Zeitgeist...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Zeitgeist...

Δημοσίευσηαπό Nisok » 26 Ιούλ 2009, 15:17

Από ότι βλέπω ,όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει οι "άνθρωποι" να ξυπνήσουν... και να αποδεσμευτούν από το σύστημα που τους θέλει υπόδουλους και μπλά μπλά μπλά...

Συμφωνώ απόλυτα και στο ότι είναι θέμα παιδειάς και γενικά σε όσα έχουν προαναφερθεί.

Επίσης προσθέτω ότι αν η "αφύπνηση" δεν γίνει άμεσα θα οδηγηθούμε ως είδος στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας μας.
Η κρίση αυτή θα προέρθει από το ότι η μηχανή θα αντικαταστήσει 100% τους ανθρώπους στις γραμμές παραγωγής. Με αποτέλεσμα τεράστιοι αριθμοί ανθρώπων να μείνουν άνεργοι.
Και στη συνέχεια οι μηχανές θα αρχίσουν να επισκευάζουν τις μηχανές τότε και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Τέλος το μόνο που μείνει είναι μηχανές να μπορούν να σχεδιάσουν μηχανές ( δεν είναι sci-fi είδη υπάρχουν λογισμικά που παράγουν source code).
Τότε οι άνθρωποι τι θα κάνουν? Τα υπάρχοντα οικονομικά μοντέλα θα καταρρεύσουν γιατί δεν έχω ακούσει το καπιταλισμό να προβλέπει αυτά τα σενάρια.

Η μόνη λύση που μπορώ να δώ είναι κάποιο σύστημα εξελιγμένου κοινόβιοτισμού. Τα αγαθά σε όλους με κριτήριο τις ανάγκες.

Βέβαια όσα και να πούμε εμείς εδώ ... δεν έχει και πολύ σημμασία. Δοκιμάστε να το πείτε στους γονείς σας... είτε σε κόσμο γύρω σας και θα δείτε τις αντιδράσεις... Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να συζητήσει τέτοια θέματα και ακόμα περισσότερο να χάσει τα "κεκτιμένα" του.

Όλοι θέλουμε την αλλαγή ... αρκεί να μην ακουμπήσει εμάς...

Οπότε με λύπη μου λέω ότι όλα αυτά είναι, ακόμα, όνειρα θερινής νυχτώς.. όλα γύρω μας αλλάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς και εμείς στο κυβερνοχώρο ( ένα μέρος με μικρή αξιοπιστεία για τους έξω) λέμε τα δικά μας...

Στην υγειά μας...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 26 Ιούλ 2009, 16:01

@Nisok τα λόγια σου ειδικά προς το τέλος μπορώ να πω ότι είναι ίσως μελαγχολικά και συγκινητικά και ας μην έγραφες εσύ με τέτοια διάθεση. Αρκετές πληροφορίες από αυτές που ανέφερες τις ακούω για πρώτη φορά, απορώ που μπορεί να φτάσει η ανθρωπότητα εάν οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι εξακολουθήσουν να ΜΗΝ κάνουν τίποτα.

Έχω ένα σορό πηγές φιλοσοφίας και γνώσεων τις οποίες αν τις μαζέψει κάποιος θα πέσει επάνω στο οικονομικό σύστημα και όλα τα συστήματα που κάνουν την ζωή μας δύσκολη για να τα κατασπαράξει. Αυτό το μυαλό του ανθρώπου που τόσο εύκολα μπορεί να πάθει ύπνωση... αλλά και να ξεδιπλώσει τις αρετές του σε συνδυασμό με το σώμα σου, αχ αυτό το μυαλό. Κάθε μέρα δεχόμαστε και γνωρίζουμε νέες πληροφορίες όπου αυτές είτε ασυνείδητα είτε συνειδητά μας επηρεάζουν και μένουν κάπου μέσα μας. Άντε να αποδείξει κάποιος ότι δεν είναι τρελός αυτές τις μέρες. Το έκανα ποστ στο θέμα Αγαπημένα Quotations αλλά θα το προσθέσω και εδω:

" Ο ορισμός της τρέλας είναι το να
κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα...
και να περιμένεις διαφορετικό
αποτέλεσμα. "

Άλμπερτ Αϊνστάιν

...μετά από αυτό πάει κάπου το μυαλό σας; Τι σκέφτεστε; Δείτε και αυτό:

Υπάρχουν 2 τρόποι για να
κατακτήσεις και να σκλαβώσεις ένα έθνος.
Ο ένας είναι το σπαθί.
Ο άλλος το χρέος.

Τζον Άνταμς
1735-1826

...απλά είτε γίνεται με διαφορετικά όπλα στις μέρες μας είτε με το χρέος. Αμερική μου Αμερικούλα μου εσύ... αχ!

Αλλά όπα, μην ξεφεύγω πολύ από το θέμα... εδώ συζητάμε για λύσεις. Είναι πολύ αργά για να είμαστε πεσιμιστές όπως λέει στην ταινία Home (2ο ποστ).
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Αύγ 2009, 10:16

Για δείτε και αυτό το βίντεο... είναι στα αγγλικά όμως.

filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lyrisias » 09 Αύγ 2009, 16:52

" Ο ορισμός της τρέλας είναι το να
κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα...
και να περιμένεις διαφορετικό
αποτέλεσμα. "
ποιος μπορεί να πεί ότι δεν είναι τρελός? έχετε ακούσει την φράση "η ιστορία επαναλαμβάνεται"? χαχαχαχα τέλειο
Nisok
"Η μόνη λύση που μπορώ να δω είναι κάποιο σύστημα εξελιγμένου κοινόβιοτισμού. Τα αγαθά σε όλους με κριτήριο τις ανάγκες."
είναι πραγματικά η μόνη λύση...
το να αντικαταστήσει η τεχνολογία τον άνθρωπο κάθε άλλου μόνο λάθος δεν είναι αλλά ο άνθρωπος όσο περνάει ο καιρός
εναντιώνεται περισσότερο, γιατί κινδυνεύει, αν κι εσένα σε απέλυαν για μια μηχανή το ίδιο θα έκανες, το πρόβλημα είναι
όμως ότι δεν κινδυνεύουμε από τα ρομπότ αλλά από το σύστημα όσο γραφικό κι αν ακούγεται αυτό.
Αν διανέμονταν αγαθά με κριτήριο τις ανάγκες δεν θα κινδύνευε κανείς.
1001000 1100101 1101100 1101100 1101111
Άβαταρ μέλους
lyrisias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 09 Αύγ 2009, 17:45

Δεν νομίζω να είναι η μόνη λύση, κυριολεκτικά, αλλά είναι η μόνη που μπορώ να σκεφτώ και να δω υλοποιήσημη με κάποια φόρμουλα.
Το μόνο πρόβλημα είναι να αλλάξουμε από εμάς το βασικό κριτήριο επιβίωσης από '' πώς μπορώ να ζήσω καλύτερα από τον άλλο '' σε '' πως μπορώ να ζήσω εγώ καλύτερα''.
Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και κεφαλαιώδους σημασίας. Καταρρίπτει την πτωματοφαγία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Μάλλον είναι εκεί που έχει αποτύχει ο άνθρωπος.
Αλλά δεν είμαι διανοούμενος για να έχω αυτές τις λύσεις.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 09 Αύγ 2009, 18:02

Βλέπω τα πράγματα απλά ως τακτική... αλλά σίγουρα δεν είναι και σε πράξη τόσο εύκολα τα πράγματα για να την υλοποιήσουμε. Σε έναν κόσμο που που δεν ζεις ούτε μόνο εσύ, εγώ, ο τάδε αλλά ζούμε όλοι μαζί... εάν θέλουμε να βρεθούν λύσεις πρέπει να συνεργαστούμε ομαδικά. Πρέπει οι άνθρωποι να είναι συνεργάσιμη σε πράγματα που πραγματικά και οι ίδιοι συμφωνούν, απλά δεν έφτασε ακόμα η ώρα για να κάνουν τις πράξεις.

Θυμάμαι αυτό που είπε ο ilpara σε ένα άλλο θέμα διαφορετικό, όμως μου έμεινε ως φράση... "είμαστε υπεύθυνοι για όσα έχουμε κάνει, αλλά και για όσα δεν κάνουμε" κάπως έτσι το είπε. Η ομάδα συσπειρώνεται για έναν σκοπό, από εκεί και πέρα ξέρουν όλοι τι θέλουν και είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν ως το τέλος για αυτό. Καθώς οι άνθρωποι είναι συσπειρωμένοι... σκέφτονται ώστε να βρουν ιδέες, φιλοσοφούν και επεξεργάζονται τις ιδέες ώστε να βρουν λύσεις. Εφόσον θέσουν όραμα και έχουν στο μυαλό τους κάποιες λύσεις προσπαθούν να τις πραγματοποιήσουν. Και φυσικά το όραμα-σχέδιο πρέπει να είναι τόσο καλοσχεδιασμένο για οτιδήποτε πάει στραβά, για να υπάρξει συνέχεια.... και μετά την συνέχεια άλλη συνέχεια. Η προσπάθεια δεν πρέπει να λάβει τέλος όση αντίσταση και αν υπάρχει, όμως πρέπει να γίνει με έξυπνο τρόπο αυτή η προσπάθεια. Το να έρχονται ιδέες στο προσκήνιο είναι το μόνο εύκολο, αλλά στην πράξη πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Δεν παίζουμε κάποιο παιχνίδι και σίγουρα δεν ρίχνουμε ζάρια σε τέτοια θέματα. Και μόνο για συζήτηση για τέτοια θέματα χρειάζεται σοβαρότητα.

Οι άνθρωποι έχουν έλλειψη επίγνωσης αυτού που είναι, δεν γνωρίζουν καν ποια είναι η πραγματική τους φύση (όχι όλοι βέβαια). Χάνονται μέσα στην ίδια την γλώσσα και τις λέξεις τις οποίες χρησιμοποιούν και το κερασάκι στην τούρτα είναι διάφορα μέσα που χρησιμοποιούν οι "κακοί" για να μας υπνωτίσουν. Όσοι όμως ξέρουν, πρέπει να έχουν ακμαιότατο ηθικό. Η κάθε εποχή είχε και έχει τις δυσκολίες της, από εκεί και πέρα πρέπει να σφίξουμε τα δόντια μας και να ρεζιλέψουμε την φθορά ή οποία μας κατασπαράζει.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 10 Αύγ 2009, 10:13

Για να επαναφέρω τη συζήτηση στο Zeitgeist, δείτε τη δεύτερη ταινία "ZEITGEIST: ADDENDUM" (online με ελληνικούς υπότιτλους): http://www.zeitgeistmovie.com/add_greek.htm
Δείτε την και θα καταλάβετε πολλά περί οικονομικής κρίσης και του τραπεζικού συστήματος...

Μου έχει μείνει ιδιαίτερα η αναφορά ότι κάποτε υπήρχαν οι σκλάβοι που δούλευαν στο "αφεντικό" τους με αντάλλαγμα τροφή και στέγη, ενώ τη σημερινή εποχή υπάρχουν οι οικονομικοί σκλάβοι που η μόνη διαφορά με τους τότε σκλάβους είναι ότι τη τροφή και τη στέγη τη προμηθεύονται μόνοι τους!!! Και οικονομικοί σκλάβοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 10 Αύγ 2009, 10:32

Καλημέρα bullgr :)
Φιλικά. Σαφώς υπάρχουν πάρα πάρα πολλοί άνθρωποι γύρω μας που δεν ξέρουν τι συμβαίνει, άνθρωποι που δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε σκλαβωμένοι.
Οι ταινίες-ντοκιμαντέρ Zeitgeist είναι πάρα πολύ καλές και βοηθάνε το λιγότερο ενημερωτικά, ίσως και στο ηθικό.
Τι γίνεται όμως με όσους έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει με την ανθρωπότητα; Με αυτούς που ξέρουν ποιοι μας κυριεύουν και βασιλεύουν.
Αυτοί δεν πρέπει να μείνουν απλοί θεατές γιατί αν μείνουν και αυτοί θεατές δεν θα κάνουν τίποτα διαφορετικό από τους πεσιμιστές.

Απλά ο lyrisias είπε στο αρχικό ποστ αυτά τα λόγια...
lyrisias έγραψε:Τέλος πάντων... επειδή πολλοί από εμάς είναι προγραμματιστές και αυτό σημαίνει ότι έχουν πείρα
στο να βρίσκουν και να διορθώνουν λάθη...
ας προτείνουμε εμείς λύσεις αφού αμφισβητούμε την λύση του zeitgeist.
Τι θα μπορούσε λοιπόν να αλλάξει αυτήν την κατηφόρα της εποχής?

Προσωπικά σκέφτηκα ότι δεν είναι καλό να μένουμε προσκολλημένοι συνέχεια στα προβλήματα που έχουμε. Πιστεύω είναι καλύτερα αντί να σκεφτόμαστε και να υποδεικνύουμε τα προβλήματα που ήδη γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και τα έχουμε δει, να περάσουμε σε διαφορετικό τρόπο σκέψης... να περάσουμε στην συνέχεια. Είδαμε τα προβλήματα, ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα και τι μας βασανίζει, τα βλέπουμε, τα αναγνωρίζουμε, τα διακρίνουμε, μιλάμε για αυτά όμως φτάνει. Η όρεξη μέσα μας για σημαντικά θέματα που αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα από συζήτηση πρέπει να γίνει ιδέες και πράξεις ώστε να βρεθούν λύσεις. Εκεί πρέπει να δώσουμε σημασία και μεγάλη προσοχή.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 10 Αύγ 2009, 10:59

Το zeitegeist ξεκίνησε μια χαρά και το 2 καλό ήταν μέχρι περίπου την μέση. Αλλά όταν άρχισαν την προπαγάνδα για το venus project τότε στράβωσα λιγάκι.
Γιατί ok στην αρχή φαίνονταν σαν ενημερωτικά ντοκιμαντερ αλλά μετά έγιναν εργαλείο marketing και θέτω τα ερωτήματα ποιοι είναι πραγματικά από πίσω και ποιοι είναι οι πραγματικοί τους σκοποί. Και ναι οκ μην μου απαντήσετε και με αυτά που λέτε στο site του προτζεκτ Αφροδίτη τα έχω διαβάσει πολλές φορές.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 10 Αύγ 2009, 11:21

Αν περιμένουμε από το Zeitgeist να σωθεί ο πλανήτης τότε πάει, χαθήκαμε. Το Zeitgeist είναι απλά μια ταινία-ντοκιμαντέρ που προβάλει όσα προβάλει. Από εκεί και πέρα δεν φταίνε αυτοί που έφτιαξαν την ταινία για το αν θα πιστέψουν αυτά που έχει οι ταινία όσοι τα πιστέψουν. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει τον έλεγχο του μυαλού και όχι το μυαλό να ελέγχει τον άνθρωπο, όσοι λειτουργούν έτσι (ελέγχουν το μυαλό τους) έχουν περάσει σε διαφορετικό επίπεδο πνευματικότητας και σαφώς όταν λειτουργείς με το πνεύμα μπορείς να παρακολουθήσεις τον μηχανισμό του εγκεφάλου. Για τους συνειδητοποιημένους ανθρώπους δεν υπάρχει η δικαιολογία παρασύρθηκα γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι, επεξεργάστηκαν τις πληροφορίες που δέχτηκαν... τις σκέφτηκαν και μετά από αυτήν την διαδικασία συμφώνησαν ή αμφισβήτησαν.

Από τις τόσες προπαγάνδες που υπάρχουν γύρω μας δεν ξέρουμε τι να πρώτο πιστέψουμε και οι καχυποψία είναι ασταμάτητη. Όσο ο άνθρωπος μεταφέρει φόβο σε ανθρώπους, θα υπάρχουν "ψυχικά" αδύναμες και δυνατές προσωπικότητες.

Προσωπικά μαζεύω ότι καλό έχεις εσύ... και άλλοι πολλοί. Θα μπορούσα να κρατήσω στην φιλοσοφία μου λόγια που είπαν μέχρι και οι μεγαλύτεροι φονιάδες στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά θα είμαι απόλυτα επιλεκτικός και θα κρατήσω την καλή πλευρά. Μαζεύω από εδώ και εκεί καλά στοιχεία. Έτσι μαζεύω και από το Zeitgeist ότι καλό έχει, τα σάπια κομμάτια τα αφήνω πίσω μου και συνεχίζω.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων