το χειρότερο βέβαια ήταν η στιγμή που καλούσαν τον κόσμο να εκφραστεί "ελεύθερα", κάνοντας χρήση της ντουντούκας, όμως αν κάποιος έλεγε το παραμικρό που δε κόλλαγε (π.χ. Ευχαριστούμε τους Έλληνες που είναι εδώ σήμερα, Ζήτω η Ελλάδα κτλ), του βάζανε χέρι με στυλ "έλα ρε φιλαράκι, δε βλέπεις που δε συμμετέχει ο κόσμος, δώστο", λες και ο κόσμος ήταν κάνα άγριο θηρίο που έπρεπε να το "ταΐσουν" κομματική αδρεναλίνη. Βλέπετε ο λόγος της ντουντούκας ήταν να εξυπηρετεί τη κομματική γραμμή και όχι το λαϊκοπατριωτικό αίσθημα.

Από τα πιο αστεία της υπόθεσης επίσης, τουλάχιστον για κάποιον μη κομματικοποιημένο, ήταν η ξεκάθαρη εντύπωση με κάποιους απομονωμένους αριστερούς, από το ΚΚΕ, το Σύριζα ή και γω δε ξέρω τι, να έχουν παρεισφρήσει, στη συγκέντρωση και να φωνάζουν τα δικά τους αριστερά συνθήματα (χωρίς ντουντούκα) - τα οποία σε μια τέτοια συγκέντρωση μόνο ως άκυρα μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού ο περισσότερος κόσμος απλά τους κοίταγε, μη ακολουθώντας τους σε καμία περίπτωση, κάνοντάς του να φαίνονται σαν τους τρελούς του χωριού -.

Σε γενικές γραμμές είχε ωραία γκομενάκια (οι μισοί όπως πάντα είχαν κατέβει για καμάκι) και αν είχα προβλέψει να πάρω και 2-3 μπύρες μαζί μου, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Highlight της βραδιάς, κάτι μαύροι με τύμπανα, που ξεσήκωναν τα πλήθη, φέρνοντας στο μυαλό μου εικόνες από τα παλιά, ωραία, πανηγύρια της πρωτομαγιάς όπου οι αρκουδιάρηδες χτυπούσαν τα τύμπανα φωνάζοντας "Γορίλλα, γορίλλα, γορίλλα, γορίλλα, γορίλλα, άτακτο παιδί, θα μου κλείσεις το τσαρδί" και είχαν δίπλα την αρκούδα να υποφέρει χορεύοντας.

Εν κατακλείδι, το σημερινό συμπέρασμα και η εικόνα που επιλέγω να κρατήσω είναι οτι η χώρα που αποκαλούμε Ελλάδα είναι απίθανο να σωθεί, ούτε τώρα, ούτε σε χίλια χρόνια. Οι παρευρισκόμενοι ήταν απλά "αλλού", φώναζαν και χειροκροτούσαν σαν τα πιθήκια επειδή κάποιος φώναζε κάτι ρυθμικά ή χτύπαγε ταμπούρλα και αν κάποιος νομίζει οτι η "κρίση" θα έκανε μερικούς να αναλογιστούν πέντε πράγματα, να αναζητήσουν πρώτα τις προσωπικές τους ευθύνες και κατόπιν τις συλλογικές ή για να το πω απλά, να βάλουν το ξερό τους το κεφάλι να δουλέψει για τις δύο ώρες που ήταν εκεί, ας συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Με τις υγείες μας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 28 Μάιος 2011, 19:15

Στη συγκέντρωση έγινε στη πόλη μου δεν υπήρχε ούτε ντούντουκα, ούτε κομματικές παρατάξεις δεν είδα (αν και υπήρχαν διάφορα άτομα που ξέρω πως ανήκουν σε κομματικές νεολαίες κτλ). Μια εξέδρα είχαμε, μικρόφωνο και όλα γίνονταν θα μπορούσα να πω "πολιτισμένα" (υπήρχε μια α οργάνωση).
Ντάξει στις μεγάλες πόλεις Θεσσαλονίκη, Αθήνα μπορεί να μην σας έκανε αίσθηση κάτι τέτοιο, από όσο ξέρω οι διαδηλώσεις έχουν καταντήσει γραφικές, μην πω είναι κάτι στάνταρ, 2-3 πορείες το μήνα (ίσως να λέω και λίγες). Εδώ πάντως τα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 28 Μάιος 2011, 21:51

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει τώρα ο κόσμος όλου του πλανήτη είναι να κηρύξουμε όλοι στάση πληρωμών απέναντι σε όλους τους τραπεζίτες. Καιρός να τους δώσουμε ένα μάθημα που το αξίζουν & με το παραπάνω μάλιστα. Φτάνει πια το τζάμπα χρέωμα από το μηδέν. :-x
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 28 Μάιος 2011, 21:54

Off topic:
Είδα στο Facebook ένα group με όνομα: "Αφού σαν χώρα πρέπει να κάνουμε οικονομία, ας αρχίσουμε από τους Βουλευτές."
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 28 Μάιος 2011, 22:16

Qdata έγραψε:Off topic:
Είδα στο Facebook ένα group με όνομα: "Αφού σαν χώρα πρέπει να κάνουμε οικονομία, ας αρχίσουμε από τους Βουλευτές."

Off topic:
Καλόόό! Μόνο που οι Βουλευτές θα 'πρεπε κανονικά να λέγονται Βολευτές, αφού το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βολεύουν. :twisted:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 28 Μάιος 2011, 23:57

matthew έγραψε:Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει τώρα ο κόσμος όλου του πλανήτη είναι να κηρύξουμε όλοι στάση πληρωμών απέναντι σε όλους τους τραπεζίτες. Καιρός να τους δώσουμε ένα μάθημα που το αξίζουν & με το παραπάνω μάλιστα. Φτάνει πια το τζάμπα χρέωμα από το μηδέν. :-x

Κατι τετοιο θα γινει... υποχρεωτικα... θελουμε δεν θελουμε, μιας και το χρεος μας θα αυξανει συνεχως... ετσι ειναι φτιαγμενο το συστημα... βλεπε Debtocracy, Ζeitgeist κτλ... Σκεφτηκες ομως τις συνεπειες; Αν και σε αρκετες χωρες, ηδη τις βιωνουν, εσυ και ο καθενας μας, νομιζεις οτι ειναι ετοιμος;
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 29 Μάιος 2011, 00:30

xqtr έγραψε:Ναι... σιγουρα, συμφωνω... εγω απλως θελω να σου πω, οτι ιστορικα, ποτε δεν εγινε καποια μεγαλη αλλαγη/επανασταση με ειρινικο τροπο. Και στην Αναγεννηση πεσανε κεφαλια, και στην εργατικη Πρωτομαγια, χυθηκε αιμα, και σε επαναστασεις, σε εμφυλιους, σε αγωνες για δικαιωματα γυναικων κοκ.

Βλέπω καθημερινά την «επαναστατική» «σκέψη» στη χώρα μου εξαθλιωμένη να αναπτύσσει όλο και συχνότερα αυτά τα επιχειρήματα, μη μπορώντας να καταλάβει ότι αυτά τα βίαια ξεσπάσματα από ανθρώπους βιασμένους ψυχικά και σωματικά, δεν στάθηκαν ποτέ ιστορικά ως η αιτία της προόδου. Η αιτίες της αλλαγής ήταν πάντα οι ιδέες και η σπανιότητα των περιπτώσεων όπου μετά από την αυτοδιάλυση ενός παρηκμασμένου και αυτοκαταστροφικού συστήματος ξεπήδησε κάτι ωραίο, μέσα στην τόσο βίαιη ιστορία των ανθρώπων, αποδεικνύει από μόνη της, πως η παρακμή και η καταστροφή μπορεί να είναι νομοτελειακή σε ένα παρηκμασμένο σύστημα, το να ξεπηδήσει από τη καταστροφή όμως κάτι σπουδαίο, όταν δεν υπάρχουν ισχυρές ιδέες να το οδηγήσουν, δεν είναι.
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Μάιος 2011, 01:52

Εδώ μέσα πάντως https://www.facebook.com/event.php?eid=218838154801328 έχουν ξεσκιστεί να λένε "να μην πολιτικοποιηθεί το κίνημα των αγανακτισμένων". Όταν καταλάβουν τη διαφορά πολιτικοποίησης και κομματοποίησης, και αποκτήσουν σαφή πολιτική κατεύθυνση και αιτήματα (και όχι να κατεβαίνουν να βαράνε κατσαρόλες και να τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο, επειδή απλά άδειασε το πορτοφόλι και δεν τους δέχτηκαν την πιστωτική κάρτα όταν πήγαν να αγοράσουν iphone 4), θα αρχίσω να το σκέφτομαι να κατέβω κι εγώ.
(στα τελευταία σχόλια απ'ότι βλέπω παραπονιούνται επειδή "στη συνέλευση συμμετέχουν μόνο αριστεροί" και δεν θέλουν αριστερούς, έξω τα κακά κόμματα).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 29 Μάιος 2011, 02:36

Εύγε! Εγώ ό,τι επανάσταση ήταν να κάνω, την έκανα στα νιάτα μου. Κατά τ' άλλα πολιτική υπόσταση κι άρα πολιτικοποιημένα είναι τα πάντα στις σύγχρονες κοινωνίες. Από κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του ... εγώ επιλέγω να απέχω από τα κοινά. Αγανακτισμένος είμαι, πληγέν είμαι από την πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου κλπ. αλλά ... είπαμε, γέρασα - τόπο στα νιάτα! Πάντως ο μόνος τρόπος να ανατραπεί το μνημόνιο κι ό,τι άλλο στην πολιτική ζωή του τόπου είναι η Γενική Απεργία διαρκείας!
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων