Καθαρισμός laptop

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Καθαρισμός laptop

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 02 Οκτ 2012, 23:08

Μου φαινεται οσο πιο πολυ τα προσέχουμε και αγχωνόμαστε, τοσο πιο πολλά προβληματα θα βγάζουνε. Κατι σαν τα αυτοκινητα... :lol: :lol: :lol:
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 02 Οκτ 2012, 23:16

madvinegar έγραψε:Αρα ειχες δυο χρονια. Οχι 1. Οποτε θεωρητικά μπορουσες να περιμενεις αλλους 6 μηνες πριν ανοιξεις το λαπτοπ για να μη χασεις εγγυηση

Αυτό με το άνοιγμα είναι πολύ σχετικό.
Για να ακυρωθεί μια εγγύηση, θα πρέπει να αποδυκνείεται πως το μηχάνημα ανοίχθηκε, κάτι το οποίο σημαίνει πως πρέπει να βρεθούν παραβιασμένες δικλείδες όπως μολυβδοσφραγίδες, κομμένα συρματάκια συγκράτησης κτλ.
Το να βγάλεις δύο πλαστικά καλύμματα για να βάλεις μια σκούπα, δεν επιφέρει τέτιοια αποτελέσματα (εκτός αν έχουν προχωρήσει τόσο πολύ τα τμήματα συναρμολόγησης στα εργοστάσια, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλω).
Γενικότερα, ότι μπορείς να λύσεις και να ξαναδέσεις με ένα κατσαβίδι, μάλλον δεν φαίνεται (ή τουλάχιστον δεν μπορούν να το δουν οι υπάλληλοι μιας αντιπροσωπείας).

Για τα
  1. madvinegar έγραψε:Καλά αυτα που λετε, αλλα ετσι και πιασω να ανοιξω εγω το λαπτοπ μου ειμαι σιγουρος πως κατα την συναρμολογηση θα εχουν περισσέψει βιδάκια και εξαρτηματα... :lol:

Αυτο ειναι μονο αν ξερεις εστω τα βασικά. Φοβαμαι μη κανω ζημια/σπασω/κοψω κατι συν οτι δεν γνωριζω καν που μπαινει αυτη η παστα που λετε.
  2. eliasps έγραψε:Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον madvinegar. Ειδικά για κάποιον που δεν το έχει ξανακάνει, το "λύσιμο" ενός φορητού δεν είναι και "user-friendly". Πόσο μάλλον για το ανεμιστηράκι, το οποίο τουλάχιστον στο laptop της υπογραφής μου, είναι το δυσκολότερα προσβάσιμο εξάρτημα του υπολογιστή.
  3. madvinegar έγραψε:Μακαρι μολις ληξει και η δικη μου εγγυηση να μπορουσα να του εκανα ενα καθαρισμο, αλλα οπως ειπα... το φοβαμαι.
Δεν είναι πως δεν καταλαβαίνω την ανησυχία του μήπως κάτι δεν πάει καλά, αλλά από την άλλη με αυτή τη λογική δεν θα πρέπει να πειράζουμε το ποδήλατό μας, θα πρέπει να μην αλλάζουμε την ασφάλεια στον πίνακα αν καεί αλλά να φωνάζουμε ηλεκτρολόγο και άλλα πολλά.
Άσε που δεν είναι για τέτοια οι εποχές.

Μην τα φοβάστε τόσο πολύ τα κατσαβίδια, εδώ άλλοι αλλάζουν κυλινδροπίστονα και καρμπυρατέρ στο πεζοδρόμιο (γκουχ, γκουχ :lol: ) και οι μοτοσυκλέτες είναι και πολύ ακριβότερες από ένα κομπιούτερ.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 02 Οκτ 2012, 23:17

madvinegar έγραψε:Μου φαινεται οσο πιο πολυ τα προσέχουμε και αγχωνόμαστε, τοσο πιο πολλά προβληματα θα βγάζουνε. Κατι σαν τα αυτοκινητα... :lol: :lol: :lol:

Ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει πάντα... ;)
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 02 Οκτ 2012, 23:22

fkol k4 έγραψε:Για να ακυρωθεί μια εγγύηση, θα πρέπει να αποδυκνείεται πως το μηχάνημα ανοίχθηκε, κάτι το οποίο σημαίνει πως πρέπει να βρεθούν παραβιασμένες δικλείδες όπως μολυβδοσφραγίδες, κομμένα συρματάκια συγκράτησης κτλ.
Το να βγάλεις δύο πλαστικά καλύμματα για να βάλεις μια σκούπα, δεν επιφέρει τέτιοια αποτελέσματα (εκτός αν έχουν προχωρήσει τόσο πολύ τα τμήματα συναρμολόγησης στα εργοστάσια, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλω).

Νομίζω είχαν βγει κάτι βίδες (δεν ξέρω αν τις χρησιμοποιεί κάποια εταιρία ή τμήμα συναρμολόγησης) που το σπείρωμα της βίδας ήταν βαμμένο. Αφαιρώντας την λοιπόν , αυτό φθειρόταν με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ανοίχθηκε το κουτί.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 02 Οκτ 2012, 23:33

Learner έγραψε:Νομίζω είχαν βγει κάτι βίδες (δεν ξέρω αν τις χρησιμοποιεί κάποια εταιρία ή τμήμα συναρμολόγησης) που το σπείρωμα της βίδας ήταν βαμμένο. Αφαιρώντας την λοιπόν , αυτό φθειρόταν με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ανοίχθηκε το κουτί.

Μπορείς τουλάχιστον να προσπαθήσεις και αν δεις πως η 1η βίδα είναι τέτοιου τύπου, σταματάς τότε. Μια βίδα δεν θεωρείται άνοιγμα του υπολογιστή.

Αν και νομίζω πως αυτό που περιγράφεις δεν είναι βαφή, αλλά ασφαλιστική κόλλα σπειρωμάτων (τα κόκκινα μπουκαλάκια με το 222) κάτι το οποίο καλό είναι να αντικαθίσταται έτσι κι αλλιώς όταν συναρμολογούμε.
Αυτό είναι που κάνει το χαρακτηριστικό ήχοι «σπασίματος» όταν λύνουμε για πρώτη φορά μια βίδα, οπότε αν ο ήχος αυτός λείπει ο τεχνικός καταλαβαίνει πως η βίδα έχει λυθεί.
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 02 Οκτ 2012, 23:36

fkol k4 έγραψε:
Αν και νομίζω πως αυτό που περιγράφεις δεν είναι βαφή, αλλά ασφαλιστική κόλλα σπειρωμάτων (τα κόκκινα μπουκαλάκια με το 222) κάτι το οποίο καλό είναι να αντικαθίσταται έτσι κι αλλιώς όταν συναρμολογούμε.

Όχι , κάτι βαμμένες μπλε ήταν . Τις έχω πετύχει. Και δεν είναι βαφή ακριβώς.. κάτι άλλο είναι. Μόλις την ανοίξεις φθείρεται αυτό αμέσως. Φαίνεται δηλαδή χρησιμοποιημένη η βίδα.
Βασικά δεν νομίζω να χρησιμοποιούνται τέτοιες βίδες σε Laptop , αλλά σε Desktop έχω δει.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 02 Οκτ 2012, 23:38

Aυτό που αναφέρετε @fkol k4 και @Learner το έχω στο laptop της υπογραφής.
Οι βίδες έχουν επάνω μία κολλητική ουσία μπλε χρώματος και όντως, όταν πρωτοξεβιδώθηκαν, ακούστηκε αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος που περιγράφει ο fkol k4.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 02 Οκτ 2012, 23:44

έγραψε:Όχι , κάτι βαμμένες μπλε ήταν . Τις έχω πετύχει. Και δεν είναι βαφή ακριβώς.. κάτι άλλο είναι. Μόλις την ανοίξεις φθείρεται αυτό αμέσως. Φαίνεται δηλαδή χρησιμοποιημένη η βίδα.
Βασικά δεν νομίζω να χρησιμοποιούνται τέτοιες βίδες σε Laptop , αλλά σε Desktop έχω δει.

Aκριβώς έτσι ήταν και οι συγκεκριμένες, επειδή δεν είχα τα κατάλληλα εργαλεία, δεν ξεβίδωναν με τίποτα, παρά μόνο αφού τους έριξα αντισκουριακό.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 02 Οκτ 2012, 23:49

sotos21 έγραψε:Μόνο 2 βίδες περίσσεψαν και ήταν μεγάλη επιτυχία, την επόμενη φορά θα βρω από που λείπουν και θα τις ξαναβάλω.

M' αρέσεις ! !
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 02 Οκτ 2012, 23:49

Learner έγραψε:Όχι , κάτι βαμμένες μπλε ήταν . Τις έχω πετύχει. Και δεν είναι βαφή ακριβώς.. κάτι άλλο είναι. Μόλις την ανοίξεις φθείρεται αυτό αμέσως. Φαίνεται δηλαδή χρησιμοποιημένη η βίδα.

Το αντίστοιχο αυτού σε μπλε:
Εικόνα
Σταθεροποιητική πάστα σπειρωμάτων, ή thread paste - thread seal.
Υπάρχει σε διαφορετικές σκληρότητες, συνήθως όσο πυκνότερη είναι τόσο περισσότερο «σφηνώνει» το σπείρωμα και τόσο περισότερο φθείρεται κατά την αποσυναρμολόγηση.
Αν πέσετε σε κάτι τέτοιο τότε ok, αφήστε το, δεν πρόκειτε να βρείτε το ίδιο ακριβώς υλικό για να το αντικαταστήσετε με τίποτα. Εδώ δεν μπορούμε να τα βρούμε εμείς που είμαστε και της δουλειάς... :mrgreen:
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων