ραδιοερασιτεχνικα προγραμματα σε ubuntu

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: ραδιοερασιτεχνικα προγραμματα σε ubuntu

Δημοσίευσηαπό sv1equ » 02 Ιουν 2009, 16:02

κοίτα εδω για να το καταλάβειςhttp://www.berovalis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=97
sv1equ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv1equ » 02 Ιουν 2009, 16:09

Sv2evs δοκίμασε το cqrlog καί πες μου
sv1equ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv2evs » 02 Ιουν 2009, 16:15

sv1equ έγραψε:Sv2evs δοκίμασε το cqrlog καί πες μου

Έκδοση για ubuntu δεν βλέπω όμως....
http://noimatiki.blogspot.com

Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομή ⇛ Ubuntu 9.04 (32 bit)
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 │ RAM 1.0GB │ GeForce 7600 │ TFT 17"
sv2evs
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv1equ » 02 Ιουν 2009, 16:27

Εκδοση για linux αυτό κάνει .Aν δέν κάνω λάθος θέλη από τό synaptic libstds++5 hamlib utils
libssl-dev
sv1equ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 02 Ιουν 2009, 17:18

καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
βασικά βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το θέμα, απλά δεν έχω καταλάβει ποιά ή άμεση σχέση του ΕΛΛΑΚ με τον ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ και νομίζω θα ήταν καλό να φτιαχτεί μια ενότητα και για αυτό στο φορουμ στην οποία να αναφέρονται λύσεις -προβλήματα και σχετικά με το αντικείμενο θέματα (αν υπάρχει ενδιαφέρον φυσικά).
εννοείτε πως εγώ είμαι τελείως σκράπας από την ουσία την θέματος ραδιοερασιτέχνης...
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv1equ » 02 Ιουν 2009, 18:18

sv9cag κοίτα εδω
http://www.cqrlog.com/
και εδω
http://www.w1hkj.com/
αν ξερεις κατι καλυτερο απο αυτα πες μας
sv1equ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv2evs » 02 Ιουν 2009, 19:31

rizitis έγραψε:καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
βασικά βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το θέμα, απλά δεν έχω καταλάβει ποιά ή άμεση σχέση του ΕΛΛΑΚ με τον ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ και νομίζω θα ήταν καλό να φτιαχτεί μια ενότητα και για αυτό στο φορουμ στην οποία να αναφέρονται λύσεις -προβλήματα και σχετικά με το αντικείμενο θέματα (αν υπάρχει ενδιαφέρον φυσικά).
εννοείτε πως εγώ είμαι τελείως σκράπας από την ουσία την θέματος ραδιοερασιτέχνης...

ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι ένα χόμπυ...το ελεύθερο λογισμικό απλά θα μπορούσε να αναπτυχθεί λίγο περισσότερο για να υποστηρίζει το χόμπυ αυτό με υπόψην ότι στο λίνουξ είναι προεγκατεστημένο το AX25 protocol το οποίο χρησιμοποιείτε πολύ απο τους ραδιοερασιτέχνες για κάποιες μορφές του χόμπυ. επίσης θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερη υποστήριξη σε αυτό που ήδη έχει πει συνάδελφος παραπάνω, σε προγράμματα logging, δηλαδή ημερολόγια επαφών που κρατάμε όλοι σχεδόν οι ραδιοερασιτέχνες που ασχολούνται με επαφές που κάνουμε στα βραχέα κύματα (επαφές με όλο τον κόσμο).
http://noimatiki.blogspot.com

Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομή ⇛ Ubuntu 9.04 (32 bit)
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 │ RAM 1.0GB │ GeForce 7600 │ TFT 17"
sv2evs
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv9cag » 02 Ιουν 2009, 19:40

Καλησπέρα

Εριξα μια πρώτη ματιά και είναι ενδιαφέροντα προγράμματα, βέβαια πολλές φορές το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά από το ένα λειτουργικό στο άλλο. Θα τα δοκιμάσω και ελπίζω να είναι εύχρηστα και λειτουργικά.
ευχαριστώ για τα link equ.

rizitis έγραψε:βασικά βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το θέμα, απλά δεν έχω καταλάβει ποιά ή άμεση σχέση του ΕΛΛΑΚ με τον ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ και νομίζω θα ήταν καλό να φτιαχτεί μια ενότητα και για αυτό στο φορουμ στην οποία να αναφέρονται λύσεις -προβλήματα και σχετικά με το αντικείμενο θέματα (αν υπάρχει ενδιαφέρον φυσικά).

Αμεσα δεν φαίνετε να υπάρχει σχέση rizitis απλά μέσα στα forum περί ubuntu, linux κλπ υπάρχουν και πάρα πολλοί ραδιοερασιτέχνες που ήτε έχουν για nick το διακριτικό τους και είναι εύκολο να τους καταλάβεις η κάποιο άλλο nick οπότε αν δεν τους ξέρεις δεν το καταλαβαίνεις, όλοι αυτοί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από το ελεύθερο λογισμικό και γενικά γύρω από θέματα τεχνολογίας.
Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζετε να φτιαχτεί κάποια χωριστή ενότητα που να καλύπτει τη σχέση ubuntu - ραδιοερασιτεχνών νομίζω ότι οι ενότητες που υπάρχουν καλύπτουν και τα ενδιαφέροντα των ραδιοερασιτεχνών, όσο δε αφορά μερικά προγράμματα που είναι αποκλειστικά ραδιοερασιτεχνικού ενδιαφέροντος νομίζω ότι μέσα στην ενότητα software μπορεί να αναπτυχθεί ότι τα αφορά.
Αν πάλι κάποιο από το forum τον ενδιαφέρουν ραδιοερασιτεχνικά θέματα μπορούμε να βοηθήσουμε με παραπομπή σε ραδιοερασιτεχνικές σελίδες η όπου αλλού υπάρχει σχετική βοήθεια η με pm χωρίς να μπαίνουν μηνύματα που είναι εκτός των ενδιαφερόντων του forum.

Ας πούν όμως τις γνώμες τους και άλλοι, (στη βουλή έχουμε 300 και τους ακριβοπληρώνουμε) εδώ είναι τζάμπα.

Ευχαριστώ

Γιώργος - sv9cag
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 12.10 64bit σε NB MIRAGE DC-G 7200
Προδιαγραφές ⇛ intel core 2cpu T7200 @2Ghz│2048Mb │GeForge Go 7400│intel PRO 3945ABG │HDA intel │1280x800
sv9cag
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv1equ » 04 Ιουν 2009, 16:30

Κανείς αλλος να μας πεί τήν γνώμη του?
sv1equ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sv1equ » 20 Ιουν 2009, 11:39

για ολους εσας που δεν μπορειτε να δουλεψετε αλο log εκτος του logger32 τωρα υπαρχει λυση
logger 32 inside linux κοιταξτε εδω

http://rx9tx.qrz.ru/linux.htm

καλη επιτυχια και πολλα 73 de sv1equ
sv1equ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ