Λέξεις που "πληγώνουν"

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Λέξεις που "πληγώνουν"

Δημοσίευσηαπό 123 » 20 Ιούλ 2011, 18:10

dim459 έγραψε:Kαι από αυτό το thread και από το άλλο εν τέλει μου κινήθηκε η περιέργεια να δω στη σχετική ιστοδελίδα τις <<γκόμενες>> οι οποίες στάθηκαν αφορμή να γραφτούν τόσες πολλές γραμμές και θα το έκανα αν δε βαριόμουν τραγικά να ασχοληθώ με φαινόμενα τύπου Facebook.
Oι παραπάνω ετυμολογικές αναλύσεις μου φάνηκαν άκρως ενδιαφέρουσες.
Εν πάσει περιπτώσει ουδέποτε θεώρησα ότι έχει υποτιμητικό χαρακτήρα ο όρος <<γκόμενα>>.
Τον χρησιμοποιώ για τη 14χρονη κόρη μου, λέγοντας ότι είναι <<και γ*** τις γκόμενες>>, γιατί πολύ απλά είναι και φαντάζομαι ότι είναι περιττό να αναλύσω πως δεν θα έκανα κάποιο υποτιμητικό σχόλιο για την κόρη μου.
Συμφωνώ ότι υπάρχει διαφορά στο πως εκφέρεται κάτι στον προφορικό και στον γραπτό λόγο.
Θεωρώ επίσης ότι πάντα πρέπει να σταθμίζουμε το ποιος λέει κάτι, σε ποιες περιστάσεις το λέει και από που ορμώμενος το λέει.
Προσφάτως είχα μια συζήτηση με την εν λόγω κόρη μου, σχετικά με ένα σχόλιο που την ενόχλησε.
Είχε πάει με μια παρέα συμμαθητών της για μπάνιο φορώντας ένα μαγιώ <<μπραζίλ>>, από αυτά που αφήνουν σχεδόν όλον τον κώλο έξω. Άκουσε λοιπόν δύο συμμαθητές της, οι οποίοι συζητούσαν μεταξύ τους να σχολιάζουν <<πω-πω ρε μαλάκα και γ*** τις κ******>> και ενοχλήθηκε.
Προσπάθησα να της εξηγήσω πως καταρχήν όταν αποφασίζεις να βγάλεις τον κώλο σου έξω, μάλλον επιδιώκεις να επικεντρώσεις την προσοχή των άλλων σε αυτόν και εάν εν πάσει περιπτώσει δεν το επιδιώκεις, είναι μάλλον αναμενόμενο ότι θα το επιτύχεις ούτως ή άλλως.
Επιπλέον προσπάθησα να τις εξηγήσω ότι από αγόρια αυτής της ηλικιακής γκάμας (για να μην πω ακόμα και στην ηλικία μου) σε μεταξύ τους συζήτηση είναι λογικό και αναμενόμενο να σχολιάσουν λέγοντας <<και γ*** τις κ******>>.
Αν είχαν χρησιμοποιήσει την έκφραση <<πω-πω τι καλίγραμμος πισινός>> προφανώς θα επρόκειτο για μουρόχαυλα για να μην πω αδελφές.
Πιστεύω ότι κατάφερα να της εξηγήσω το πως ακριβώς χρησιμοποιείται ανά περίσταση η γλώσσα μας, αν ορθώς αντελήφθην την ικανοποίηση της αυταρέσκειάς της για τις εκ του κώλου της προκληθείσες εκρήξεις ενθουσιαμού των αρρένων της συντροφιάς της.

14ων με μπραζιλ; η κορη σου γ*** τις γκομενες;; της τονωσες την αυταρέσκεια για τον κώλο της;; μερακλης μπαμπας. φαίνεται να την εξοπλιζεις όμως γιατι αλλιως φοβάμαι θα το φύσαγες και δεν θα κρυωνε κάποια στιγμή.
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 11.04 natty 32bit (en_US.UTF-8),
3 Προδιαγραφές → 2x AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-56 ‖ RAM 1757 MiB ‖ Acer Navarro -
4 Κάρτες γραφικών: ATI RS482 [Radeon Xpress 200M] [1002:5975]
5 Δίκτυα: wlan2: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter ⋮ eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
123
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 20 Ιούλ 2011, 23:01

Την αυταρέσκεια δεν της την τόνωσα εγώ, αλλά η σωστή ερμηνεία των σχολίων τρίτων.
Το μπραζίλ εννοείται ότι θα το φορέσει τώρα και για όσο χρονικό διάστημα την παίρνει, διότι αν εξακολουθήσει όταν φτάσει σε ηλικία που το θέαμα θα είναι απογοητευτικό, τότε θα είναι για γέλια.
Εξοπλίζω ; ....χμμ... σημασία έχει να είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται πως ακριβώς έχουν τα πράγματα, τι συμβαίνει γύρω της και σε τι αποσκοπεί ο καθένας.
Τώρα το <<φυσάω και δεν κρυώνει>> εξαρτάται από πως το εννοείς και από την οπτική γωνία που έχει ο καθένας ως προς κάποιο θέμα.
Υπάρχει βεβαίως η άποψη πως τα αγόρια που αλλάζουν πολλές γκόμενες είναι μάγκες (άλλο θα έγραφα αλλά θα μου ξαναβάζατε κουκιδίτσες) και τα κορίτσια που αλλάζουν πολλούς γκόμενους π*******, αλλά προφανώς δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία που συμμερίζεται την εν λόγω άποψη.
Υπό αυτήν την έννοια μπορεί να είμαι, όπως λες, και <<μερακλής>>.
Εν πάσει περιπτώσει το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να περνάει εκείνη καλά και να αντιμετωπίζει τα όποια σχόλια σύμφωνα με το δικό της σύστημα αξιών και όχι σύμφωνα με τις αντιλήψεις των άλλων.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 123 » 21 Ιούλ 2011, 04:08

dim459 έγραψε:Την αυταρέσκεια δεν της την τόνωσα εγώ, αλλά η σωστή ερμηνεία των σχολίων τρίτων.
Το μπραζίλ εννοείται ότι θα το φορέσει τώρα και για όσο χρονικό διάστημα την παίρνει, διότι αν εξακολουθήσει όταν φτάσει σε ηλικία που το θέαμα θα είναι απογοητευτικό, τότε θα είναι για γέλια.
Εξοπλίζω ; ....χμμ... σημασία έχει να είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται πως ακριβώς έχουν τα πράγματα, τι συμβαίνει γύρω της και σε τι αποσκοπεί ο καθένας.
Τώρα το <<φυσάω και δεν κρυώνει>> εξαρτάται από πως το εννοείς και από την οπτική γωνία που έχει ο καθένας ως προς κάποιο θέμα.
Υπάρχει βεβαίως η άποψη πως τα αγόρια που αλλάζουν πολλές γκόμενες είναι μάγκες (άλλο θα έγραφα αλλά θα μου ξαναβάζατε κουκιδίτσες) και τα κορίτσια που αλλάζουν πολλούς γκόμενους π*******, αλλά προφανώς δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία που συμμερίζεται την εν λόγω άποψη.
Υπό αυτήν την έννοια μπορεί να είμαι, όπως λες, και <<μερακλής>>.
Εν πάσει περιπτώσει το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να περνάει εκείνη καλά και να αντιμετωπίζει τα όποια σχόλια σύμφωνα με το δικό της σύστημα αξιών και όχι σύμφωνα με τις αντιλήψεις των άλλων.
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν με το εξοπλίζεις. Ούτε εγώ την συμμερίζομαι την άποψη αυτή, αλλά απλά δεν το βλέπω έτσι. Αν κάνει σχέσεις που επιλέγει και έχουν κάποιο νόημα, αν ξέρει με ποιόν π******* και γιατί και τί της βγάζει (της κάθε κοπέλας, και του κάθε αγοριού) δεν έχει σημασία ο αριθμός. Αν άγεται και φέρεται και σαλιαρίζει με ότι βρει πχ και συναισθηματικά μένει πίσω για μένα είναι παιχνίδι που είσαι πίσω 3-0 αν δεν έχεις χάσει, ειδικά οταν αφορά μια τρυφερή ηλικία.

Μέσες άκρες...
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 21 Ιούλ 2011, 23:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Ποιο κόσμια παρακαλώ
3 Προδιαγραφές → 2x AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-56 ‖ RAM 1757 MiB ‖ Acer Navarro -
5 Δίκτυα: wlan2: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter ⋮ eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
123
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 21 Ιούλ 2011, 05:17

123 έγραψε:επειδή διάβασα και το άλλο θέμα ολόκληρο θέλω να πω στον Star_Light πως το να πας να ρίξεις το φταίξιμο στις ίδιες πάλι (όπως και να είναι ντυμένες στο fb) είναι λίγο ντροπή. Αν τις χαρακτηρίζει μία το πώς ντύνονται σε χαρακτηρίζει και εσένα 10 ο τρόπος που εκφράζεσαι έστω και ομρώμενος από το ντύσιμό τους. Δεν έχω πρόβλημα με τον όρο γκόμενα (Off topic:
Μ' αρεσε ακόμα-ακόμα όταν η κοπέλα μου με έλεγε γκομενάκι της κάποιες φορές χαριτολογώντας αλλά και χαριτωμένα αλλά και φέροντας ότι σημαίνει η λέξη η ίδια για κάποιον ερωτευμένο (τα καλά που κρατάει υποθέτω.. μακρυγόρυσα)
Άστες να είναι γκόμενες, εσύ δεν έχεις δουλειά με αυτό. Απ' την άλλη φυσικά εκφράσου όπως θέλεις αποδεχόμενος ομως τις συνέπειες και αν έχεις τα καλαμπαλίκια να το υποστηρίξεις μαγκιά σου.
Κι εμένα με ενοχλεί ο επίπλαστος καθωσπρεπισμός κτλ κτλ.. Αλλά αν είναι να πρέπει να βγάλεις πέρα τον κάθε ένα που προσβάλεται επειδή έχει όρεξη να προσβληθεί ή αγωνιά να αποδεικνύει κάθε φορά ότι είναι ξεχωριστός και αξίζει σεβασμό (αντί με την σειρά του να γράφει στα καλαμπαλίκια του τον κάθε βλάκα πχ) καλύτερα να μην μπεις στην διαδικασία. ( γιατί εν μέρει αυτό πιστεύω για αυτές που προσβάλονται από.. κάτσε να δεις πώς το είπε ο άλλος πριν...αγοραίες εκφρασεις.

Υγ. αφού "ξεκαθαρίσαμε" το γενικό του πράγματος, να πω πως κατάλαβα τί και πώς το είπες και ότι δεν είχες σκοπό να προσβάλεις αλλά να κάνεις χαβαλέ και αν ήμουν "γκόμενα" με τα μυαλά που έχω μπορεί να συνέχιζα την πλάκα.

Δεν το ριχνω σε αυτες το φταιξιμο αλλα σε περιπτωση που καποια γυρισει και σου την πει αμα την κοιταξεις λιγο παραπανω ή την πεις και γκομενα... μπορεις ανετα να της αντιγυρισεις ενα "οπα για σιγα καλε μανταμιτσα... (χαχαχα) μου στολιστικες και μου ετοιμαστηκες με τα μισα εξω... ανθρωποι ειμαστε και εμεις... χαλαρα δεν σε ειπαμε και καμπουρα". Ε νταξει ρε φιλε αμα παρεξηγηθει και μετα απο αυτο τι να σου πω τοτε... ισως δεν ταιριαζουμε... αλλες εμπειριες εγω αλλες εμπειριες αυτη... αλλα μην παει να το παιξει απελευθερωμενη απο την στιγμη που δεν μπορει να υποστηριξει τον ρολο. ΟΙ απελευθερωμενες σε αποφευγουν με ενα χαμογελο και ως εκει δεν κομπλεξαριζονται αμα τους κανεις ενα κοπλιμεντο... αμα την πεις καποια γκομενα και παρεξηγηθει....για μενα ειναι υπερβολικη μπορει οχι 100% αλλα ενα 50%. ΕΙναι καθαρα προσωπικη μου αποψη.

Βεβαια οπως εχω ξαναπει δεν εχω πει ποτε καποια που δεν ξερω ετσι γιατι την "μαγκια" καταλαβαινω που μπορω να την κανω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 21 Ιούλ 2011, 05:23

το να πεις καποια γκομενα εξαρχης πιστευω ειναι κακο προοιμιο γιατι μετα πως θα συνεχισεις την κουβεντα τι θα της πεις μετα??? ειναι αποτομο ξεκινημα... αλλα αν την γνωρισεις κανονικα στην αρχη και μετα καθως μιλατε μεσα στην πρωτη βδομαδα πεταξεις κανα τετοιο σε στυλ πλακας και χαβαλε για να δεις και τις αντοχες της ε δεν πιστευω οτι ειναι τοσο πια τρομερο... παρολαυτα αν παρεξηγηθει εγω τις ζηταω συγγνωμη δεν εχω κολληματα... εχω μαθει να ζηταω συγγνωμη οταν κανω λαθος... ετσι?

Αμα συνεχιζει να σε βλεπει με κακο ματι λογω αυτου... ε παρατα την οτι νομιζεις πως θα κερδιζες απο την παρεα της δεν αξιζει τον κοπο.
ΑΠλα παρατα την.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 123 » 21 Ιούλ 2011, 12:52

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν εγώ θα το έκανα κάπως έτσι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μεμπτό πιστεύω.
Δεν ξέρω τί άλλο να σχολιάσω :P μια χαρά τα 'πες :thumbup:
123
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 21 Ιούλ 2011, 13:50

123 έγραψε:Να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν εγώ θα το έκανα κάπως έτσι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μεμπτό πιστεύω.
Δεν ξέρω τί άλλο να σχολιάσω :P μια χαρά τα 'πες :thumbup:

θελει και λιγο τσαμπουκα αλλα με την καλη εννοια.
ΑΛλιως δεν βγαζεις ακρη με δαυτες :P
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων