Ιδέες περί leadership...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ιδέες περί leadership...

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 07 Ιουν 2009, 21:36

έγραψε:dimitrak
Μια ομάδα διοίκησης (ας την ονομάσω ΔΣ εκ του Διοικητικού Συμβουλίου) θα πρέπει να είναι αυτή που θα δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας.
Στο ΔΣ θα αναφέρουν και οι διαχειριστές και οι συντονιστές.
Αυτό θα πρέπει να ορίζει τις εκδηλώσεις, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της κοινότητας.
Οπωσδήποτε λοιπόν, θα χρειάζεται κάποιον επικεφαλή. Τον Πρόεδρο του ΔΣ.
Oλιγον ολιγαρχικη αποψη.Και εξηγω.Αλλο πραγμα να αποφασιζεις για το τι θα γινει και αλλο πραγμα να αποφασιζεις για το πιοι θα αποφασιζουν για το τι θα γινει.Εδω ο δημος ειναι η κοινοτητα.Το δικαστικο σωμα ειναι οι διαχειριστες-συντονιστες.Εκλεγωντε απο τη κοινοτητα και εξασφαλιζουν την τηρηση των κανονων λειτουργειας (το χαμαλικι του ilpara).Σρατηγους ακομα δεν χρειαζομαστε (αν και εχουμε εξαιρετικους στρατιωτες) :lol: :lol: :lol: .Ο Περικλης, ο Θεμιστοκλης και ο Αλκηβιαδης ειναι εξαιρετικα χρησιμοι στο να λενε την βαρηνουσα αποψη τους.Αλλα τις αποφασεις τις περνει ο ΔΗΜΟΣ. Και ετσι αναβιωνουμαι την Αθηναικη Δημοκρατια........ Τουλαχιστον ετσι εχω καταλαβει απο την συζητηση που γινετε στο forum.Οσο για το αποτελεσμα ιδου πεδιο δοξης λαμπρο :clap: :clap: :clap: .
υγ.Οταν θα φτασουμε στο σημειο η ψηφος μας να ειναι υπερ αυτου που τηρωντας τον νομο δεν μας χαρειστικε,τοτε θα ειμαστε σε καλο δρομο.
Τελευταία επεξεργασία από koukouvaou και 08 Ιουν 2009, 12:21, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 07 Ιουν 2009, 22:13

Παιδιά μου φαίνεται οτι χάσατε τη μπάλα, λίγο οι εκλόγες, λίγο η ζέστη....Τέσπα...Αφήστε τον mokou να γίνει leader. Γιατί του κόβετε τα φτερά? :bow:

Mόνο mokou να ξέρεις πως η ιστορία μας έχει διδάξει πως οι leaders είναι οι μεγαλύτεροι κερατάδες, οπότε όταν με το καλό γίνεις ένας απο αυτούς, να προσέχεις μη τύχει και κάποιος unleader καθοδηγεί και διατάζει στο κρεβάτι σου την ώρα που καθοδηγείς και διατάζεις τους υποτακτικούς σου.

Επίσης ένας leader δεν ασπάζεται διάφορες ρήσεις(βλ. την υπογραφή σου) που ακούει δεξια και αριστερά, και δη σε video games. Δημιουργεί τις δικές του...

Α και κάτι άλλο, οι leaders πεθαίνουν, οι κοινότητες ποτέ(εκτός αν τις καταστρέψουν οι leaders).
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mokou » 08 Ιουν 2009, 01:15

prov83 έγραψε:Παιδιά μου φαίνεται οτι χάσατε τη μπάλα, λίγο οι εκλόγες, λίγο η ζέστη....Τέσπα...Αφήστε τον mokou να γίνει leader. Γιατί του κόβετε τα φτερά? :bow:

Mόνο mokou να ξέρεις πως η ιστορία μας έχει διδάξει πως οι leaders είναι οι μεγαλύτεροι κερατάδες, οπότε όταν με το καλό γίνεις ένας απο αυτούς, να προσέχεις μη τύχει και κάποιος unleader καθοδηγεί και διατάζει στο κρεβάτι σου την ώρα που καθοδηγείς και διατάζεις τους υποτακτικούς σου.

Επίσης ένας leader δεν ασπάζεται διάφορες ρήσεις(βλ. την υπογραφή σου) που ακούει δεξια και αριστερά, και δη σε video games. Δημιουργεί τις δικές του...

Α και κάτι άλλο, οι leaders πεθαίνουν, οι κοινότητες ποτέ(εκτός αν τις καταστρέψουν οι leaders).

Γιατί σου είπα ότι θέλω να γίνω leader επειδή μου άρεσε μια φράση που άκουσα και την έβαλα στην υπογραφή μου σημαίνει ότι θέλω να γίνω leader και ο αρχηγός των πάντων?????????????Αν έβλεπες το αρχικό post που μάλλον δεν το είδες για να λες αυτά τα λόγια το όλο θέμα ξεκίνησε από μία περιέργεια πες ενός από τα μέλη για αυτά που λέω στην υπογραφή μου,δεν μου ήρθε ξεκάρφωτο να λέω για αρχηγείες καθεστώτα κτλπ.Δήλαδή αν έγραφα στην υπογραφή μου live strong τι σημαίνει ότι είμαι ψωνάρα και το παίζω amstrong?Και επειδή κάποιος εκφέρει την αποψή του σε ένα θέμα και είναι αντίθετη με την δική σου άποψη σημαίνει ότι τα έχει παίξει ?????
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu Mate 14.10
Προδιαγραφές ⇛Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz,Nvidia Z68X-UD5 ,Nvidia Geforce 560 .

When you are a leader,you can become everything you want
Άβαταρ μέλους
Mokou
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 08 Ιουν 2009, 03:19

Δε σου έκανα προσωπική επίθεση mokou. Νόμιζα πως ήσουν ψώνιο και ήθελα να σε τσιγκλήσω λίγο.
Συγχώρα με.
:bow:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 08 Ιουν 2009, 03:53

prov83 έγραψε:Δε σου έκανα προσωπική επίθεση mokou. Νόμιζα πως ήσουν ψώνιο και ήθελα να σε τσιγκλήσω λίγο.
Συγχώρα με.

Διαδικτυακά, τα πειράγματα που μπορεί να θεωρήσει κάποιος ως αστείο μπορούν να προκαλέσουν παρεξηγήσεις.
Αυτό συμβαίνει διότι διαβάζουμε από τον υπολογιστή πολύ γρήγορα, οπότε αν κάτι δεν είναι εκφρασμένο με σαφήνεια,
δε θα γίνει κατανοητό.

Οπότε, δε θέλουμε να έχουμε πειράγματα εις βάρος άλλων μελών και γενικότερα άλλων.
Είναι σημείο τριβής και χαλάνε το θετικό κλίμα.

Ακόμα, θα ήθελα να πω ότι ακολουθούμε τους κανόνες συμπεριφοράς (Code of Conduct) του Ubuntu,
http://www.ubuntu.com/community/conduct

Είναι κάτι που θα ήταν καλό να μεταφράσουμε (το έχουμε κάνει ήδη;).
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 08 Ιουν 2009, 14:21

prov83 έγραψε:Δε σου έκανα προσωπική επίθεση mokou. Νόμιζα πως ήσουν ψώνιο και ήθελα να σε τσιγκλήσω λίγο.
Συγχώρα με.

:D

Off topic:
Ναι το ξέρω ότι δεν είναι ευγενικό να γελάω αλλά και εγώ ήμουνα ένα κλίκ μακριά από το να έδινα μια παρόμοια απάντηση....
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dimitrak » 08 Ιουν 2009, 17:21

dimitrak έγραψε:
Μια ομάδα διοίκησης (ας την ονομάσω ΔΣ εκ του Διοικητικού Συμβουλίου) θα πρέπει να είναι αυτή που θα δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας.
Στο ΔΣ θα αναφέρουν και οι διαχειριστές και οι συντονιστές.
Αυτό θα πρέπει να ορίζει τις εκδηλώσεις, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της κοινότητας.
Οπωσδήποτε λοιπόν, θα χρειάζεται κάποιον επικεφαλή. Τον Πρόεδρο του ΔΣ.

Σημείωση : Προτού προβώ σε ανταπάντηση να πω πως κακώς άφησα την σκέψη μου στην μέση. Έπρεπε να την έχω ολοκληρώσει...

koukouvaou έγραψε:Oλιγον ολιγαρχικη αποψη.Και εξηγω.
Αλλο πραγμα να αποφασιζεις για το τι θα γινει και αλλο πραγμα να αποφασιζεις για το πιοι θα αποφασιζουν για το τι θα γινει.
Εδω ο δημος ειναι η κοινοτητα.Το δικαστικο σωμα ειναι οι διαχειριστες-συντονιστες.
Εκλεγωντε απο τη κοινοτητα και εξασφαλιζουν την τηρηση των κανονων λειτουργειας (το χαμαλικι του ilpara).

Πιθανώς να είναι ολιγαρχική. Σκέψου όμως να ασκείται διοίκηση από 2.000+ μέλη της κοινότητας.
Ο κάθε ένας δηλαδή να κάνει το μακρύ του και το κοντό του.
Προσπερνώντας το γεγονός του αν τηρείται στην πραγματικότητα η σωστή λειτουργία του σχήματος, επάνω στην καθεαυτού δομή του,
έχουν στηριχτεί όλες οι δημοκρατικές κυβερνήσεις (δεν στέκομαι στο κυβερνητικό - πολιτικό σκηνικό).
Αναμφισβήτητα, όλοι οι διαχειριστές και συντονιστές αποτελούν σημαντικά γρανάζια για την σωστή λειτουργία του σχήματος.
Πιθανώς να είναι και οι καταλληλότεροι για να αποτελέσουν το σχήμα διοίκησης.
Όμως, πρέπει να υπάρξει ένα. Μόνο έτσι θα είναι τεκμηριωμένα και κατοχυρωμένα ορισμένα πράγματα.
Θα πρέπει να υπάρχει ένα καταστατικό ή κάποιο άλλο έγγραφο που θα κατοχυρώνει την κοινότητα.

Έρχομαι λοιπόν να συμφωνήσω μαζί σου (για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω να διαφωνούμε ουσιαστικά) πως οι στρατιώτες εδωμέσα είναι τόσο καλοί,
που από το ενδιαφέρον τους για την κοινότητα έχουν θίξει και εκφράσει πληθώρα απόψεων περί διοίκησης κλπ κλπ.
| iMac 24" - Mac OS X El Capitan |
| Macbook Pro 13" Retina - Mac OS X El Capitan |
| HP xw6400 Workstation - Ubuntu 14.04 LTS Server 64bit + Ajenti|
Άβαταρ μέλους
dimitrak
babeTUX
babeTUX

IRC: dimitrak
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 08 Ιουν 2009, 17:59

Αρχικά χαίρομαι που αυτή η συζήτηση απεξαρτήθηκε από το thread με τους κανονισμούς του forum. Έτσι μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα χωρίς να κωλύεται η διαδικασία.

Στη συνέχεια θα ήθελα να σου προτείνω να διαλογιστείς (ξέρω ότι η λέξη προκαλεί γέλιο αλλά ταιριάζει καλύτερα από το να σκεφτείς και το να φανταστείς ) μια κοινωνία όπου οι στρατιώτες (όπως τους αποκαλείς) είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι που γνωρίζουν τις ανάγκες του συνόλου και μπορούν να κρίνουν με ποιο τρόπο πρέπει να δράσουν. Αυτό δεν είναι δύσκολο και μπορεί να επιτευχθεί αλλά απαιτεί χρόνο. Αυτό που ουσιαστικά σου προτείνω είναι μην σκεφτείς ολοκληρωτικά αλλά διαφορικά :).

Η ίδια η λειτουργία του συνόλου αυτού θα αναιρούσε την έννοια της κεντρικής διοίκησης αφού κάθε ένας, έχοντας επίγνωση της συνολικής κατάστασης θα έπαιρνε μια απόφαση που θα προσέγγιζε την σωστή. Μπορεί να μην είναι απόλυτα ίδιες οι μέθοδοι του καθενός και η υλοποίηση της λύσης που προτείνει ο καθένας και για αυτό οι αποφάσεις θα παίρνονταν με καθολική ψηφοφορία και οχι μέσω αντιπροσώπων. Φυσικά οι άνθρωποι με κάποια μεγαλύτερη εμπειρία, είτε άμεσα επηρεαζόμενοι, θα είχαν βαρύνοντα ψήφο.

Το σύστημα αυτό ονομάζεται αναρχία. Γιατί λείπει η συντονιστική αρχή.

Καταλαβαίνω γιατί μας μεγάλωσαν με τη ιδέα της πυραμίδας, ως το μόνο βιώσιμο σύστημα διακυβέρνησης. Έτσι μοναδικός σκοπός μας είναι να ανέβουμε την πυραμίδα ώστε να είμαστε πιο κοντά στην εξουσία. Όσοι ανεβαίνουν διαφθείρονται από τους παλαιότερους και έτσι όταν φτάνουν σε σημείο να μπορούν να αλλάξουν κάτι το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να διατηρήσουν ότι ήδη υπάρχει.

Εδώ βλέπω ότι γίνεται πραγματικά μια φιλότιμη προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση. Αντί να θέτουμε δικλίδες ώστε να αποκλείσουμε κόσμο από τη ψηφοφορία - Ανοίγουμε.
Δίνουμε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον να ψηφίσει. Δεν υπάρχει περιχαράκωμα κεκτημένων. Αυτό είναι μια μικρή αρχή που πρέπει να προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε και στη "πραγματική" κοινωνία μας...

Δεν κάνω κήρυγμα απλά θέτω προβληματισμούς.

Off topic:
Ελεύθερο απόσπασμα από ταινία:
Και λέει ο ομιλιτής: - Είστε όλοι διαφορετικές προσωπικότητες!
Κόσμος: - Ναι είμαστε!
Ομιλιτής: - Είστε όλοι μοναδικοί και ξεχωριστοί!
Κόσμος: - Έτσι είναι!
Άνθρωπος μέσα από το όχλο: - Εγώ δεν είμαι...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 08 Ιουν 2009, 18:26

Off topic:
^^ Από το Life of Brian,δεν είναι;
/me bows
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 08 Ιουν 2009, 18:39

Off topic:
Ναι, :P