το λινουξ στην ελλαδα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: το λινουξ στην ελλαδα

Δημοσίευσηαπό g00fy » 31 Μαρ 2009, 00:07

Η ηγετική μορφή που αναφέρεις και ζητάς φίλε μου, δε πιστεύω πως υπάρχει σε κάποιες απο τις μεγάλες ομάδες (LUG) στη χώρα μας (κατα τη γνώμη μου πάντα).
Όταν παραμερίσουμε τους κομπλεξισμούς του τύπου, “εγώ είμαι “Unix-ass” και το ubuntu είναι παιχνίδι για παιδάκια” “Ζήτω το FreeBSD, κάτω το Ubuntu” “Fedora και ξερό ψωμί” κ.ο.κ. Όταν το προσωπικό συμφέρον και η αυτοπροβολή υποσκελιστεί προς όφελος του συνόλου, τότε τα πράγματα θα στρώσουν και θα εξελιχθούν.
Μέχρι να βρεθεί όμως ο Μεγάς Αλέξανδρος που θα μας ενώσει το ελεύθερο λογισμικό στην Ελλάδα θα είναι στατιστικό νούμερο και όχι defacto πρόταση – λύση. :cry: :(
Τελευταία επεξεργασία από g00fy και 31 Μαρ 2009, 12:56, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 31 Μαρ 2009, 12:17

g00fy έγραψε:Η ηγετική μορφή που αναφέρις και ζητάς φίλου μου, δε πιστεύω πως υπάρχει σε κάποιες απο τις μεγάλες ομάδες (LUG) στη χώρα μας (κατα τη γνώμη μου πάντα).
Όταν παραμερίσουμε τους κομπλεξισμούς του τύπου, “εγώ είμαι “Unix-ass” και το ubuntu είναι παιχνίδι για παιδάκια” “Ζήτω το FreeBSD, κάτω το Ubuntu” “Fedora και ξερό ψωμί” κ.ο.κ. Όταν το προσωπικό συμφέρον και η αυτοπροβολή υποσκελιστεί προς όφελος του συνόλου, τότε τα πράγματα θα στρώσουν και θα εξελιχθούν.
Μέχρι να βρεθεί όμως ο Μεγάς Αλέξανδρος που θα μας ενώσει το ελεύθερο λογισμικό στην Ελλάδα θα είναι στατιστικό νούμερο και όχι defacto πρόταση – λύση.

+1
Δυστυχώς έτσι είναι... Έχουμε γίνει χειρότεροι και από τους οπαδούς των ομάδων... Ρίξτε μια ματιά στα forum ποικίλης θεματολογίας να καταλάβετε τι γίνεται... Αν και δεν χρειάζεται να πάτε τόσο "μακριά". Κατά καιρούς οι λίστες του Hellug γίνονται σαν αυτά τα forum.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό machinakias » 01 Απρ 2009, 12:19

κατι τετοια φαινομενα "κοπαδισμου" ειναι που χαλανε την ολη φαση...
εγω προσωπικα δεν κρινω κανεναν για τη διανομη του! εγω με mandrake αρχισα,με suse συνεχισα,και red hat εχω βαλει,κι απ'ολα τα καλα!
το ουμπουντακι το γουσταρω γιατι ειναι ομορφο και κυριως συμβατο με ολο το υλικο που το εχω βρει μπροστα μου!

και φυσικα,δεν θα κατσω να τσακωθω για το ποια διανομη ειναι "αντρικη" "γυναικεια" η'...."παιδικη" !!!

σας φιλω! ;)

(Θα παραμεινω...BabyTux.....για παντα!)
Αθηναϊκός Σύλλογος Φίλων και Χρηστών Λίνουξ: http://athlug.gr http://www.computersworld.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Ξέρω κάτι λίγα... ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Βέσπα: Ναι,Ξέρω απο...Βέσπα! ┃

Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit σε Aspire 1603LM
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 2.60GHz │ 1 GB │ ATI Radeon RV250 Mobility FireGL 9000 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 01 Απρ 2009, 14:16

Εγώ το έχω δει και ακούσει πολλές φορές αυτό , σιγά την διανομή Ubuntu μία παραλλαγή είναι .
Η "σκληροπυρηνική" λινουξάδες η και "unixξάδες" ξεχνάνε και δεν παραδέχονται ότι από τότε που υπάρχει το Ubuntu ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει ότι υπάρχουν και άλλα συστήματα εκτός από το παράθυρα και γενικά το Λίνουξ .
Άλλοι το κάνουν για μόστρα εγώ και η διανομή μου και ξερό ψωμί , άλλοι το κάνουν για το λόγου ότι δεν τους ενδιαφέρει διάδοση του Λίνουξ καν απλά το παίζουν έξυπνοι , δεν κατηγορώ κανέναν άλλα υπάρχουν αυτοί και είναι και αρκετοί αυτοί .
Άλλα τα πράγματα είναι πολύ απλά εάν σε ενδιαφέρει διάδοση του Λίνουξ γενικότερα άσχετα εάν θα είναι Ubuntu , Fedora , Mandriva , Debian η ότι άλλο σου αρέσει κάνε ότι μπορείς , βάλε ότι μπορείς δείξε και βοήθησε στον άλλον να καταλάβει πως λειτουργεί .
Βάλε του για πρώτη φορά ότι ποιο απλό υπάρχει να μπορεί να το χειριστεί και μετά θα μάθει και μόνος του ότι υπάρχει και άλλοι διανομή θα την βρει μόνος του και θα διαλέξει μόνος του τι του αρέσει και του κάνει αυτό που θέλει με ένα Η/Υ .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimitrisk » 01 Απρ 2009, 16:16

Θα συμφωνήσω με τον φίλο linuxman.
Και επειδή μια εικόνα είναι 1000 λέξεις:
Εικόνα
Dimitrisk.gr
It's not a problem -- it's a learning opportunity.
Άβαταρ μέλους
dimitrisk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό machinakias » 02 Απρ 2009, 14:51

πωπω! θεμα που ανοιξα! χαχχαχαα!!!

παντως οι συμμετοχες σας δειχνουν ενα πραγμα...οτι αγαπαμε αυτο το κινημα που λεγεται ανοιχτο λογισμικο...

ΥΓ....οταν με το καλο γινω κι εγω hard core linux user.....θα σας σνομπαρω! ;) ;) ;) ;)
(ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!)
Αθηναϊκός Σύλλογος Φίλων και Χρηστών Λίνουξ: http://athlug.gr http://www.computersworld.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Ξέρω κάτι λίγα... ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Βέσπα: Ναι,Ξέρω απο...Βέσπα! ┃

Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 2.60GHz │ 1 GB │ ATI Radeon RV250 Mobility FireGL 9000 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alexandros.deb » 02 Απρ 2009, 15:11

machinakias έγραψε:
παντως οι συμμετοχες σας δειχνουν ενα πραγμα...οτι αγαπαμε αυτο το κινημα που λεγεται ανοιχτο λογισμικο...

Βασικά πεθαίνουμε για αυτό... :lol:
Νόμος 43 της πληροφορικής: Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβ
Segmentation fault - Core dumped
alexandros.deb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 03 Απρ 2009, 21:15

Φίλε dimitrisk, πολύ καλό το comic-strip :lol: :lol: :lol:

Off topic:
machinakias έγραψε:(Θα παραμεινω...BabyTux.....για παντα!)

Ελπίζω όχι στον αριθμό των δημοσιεύσεων στο forum ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 2genes » 15 Απρ 2009, 05:56

dimitrisk έγραψε:Εικόνα Ubuntu Greece - Win Greece

Εικόνα Linux WorldWide - Win WorldWide

Με μια απλή αναζήτηση στο trends.google.com (Για την Ελλάδα), και συγκριτική γραφική αναπαράσταση μπορούμε να δούμε πως σιγά σιγά η αυτοκρατορία WinDows αρχίζει να υποχωρεί ενώ σημειώνετε μια αργά αναπτυσσόμενη άνοδο μικρής κλίμακας για Ubuntu. Οι αριθμού αναφέρονται σε "search terms" και "news references".

Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει μια πτώση της αναζήτησης για λειτουργικό σύστημα και αυτό διότι έχει επέλθει το τέλος των λειτουργικών συστημάτων και του Desktop.
Ρίξε και μια ματιά έδω οπού το θέτω πιο αναλυτικά.

το πιο τελειο απ ολα σ αυτο το τελευταιο ειναι η στιχομυθια με σενα και τον κουρεμενο. γελαγα 10 λεπτα (κυριως με την απαντηση σου) :)
compaq pressario 2500 intel celeron 2.6GHz,770ram ATI RADEON IGP 330M/340M/350M Multimedia audio controller: ALi Corporation M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 02)[1002:4337]ubuntu 9.04
Άβαταρ μέλους
2genes
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό machinakias » 16 Απρ 2009, 09:55

παντως εγω παιδια,παρ'οτι ξεκινησα με mandrake,περασα σε suse,mandriva κατεληξα στo ubuntu...
κι αστους να λενε...εδω μεσα σε 1 μηνα που ασχολουμαι σοβαρα (κι οχι βαλε βγαλε διανομη...και ξαναβαλε "παραθυρα σπασμενα") καταφερα κι εφτιαξα και δικο μου customized cd...

η χαρα μου βεβαια δεν περιγραφεται...λεω να αλλαξω και ονομα,και να λεγομαι (βαση ινδιανικης ονοματολογιας) "γυφτικο σκεπαρνι"....

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων