max mortimer47 έγραψε:Για τα δικοτυλήδονα νοιάζομαι εγώ που ειναι μέσα στα μαθήματα μου

Ναι αλλά νοιάζεσαι ως πληροφορία και μόνο.
Κανείς δεν έχει οικονομικό συμφέρον να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο . Λέω οικονομικό , γιατί πλέον τα πάντα με αυτό μετρούνται .
Ας πούμε όμως ότι είμαστε 2 ανταγωνίστριες εταιρείες κατασκευής πχ φυτοφαρμάκων και ενώ το δικό μου φυτοφάρμακο βασίζεται στην δραστική ουσία "Α" , το δικό σου φυτοφάρμακο βασίζεται στην δραστική ουσία "Β" . Ξέρεις τι πόλεμος έχει να γίνει μέσω "επιστημονικών ερευνών" και μέσω άρθρων στην wikipedia ;
Η πλάκα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πούμε καν ψέμματα , αλλά απλά να υπερτονίσουμε τα πλεονεκτήματα ο καθένας της δικής μας δραστικής ουσίας και τα μειονεκτήματα αυτής του ανταγωνιστή . Και βέβαια , η άποψη του καθενός απο εμάς θα υποστηρίζεται από μια ομάδα επιστημόνων , όχι απαραίτητα γιατί θα τους πληρώνουμε , αλλά γιατί αυτή θα είναι η επιστημονική τους άποψη .
Έτσι κι αλλιώς , τα επιστημονικά άρθρα πλέον και οι έρευνες σε αναπτυσσόμενους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας , έχουν καταντήσει ότι ακριβώς και οι δημοσκοπήσεις στην πολιτική . Δηλαδή marketing .
Άρα το θέμα δεν είναι τόσο κάτα πόσο είναι αξιόπιστη και καλοπροαίρετη η wikipedia . Η αξιοπιστία της πληροφορίας που παίρνεις για ένα ζήτημα , δεν εξαρτάται τόσο από την αντικειμενικότητα της πηγής (στην προκειμένη περίπτωση wikipedia) , αλλά κυρίως από την φύση του ζητήματος .