Οι.. ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Οι.. ΚΑΠΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

Δημοσίευσηαπό ippokratis » 02 Ιούλ 2009, 23:14

Εγώ πιστεύω ότι όλο το πρόβλημα έγκειται στο ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να μην τηρούμε τους νόμους. Με πρώτη διδάξασα την ίδια την Πολιτεία που τους θεσπίζει! Γι' αυτό, πιθανόν μας φαίνονται όλα περίεργα. Στην Ευρώπη πειθαρχούν στους νόμους του Κράτους χωρίς αντιρρήσεις. Και δεν αναφέρομαι ειδικά στην απαγόρευση του καπνίσματος. Απλά, είναι θέμα νοοτροπίας μας ως λαός.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικά:
Gentoo E17
Gentoo Golem
PCLinuxOS E19
Άβαταρ μέλους
ippokratis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 02 Ιούλ 2009, 23:34

Πάντως είναι πιό υγιές να μην έχει απόλυτη πειθαρχία ένας λαός στους νόμους (πέρα από τα αυτονόητα όπως κόκινα φανάρια και αντεροβγάλτες...κλπ κλπ)
:think: έτσι δεν είναι :?:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 03 Ιούλ 2009, 01:00

sokoban4ever έγραψε:Πάντως είναι πιό υγιές να μην έχει απόλυτη πειθαρχία ένας λαός στους νόμους (πέρα από τα αυτονόητα όπως κόκινα φανάρια και αντεροβγάλτες...κλπ κλπ)
:think: έτσι δεν είναι :?:

Έτσι ακριβώς είναι, άπλετη και άναρχη δημοκρατία.

Φανταστείτε την εξαφάνιση της λέξης 'απαγόρευση' από το λεξιλόγιό μας. Όλα επιτρέπονται, τίποτα δεν πρέπει! :thumbup:
Τελευταία επεξεργασία από atermon και 03 Ιούλ 2009, 01:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 03 Ιούλ 2009, 01:11

Δεν θέλω να αναγάγω το θέμα του καπνού σε θέμα πειθαρχίας γιατί το συγκεκριμένο μέτρο με βρίσκει σύμφωνο. Τόσα χρόνια με φασιστικό τρόπο οι καπνιστές επιβάλονταν στους υπόλοιπους πλέον μπαίνει ένα φρένο. Και δηλώνω ότι για τον πρώτο που θα με ενοχλήσει σοβαρά θα προβώ στις κινήσεις που μου επιτρέπει ο νόμος.

Ένας παραλληλισμός (σωστός από την δική οπτική γωνία) είναι όλος ο πλανήτης να χτυπάει το κεφάλι του στο τοίχο. Πράγμα που είναι ανθυγειινό. Αλλά επειδή το κάνει η πλειοψηφία με αναγκάζουν να το κάνω και εγώ. Τώρα που ο νόμος απαογορεύει να χτυπάς το κεφάλι μου όταν θα το κάνεις θα έχω τρόπο να αντιδράσω. Μπορείς να συνεχίσεις να χτυπάς το κεφάλι σου μόνος σπίτι σου. Καμία ελευθερία δεν καταργείτε.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 03 Ιούλ 2009, 01:14

Αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου είναι η προστασία του ζωτικού του χώρου...
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 03 Ιούλ 2009, 03:54

Όλος ο πλανήτης έχει γίνει μια χημική σούπα και το ... μας πείραξε :think:
Σε γνωστή χώρα στην Ευρώπη επιτρέπονται άλλα αλλά όχι τσιγάρο κατά τα άλλα. :eh:
Όταν δεν αντιλαμβανόμαστε τις κοινωνικές δοκιμές , μετρήσεις ανοχής που διαδραματίζονται αυτή την στιγμή ( δεν είναι τυχαίο που έγινε καλοκαίρι ώστε να μην ενοχλεί πολύ...) σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά :think:
Μετρήσεις κάνουν να δούν πόσο θα δεχτεί ο άνθρωπος τον περιορισμό . :think:
Ο οργουελιανή κοινωνία σε πλήρη εξέλιξη ... μπροστά στα μάτια μας και.. λένε
μα το τσιγάρο κάνει κακό Έλεος ΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ το είπαμε.
Ξέρετε ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση στα βαριά ν@ρκωτικά ξέρετε ότι θα κυκλοφορούν πιό έυκολα διάφορα
πόσιμα χαπακοειδή; :?
Τι άλλο να πώ μου φένεται ότι μιλάω τζάμπα...

Αλλά ένα θα πώ
αχ κατακαημένη ρούμελη τι σου μελε να πάθεις...
Off topic:
αυτοEDIT λόγω ευγένειας που δεν είχε το post και ανακαλύφθηκε από μέλος :)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 03 Ιούλ 2009, 13:04

τι δουλειά έχουν αυτά που λές με το θέμα μας? Ο καπνός που εκπνέει ο καπνιστής κάνει κακό ετσιθελικά σε έναν μη καπνιστή ναί ή όχι?
Τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα? αν θέλεις πήδα και από την ταράτσα, τον καπνό σου να μην εισπνεώ μονάχα.

Κάποιος είπε για ποτοαπαγόρευση. Σκασίλα μου και να πιεις και δέκα βαρέλια κρασί, δεν μου ζημιώνεις την υγεία μου. Την γυναίκα μου μόνο μην λοξοκοιτάς τώρα που είσαι στουπι :D
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 03 Ιούλ 2009, 13:14

@giannis12a
έγραψε:Τι δουλειά έχουν
:shock: :?:
Κοίταξε λίγο την ιστορία της προπολεμικής Γερμανίας και θα δείς...

Δηλαδή με την ανθρωποαπαγόρευση θα ήταν καλύτερα να τελειώναμε ε :?:
Αχ κατακαημένη ρούμελη τι σου μελε να πάθεις
:(

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 03 Ιούλ 2009, 13:50

Σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία προκειμένου να μπορούμε να ζούμε και να λειτουργούμε κάναμε ένα συμβιβασμό και αναθέσαμε την επίβλεψη της τήρησης των νόμων και την καταστολή σε συντεταγμένα όργανα (ασχέτως αν αυτά κάνουν ή όχι καλά τη δουλειά τους). Η ανοιχτή γραμμή καταγγελιών είναι ένα μέτρο λαϊκίστικο, δε συνάδει ουδόλως με το όλο πνεύμα του νομικού μας συστήματος και δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων, προκειμένου να δείξει την υποτιθέμενη σπουδή της πολιτείας ως προς την εφαμογή του μέτρου. Το νομικό μας πλαίσιο έχει επαρκέστατη πρόβλεψη σχετικά με το πως ο πολίτης μπορεί να ζητήσει την προστασία των δικαιωμάτων του και το πως απευθύνεται στις αρχές, έτσι ώστε και να καθίσταται δυνατόν αυτές να επιληφθούν, αλλά και η όποια ενέργεια του πολίτη να γίνεται κατόπιν περίσκεψης και στάθμισης της βαρύτητας των ενεργειών του, τόσο όσον αφορά τις συνέπειες αυτών στους άλλους, όσο και στον εαυτό του. Η υπεραπλούστευση του τρόπου καταγγελίας και η έμμεση προτροπή υιοθετήσεως τέτοιων συμπεριφορών είναι ιστορικά καταγεγραμμένη σαν ένα βασικό χαρακτηριστικό ολοκληρωτικών-φασιστικών καθεστώτων. Το χειρότερο επακόλουθό του είναι η διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, αφού στρέφεται απευθείας κατά των συνεκτικών ιστών μεταξύ ατόμων ή ομάδων και αυτή οδηγεί μαθηματικά στην έριδα, στην διχόνοια και τη δημιουργία χασμάτων.
Αν όλη η ως άνω τοποθέτηση σας φάνηκε υπερβολικά θεωρητική ή νομικίστικη, προς διευκόλυνση επαναλαμβάνω ότι ιστορικώς όλο αυτό έχει καταχωρηθεί ως ρουφιανιά και ο εγκρίνων ή μετερχόμενος τέτοιες μεθόδους ως ρουφιάνος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 03 Ιούλ 2009, 14:14

@dim459
Μιλάς αντικειμενικά εύγε ;) :bow:
Έτσι είναι η αλήθεια από κοινωνικής πλευράς
Όπως ο Ηρόδοτος
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF% ... E%BF%CF%82

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων