Ποιος θυμάται......

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ποιος θυμάται......

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 27 Ιούλ 2011, 08:30

dim459 έγραψε:Λοιπόν είμαι 41 ετών, υποθέτω ούτε πολύ μεγάλος, ούτε πολύ μικρός.
Σήμερα είχαμε μια συζήτηση με ένα συνομήλικο, για πράγματα απλά, καθημερινά, χωρίς ιδιαίτερη σημασία, ίσως και ελαφρώς ξεκάρφωτα, μνήμες από το παρελθόν που με έκαναν να αισθανθώ ότι έχουν περάσει αιώνες.
Ποιος θυμάται λοιπόν (και προσθέτει ότι θέλει)...
Τα ταξί στην Αθήνα γκρι.
Τα ταξί με ενιαίο τριθέσιο μπροστινό κάθισμα.
Τη Σταδίου διπλής κατευθύνσεως.
Την Ομόνοια στρογγυλή με συντριβάνι.
Το γάλα όχι σε freshbox, αλλά σε μπουκάλια.
Το γάλα να το αφήνει ο γαλατάς.
Τα σχολεία πρωί-απόγευμα.
Το Μινιόν, τον Κατράντζο και το Ατενέ (ειδικά τα Χριστούγεννα).
Τις ποδιές στα σχολεία.
Το αλλαντικό <<φιλέτο>> (έμοιαζε με ζαμπόν, αλλά δεν ήταν, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο).
Το <<Δισκάδικο της Αθηνάς>>.
Τα παγωτά <<ΑΣΤΥ>>
Την <<εκπαιδευτική τηλεόραση>>
Μόνο ένα κανάλι (ΥΕΝΕΔ) και στη συνέχεια δύο (ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ).
Τα δισκάδικα που έγραφαν κασσέτες.
Την εθνική οδό με 1,5 λωρίδα ανά ρεύμα, μονίμως μποτιλιαρισμένη τα βράδια της Κυριακής.
Τον εισπράκτορα στα αστικά λεωφορεία.
Τα μικρά 45άρια βινύλια.
Τις μεταδόσεις <<κονσέρβα>> αγγλικού πρωταθλήματος κάθε Σάββατο μεσημέρι.
Τα βράδια της Πέμπτης που άπαντες έβλεπαν ΑΡΗ στο μπάσκετ.
Την εκπομπή <<Μουσικόραμα>>
Τους πεζούς εφημεριδοπώλες.
Τα μπακάλικα (υπό την κλασσική έννοια του όρου, προ Μini Market και με τα σούπερ μάρκετ σπάνια).

Βλέπω και προσθέτω σιγά σιγά και αντίστοιχα. Θυμάμαι :
Την Ομόνοια στρογγυλή με συντριβάνι και διακόσμηση συντριβανίου πεντάγωνο στο νερό (όχι δρομέα).
Τα σχολεία Σάββατο.
Το προηγούμενο πάει μαζί με πολυτονικό, ποδιές, κλπ (παγουρίνο;).
Φυσικά «Δισκάδικο της Αθηνάς» (αρχικά με τη σούπερ μελαχρινή πωλήτρια) και «Happening» (Χαρ.Τρικούπη 13) και «Rock City» (κάτω στη Σωκράτους).
Αχ, παλιά καλή εκπαιδευτική τηλεόραση. Το μόνο που πλησιάζει είναι μια καλή γαλλική εκπομπή στην Ετ-3 τα μεσημέρια. Φλούφληδες παρουσιαστές αλλά πολύ ενδιαφέρουσα.
ΥΕΝΕΔ και «Υποβρύχιο Stingray».
Τις εκπομπές «μουσικό καλειδοσκόπιο» και «Χάιντι» (συγγνώμη για το ξενέρωμα της δεύτερης αλλά μια που την έβλεπαν φανατικά όλες οι γυναίκες στη μοναδική τηλεόραση το μεσημέρι Σαββάτου... άρχισα αναγκαστικά το μπάσκετ).
Το σώου του Μπιλ Κόσμπι, το «MASH»(τη σειρά με τον Αλαν Άλντα), το «Αυτός αυτή και τα μυστήρια» (με Μπρους Γουίλις με μαλλιά και Σύμπιλ Σεπερντ να βλέπεται ακόμα).
Το «Σάββατο μια και μισή» (θλίψη) με το τελείωμα σε ένα συνήθως κρύο ανέκδοτο.
Κλείνω τα τηλεοπτικά με «το μυστήριο του χρυσού πιθήκου» και το «Μαγκάιβερ» (κλασικό θέμα συζήτησης την άλλη μέρα στο σχολείο).
Την Κοραή δρόμο διπλής κατεύθυνσης με νησίδα στη μέση!!!
Το «Green Door», το «Μύλο» και το «Stand» στα εξάρχεια (το τελευταίο υπάρχει ακόμα νομίζω, αλλά δεν υπάρχω εγώ στα εξάρχεια πια... κλαψ).
Το «Cocodrilo».
Αυτά ως μια μικρή πρώτη δόση, και για να μη σας πρήξω με λίστες...

EDIT : Γιατί είναι πολύ σημαντική ανάμνηση και σπάνια, από τα πολύ παιδικά μου χρόνια : Θυμάται κανείς νερουλά ;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 27 Ιούλ 2011, 09:08

για τον ping-pong έχω μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Είχε κολλήσει έναν υπολογιστή τού σχολείου. Οι δάσκαλοι δεν καταλάβαιναν τι είναι και το είχαν αφήσει έτσι. Εγώ από καιρό πριν έκανα συλλογή ιών. Αντέγραψα τον ιό και μετά τον καθάρισα διορθώνοντας το πρόβλημα στο σχολείο (που οι δάσκαλοι μέχρι τότε είχαν συμφιλιωθεί μαζί του). Είχα υπολογιστή που έπαιρνε και 5+ 1/4 και 3+ 1/2 δισκέττες. Στο σχολείο είχε μόνο 5+ 1/4 και έτσι είχα σώσει τον ιό σε μια τέτοια. Σπίτι προσπάθησα πολύ αλλά ανεπιτυχώς να μεταφέρω τον ιό σε 3+ 1/2. (γιατί θεωρούσα όπως αποδείχτηκε σωστά ότι οι 5+ 1/4 πάνε για εξαφάνιση). Ήταν απολύτως αδύνατο για τον ιό να αλλάξει είδος δισκέττας. Μπούσα να κολλήσω μόνο δισκέττες 5+ 1/4 !!!!!
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό teroulas » 27 Ιούλ 2011, 10:05

Είμαι 39 και τα θυμάμαι όλα
Θυμάμαι επίσης κοπάνες από το φροντιστήριο των αγγλικών για να παίξουμε spectrum

Ααααχ ωραία εποχή να σαι καλά που μου τα θύμισες
Διανομή => Ubuntu 12.04 64bit με Unity , μαζί με Windows7 64bit
Γνώσεις: Linux => Αρχάριος | Προγραμματισμός => Κάποτε διδάχτηκα C++, Cobol, Pascal, Basic | Αγγλικά => Lower
PC=> CPU Intel core i5 | VGA1=> AMD Radeon HD 6470M @ 1600 x 900 | VGA2=> Intel | RAM=> 4GB | HDD=> 500GB
teroulas
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Lionux » 27 Ιούλ 2011, 15:28

the_eye έγραψε:Αν και είμαι αρκετά μικρότερος σας, ασχολήθηκα από νωρίς.

Ποιος θυμάται τις 5 1/4 δισκέτες με 360ΚΒ !

Χμμμ τι μου θύμισες τώρα!!!!!
Βέβαια αυτές οι δισκέτες ήταν πολύ προχωρημένη τεχνολογία σε σχέση με τις κασέτες που χρησιμοποιούσα του Amstrad 464!!!!
Spoiler: show
System: TOSHIBA Satellite A300
Distro: Ubuntu 14.04.5 trusty
Kernel: 3.13.0-107-generic
Desktop: KDE 4.13.3
Bios: INSYDE version: 2.20
CPU:Dual core Intel T3400
Graphics Card:[AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470]
Audio Card: Intel 82801
Network Card: Qualcomm Atheros AR928X driver: ath9k
Επιπεδο linux:Μεσο
Aγγλικα:Μετρια
Προγραμματισμος:Oχι
Άβαταρ μέλους
Lionux
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 27 Ιούλ 2011, 18:35

Να προσθέσω τον μπάρμπα Μυτούση..........
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 28 Ιούλ 2011, 00:59

Mπάρμπα Μυτούση ! ! Θεέ μου, ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα !
Λοιπόν νερουλά θυμάμαι αλλά είναι πολύ συγκεχυμένη η μνήμη, σίγουρα δεν ήταν στην Αθήνα, αλλά σε κάποια επαρχία, ήταν ένα ΙΧ που από πίσω έσερνε ένα τρέιλερ μικρό βυτιοφόρο-δεξαμενή με βρυσάκια και γυναίκες που έβγαιναν με νταμιτζάνες να πάρουν νερό.
@Epirotes
Σουλάτσο ή νυφοπάζαρο στην Αθήνα δε θυμάμαι, το θυμάμαι όμως έντονα στον τόπο καταγωγής μου την Πρέβεζα, τα καλοκαίρια όπου γέμιζαν ο δρόμος της αγοράς και ο παραλιακός.
Στα τηλεοπτικά να προσθέσω τον Μπόλεκ και Λόλεκ (φρίκη), την υπερεκπομπή <<Ωραία μου κυρία>>, επίσης επί δικτατορίας υπήρχε μια καθημερινή ωριαία εκπομπή με κάποιον Γεωργαλά, ο οποίος έβγαινε και έκανε αντικομμουνιστικό κήρυγμα και εν γένει προπαγάνδα, ήμουν βεβαίως πολύ μικρός για να καταλαβαίνω τι έλεγε, αλλά για κάποιον ακατανόητο λόγο τον παρακολουθούσα φανατικά και ο πατέρας μου γινόταν έξαλλος και έριχνε χριστοπαναγίες.
Σχολείο Σάββατο... άλλη φρίκη, πρέπει να άλλαξε όταν ήμουν στην έκτη δημοτικού.
Για να προσθέσω και μερικά άλλα, ποιος θυμάται :
Τις εφημερίδες σε μεγάλο μέγεθος, όχι τάμπλοϊντ, πχ όπως είναι σήμερα η Καθημερινή.
Το περιοδικό Σεραφίνο με το υπέρ-moto <<με ένα τάλιρο δεν πάιρνεις ούτε σουβλάκι, παίρνεις όμως εμένα, το Σεραφίνο>>.
Τη Νομική (υποθέτω και άλλες σχολές) χωρίς να διακρίνεται τοίχος (πρέπει να υπήρχαν τουλάχιστον 10 πόντοι αφίσσες).
Τον υπερδημοσιογράφο-υπερπαρουσιαστή ειδήσεων Χατζάρα (πρέπει να ήταν ο αντίστοιχος Γεωργαλάς της πρώτης θητείας ΠΑΣΟΚ).
Τις προεκλογικές συγκεντρώσεις νοτιαμερικάνικου τύπου με ένα και πλέον εκατομμύριο κόσμο στο Σύνταγμα και την Αχαρνών πηγμένη από παρκαρισμένα πούλμαν από την επαρχία.
Και ΚΥΡΙΩΣ ποιος θυμάται την απίστευτη επιγραφή στα μέσα μαζικής μεταφοράς <<ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΤΥΕΙΝ>>, καθώς και την αντίστοιχη σε πάρκα και πλατείες <<ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΥΡΕΙΝ>>. Έ-λε-ος ! ! !
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 28 Ιούλ 2011, 14:25

........και
Μικρό σπίτι στο λιβάδι

Bonanza

Καληνύχτα John boy.......
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 28 Ιούλ 2011, 21:52

Eσεις οι μεγαλύτεροι... μπας και θυμάστε τότε που ο κόσμος κοιμόταν με ανοιχτες/ξεκλείδωτες πόρτες και στις ταράτσες; Να μας πείτε και εμας... γιατι τώρα κοιμόμαστε με βάρδιες... ;) ;) ;) Επίσης, θυμείστε μας, πως ήταν τότε, που απολυόσουν και σε 1 ωρα είχες βρεί δουλειά... ενώ σήμερα, ούτε σε ένα χρόνο...
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 28 Ιούλ 2011, 22:02

xqtr έγραψε:Eσεις οι μεγαλύτεροι... μπας και θυμάστε τότε που ο κόσμος κοιμόταν με ανοιχτες/ξεκλείδωτες πόρτες και στις ταράτσες;

Off topic:
Πριν τρία χρόνια ακριβώς, όταν πήγα να βρω σπίτι στην Αλεξανδρούπολη μετά τις Πανελλήνιες, η σπιτονοικοκυρά μου έβγαινε από το διαμέρισμά της, αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στην πόρτα. Επειδή είναι και κάποιας ηλικίας, της είπα ότι τα ξέχασε στην πόρτα και μου είπε ότι δεν φοβούνται, γιατί δε γίνεται τίποτα. Όταν πήγα σε κλειδαρά για να μου βάλει κλειδαριά ασφαλείας, ο ίδιος ο κλειδαράς μου είπε πως δε βάζει κανένας και ότι δεν χρειάζομαι. Η εξωτερική πόρτα της πολυκατοικίας δεν κλείδωνε ποτέ, ούτε μετά τις 12.

Μέσα σε τρία χρόνια πολλά άλλαξαν... Πλέον η εξωτερική πόρτα κλειδώνει μονίμως, ακόμα και τη μέρα. Εγκλήματα έγιναν και στην Αλεξανδρούπολη. Θυμάμαι που διάβαζα για κλέφτη που μπούκαρε σε διαμέρισμα φοιτήτριας και από τότε κλειδώνω με το που μπαίνω σπίτι και βάζω και το σύρτη. Ο κόσμος αλλάζει... και δυστυχώς είναι προς το χειρότερο... :(
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 28 Ιούλ 2011, 22:43

xqtr έγραψε:Eσεις οι μεγαλύτεροι... μπας και θυμάστε τότε που ο κόσμος κοιμόταν με ανοιχτες/ξεκλείδωτες πόρτες και στις ταράτσες; Να μας πείτε και εμας... γιατι τώρα κοιμόμαστε με βάρδιες... ;) ;) ;) Επίσης, θυμείστε μας, πως ήταν τότε, που απολυόσουν και σε 1 ωρα είχες βρεί δουλειά... ενώ σήμερα, ούτε σε ένα χρόνο...

Νέος Κόσμος Αθήνας , δεκαετία '80 ...

Μέναμε στο ισόγειο της πολυκατοικίας , αλλά το σπίτι μας είχε ανεξάρτητη εξώπορτα . Επίσης η πόρτα της κουζίνας έβγαινε στον ακάλυπτο .
Όταν έπιαναν οι ζέστες , θυμάμαι ανοίγαμε το φύλλο του τζαμιού που κάλυπτε όλη την την πόρτα και ανοίγαμε και την πόρτα της κουζίνας για να γίνεται ρεύμα αέρα .
Για να μπείς μέσα στο σπίτι , αρκούσε να βάλεις το χέρι από την εσωτερική μεριά της πόρτας και να ανοίξεις με το χερούλι . Φυσικά , ήταν αυτονόητο ότι δεν επρόκειτο να μπεί κανένας και φυσικά και τα παράθυρα ήταν ανοιχτά για τον ίδιο λόγο .
Αλλωστε , τότε μια δολοφονία απασχολούσε τις ειδήσεις για καιρό καθώς ήταν τεράστια είδηση . Τώρα , την πλειοψηφία οι ειδήσεις την περνάνε στα γρήγορα .

** Στον μεγάλο σεισμό της Αθήνας (1981) θυμάμαι όλη η γειτονιά είχε μαζέψει πιτσιρίκια (εμάς) τζάντζαλα και μάντζαλα και κοιμόμασταν στα πάρκα και τις πλατείες για καμμιά βδομάδα . ;)
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων