H GOOGLE ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: H GOOGLE ΣΚΩΤΟΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 25 Ιούλ 2011, 15:44

Κακά τα ψέματα, η google ήταν η πρώτη μηχανή αναζήτησης που δεν σου γέμιζε τα αποτελέσματα με σπόνσορες, και τους έβαλε σε διακριτό μέρος. Κακά τα ψέματα, το gmail ήταν το πρώτο δωρεάν mail με τόσο ελεύθερο χώρο, που δεν σου διαγράφει το λογαριασμό αν δεν συνδεθείς για ένα μήνα. Κακά τα ψέματα, το google summer of code και η στρατηγική της στην υποστήριξη ανοιχτών τεχνολογιών την έχει κάνει την αγαπημένη των νέων προγραμματιστών, που την προτιμάνε και τη στελεχώνουν.
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό demosthenesk » 25 Ιούλ 2011, 16:18

έγραψε:E-commerce is not SaaS, because the computing isn't solely yours
δεν συμφωνώ.

Αν πάω εγώ σαν πελάτης που έχω επιχείρηση καθαρισμού πχ (δηλαδή είμαι άσχετος από υπολογιστές) σε μια εταιρεία web developing αυτή μπορεί να κάνει για μένα ένα eshop σε LAMP και να μου το πουλήσει ως SaaS. Οπότε σαν πελάτης δεν θα έχω τίποτα στα χέρια μου από κώδικα κτλ ίσως μόνο τα δεδομενα στην βάση θα είναι το δικό μου μέρος.

Αυτό βέβαια συνήθως πάντα έτσι γίνονταν. Τον πελάτη δεν τον ένοιαζε να του δώσεις τα php αρχεία σε ένα cd.

Και μια ερώτηση. Αν πουλάω σαν εταιρεία SaaS με open source προγράμματα πιο το πρόβλημα;
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 LTS σε Fujitsu Siemens Amilo M6450
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Pentium(R) M processor 1.70GHz │ 1,268 Gb │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express │ Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] │ - │ Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express 1280X768
Άβαταρ μέλους
demosthenesk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό demosthenesk » 25 Ιούλ 2011, 16:28

Διακρίνω δε και ένα άλλο πρόβλημα.

Νομίζω ότι υπάρχει ένα νομικό κενό στον χώρο της πληροφορικής μεταξύ σχέσεων εταιρειών και καταναλωτών.

Όλα αυτά που φωνάζει το FSF για ελευθερία χρήσης και καταδικάζει την ανάρμοστη συμπεριφορά του Amazon, Microsoft κτλ

πχ
έγραψε:The Amazon Kindle e-book reader (whose name suggests it's intended to burn people's books) has an Orwellian back door that Amazon used in 2009 to remotely delete Kindle copies of Orwell's books 1984 and Animal Farm which the users had purchased from Amazon.

Microsoft Windows sends information about users' activities to Microsoft. Windows Media Player and RealPlayer report what each user watches or listens to.

Windows has a back door with which Microsoft can forcibly change any software on the machine.

θα έπρεπε να υπάρχουν σε νόμους του κράτους πχ ΗΠΑ, ΕΕ κτλ που να λέει "απαγορεύεται να βάζεις backdoor και να επιβάλεις αυτό στον χρήστη. Κάθε άδεια με αυτό το λογισμικό παύει να ισχύει και είναι άκυρη. Ο καταναλωτής δικαιούται αποζημίωση.. κτλ"

Έτσι αυτή η ανάρμοστη συμπεριφορά να τελειώσει μια για πάντα από το νόμο του κράτους.

Αντί αυτού επειδή υπάρχει αυτό το κενό και κάθε εταιρεία κάνει ότι θέλει οι καταναλωτές πήραν τα μέτρα τους κάνοντας το FSF.

Μου θυμίζει εποχή far west που υπάρχει ένας σερίφης στο χωριό, ελλιπείς νόμοι και οι πολίτες έχουν πάρει τα όπλα για προστασία και αυτοάμυνα.
Σε τέτοια εποχή ζούμε;
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 LTS σε Fujitsu Siemens Amilo M6450
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Pentium(R) M processor 1.70GHz │ 1,268 Gb │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express │ Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] │ - │ Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition │ Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express 1280X768
Άβαταρ μέλους
demosthenesk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lingas » 25 Ιούλ 2011, 16:56

Η Google βελτίωσε το Internet όσο κανείς, οπότε δεν μπορώ να την κατηγορήσω για τίποτα. Μόνο πώς ήταν τα webmail πρίν το Gmail να σκεφτείς.
Και μας έδωσε και το android και έχουμε τζαμπέ smartphone&tablet, που με άλλη εταιρεία δε θα βλέπαμε ποτέ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Python, php ┃ Αγγλικά: βέρι μπέστ
    Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 - Gnome classic σε Vaio fe31h
    Προδιαγραφές ⇛ T5500 │ RAM 2GB │ NVIDIA Geforce Go 7400 │Intel_3945
    Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 desktop
    Προδιαγραφές ⇛ Amd Athlon II X2 250 │ RAM 2GB │ Ati Radeon HD 3000 │ LG M2262d 22''
lingas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 25 Ιούλ 2011, 23:43

Ολα τζαμπα, φακελομα και αντικειμενα για δηαφιμιση τους!
Δεν ξερετε ποσα ξερουν για εμας ολες οι εταιριες!
Apple, Google(!!), Microsoft
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 25 Ιούλ 2011, 23:50

M.Jackson έγραψε:Ολα τζαμπα, φακελομα και αντικειμενα για δηαφιμιση τους!

Ναι αλλά είναι η επιλογή σου.Εσύ επέλεξες να χρησιμοποιείς κάποιες από τις υπηρεσίες της και εσύ αποδέχτηκες τους Όρους Χρήσης.
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 26 Ιούλ 2011, 00:04

M.Jackson έγραψε:Ολα τζαμπα, φακελομα και αντικειμενα για δηαφιμιση τους!

Και που τα ξέρουν τί νομίζεις ότι μπορούν να τα κάνουν ;
Πέρα από την στοχευμένη διαφήμιση ποιά εξουσία μπορεί να ασκήσει η google με τα στοιχεία που διαθέτει ;
Ας το κάνω λίγο πιό εύκολο .
Υποθέτουμε ότι η google ξέρει :
- Το όνομά μου.
- Την διεύθυνση κατοικίας μου.
- Το επάγγελμά μου.
- Την οικονομική μου κατάσταση μέσες-άκρες .
- Τις αναζητήσεις μου στο Internet.
Υποθέτουμε επίσης ότι έχει ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο των e-mail μου , από τα οποία δεν προκύπτει πράξη κακουργηματικού περιεχομένου .

Ερώτηση :
- Τί θα μου κάνει με αυτά ; (ειλικρινά ρωτάω , θέλω να καταλήξω κάπου).
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 26 Ιούλ 2011, 08:31

@M.Jackson άνοιξες μεγάλο θέμα και ενδιαφέρον και εγω έχω τους προβληματισμους σου πολλές φορές , όπως και οι περισσότεροι εδω μέσα υποθέτω

Ενταξει μιλάμε για την απόλυτη κυριαρχία πλέον της Google στο διαδίκτυο . Ξεκίνησε απο μια μηχανή αναζήτησης και επεκτάθηκε σε ένα σωρρο τομεις (blogs,social netwrks,mail,picassa κλπ κλπ) . Το πλεονέκτημα της Google ειναι οτι μπορεις να έχεις ενα λογαριασμό και να κάνεις τα πάντα απο αυτόν και μόνο (Να εχεις το blog σου , το προφιλ σου στο g+,το mail σου,picassa και ενα σωρρο αλλα)

Πέρα απο όλες αυτες τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Google κάπου είχα διαβάσει οτι πλέον η εταιρία εχει επεκταθεί και πέραν του διαδικτύου με άλλες δραστηριοτητες ( συγκεκριμενα ειχα δει κατι για πετρελαια) και δε μου φαίνεται καθόλου περιεργο ενας τέτοιος κολοσσός να μην έχει και "hobies" πέραν του διαδικτύου ;)

Αυτη τη στιγμή νομίζω καμια εταιρια δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί , Αυτο ειναι όντως κακό .. Απο την άλλη οι υπηρεσίες της Google ειναι αρκετα καλές και ποιοτικές και με την αξία της εφτασε εκει που έφτασε .. Όμως και εμενα δε μου αρέσει να βλέπω κολοσσους εταιρίες , προτιμώ μικρότερες και μεγαλύτερο συναγωνισμό !!

Η μόνη εταιρία εξίσου δυνατή όσο η Google ειναι η microsoft αλλα δραστηριοποιείται σε ενα διαφορετικό τελειως τομέα απο αυτο του διαδικτύου !! Ισως η microsoft ειναι πιο ισχυρή απο τη Google αφου εμπορεύεται λογισμικό και όχι υπηρεσίες διαδικτύου .. Στο διαδίκτυο ειναι ίσως πιο ευκολο να γινει η ανατροπη

fkol k4 έγραψε:
Και που τα ξέρουν τί νομίζεις ότι μπορούν να τα κάνουν ;
Πέρα από την στοχευμένη διαφήμιση ποιά εξουσία μπορεί να ασκήσει η google με τα στοιχεία που διαθέτει ;
Ας το κάνω λίγο πιό εύκολο .
Υποθέτουμε ότι η google ξέρει :
- Το όνομά μου.
- Την διεύθυνση κατοικίας μου.
- Το επάγγελμά μου.
- Την οικονομική μου κατάσταση μέσες-άκρες .
- Τις αναζητήσεις μου στο Internet.
Υποθέτουμε επίσης ότι έχει ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο των e-mail μου , από τα οποία δεν προκύπτει πράξη κακουργηματικού περιεχομένου .

Ερώτηση :
- Τί θα μου κάνει με αυτά ; (ειλικρινά ρωτάω , θέλω να καταλήξω κάπου).

Εσυ ο μέσος χρήστης .. τι να σε κάνουν εσενα ; Δεν τους ενδιαφέρεις . Για σκέψου ομως πόσοι και ποιοι άλλοι θα μπορουσαν να εχουν λογαριασμο στη Google ; Ισως και κυβερνήσεις ολόκληρες , εταιρίες ανα τον κόσμο κλπ κλπ . Εκει ίσως να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον αν θελήσουν να κάνουν κακό .. όντας και κλειστά πρότυπα οι υπηρεσίες της κανείς δε ξέρει τι μπορεί να κρύβεται :wtf:

Για να γελάσουμε και λίγο :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 26 Ιούλ 2011, 09:20

ALdaperan έγραψε:Εσυ ο μέσος χρήστης .. τι να σε κάνουν εσενα ; Δεν τους ενδιαφέρεις

Μα ακριβώς . Τί να με κάνουν εμένα και εσένα ; Γραμμένους μας έχουν .
Εξάλλου , πόσοι λογαριασμοί google υπάρχουν ; Κανείς δεν έχει την υπολογιστική ισχύ και τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται για να " παρακολουθεί " όλους αυτούς τους χρήστες . Και όταν λέω κανείς , εννοώ ούτε η google , ούτε η CIA , ούτε η NSA , ούτε η Europol , ούτε καν όλοι αυτοί μαζί .
Γι αυτό και υπάρχουν συστήματα που βαράν συναγερμό με λέξεις-κλειδιά σε μηνύματα , μπας και μπορέσουν να βρουν τρελαμένους σαν τον ψυχάκια στο Όσλο που πήρε ένα όπλο και την είδε Ράμπο .

Τώρα , αν παρακολουθούνται στενά και 5-6 χιλιάδες άτομα , σίγουρα αυτοί :
1) Δεν είναι τυχαίοι .
2) Δεν είναι αθώες περιστερές .
3) Ξέρουν ότι παρακολουθούνται .
4) Έχουν αρκετά να κρύψουν .
5) Έχουν τα μέσα να προστατεύουν τους εαυτούς τους .

@ M.Jackson
Αν θέλεις , άλλαξε σε παρακαλώ στον τίτλο το " σκωτόνει " σε "σκοτώνει " γιατί είναι κεφαλαία και ψιλοβγάζει μάτι . Χωρίς παρεξήγηση έτσι ;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: H GOOGLE ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Δημοσίευσηαπό lucinos » 26 Ιούλ 2011, 11:36

Την Google μού είναι δύσκολο να την καταγγείλω γιατί μέχρι τώρα φαίνεται να βασίζεται περισσότερο στην ποιότητα τών υπηρεσιών της (σε αντίθεση με άλλες μεγάλες εταιρείες ονόματα δεν λέμε).

Είναι αλήθεια ότι όσο πιο μεγάλη και πιο ισχυρή είναι μια εταιρεία τόσο περισσότερο πρέπει να την προσέχουμε· από την άλλη είναι παράλογο να αφαιρέσουμε από τον οποιονδήποτε το δικαίωμα να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος. Τι μάς μένει να κάνουμε;

Να φροντίζουμε για σωστή ενημέρωση και παιδεία
Να υποστηρίζουμε το ελεύθερο λογισμικό
Να υποστηρίζουμε τις ελεύθερες υπηρεσίες
Να υποστηρίζουμε την ελεύθερη διακίνηση τής πληροφορίας
Να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα
Να αντιταχθούμε στις πατέντες

Σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα είναι φυσική συνέπεια λίγες ή ακόμα και μόνο μία εταιρεία να τα καταφέρνουν καλύτερα και επομένως να κυριαρχούν. Το ότι η ανάπτυξη ωφελεί το κεφάλαιο αφού τού επιτρέπει να επανεπενδύεται και να ανατοκίζεται αυτό είναι ή θα έπρεπε να είναι γνωστό σαν φυσικός νόμος. Το να λες ότι δεν σού αρέσει είναι σαν να λες ότι δεν σού αρέσει ο νόμος τής βαρύτητας. Κάποτε όμως, αργά ή γρήγορα, η ανάπτυξη θα ανακοπεί. Μόνο οι ηλίθιοι οικονομολόγοι λένε ότι η ανάπτυξη μπορεί να συνεχίζεται επ άπειρον. Χωρίς ανάπτυξη σε ελεύθερη αγορά το κεφάλαιο δεν μπορεί να δημιουργήσει κεφάλαιο και επομένως χάνει την αξία του. Η εργασία όμως είναι σταθερή αξία. Μία εταιρεία τότε θα αναγκαστεί να ρίξει την κερδοφορία της όσο μεγάλη και αν είναι, και δεν θα έχει πλέον την επιλογή να εξαγοράζει τούς πάντες (γιατί αυτό επίσης θα κατέστρεφε την κερδοφορία της). Βλέπω δύο τρόπους να διατηρήσει υψηλά ποσοστά κερδοφορίας (όχι όμως συνεχιζόμενη ανάπτυξη). Ο ένας είναι να εκμεταλλευτεί το όνομά της. Πολύς κόσμος λογικά θα πληρώνει περισσότερα για υπηρεσίες από ένα μεγάλο όνομα έστω και αν δεν είναι σίγουρα ανώτερες από μικρότερους. Φυσικά αργά ή γρήγορα και άλλοι θα καταφέρουν να κτίσουν καλό όνομα. Ο άλλος τρόπος είναι με αθέμιτα μέσα και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί. Δυστυχώς η τάση είναι όχι μόνο να το επιτρέπουμε αλλά να το βοηθούμε με παράλογο τρόπο (βλέπε πατέντες). Το ζήτημα είναι όταν θα σταματήσει η ανάπτυξη να έχουμε διατηρήσει την ελευθερία μας και όχι να έχουμε μεταβληθεί για άλλη μια φορά σε φεουδαρχία.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων