από dim459 » 10 Μάιος 2013, 18:41 

@ akounadis
Πιστεύω ότι υπήρξαν δύο λόγοι.
Πρώτον η αδιαμφισβήτητη ποιότητά του ως παίκτη.
Σίγουρα δεν έφτανε μόνο αυτή, πχ χωρίς να έχω προσωπική άποψη γιατί δεν τον έχω προλάβει και ούτε καν έχω δει κάτι σχετικό, παλαιότεροι καθαρά μπασκετικοί, συμφωνούν όλοι ότι ο Καλιγκάρης ήταν ένα φαινόμενο του μπάσκετ, το οποίο έβγαζε μάτια στον Σπόρτινγκ και ουδέποτε έκανε περαιτέρω κλικ.
Ο δεύτερος λόγος ήταν η ευτυχής συγκυρία να βρεθεί με καλούς συμπαίκτες, τόσο στον Άρη, όσο και στην εθνική ομάδα.
Την εποχή εκείνη μια ομάδα να βρίσκεται συνεχώς σε final four και να διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωταθλητριών, ήταν αδιανόητο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα.
Νομίζω λοιπόν ότι κατά τον τρόπο αυτό ικανοποιείτο ο "εθνικός εγωισμός" μας στα σπορ, αφού από καρπαζοεισπράκτορες ξαφνικά βρεθήκαμε διεκδικητές της ευρωπαίκής κορυφής. 
Γι αυτό και ο Άρης την εποχή εκείνη απέκτησε 'πανελλήνια" διάσταση, πιθανώς πλην Παοκτζήδων, αφού κάθε Πέμπτη βράδυ άπαντες (μέχρι και η γιαγιά μου) ήταν καθηλωμένοι να δουν τα ματς του Άρη.
ΥΓ : Δε θα ξεχάσω ποτέ τα σχόλια της γιαγιάς μου όταν έκαναν φάουλ στον Γκάλη : "Α τον αλήτη, γιατί το χτυπάει το παιδί ; "
Επιπλέον αν και η γιαγιά ήταν ακραιφνώς αριστερή και ουδόλως ρατσίστρια, αν το φάουλ το είχε κάνει μαύρος δεν είχε κανένα ενδοιασμό να πει " Α το σκυλάραπα, μα γιατί τον αφήνουν να κάνει τέτοια πράγματα".
Όπως αντιλαμβάνεστε τις Πέμπτες το βράδυ τρώγαμε πίτσα, γιατί η γιαγιά δεν είχε κανένα σκοπό να ασχοληθεί με την κουζίνα αφού από νωρίς στηνόταν για να δει "το παιδί"...
			Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
 Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.