Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Πόσα χρόνια κλπ έχετε linux;

Δημοσίευσηαπό dimosfire » 21 Απρ 2009, 22:05

Καλησπερα παιδια και Χρονια Πολλα σε ολους.Εγω εχω βαλει το ubuntu σε dual boot με windows XP τους 3 τελευταιους μηνες και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.Τωρα πια χρησιμοποιω μονο ubuntu γιατι μονο με αυτο εμαθα καποια πραγματα για τους υπολογιστες ,τα windows ειναι σα να πηγαινεις διακοπες πακετο, ολα ετοιμα κι οτι δεν τρεχει πληρωσε το να τρεξει.Επισης με βοηθησε πολυ και το παρον forum που δε φοβαται κανεις να σου πει 2 πραγματα για να μαθεις οταν εισαι τελειως ασχετος οπως εγω.Δε το πιστευα οτι υπαρχουν εθελοντες που κανουν τοσο σοβαρη δουλεια,αφου εδω που ζουμε τα καλα νεα τα κρυβουν τα λαμογια επειδη δεν υπαρχει οφελος για αυτους.Να ειστε καλα.
ubuntu 9.10 (AMD64),Innovator desktop, motherboard MSI K8N NEO4-F,cpu AMD ATHLON64 3500+ 2.20GHz,ram 1GHz, καρτα γραφ.GIGABYTE GEFORCE 6600 256MB,καρτα τηλεορ.κ radio FM PROLINK PIXELVIEW PLAYTV PRO/ΑΓΓΛΙΚΑ-ΚΑΛΑ/ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡ.-ΚΑΘΟΛΟΥ.
dimosfire
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 21 Απρ 2009, 22:19

Off topic:
Μα καλά δεν το ήξερες το linux έχει ενσωματωμένες δυνατότητες anti-lamogio
και διατηρείται χάρις στις GPL άδειες 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol:
;) ;) ;) ;)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimosfire » 21 Απρ 2009, 23:06

Ας πληρωσει λοιπον και ο bill δικαιωματα στον Προμηθεα που ανακαλυψε τη φωτια και στον αλλο με τον τροχο!!!!
ubuntu 9.10 (AMD64),Innovator desktop, motherboard MSI K8N NEO4-F,cpu AMD ATHLON64 3500+ 2.20GHz,ram 1GHz, καρτα γραφ.GIGABYTE GEFORCE 6600 256MB,καρτα τηλεορ.κ radio FM PROLINK PIXELVIEW PLAYTV PRO/ΑΓΓΛΙΚΑ-ΚΑΛΑ/ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡ.-ΚΑΘΟΛΟΥ.
dimosfire
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 21 Απρ 2009, 23:12

Off topic:
Πω πω όντως.. Σκέψου να υπήρχαν και τότε πατέντες! Ακόμα θα πληρώναμε τους μεσοποτάμιους BIll!
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 21 Απρ 2009, 23:22

Εγώ πρωτοξεκίνησα με την Mandrake 10.1 άν θυμάμαι καλά. Ήταν νομίζω η διανομή που έδινε το πρώτο τεύχος του linux format και ήτανε νομίζω το 2005 άν δεν κάνω λάθος. Ή ήτανε σε κάποιο τεύχος του RAM.
Λόγω του ότι δεν είχα διαδίκτυο και με υπολογιστές είχα επάφή μόλις 6 μήνες, έμεινε στην άκρη μέχρι που ξαναέπεσε στα χέρια μου ένα τεύχος του ραμ και πάλι με Mandriva (κουλό) και είπα να δώ σε τι σημείο είχε φτάσει πλέον το λίνουξ που μου είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση. Ε αυτό ήτανε, κόλλησα για τα καλά και με τα 4mbps ταχύτητα, κατέβαιναν τα πακέτα σφαίρα.
Έβαλα μετά ubuntu 7.04 και κολλησα εκεί κάμποσο. Μετά πήγα σε debian stable λόγω αρχείων για την δουλειά (δεν ήθελα upgrade με τίποτα) και στον άλλον τον φορητό μπήκε το Arch linux.
Με την έλευση του kde 4.2.2 και την επιτυχή προσωμοίωσή του επιτέλους από την canonical ξαναπέρασα σε kubuntu 9.04 και arch για πιο ακραίες καταστάσεις. :twisted:
Ο λόγος που είχα αφήσει στην άκρη το ubuntu ήταν η κακή υποστήριξη του kde. Τώρα που αυξήθηκαν τα άτομα που ασχολούνται σε 5!! (απαράδεκτο και πάλι) και διορθώθηκαν τα πράγματα θα μείνω για όσο δεν κάνουν λαλακίες. :o
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 21 Απρ 2009, 23:34

Και εγώ κοντεύω τον ένα χρόνο στο Ubuntu (δοκιμές βέβαια έκανα με το 7.10) αλλά παραμένω ακόμα σε dual boot (ας όψονται 1-2 περιφερειακά και η κακιά συνήθεια) αν και ο χρόνος στα παράθυρα βαίνει σταθερά μειούμενος (και εκεί πάλι κυρίως ΟΟο και FF χρησιμοποιώ).
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 22 Απρ 2009, 00:50

Απο το 2004 Έχω περάσει σχεδόν από όλα τα βασικά distro, έστω δοκιμαστικά.
mandrake ( Αυτά που έδιναν στο LINUX)
gentoo ( Η αγάπη μου)
madriva (δοκιμαστικά)
suse - fedora ( στο σταθερό) ( Είναι οι δύο διανομές που δεν θα ξανά βάλω ποτέ στη ζωή μου)
gentoo ( Ήταν η περίοδος που σηχάθηκα το compile, όποιος δεν είχε gentoo δεν ξέρει τι πάει να πεί compling.... )
gentoo - dapper (δοκιμαστικά)
feisty ( γιατί πλέον με το linux μπορώ να κάνω την δουλειά μου)
...
ibex - opensolaris ( Για να δούμε τι είναι και αυτό... )
jaunty- backtrack - opensolaris (απλά έχει μείνει στο PC)
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό a80 » 22 Απρ 2009, 03:52

Γειά σας, μόλις μπήκα στην παρέα σας.
Εγώ είμαι λίγο παλαιότερος. Γνώρισα το Linux το 1994 στο Πανεπιστήμιο, αλλά άργησα να καταλάβω την αξία του. Ξέρετε η μετάβαση σε open source είναι πάντοτε δύσκολη, εξάλου τότε το internet ήταν σε βρεφικό στάδιο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχαν packet managers, καταβάζαμε τα προγράμματα και τις βιβλιοθήκες και τα κάναμε compile ένα- ένα.

Να σας πω την αλήθεια τα windows 95 ήταν πολύ βολικά, αλλά από μπλέ οθόνες και προβλήματα αλλό τίποτα. το linux (γενικά Unix) συστήματα δεν ήταν για απλόυς χρήστες. Τα είχαμε για servers και προγραμματα simulation στα ερευνητικά εργαστήρια.
Κάπου το 2000 και μετά με το Internet το linux έκανε το μεγάλο άλμα. Το internet έδωσε την δυνατότητα στους "ελεύθερους και ανύσηχους" χρήστες να επικοινωνήσουν και να οργανωθούν απέναντι στην "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ", και τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Η όλη ιστορία μου θυμίζει το Matrix.
Η ιστορία του Linux έχει άκρως επαναστατικά και αντιστασιακά στοιχεία και σίγουρα στο μέλλον θα απασχολήσει τους ιστορικούς.

Όσο για μένα, μετά από αρκετά χρόνια με dual boot (XP & Linux), πέταξα τα Windows και σας γράφω από ένα Laptop μόνο με Ubuntu 9.04 (και τα Xp σε VirualBox για 2 προγράμματα όλα και όλα).

Και για όσους νομίζουν ότι είμαι κανένα χούφταλο με αυτά που γράφω, σας λέω ότι είμαι μόνο 333, sorry 33 χρονών.
Άβαταρ μέλους
a80
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 22 Απρ 2009, 10:23

a80 έγραψε:
Η όλη ιστορία μου θυμίζει το Matrix.

Off topic:
http://www.metacafe.com/watch/2055130/the_matrix_runs_on_windows/
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό a80 » 22 Απρ 2009, 16:29

Πολύ καλό το βιντεάκι :D
Άβαταρ μέλους
a80