Συντονιστής: konnn

Ilias95 έγραψε:Άλλο πράγμα ο ανοικτός κώδικας και άλλο το ελεύθερο λογισμικό.
Ναι ο ανοικτός κώδικας μπορείς να πεις ότι έχει να κάνει περισσότερο με τους προγραμματιστές.
Το ελεύθερο λογισμικό όμως όχι. Απελευθερώνει τον χρήστη. Έχει διαφορά.
Και γιατί το μόνο που ωθεί τους χρήστες να βάλουν Linux είναι να γλιτώσουν απ' τους ιούς;
Δεν είναι κατά πολύ γρηγορότερο; Δεν είναι κατά πολύ σταθερότερο;
Εγώ δεν είχα ποτέ προβλήματα με ιούς στα Windows. Παρ' όλα αυτά όμως το να κολλάει το σύστημα σου χωρίς λόγο κάθε λίγο, είναι αρκετά εκνευριστικό.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ ότι πρέπει να ασχοληθείς αν βάλεις Linux...
Edit: Επίσης για αυτό που λες ότι και που είναι ανοικτό και παραμετροποιήσιμο τι έγινε αν δεν είσαι προγραμματιστής;
Το θέμα είναι ότι το Linux σου προσφέρει την δυνατότητα να μάθεις πράγματα ακόμα και χωρίς να είναι αυτός ο σκοπός σου αρχικά.
Ένας που θέλει να "πειράξει" πράγματα στα Windows πως ακριβώς θα το κάνει; Στο Linux μπορείς, αρκεί να υπάρχει όρεξη και ενδιαφέρον για να μάθεις...

Δεν έχω γνωρίσει εδω και πολλά χρόνια άνθρωπο που να μην έχει φαει επανεκίνηση ή που να μην έχει δει μπλε οθόνη και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα απο την αγορά υπολογιστή.... Παρόλα αυτά απο τη στιγμη που κάποιος έχει ενα τόσο απλό σύστημα όσο περιγράφεις ακόμα καλύτερα να μη δουλέψει windows... Θα πληρώσει τσάμπα!!! Κάνει τη δουλειά του 100% και με linux.Star_Light έγραψε:δεν μου εχει κανει ουτε μια επανεκκινηση!

s.dalas έγραψε:Δεν έχω γνωρίσει εδω και πολλά χρόνια άνθρωπο που να μην έχει φαει επανεκίνηση ή που να μην έχει δει μπλε οθόνη και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα απο την αγορά υπολογιστή.... Παρόλα αυτά απο τη στιγμη που κάποιος έχει ενα τόσο απλό σύστημα όσο περιγράφεις ακόμα καλύτερα να μη δουλέψει windows... Θα πληρώσει τσάμπα!!! Κάνει τη δουλειά του 100% και με linux.Star_Light έγραψε:δεν μου εχει κανει ουτε μια επανεκκινηση!

Star_Light έγραψε:Μα εγω δεν ειπα να γινεις ντε και καλα προγραμματιστηςτα ιδια πραγματα λεμε στο edit σου αλλα ισως με διαφορετικες διατυπωσεις.
Μπορει να πειραξει την registry. Αλλα σιγουρα στο λινουξ μαθαινεις περισσοτερα πραγματα. Στο μεταξυ δεν ειναι πανω - κατω ιδιες οι εννοιες του ανοικτου κωδικα με το ελευθερο λογισμικο? Ποια η βασικη τους διαφορα.
Π.Σ Οσο για την σταθεροτητα και την γρηγοραδα καλα τα λεμε εμεις... αλλα υπαρχουν και χρηστες που μπορει να σε ρωτησουν γιατι ειναι σταθερο το ενα και γιατι πιο γρηγορο. Και εκει ειναι που ειπα πως οποιος εχει χρονο και ασχολειται με το λινουξ μπορει να διαβασει λιγο για τον πυρηνα του και πως γινεται γενικα η διαχειριση του συστηματος ωστε να μπορει να απαντησει συγκεκριμενα... γενικα το λεω. ΜΠορει καποιος να ερθει και να σου πει... ξερεις εχω 3-4 συγκεκριμενα προγραμματα στα windows το συστημα μου δεν ειναι υπερ-φορτωμενο με υπηρεσιες και εργασιες ωστε να αργει και ειναι σταθερο... δεν μου εχει κανει ουτε μια επανεκκινηση! Εκει τι του λες πχ ?