Το Ubuntu με κράτησε μακριά απο τα Online μαθήματά μου...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Το Ubuntu με κράτησε μακριά απο τα Online μαθήματά μου...

Δημοσίευσηαπό nikosal » 18 Ιαν 2009, 21:22

χεχε εκπληκτικά βιντεάκια... Δείχνουν ταυτόχρονα τη δύναμη της τηλεόρασης να παρουσιάσει κάτι όπως θέλει -αλλά και το θυμό που αυτή προκαλεί. Στο δεύτερο μάλιστα το μαζεύουν όσο μπορούν και ο έξυπνος τύπος ξεχνά τα αστεία του με την προφορά...

Πόσο συχνά σας συμβαίνει κάτι που συμβαίνει σε μένα; Είμαι χημικός, έχω δουλέψει χρόνια σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο με πολλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή. Όταν διαβάζω σε εφημερίδα (τηλεόραση δεν παρακολουθώ) άρθρο σχετικό με αυτό το πεδίο, πολλές φορές γελάω: Κυριαρχεί η ημιμάθεια ή και η πλήρης αμάθεια, με αποτέλεσμα αυτά που διαβάζω να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάτι που μου υπενθυμίζει πάντα, όταν διαβάζω άρθρα σχετικά με γνωστικά αντικείμενα που δεν κατέχω, από το κυκλοφοριακό και την εγκληματικότητα ως τα ελληνοτουρκικά και το πετρέλαιο να μη θεωρώ τίποτα δεδομένο... Πιθανότατα, σκέφτομαι, εκείνη τη στιγμή γελούν άλλοι με τα εν λόγω άρθρα...
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 18 Ιαν 2009, 22:19

nikosal έγραψε:...
Πόσο συχνά σας συμβαίνει κάτι που συμβαίνει σε μένα; Είμαι χημικός, έχω δουλέψει χρόνια σε συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο με πολλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή. Όταν διαβάζω σε εφημερίδα (τηλεόραση δεν παρακολουθώ) άρθρο σχετικό με αυτό το πεδίο, πολλές φορές γελάω: Κυριαρχεί η ημιμάθεια ή και η πλήρης αμάθεια, με αποτέλεσμα αυτά που διαβάζω να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάτι που μου υπενθυμίζει πάντα, όταν διαβάζω άρθρα σχετικά με γνωστικά αντικείμενα που δεν κατέχω, από το κυκλοφοριακό και την εγκληματικότητα ως τα ελληνοτουρκικά και το πετρέλαιο να μη θεωρώ τίποτα δεδομένο... Πιθανότατα, σκέφτομαι, εκείνη τη στιγμή γελούν άλλοι με τα εν λόγω άρθρα...

Είσαι μέσα στο μυαλό μου :o :!: :!: :!:
Πράγματι, σε ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι και μετά το διαβάζω σε εφημερίδα ή το ακούω στις ειδήσεις μένω έκπληκτος από την αμάθεια ή ημιμάθεια, από το ατελές και κακό ρεπορτάζ που συμπληρώνεται κατά φαντασίαν από τον δημοσιογράφο για να ακούγεται ωραίο, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας για να πλασαριστεί στο κοινό όπως θέλει το κανάλι ή η εφημερίδα... Κάποιος που διαβάζει εφημερίδες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων τα βλέπει όλα αυτά και στο πως η κάθε μια παρουσιάζει τόσο διαφορετικά το ίδιο γεγονός. Ίσως η τελευταία σωστή εφημερίδα ήταν το ποντίκι επί Παπαϊωάννου, αλλά και αυτή έπαψε να έχει το επίπεδο που είχε εδώ και 2-3 χρόνια που την πούλησε (λόγω ηλικίας φαντάζομαι) σε Δελατόλλα-Μπενετάκο, αν και πάλι είναι καλύτερη από άλλες. Πάντως θυμάμαι ο Παπαιωάννου που ήταν ο μόνος που πρώτα παρέθετε την ανακοίνωση ή το γεγονός, και μετά σχολίαζε ... τελικά πόσο σπάνιο είναι το αυτονόητο!
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimisKJ » 18 Ιαν 2009, 22:46

Εγω παλι ολα αυτα τα βλεπω εντελως φυσιολογικα να συμβαινουν... H αντιδραση της κοπελας εξαιρετικα φυσιολογικη (του στυλ "πηρα ενα λαπτοπ να κανω την δουλεια μου και δεν μπορω να την κανω, άλλο ηθελα άλλο πηρα, που με μπλεξατε") και φυσικα οι δημοσιογραφοι που φαινεται οτι δεν γνωριζουν το θεμα, αλλά δεν παραπληροφορουν. Ο τεχνικος τα λεει μια χαρα...

Αντιθετως ειδα τους καφρους να κραζουν την κοπελα και να την ενοχλουν στο facebook. Ubuntu με το ζορι δεν γινεται. :D
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο - Προγραμματισμός: Ναί - Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 10.10 (32bit)
Acer Aspire 1692: Intel M740 (1.73GHz) / ATI Mobility Radeon X600 (M24 3150)/ 2GB DDR /Intel AC'97 Audio/
Intel PRO/Wireless 2200BG / 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
dimisKJ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 18 Ιαν 2009, 23:40

Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ! Είμαι βιολόγος και το τι βλέπω κατά καιρούς να γράφεται και να λέγεται είναι απίστευτο! Ο κλάδος μου δυστυχώς βγάζει από τα καλύτερα τρομο-ρεπορτάζ!
Όλοι θυμόμαστε προ καιρού την κάλυψη του πειράματος στο cern με τον LHC. Εκτός από μαύρες τρύπες και ιστορίες για αγρίους δεν είπανε και κάτι σοβαρό να μάθει ο κόσμος.
Το θέμα είναι ότι σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας και θα την απασχολήσουν περισσότερο στο μέλλον, όπως η βιοτεχνολογία ή η κλιματική αλλαγή, φιμώνονται ή δεν αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα. Και όχι μόνο από το δικό μας κράτος (ας γελάσω!) αλλά και γενικά στον πλανήτη. Γίνεται να μη βλέπω κάθε φορά που λένε για την κλιματική αλλαγή εικόνες από την ταινιάρα "η μέρα της κρίσης"; Ποιο κανάλι έφερε έναν επιστήμονα υδρολόγο να μας μιλήσει για το πρόβλημα της ξηρασίας και της ερημοποίησης που ήδη έχει αρχίσει και μας χτυπάει την πόρτα; Αυτοί και καλά έχουν σοκαριστεί για το μέλλον που περιμένει τα παιδιά μας αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να διατηρούν τις ωραίες πισίνες τους και το γκαζόν αλλά και να τάζουν στον καημένο τον αγρότη που του κατέστρεψαν το μέλλον εκτροπή του αχελώου για να λυθεί το πρόβλημα για 5-10 χρόνια και να εξαπλωθεί η καταστροφή από το θεσσαλικό κάμπο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. (Για αυτό το τελευταίο είχα διαβάσει σε ένα σοβαρό άρθρο αυτή τη φορά ότι το νερό που σπαταλείται στη θεσσαλία λόγω των απαρχαιωμένων μεθόδων άρδευσης φτάνει το 70%!!)
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 18 Ιαν 2009, 23:48

Δεν λέει κανείς ότι οι βρισιές για την κοπέλα δικαιολογούνται, κάθε άλλο. Ούτε από τους δύο δημοσιογράφους περιμένεις κάτι καλύτερο. Αλλά από τον τρίτο, που υποτίθεται ότι είναι ο ειδικός τους σε θέματα τεχνολογίας, περιμένεις και απαιτείς. Αντίθετα, αυτός κάνει μη αντικειμενική πληροφόρηση:
α) Με τον τρόπο που παρουσιάζει το "μοιάζει με windows αλλά δεν είναι" δημιουργεί στο θεατή την εικόνα της παραπλάνησης στην αγορά του προϊόντος. Και αυτό ενώ ξεκάθαρα φαίνεται ότι το προϊόν πωλείται με το λειτουργικό σύστημα uubntu. Αποκλείω ότι η dell ΗΠΑ παραπλάνησε την κοπέλα, εξάλλου αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν προτείνει αντικατάσταση, παρά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, αλλά τεχνική υποστήριξη.
β) Κάνει πλάκα με το όνομα ενός προϊόντος που είναι αποτέλεσμα κόπου και οικονομικής επένδυσης τρίτων, τακτική μη επαγγελματική (ιδιαίτερα εφόσον είναι τεχνικός και ξέρει σίγουρα ότι πρόκειται για ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα με εκατομμύρια χρήστες).
γ) Επιπλέον, ο σκηνοθέτης μοντάρει εικόνα από ένα σάιτ που δεν λειτουργεί και ζουμάρει στο try again, ενισχύοντας στο θεατή την εικόνα του προϊόντος που είναι ελαττωματικό.

Όσο για τη σοβαρότητα της είδησης: μια κοπέλα πήρε υπολογιστή και τον βρήκε διαφορετικό από ό,τι περίμενε... Ουδέν σχόλιο.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ