Καταγραφή ιών windows από flash drives - φλασάκια

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Καταγραφή ιών windows από flash drives - φλασάκια

Δημοσίευσηαπό matthew » 23 Ιουν 2012, 19:53

Off topic:
mangelasakis έγραψε:προσωπικά εδώ και 4-5 χρόνια δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με ιο στο linux και είμαι πάνω απο 5-6 ώρες την μέρα στο pc. Ωστώσο ίσως κάποια στιγμή χρειαστείς antivirus για να ελέγξεις κάποια αρχεία τα οποία θέλεις να τα μεταφέρεις σε windows. Προσωπικά δεν με απασχολεί ούτε αυτό. Αυτοί που έχουν windows ας φροντίσουν να λύσουν το πρόβλημα με τους ιούς τους . Και καλά να πάθουν. Ας πρόσεχαν ή ας ακούσουν την συμβουλή μας και να βάλουν linux. Έχω γίνει εκνευριστικός να τους το λέω συνέχεια :P

Α γειά σου! Λοιπόν, αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το post έχω καμιά δεκαριά τσίπουρα φορτωμένα στο κεφάλι μου (για προσωπικούς λόγους τους οποίους δεν αφορά την κοινότητά μας)! Στα δικά μας τώρα. Σιγά να μην βάλω αντιβιωτικό επειδή φίλοι & γνωστοί μου έχουν window$ & δεν καταλαβαίνουν πως είναι τα πράγματα & ας έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τους το λέω συνέχεια. Στην τελική, δεν γινόμαστε εμείς εκνευριστικοί, αλλά αυτοί μας βρίσκουν εκνευριστικούς.
Πριν μερικούς μήνες έδωσα το φλασάκι μου σε ένα φίλο με μερικά έγγραφα να μου τα εκτυπώσει γιατί δεν έχω εκτυπωτή. Το φλασάκι μου ήταν μολυσμένο & λογικό είναι να είναι αφού πέρασε από 3-4 υπολογιστές άλλων φίλων & γνωστών με window$. Ο φίλος που πήγε να εκτυπώσει τα έγγραφα (κάποιες αιτήσεις ήταν) βρήκε το αντιβιωτικό στα window$ του ιούς & μου την είπε γιατί δεν ήταν καθαρό το φλασάκι μου. Του είπα στην ψύχρα & τελείως ξερά ότι δεν με νοιάζει για το δικό του σύστημα αφού το δικό μου δεν επηρεάζεται από τέτοια πράγματα! Έμεινε κάγκελο! & παίρνοντας το φλασάκι για να φύγω, του την είπα εγώ μετά από πάνω: "& που ξέρω εγώ ότι το δικό σου σύστημα δεν είναι άρρωστο & αυτό; Εσύ το ξέρεις σίγουρα;" Μου λέει: αφού έχω antivirus είναι καθαρό! Καλά εντάξει, καλά κρασιά του λέω! :mrgreen:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 24 Ιουν 2012, 00:03

Ε ναι πιστεύουν πως το antivirus είναι η πανάκια. Επειδή η αδερφή μου χρησιμοποιεί window$ XP στο netbook της με κάλεσε και τις "ξήλωσα" τον conflicker ενός εκ τον χειρότερων worm όπου κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σημερον. Δε πολλές φορές βλέπω και άβολα τα windows. Και σου δίνουν της αίσθηση ότι είναι ένα πράγμα σαν σκληρό σαν ογκόλιθος ενώ σε linux σου δίνει άλλη αίσθηση σαν την αίσθηση της πλαστελίνης. Σαν να μπορείς να το παίξεις στα χέρια σου. Ακόμη γλίτωσα από πονοκέφαλο και euros. Λόγο ότι έχω εσάς παίδες :)

Γι αυτό Bye Bye Conflicker, Koobface, και λοιπά worms, trojans, viruses.

Ακόμη
@matthew
Ο ιός είτε φατετε σαν ένα απλό αρχείο πχ αρχείο .jpeg είτε είναι ενωμένος με ένα άλλο εκτελέσιμο πχ. με ένα "αθώο" εκτελέσιμο του Firefox για windows άμα τρέξεις το εκτελέσιμο τρέχει και ο ιός και μολύνει και άλλα εκτελέσιμα.

Ένα εξάμηνο έφαγα worms ιους κλπ στην μάπα για μία εργασία στο Τει.

Off topic:
Απορώ ακόμη το benchmark για antivirus γιατί ήθελε να το βάλουμε στην εργασία.... Τι ληθελε το συγκριτικό κάποια συγκριτικά μερικές φορές είναι υποκειμενικά... Να πω ότι έδινε και σημασία να μας διδάξει..... Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep τα
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 24 Ιουν 2012, 00:55

Learner έγραψε:
matthew έγραψε:Ένα φλασάκι που δεν περιέχει καθόλου αρχεία μπορεί να είναι μολυσμένο; & αν ναι φαίνεται αυτό σε Linux;

Πως θα έχει μολυνθεί αν δεν περιέχει καθόλου αρχεία ; δεν το έχω ακούσει-διαβάσει κάπου αυτό.
Στο Linux φαίνονται αρχεία που ενδεχομένως σε windows να μην φαίνονται. Ο stavrosLinux μπορεί να σου επιβεβαιώσει αν ο συγκεκριμένος φάκελος (S-1-6-21-2434476501-1644491937-600003330-1213) μέσα στο RECYCLER φαινόταν ή όχι.

όντως έτσι είναι, τα αρχεία φάνηκαν αμέσως όταν το έβαλα σε μηχάνημα με linux. Δεν χρειάστηκε να τρέξω το clamav-gtk. Μόλις είδα το autorun.inf κατάλαβα ότι κάτι τρέχει.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 25 Ιουν 2012, 10:20

matthew έγραψε:[/offtopic]
Πριν μερικούς μήνες έδωσα το φλασάκι μου σε ένα φίλο με μερικά έγγραφα να μου τα εκτυπώσει γιατί δεν έχω εκτυπωτή. Το φλασάκι μου ήταν μολυσμένο & λογικό είναι να είναι αφού πέρασε από 3-4 υπολογιστές άλλων φίλων & γνωστών με window$. Ο φίλος που πήγε να εκτυπώσει τα έγγραφα (κάποιες αιτήσεις ήταν) βρήκε το αντιβιωτικό στα window$ του ιούς & μου την είπε γιατί δεν ήταν καθαρό το φλασάκι μου. Του είπα στην ψύχρα & τελείως ξερά ότι δεν με νοιάζει για το δικό του σύστημα αφού το δικό μου δεν επηρεάζεται από τέτοια πράγματα! Έμεινε κάγκελο! & παίρνοντας το φλασάκι για να φύγω, του την είπα εγώ μετά από πάνω: "& που ξέρω εγώ ότι το δικό σου σύστημα δεν είναι άρρωστο & αυτό; Εσύ το ξέρεις σίγουρα;" Μου λέει: αφού έχω antivirus είναι καθαρό! Καλά εντάξει, καλά κρασιά του λέω! :mrgreen:[/offtopic]

Συγνώμη και με όλη την καλή διάθεση που μπορεί να έχει κάποιος αυτό το θεωρείς σαν σωστή στάση και απέναντι στον χρήστη που έδωσες το φλασάκι για να σου κάνει την εξυπηρέτηση αλλά και στους 3-4 άλλους που είχε περάσει το φλασάκι σου ? Εσύ είσαι ο γνώστης και ο γκουρού που έχει linux και οι άλλοι οι αδαείς χρήστες που θα πρέπει να την πάθουν για να μάθουν ? Ο "φίλος σου" (γιατί οι λέξεις αρχίζουν και χάνουν το νόημά τους) έαν δεν είχε κάποιο antivirus και εάν γινόσουν η αιτία να χάσει δουλεία, ας πούμε 2-3 εβδομάδων, θα ήταν μόνον αυτός ο φταίχτης γιατί δεν είχε προνοήσει να περάσει το φλασάκι σου από ένα σύστημα linux για να επιλέξει τα αρχεία που θα σου τύπωνε.

matthew έγραψε:
Στα δικά μας τώρα. Σιγά να μην βάλω αντιβιωτικό επειδή φίλοι & γνωστοί μου έχουν window$ & δεν καταλαβαίνουν πως είναι τα πράγματα & ας έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τους το λέω συνέχεια. Στην τελική, δεν γινόμαστε εμείς εκνευριστικοί, αλλά αυτοί μας βρίσκουν εκνευριστικούς.

Ίσως λίγο τραβηγμένο αλλά : Σιγά μην βάλω εγώ προφυλακτικό για να μην κολήσω τους άλλους, ας γίνουν και αυτοί φορείς όπως και εγώ.

Μπορεί να είμαι πιθανόν εκτός τόπικ αλλά δεν μπορώ να βλέπω τέτοια στάση (προσωπικά την χαρακτηρίζω ανεύθυνη) και να μην γράψω κάτι.
Συγνώμη αν έγραψα κάτι που μπορεί να σε πρόσβαλε matthew ή όποιον άλλο έχει την ίδια άποψη αλλά είναι η άποψη μου, πρωινή και χωρίς καμιά δεκαριά τσιπουράκια (χωρίς να διαφωνώ για τα τσιπουράκια).
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anagno » 25 Ιουν 2012, 18:29

mangelasakis έγραψε:Τώρα ο λόγος που δεν υπάρχουν τόσο πολλοί ιοί στο linux είναι επειδή στο linux είναι πιο δύσκολο να κάνεις ζημιά αφού τα κενά ασφαλείας είναι πολύ λιγότερα από ότι στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα.

Ένας ακόμα λόγος που δεν υπάρχουν τόσοι ιοί στο linux είναι ότι δεν είναι τόσοι πολλοί οι χρήστες... Για ποιο λόγο κάποιος να ασχοληθεί να γράψει έναν ιό όταν το linux αποτελούν μικρό ποσοστό στο σύνολο των υπολογιστών. Στο android όμως δεν συμβαίνει το ίδιο... Αν θυμάμαι καλά υπήρχαν αρκετοί ιοί που είχαν περάσει στο google store και μετά τρέχανε να τους διαγράφουνε ... (αν κάνω κάποιος λάθος ας με διορθώσει κάποιος...)

rat έγραψε:
Ίσως λίγο τραβηγμένο αλλά : Σιγά μην βάλω εγώ προφυλακτικό για να μην κολήσω τους άλλους, ας γίνουν και αυτοί φορείς όπως και εγώ.

:bow: :bow: :bow:
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 14.10 64bit , Windows 8
3 Intel® Core™ i5-3570K CPU @ 3.40GHz × 4 ‖ RAM 16GiB ‖ SABERTOOTH Z77
4 ASUS GTX 560 Ti
anagno
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 25 Ιουν 2012, 19:49

Off topic:
rat έγραψε:Συγνώμη και με όλη την καλή διάθεση που μπορεί να έχει κάποιος αυτό το θεωρείς σαν σωστή στάση και απέναντι στον χρήστη που έδωσες το φλασάκι για να σου κάνει την εξυπηρέτηση αλλά και στους 3-4 άλλους που είχε περάσει το φλασάκι σου ? Εσύ είσαι ο γνώστης και ο γκουρού που έχει linux και οι άλλοι οι αδαείς χρήστες που θα πρέπει να την πάθουν για να μάθουν ? Ο "φίλος σου" (γιατί οι λέξεις αρχίζουν και χάνουν το νόημά τους) έαν δεν είχε κάποιο antivirus και εάν γινόσουν η αιτία να χάσει δουλεία, ας πούμε 2-3 εβδομάδων, θα ήταν μόνον αυτός ο φταίχτης γιατί δεν είχε προνοήσει να περάσει το φλασάκι σου από ένα σύστημα linux για να επιλέξει τα αρχεία που θα σου τύπωνε.

ΝΑΙ, καλά να πάθουν! Το θέμα είναι ότι παθαίνουν συνέχεια αλλά δεν μαθαίνουν! Όταν το δικό μου φλασάκι φεύγει από το δικό μου σύστημα φορματισμένο & πεντακάθαρο & επιστρέφει ή καταλήγει άρρωστο σε άλλα συστήματα από άλλα συστήματα, τότε σίγουρα δεν φταίει το δικό μου σύστημα αλλά κάποιο από τα υπόλοιπα! Δεν είμαι γνώστης ούτε γκουρού, αλλά είμαι σίγουρος ότι το gnu/linux είναι τουλάχιστον πολύ πιο ασφαλές από τα window$!

rat έγραψε:Ίσως λίγο τραβηγμένο αλλά : Σιγά μην βάλω εγώ προφυλακτικό για να μην κολήσω τους άλλους, ας γίνουν και αυτοί φορείς όπως και εγώ.

Μπορεί να είμαι πιθανόν εκτός τόπικ αλλά δεν μπορώ να βλέπω τέτοια στάση (προσωπικά την χαρακτηρίζω ανεύθυνη) και να μην γράψω κάτι.
Συγνώμη αν έγραψα κάτι που μπορεί να σε πρόσβαλε matthew ή όποιον άλλο έχει την ίδια άποψη αλλά είναι η άποψη μου, πρωινή και χωρίς καμιά δεκαριά τσιπουράκια (χωρίς να διαφωνώ για τα τσιπουράκια).

Ατυχές το παράδειγμα με το προφυλακτικό! Τους υπολογιστές μας μπορούμε άνετα να τους σπάσουμε με μια βαριοπούλα, τα γεννητικά μας όργανα ΟΧΙ! Δεν προσβλήθηκα σε καμία περίπτωση, τις γνώμες & απόψεις μας εκφράζουμε.

anagno έγραψε:Ένας ακόμα λόγος που δεν υπάρχουν τόσοι ιοί στο linux είναι ότι δεν είναι τόσοι πολλοί οι χρήστες... Για ποιο λόγο κάποιος να ασχοληθεί να γράψει έναν ιό όταν το linux αποτελούν μικρό ποσοστό στο σύνολο των υπολογιστών. Στο android όμως δεν συμβαίνει το ίδιο... Αν θυμάμαι καλά υπήρχαν αρκετοί ιοί που είχαν περάσει στο google store και μετά τρέχανε να τους διαγράφουνε ... (αν κάνω κάποιος λάθος ας με διορθώσει κάποιος...)

Το android δημιούργηθηκε & αναπτύσσεται από εταιρία (google) σε αντίθεση με τον πυρήνα linux, ας συνεισφέρουν κώδικα πάνω σε αυτόν εταιρίες (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει & εμένα κάποιος...).
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 25 Ιουν 2012, 22:27

anagno έγραψε:
mangelasakis έγραψε:Τώρα ο λόγος που δεν υπάρχουν τόσο πολλοί ιοί στο linux είναι επειδή στο linux είναι πιο δύσκολο να κάνεις ζημιά αφού τα κενά ασφαλείας είναι πολύ λιγότερα από ότι στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα.

Ένας ακόμα λόγος που δεν υπάρχουν τόσοι ιοί στο linux είναι ότι δεν είναι τόσοι πολλοί οι χρήστες... Για ποιο λόγο κάποιος να ασχοληθεί να γράψει έναν ιό όταν το linux αποτελούν μικρό ποσοστό στο σύνολο των υπολογιστών. Στο android όμως δεν συμβαίνει το ίδιο... Αν θυμάμαι καλά υπήρχαν αρκετοί ιοί που είχαν περάσει στο google store και μετά τρέχανε να τους διαγράφουνε ... (αν κάνω κάποιος λάθος ας με διορθώσει κάποιος...)

rat έγραψε:

:bow: :bow: :bow:

είμαστε λίγο off topic γιατί ξεκίνησα το θέμα ως καταγραφή των ιών και όχι σαν συζήτηση αλλά δεν πειράζει. Η διαφορά του linux με το android είναι ότι το google play store έχει κυρίως non-free software, γι' αυτό περνάνε ιοί.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 26 Ιουν 2012, 01:35

Off topic:
stavrosLinux έγραψε:Η διαφορά του linux με το android είναι ότι το google play store έχει κυρίως non-free software, γι' αυτό περνάνε ιοί.

Επίσης παιδιά το android μπορεί να τρέχει μέσω πυρήνα linux και να θεωρείται open source αλλά το λειτουργικό που έχεις στο κινητό σου μόνο open source δεν είναι αφού καμία εταιρία ενώ έχει κάνει ένα σωρό αλλαγές και έχει αφαιρέσει τα δικαιώματα root και όλες τις άδειες δεν διαθέτει τον κώδικα της rom που τρέχει το κινητό. Και ακόμη ούτε ενημερώσεις ασφαλείας βγάζει το android ούτε τίποτα και η πλειοψηφια των εφαρμογών που τρέχουν είναι κλειστού κώδικα όπως λέει και ο Σταυρος παραπάνω. Το android αν και κατά την δημιουργια του είναι open source στην πορεία αφού το παραλάβει η εκάστοτε εταιρεία για να το ενσωματώσει στις συσκευές της κλειδώνει κάνει ότι αλλαγές θέλει και μετά κλειδώνει τον κώδικα και τέλος. Όσο ήταν τον android ανοιχτού κώδικα ήταν. Μετά κλείδωσε και τέλος....

rat έγραψε:Συγνώμη και με όλη την καλή διάθεση που μπορεί να έχει κάποιος αυτό το θεωρείς σαν σωστή στάση και απέναντι στον χρήστη που έδωσες το φλασάκι για να σου κάνει την εξυπηρέτηση αλλά και στους 3-4 άλλους που είχε περάσει το φλασάκι σου ? Εσύ είσαι ο γνώστης και ο γκουρού που έχει linux και οι άλλοι οι αδαείς χρήστες που θα πρέπει να την πάθουν για να μάθουν ? Ο "φίλος σου" (γιατί οι λέξεις αρχίζουν και χάνουν το νόημά τους) έαν δεν είχε κάποιο antivirus και εάν γινόσουν η αιτία να χάσει δουλεία, ας πούμε 2-3 εβδομάδων, θα ήταν μόνον αυτός ο φταίχτης γιατί δεν είχε προνοήσει να περάσει το φλασάκι σου από ένα σύστημα linux για να επιλέξει τα αρχεία που θα σου τύπωνε.
Φίλε από την στιγμή που έχει μαλιάσει η γλώσσα μου και εμένα αλλά και όλων εμάς που χρησιμοποιούμε linux να τους λέμε ότι τα windows έχουν ένα σωρο κενά ασφαλείας και ένα σωρό ιούς και αυτοί επιμένουν να έχουν windows αυτό σημαίνει ότι αποδέχονται τους ιούς και εν γνώση του παθαίνουν ότι παθαίνουν. Και στο κάτω κάτω της γραφής από που και ως που θα φταίω εγώ αν χαλάσουν αυτουνού τα windows του και χάσει όλα του αρχεία? Εγώ θα φταίω που η microsoft δεν έχει εξασφαλίσει ασφάλεια και προστασία τουλάχιστον από τους ιούς στο σύστημα της το οποίο το χρυσοπουλάει κιόλας??? Κανονικά όχι μόνο θα έπρεπε να κατηγορεί την microsoft για τους ιούς αλλά και τον εαυτό του που είναι τόσο κορόιδο και εξακολουθεί να την παθαίνει χωρίς να βάζει μυαλό και ενώ ξέρει ότι υπάρχει και άλλη εναλλακτική πολύ καλύτερη και ασφαλέστερη. Εμένα όποτε παθαίνει κάτι κάποιος φίλος μου και χαλάνε τα windows η πρώτη μου κουβέντα είναι "εγώ σου τα έλεγα ξανά και ξανά και εσύ με κοροίδευες και μυαλό δεν βάζεις, τώρα καλά να πάθεις".
rat έγραψε:Ίσως λίγο τραβηγμένο αλλά : Σιγά μην βάλω εγώ προφυλακτικό για να μην κολήσω τους άλλους, ας γίνουν και αυτοί φορείς όπως και εγώ.
Μα ρε φίλε από τι να προφυλάξω τους άλλους? Αφού εγώ δεν είμαι μολυσμένος αλλά και να είμαι αν το καταλάβω διαγράφω τους ιούς αλλά και που να ξέρω εγώ αν έχει ιό ή όχι αν δεν φαίνεται το αρχείο του ιού? Η ακόμη και να φαίνεται το αρχείο που να ξέρω αν είναι όντως ιός ή κάποιο αρχείο ενός προγράμματος? Πως μπορώ εγώ να ξεχωρίζω όλους τους ιούς???? Για αυτό και αν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο ή θα ελέγχει πρώτα με κάποιο antivirus ότι βάζει στον υπολογιστή του ή θα βάλει linux να τελιώνει με αυτό το μαρτύριο.
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 26 Ιουν 2012, 09:19

Off topic:
mangelasakis έγραψε:

Φίλε από την στιγμή που έχει μαλιάσει η γλώσσα μου και εμένα αλλά και όλων εμάς που χρησιμοποιούμε linux να τους λέμε ότι τα windows έχουν ένα σωρο κενά ασφαλείας και ένα σωρό ιούς και αυτοί επιμένουν να έχουν windows αυτό σημαίνει ότι αποδέχονται τους ιούς και εν γνώση του παθαίνουν ότι παθαίνουν. Και στο κάτω κάτω της γραφής από που και ως που θα φταίω εγώ αν χαλάσουν αυτουνού τα windows του και χάσει όλα του αρχεία? Εγώ θα φταίω που η microsoft δεν έχει εξασφαλίσει ασφάλεια και προστασία τουλάχιστον από τους ιούς στο σύστημα της το οποίο το χρυσοπουλάει κιόλας??? Κανονικά όχι μόνο θα έπρεπε να κατηγορεί την microsoft για τους ιούς αλλά και τον εαυτό του που είναι τόσο κορόιδο και εξακολουθεί να την παθαίνει χωρίς να βάζει μυαλό και ενώ ξέρει ότι υπάρχει και άλλη εναλλακτική πολύ καλύτερη και ασφαλέστερη. Εμένα όποτε παθαίνει κάτι κάποιος φίλος μου και χαλάνε τα windows η πρώτη μου κουβέντα είναι "εγώ σου τα έλεγα ξανά και ξανά και εσύ με κοροίδευες και μυαλό δεν βάζεις, τώρα καλά να πάθεις".

Για να χρησιμοποιεί κάποιος windows προφανώς κάποιο λόγο θα έχει. Είτε κάποιο πρόγραμμα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε κάποια συσκευή που δεν μπορεί να συνδεθεί σε linux είτε ... είτε...μπορεί να βγουν ακόμη πολλά και το σημαντικότερο (τουλάχιστον για μένα) εάν είναι κάποιος επαγγελματίας που καλύπτεται από κάποια έκδοση linux, το θέμα της υποστήριξης. Για να μην αναφέρω και όσους έχουν πλήρη άγνοια για την ύπαρξη του linux.

mangelasakis έγραψε:

Μα ρε φίλε από τι να προφυλάξω τους άλλους? Αφού εγώ δεν είμαι μολυσμένος αλλά και να είμαι αν το καταλάβω διαγράφω τους ιούς αλλά και που να ξέρω εγώ αν έχει ιό ή όχι αν δεν φαίνεται το αρχείο του ιού? Η ακόμη και να φαίνεται το αρχείο που να ξέρω αν είναι όντως ιός ή κάποιο αρχείο ενός προγράμματος? Πως μπορώ εγώ να ξεχωρίζω όλους τους ιούς???? Για αυτό και αν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο ή θα ελέγχει πρώτα με κάποιο antivirus ότι βάζει στον υπολογιστή του ή θα βάλει linux να τελιώνει με αυτό το μαρτύριο.

Από τη στιγμή που έχεις μόνο φωτογραφίες ή μόνο τραγούδια παράδειγμα στο φλασάκι σου και όταν το πάρεις πίσω από έναν φίλο σου και έχει και άλλα αρχεία μέσα τα οποία είναι άσχετα με τα αρχεία που έχεις μέσα τα κρατάς ? Εάν είχες σε κάποιον υπολογιστή σου windows θα το έβαζες χωρίς να τα σβήσεις ?
Τέλος πάντων ο καθένας κρίνει και αποφασίζει μόνος του....και πολύ offtopic βγαίνουμε...
[/offtopic]
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 26 Ιουν 2012, 10:39

Off topic:
@rat
Συγχαρητήρια για τις απόψεις σου, συμφωνώ απόλυτα και δεν θα μπορούσα να προσθέσω κάτι σε αυτά που είπες ακόμα και να ήθελα. :bow:

@stavrosLinux
Πολύ καλή ιδέα η καταγραφή ιών από φλασάκια με τα οποία έρχεσαι σε επαφή, θα το εφαρμόσω και εγώ.

Σχετικά με το θέμα των ιών, όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο της wikipedia. Μεταξύ άλλων αναγράφονται:
έγραψε:There has not yet been a widespread Linux malware threat of the type that Microsoft Windows software faces; this is commonly attributed to the small number of users running Linux as a desktop operating system

έγραψε:The number of malicious programs — including viruses, Trojans, and other threats — specifically written for Linux has been on the rise in recent years and more than doubled during 2005 from 422 to 863.

έγραψε:Some Linux users run Linux-based anti-virus software to scan insecure documents and email which comes from or is going to Windows users.

Zητώ συγνώμη που δίνω έκταση σε off topic συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ