Εγώ πρωτοξεκίνησα με την Mandrake 10.1 άν θυμάμαι καλά. Ήταν νομίζω η διανομή που έδινε το πρώτο τεύχος του linux format και ήτανε νομίζω το 2005 άν δεν κάνω λάθος. Ή ήτανε σε κάποιο τεύχος του RAM.
Λόγω του ότι δεν είχα διαδίκτυο και με υπολογιστές είχα επάφή μόλις 6 μήνες, έμεινε στην άκρη μέχρι που ξαναέπεσε στα χέρια μου ένα τεύχος του ραμ και πάλι με Mandriva (κουλό) και είπα να δώ σε τι σημείο είχε φτάσει πλέον το λίνουξ που μου είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση. Ε αυτό ήτανε, κόλλησα για τα καλά και με τα 4mbps ταχύτητα, κατέβαιναν τα πακέτα σφαίρα.
Έβαλα μετά ubuntu 7.04 και κολλησα εκεί κάμποσο. Μετά πήγα σε debian stable λόγω αρχείων για την δουλειά (δεν ήθελα upgrade με τίποτα) και στον άλλον τον φορητό μπήκε το Arch linux.
Με την έλευση του kde 4.2.2 και την επιτυχή προσωμοίωσή του επιτέλους από την canonical ξαναπέρασα σε kubuntu 9.04 και arch για πιο ακραίες καταστάσεις.
Ο λόγος που είχα αφήσει στην άκρη το ubuntu ήταν η κακή υποστήριξη του kde. Τώρα που αυξήθηκαν τα άτομα που ασχολούνται σε 5!! (απαράδεκτο και πάλι) και διορθώθηκαν τα πράγματα θα μείνω για όσο δεν κάνουν λαλακίες.