έγραψε:δυνατότητες του ανθρώπινου είδους για ανθρωπιά, ειλικρίνεια, αλληλοσεβασμό, σοβαρότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, εργατικότητα.
Πού τις είδες αυτές καλέ μου άνθρωπε ; Πότε η ανθρωπότητα επέδειξε τέτοιες αρετές και δεν το γράφουν τα ιστορικά βιβλία ;
Αυτά είναι αρετές που μπορεί να δείξει ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ προς έναν άλλο επίσης συγκεκριμένο άνθρωπο και αυτό μάλιστα υπό προϋποθέσεις .
έγραψε:οι Σουηδοι φιλε μου ειναι αλλης παστας ανθρωποι. Δεν μπορεις να συγκρινεις τους ΣΟυηδους με τους Ελληνες. Αλλη νοοτροπια τελειως.
έγραψε:ο καθε λαος εχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του.
έγραψε: Επίσης ο Έλληνας κι ο κάθε νότιος έχει να μάθει αρκετά πραγματα από τους βόρειους αλλά αλίμονό του αν επιδιώκει να γίνει ομοίωμά τους. Όποιος έχει δει τους βόρειους να σέρνονται στα πεζοδρόμια λιώμα ...
έγραψε: Επειδή το σκανδιναβικό μοντέλο επιτρέπει μεν ...
Έπρεπε να το περιμένω . Κάθε φορά που κάποιος αναφέρει Σκανδιναβική χώρα για παράδειγμα , έχουμε το κλασσικό “ δεν είμαστε εμείς έτσι “ , “ μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα “ κτλ.
Λες και οι Σουηδοί έχουν άλλο DNA από εμάς . Οι Έλληνες μετανάστες στην Σουηδία δηλαδή πως την βγάζουν ; Χάνουν την Ελληνικότητά τους ; Η Παπαρίζου σας φαίνεται για πολύ κλασσική Σουηδέζα δηλαδή ;
Αλλά δεν είναι ούτε καν αυτό το νόημα .
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΟΥΗΔΟΣ . Μου είναι παντελώς αδιάφοροι σαν λαός . ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΘΕΛΩ .
Αλλά εντάξει , άσε τους Σκανδιναβούς . ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ή είναι πολύ μακριά για συγκρίσεις ;
Λες και ζητάω πολλά . Τί θέλω ;
Να προσλαμβάνονται στο δημόσιο όσοι χρειάζεται , εκεί που χρειάζεται ,να έχουν τις γνώσεις που πρέπει για την δουλειά που προσλαμβάνονται , να πληρώνονται όσο πρέπει για αυτά που προσφέρουν και να δουλεύουν όσο σωστότερα μπορούν στο ωράριό τους .
Κατά τακτές περιόδους δε , να αξιολογούνται από τον τομέα εργασίας τους και ανάλογα με αυτή την αξιολόγηση , να αμοίβονται με αύξηση ή προαγωγή , να μένουν στάσιμοι , να υποβιβάζονται ή και στην ανάγκη να αποδεσμεύουν την υπηρεσία από την περιττή παρουσία τους ( έστω από ένα όριο ηλικίας και κάτω ).
ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ στον οποίο και ένσημα κινδυνεύεις να χάσεις , και το αυτοκίνητο του αφεντικού πρέπει να πας για πλύσιμο , και να πας να φτιάξεις κανέναν καφέ , και να δουλέψεις υπερωρίες θα χρειαστεί . Και πολλές φορές μάλιστα εν γνώσει σου ότι δεν πρόκειται να τις πληρωθείς ποτέ .
έγραψε: Όλες οι Cayenne που κυκλοφορούν είναι δημοσιοι υπάλληλοι δηλαδη; Ή μηπως "τα έχουνε βγάλει τα λεφτά τους" οι τύποι με τις Cayenne; Τί είδους άνθρωποι είναι αυτοί; Τί έργο έχουν παράγει για την κοινωνία;
Δεν ( θα έπρεπε να ) απασχολεί εμένα τι είναι αυτοί με τις Cayenne αλλά τους εφοριακούς ( δημ. υπάλληλοι είπαμε ; ).
- Αν πληρώνουν τους φόρους τους και πάλι έχουν λεφτά να τις αγοράσουν και να τις συντηρήσουν , να τις χαίρονται και μπράβο τους .
- Αν κλέβουν την εφορία για να έχουν λεφτά να τις αγοράσουν και να τις συντηρήσουν , να πάει η εφορία να τους κάνει έλεγχο και να τους πάρει και τα σώβρακα . Όχι “κύριε Ταδόπουλε , θα έπρεπε να πληρώσετε κανονικά 2.000.000 ευρώ πρόστιμο , αλλά ίσως μπορέσουμε να κανονίσουμε κάτι αν κάνετε μια μικρή δωρεά στο ταμείο της ΑΔΕΔΥ και δώσετε και κάτι στα “παιδιά” για τον έλεγχο “.
- Αν τις απόκτησαν από παράνομες ενέργειες , να πάει να τους πιάσει η Αστυνομία , να τους βάλει μέσα και να μην ξαναδούν ήλιου φως μέχρι να λιώσουν τα κόκκαλά τους . Λίγο με νοιάζει . Εγώ δεν έχω Cayenne , έχω ένα KIA ceed που το χρωστάω ακόμα .
Αλλά βλέπεις η εφορία είναι απασχολημένη . Τρέχει !
http://www.iefimerida.gr/news/8104/%CF% ... E%B5%CE%AF
Η φοροδιαφυγή του τύπου να δηλώνεις ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ ενώ το ιατρείο σου είναι στο Κολωνάκι και το σπίτι σου στην Εκάλη , προϋποθέτει αμέριστη ανοχή από την πλευρά των υπαλλήλων της ΔΟΥ που σε ελέγχει. Διαφορετικά, δεν είναι εφικτή. Βέβαια , με την ανικανότητα του δημοσίου τομέα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος μπορεί όλα αυτά να είναι και τυχαία .
Γι αυτόν τον λόγο έχουμε κάτι μέτρα του τύπου “έκτακτη εισφορά” και “περαίωση” που απλά σημαίνουν “για να μην έρθουμε να πάρουμε αυτά που πρέπει , δώστε κάνα ψιλό τώρα και βλέπουμε”.
έγραψε:Ένας καλός τρόπος να λες ψέματα είναι να λες μισές αλήθειες.
Ένας επικίνδυνος τρόπος να κάνεις λάθη είναι να κάνεις μισά σωστά.
Τελικά κάνω λάθος ή λέω ψέμματα ;
Ένας καλύτερος τρόπος να με αντικρούσεις θα ήταν να ζητήσεις αποδείξεις για τους ισχυρισμούς μου και όχι να υπονοήσεις έμμεσα ότι είτε παραπλανώ είτε ότι δεν ξέρω το θέμα .
Αντιπαρέρχομαι λοιπόν την (έστω έμμεση) μομφή και παραθέτω πρόχειρα :
Γράφημα Ελληνικού δημοσίου χρέους (1970 -2010)
Όπως βλέπετε , μέχρι το '81 το δημόσιο χρέος παραμένει στα επίπεδα του 25% του ΑΕΠ , δηλαδή είναι απόλυτα διαχειρίσιμο . Επίσης , η μέση τιμή του παραμένει σταθερή , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το κράτος δεν λειτουργεί ελλειμματικά , αλλά ως μια σωστή επιχείρηση .
Να πω επίσης ότι και τότε ανήκαμε στις δυτικές αγορές και ότι η παγκόσμια κερδοσκοπία δεν ανακαλύφθηκε το 1981 , αλλά από σύστασης του τραπεζικού συστήματος .
Τότε γιατί ήμασταν cost-effective ; Ίσα – ίσα , κάποιες κρατικές παροχές ήταν ποιοτικότερες ή τουλάχιστον το φακελάκι πολύ πιο σπάνιο από ότι τώρα .
Πως μας έμαθαν να αντιμετωπίζουμε την δουλειά στο δημόσιο
http://center24.blogspot.com/2011/03/bl ... z1O7RQMJdU
Από επίσημα Ελληνικά στοιχεία (Οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους)
http://www.pdma.gr/%28S%28ogirgrrzs5quw ... fMain.aspx
Ύψος Χρέους
http://www.pdma.gr/%28S%28ogirgrrzs5quw ... pagenb=438
Λήξεις Χρέους Κεντρικής Κυβέρνησης (κοιτάξτε τι πρέπει να πληρωθεί το 2014 !!! )
http://www.pdma.gr/%28S%28ogirgrrzs5quw ... pagenb=436
Πιστοληπτική Ικανότητα (Καλά , μιλάμε είμαστε οι ρεζίληδες του παγκοσμίου οικονομικού γίγνεσθαι)
http://www.pdma.gr/%28S%28ogirgrrzs5quw ... pagenb=434
Κατανομή χρέους ανά χώρα επενδυτή . Το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους όπως θα δείτε το χρωστάμε σε εμάς . Αν ξέρεις ότι το συνολικό χρέος της χώρας είναι 354,5 δις ευρώ , βρίσκεις το ποσό που χρωστάμε ανά χώρα επενδυτή . Συγκρίνετέ το με το ΑΕΠ της κάθε μιας για να δείτε ποιος θα πονέσει περισσότερο αν δεν πληρώσουμε ( ναι , σωστά το μαντέψατε , εμείς).
http://www.pdma.gr/%28S%28ogirgrrzs5quw ... pagenb=430
Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα , όπως πχ το έλλειμμα (Deficit για όσους θέλουν να ψάξουν) και το ποσοστό του επί του ΑΕΠ (GDP και όχι GNP αν θέλετε να το ψάξετε) , αλλά και άλλα .
Το θέμα είναι ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την νοοτροπία που μας λέει ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος . Σκοντάφτει το πιτσιρίκι , πέφτει και για να σταματήσει να κλαίει του λέμε “να , ντα το κακό το πάτωμα”.
Έτσι καλλιεργούμε ανεύθυνους πολίτες από τα μικράτα τους . Ένα παιδί που ρίχνει το φταίξιμο στο πάτωμα για τον πόνο του , γιατί να μην ρίξει οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό του τις ευθύνες της ζωής ;
Και μην μου πει κανένας ότι κατηγορώ τους Έλληνες . Αρκετά με αυτή την καραμέλα . Και εγώ Έλληνας είμαι , και μάλιστα γεννημένος στο εξωτερικό από γονείς Έλληνες μετανάστες . Επίσης , έχω δουλέψει στο εξωτερικό και ξέρω πως είναι να νοιώθεις μακριά απ' τον τόπο σου .
Κατηγορώ αυτήν την νοοτροπία που άφησαν οι Έλληνες να τους φυτέψουν άλλοι στο κεφάλι .