Wikipedia

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Κατα πόσο θεωρείται την Wikipedia αξιόπιστη Πηγή?

Το δημοψήφισμα λήγει στις 30 Αύγ 2011, 00:44

1. Πολύ!
12
75%
2. Έτσι και έτσι (για μια πρώτη ματιά καλή είναι αλλα μην μείνεις εκει)
4
25%
3. Μακρυά. Ειναι μούφα , θα ξεχάσεις και αυτα που ξέρεις.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων : 16

Re: Wikipedia

Δημοσίευσηαπό medigeek » 31 Ιούλ 2011, 15:04

..είτε στην uncyclopedia :)
- http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Gentoo
- http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Greece
- http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Linux
Να σας προειδοποιήσω εκ των προτέρων ότι όλα τα άρθρα είναι χιουμοριστικού περιεχομένου με διαστρεβλωμένες εκδόσεις διαφόρων γεγονότων. Ο απώτερος σκοπός είναι το γέλιο. :)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 31 Ιούλ 2011, 15:08

http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Gentoo έγραψε:Installing Gentoo takes only two easily memorable commands:
1) fdisk /dev/hda && mkfs.xfs /dev/hda1 && mkswap /dev/hda2 && swapon /dev/hda2 && mount /dev/hda1 /mnt/gentoo/ && cd /mnt/gentoo/ && links http://www.gentoo.org/main/en/mirrors.xml && md5sum -c stage3-*.tar.bz2.DIGESTS && tar xvjpf stage3-*.tar.bz2 && links http://www.gentoo.org/main/en/mirrors.xml && md5sum -c portage-latest.tar.bz2.md5sum && tar xvjf /mnt/gentoo/portage-latest.tar.bz2 -C /mnt/gentoo/usr && nano -w /mnt/gentoo/etc/make.conf && mirrorselect -i -o >> /mnt/gentoo/etc/make.conf && mount -t proc none /mnt/gentoo/proc && mount -o bind /dev /mnt/gentoo/dev && chroot /mnt/gentoo/ && env-update && source /etc/profile && emerge --sync && cd /etc && rm /etc/make.profile && ln -s ../usr/portage/profiles/default-linux/x86/desktop make.profile && cp /usr/share/zoneinfo/US/Eastern /etc/localtime && cd /usr/portage && scripts/bootstrap.sh && emerge -e system && emerge vim && emerge gentoo-sources && cd /usr/src/linux && make menuconfig && make install modules_install && vim /etc/fstab && passwd && emerge grub vixie-cron syslog-ng dhcpcd && cp /boot/grub/grub.conf.sample /boot/grub/grub.conf && vim /boot/grub/grub.conf && grep -v rootfs /proc/mounts > /etc/mtab && grub-install --no-floppy /dev/hda && init 6 && emerge gnome mozilla-firefox openoffice && emerge --sync && emerge portage openssh
2) reboot

Off topic:
Χαχα! :D :D :D Εν μέρη έχει δίκιο!Σωστά τα λέει! :D Η πιο εύκολη εγκατάσταση!
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 31 Ιούλ 2011, 17:49

H conservapedia δεν ειναι σατιρική,είναι σοβαρή αλλά δεν ειναι αντικειμενική και για αυτο έχει πολύ πλάκα (αν και μερικες φορες θες να κλαψεις απο αυτα που λέει) να βλέπεις να αναλύουν θέματα υποκειμενικά!!!Για παράδειγμα αν διαβάσεις το θέμα ''God'' στην conservapedia θα δεις να μιλάει μόνο για τον κοινό θεό των Εβραίων,μουσουλμάνων και χριστιανων και δεν θα δεις καμία αναφορά σε άλλους θεούς!!!Γενικότερα όλα τα θέματα τα έχουν σκοτώσει στη σελιδα αυτη!!!
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 123 » 31 Ιούλ 2011, 20:17

Έχω διαβάσει πως μια έρευνα έδειξε ότι και η wiki και η britannica έχουν το ίδιο ποσοστό λαθών, αλλά είναι πράγματι διαφορετικής φύσεως. Δεν θυμάμαι ακριβώς τις διαφορές αλλά στη britannica δεν ήταν τόσο "επικίνδυνα" απ' ότι θυμάμαι.

Αν το άρθρο αφορά contemporary πολιτικά πρόσωπα και θέματα η wiki έχει τον φόβο να επεξεργαστεί προπαγανδιστικά από όποια πλευρά, αλλά αν είναι για τα δικοτυλήδονα τί ανακρίβια να έχει; Για ποιό λόγο κάποιος που δεν έχει ιδέα να πάει να γράψει ότι είναι "διθέσιο αυτοκίνητο πόλης"; (ας μην θεωρηθεί σπαμ ;) :Ρ)
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 11.04 natty 32bit (en_US.UTF-8),
3 Προδιαγραφές → 2x AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-56 ‖ RAM 1757 MiB ‖ Acer Navarro -
4 Κάρτες γραφικών: ATI RS482 [Radeon Xpress 200M] [1002:5975]
5 Δίκτυα: wlan2: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter ⋮ eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
123
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 31 Ιούλ 2011, 20:48

Για τα δικοτυλήδονα ποός νοιάζεται να τα γράψει λάθος ;

Στην επιστημονική κοινότητα όμως , υπάρχουν θέματα για τα οποία υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις .
Και σαν να μην φτάνει αυτό , κάθε ομάδα που υποστηρίζει μια άποψη , κατηγορεί την άλλη ότι υποκινείται από συμφέροντα . Άντε βγάλε άκρη .
Αγαπημένο πεδίο επιστημονικής διαμάχης δε , είναι κάθε είδους οικολογική έρευνα και έρευνα για τρόπους παραγωγής ενέργειας .

Άλλο ένα πεδίο επιστημονικών διαμαχών , είναι επίσης άρθρα αρχαιολογικού περιεχομένου . Λογικό , γιατί τα λεφτά των επιχορηγήσεων δεν είναι άπειρα και το θάψιμο με το γάντι πάει σύννεφο .

Βέβαια , αυτό δεν αφορά μόνο την wikipedia , αλλά το σύνολο των εγκυκλοπαιδειών του κόσμου .
Η wikipedia πάντως , έχει ήδη φροντίσει να καλύψει τα νώτα της τουλάχιστον με το παρακάτω :
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:General_disclaimer

Πράγμα που δεν έχει το περιθώριο να κάνει η Brittanica για παράδειγμα .
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 31 Ιούλ 2011, 22:09

Για τα δικοτυλήδονα νοιάζομαι εγώ που ειναι μέσα στα μαθήματα μου :ugeek:
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 01 Αύγ 2011, 00:51

max mortimer47 έγραψε:Για τα δικοτυλήδονα νοιάζομαι εγώ που ειναι μέσα στα μαθήματα μου :ugeek:

Ναι αλλά νοιάζεσαι ως πληροφορία και μόνο.
Κανείς δεν έχει οικονομικό συμφέρον να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο . Λέω οικονομικό , γιατί πλέον τα πάντα με αυτό μετρούνται .

Ας πούμε όμως ότι είμαστε 2 ανταγωνίστριες εταιρείες κατασκευής πχ φυτοφαρμάκων και ενώ το δικό μου φυτοφάρμακο βασίζεται στην δραστική ουσία "Α" , το δικό σου φυτοφάρμακο βασίζεται στην δραστική ουσία "Β" . Ξέρεις τι πόλεμος έχει να γίνει μέσω "επιστημονικών ερευνών" και μέσω άρθρων στην wikipedia ;
Η πλάκα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πούμε καν ψέμματα , αλλά απλά να υπερτονίσουμε τα πλεονεκτήματα ο καθένας της δικής μας δραστικής ουσίας και τα μειονεκτήματα αυτής του ανταγωνιστή . Και βέβαια , η άποψη του καθενός απο εμάς θα υποστηρίζεται από μια ομάδα επιστημόνων , όχι απαραίτητα γιατί θα τους πληρώνουμε , αλλά γιατί αυτή θα είναι η επιστημονική τους άποψη .

Έτσι κι αλλιώς , τα επιστημονικά άρθρα πλέον και οι έρευνες σε αναπτυσσόμενους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας , έχουν καταντήσει ότι ακριβώς και οι δημοσκοπήσεις στην πολιτική . Δηλαδή marketing .

Άρα το θέμα δεν είναι τόσο κάτα πόσο είναι αξιόπιστη και καλοπροαίρετη η wikipedia . Η αξιοπιστία της πληροφορίας που παίρνεις για ένα ζήτημα , δεν εξαρτάται τόσο από την αντικειμενικότητα της πηγής (στην προκειμένη περίπτωση wikipedia) , αλλά κυρίως από την φύση του ζητήματος .
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 01 Αύγ 2011, 04:02

Έβαλα Πολύ, επειδή μου έχει λύσει τα χέρια τις 100άδες φορές που την έχω χρησιμοποιήσει. Από την άλλη αυτό δεν λέει κάτι επειδή εγώ δεν είμαι κάποια έγκυρη πηγή αφού αντλώ πληροφορίες και θεωρώ ότι είναι σωστές. Όπως λέει από πάνω και ο @fkol k4, η wikipedia έχει όλες τις "δυνατότητες" να γίνει ένα μεγάλο μέσο επιρροής κάποιων προϊόντων, υπηρεσιών και άλλων ζητημάτων.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:About
Off topic:
Πάντως αυτό το θέμα μου θύμισε και κάποιες "δυνατότητες" επιρροής της wikipedia που είχα διαβάσει... [ http://elkosmas.gr/2011/04/21/paracath9-2/ :P ]
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 123 » 01 Αύγ 2011, 04:35

fkol k4 έγραψε:Για τα δικοτυλήδονα ποός νοιάζεται να τα γράψει λάθος ;

Στην επιστημονική κοινότητα όμως , υπάρχουν θέματα για τα οποία υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις .
Και σαν να μην φτάνει αυτό , κάθε ομάδα που υποστηρίζει μια άποψη , κατηγορεί την άλλη ότι υποκινείται από συμφέροντα . Άντε βγάλε άκρη .
Αγαπημένο πεδίο επιστημονικής διαμάχης δε , είναι κάθε είδους οικολογική έρευνα και έρευνα για τρόπους παραγωγής ενέργειας .

Άλλο ένα πεδίο επιστημονικών διαμαχών , είναι επίσης άρθρα αρχαιολογικού περιεχομένου . Λογικό , γιατί τα λεφτά των επιχορηγήσεων δεν είναι άπειρα και το θάψιμο με το γάντι πάει σύννεφο .

Βέβαια , αυτό δεν αφορά μόνο την wikipedia , αλλά το σύνολο των εγκυκλοπαιδειών του κόσμου .
Η wikipedia πάντως , έχει ήδη φροντίσει να καλύψει τα νώτα της τουλάχιστον με το παρακάτω :
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:General_disclaimer

Πράγμα που δεν έχει το περιθώριο να κάνει η Brittanica για παράδειγμα .
Αυτό υπονοώ, ωραία τα λες αλλά δεν λέω κάτι άλλο. Η μπριτάννικα μάλλον (λέω μάλλον γιατί δεν ξέρω,ούτε την έχω δουλέψει και πολύ περισσότερο σε τέτοια "λεπτά" ζητήματα) δεν θα γράψει κάτι που δεν είναι τεκμηριομένο και κοινώς αποδεκτό. Επίσης δεν νομίζω οτι αναφέρει τα προϊόντα κάθε εταιρίας.
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 11.04 natty 32bit (en_US.UTF-8),
3 Προδιαγραφές → 2x AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-56 ‖ RAM 1757 MiB ‖ Acer Navarro -
4 Κάρτες γραφικών: ATI RS482 [Radeon Xpress 200M] [1002:5975]
5 Δίκτυα: wlan2: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter ⋮ eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
123
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Αύγ 2011, 09:39

παιδια επειδη η ψηφοφορια φουντωνει και η πλάστινγκα γέρνει πολυ προς την 1η επιλογη να ξανατονισω πως εννοω
και τις 2 wikipedies ελληνικη / αγγλικη ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων