Mac OS X Snow Leopard 10.6

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Mac OS X Snow Leopard 10.6

Δημοσίευσηαπό matthew » 21 Ιούλ 2009, 00:25

tsianos1 έγραψε:το ubuntu τα έχω για τα εφέ και να παίζω με το τερματικό

Τα εφέ είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτάει κάποιος σε ένα ΛΣ. Προέχουν άλλα πιό σημαντικά πράγματα όπως ασφάλεια, σταθερότητα & αξιοπιστία ;). Το τερματικό δεν είναι παιχνίδι αλλά το πιό σημαντικό εργαλείο για άμεση & ακαριαία αλληλεπίδραση με το λειτουργικό. Πάντως προσωπικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα αιλουροειδή από τη στιγμή που είναι κλειστού κώδικα & μάλιστα όταν υπάρχει & το ΕΛ/ΛΑΚ :bow: :thumbup:.
Τελευταία επεξεργασία από matthew και 21 Ιούλ 2009, 04:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 21 Ιούλ 2009, 00:45

Έχω τεράστια εκτίμηση στις συσκευές της Αpple.
Έχω επίσης τεράστια εκτίμηση στο πακέτο υπολογιστης-software της Apple, κάτι μάλλον αναμενόμενο αφού ως software προσανατολισμένο σε συγκεκριμένα μηχανήματα είναι λογικό να δουλέυει απρόσκοπτα.
Αυτό όμως που σίγουρα δεν θα έκανα είναι να εγκαταστήσω το λογισμικό της Apple σε κάποια άλλη συσκευή, αφενός μεν για λόγους "ιδεολογικούς", αφετέρου δε διότι δεν μου εξυπηρετεί κάποια ανάγκη που δεν μπορώ να καλύψω με opensource λογισμικό.
Όσον αφορά το "είναι καλύτερα" θα ήθελα λίγο περισσότερη τεκμηρίωση επ' αυτού. Δεν το απορρίπτω σαν θέση εξ ορισμού, αλλά θέλω να ακούσω το γιατί.
Μια από τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις που έννοιωσα ήταν όταν κατάφερα να διαχειριστώ το ipod μου από τον Amarok και όχι από το σπαστικό itunes, το οποίο αναξαρτήτως πλατφόρμας είναι ένα αδικαιολόγητα βαρύ πρόγραμμα για τη χρήση για την οποία προορίζεται.
Περιμένω πως και πως να βγει Rockbox firmware και για το δικό μου ipod, έτσι ώστε να ξεφορτωθώ το καρακλειδωμένο και περιοριστικό firmware της apple, το οποίο εννοεί να μην επιτρέπει τη μετακίνηση αρχείων από το ipod προς άλλη συσκευή. (Ναι το ξέρω ότι παρακάμπτεται, αλλά η όλη διαδικασία είναι τουλάχιστον βαρετή, αν όχι κουραστική).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 21 Ιούλ 2009, 00:52

@tsianos1: εσύ προχτές ήσουν έτοιμος να βάλεις bsd και αντιπροχτές ήθελες να βάλεις debian.
Yπάρχει κάποιος λόγος να αλλάζεις τα λειτουργικά σαν τα πουκάμισα;
Κατ εμέ το να έχεις triple boot είναι και αντιπαραγωγικό και άσκοπο.
Το να μπαίνεις και να μας λές την μια οτι τα windows 7 είναι υπεράνω όλων και την άλλη οτι το leopard είναι the best thing since sliced bread,πιο πολύ με trolling μου κάνει.

Και κάτι άλλο: αν θές αυθεντική mac osΧ εμπειρία,πάρε ένα apple,τόσο απλά.
Δεν είναι μόνο το software,παίζει και το hardware ρόλο.
Τα hackintosh που χρησιμοποιείς εκτός απο καρα-παράνομα είναι και ημίμετρα-πιθανότατα τα μισά πράγματα δε θα σου δουλεύουν όπως πρέπει και μόλις επιχειρήσεις το 1ο update θα σταματήσουν να δουλεύουν και τα άλλα μισά.

Τέλος,δική μου γνώμη είναι οτι το καλό λειτουργικό πρέπει να είναι transparent.
Να μπορείς να κάνεις δηλαδή ό,τι θές,χωρίς να σκέφτεσαι το λειτουργικό αυτό καθαυτό.
Και πίστεψέ με,όπου και να ψάξεις πιο εύκολο τρόπο να εγκαθιστάς/απεγκαθιστάς apps δε θα βρείς απο το ubuntu.
Oύτε πιο λειτουργικό και straight forward περιβάλλον από το gnome.
Σταμάτα λοιπόν να δοκιμάζεις ό,τι βρείς μπροστά σου επειδή «διάβασες οτι είναι φοβερό και τρομερό» ή επειδή «σου είπε ο τάδε που ξέρει»
Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ταλαιπωρείς το δίσκο σου με συνεχή format,και τα νεύρα μας με συνεχή άκυρα threads.
Αυτά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 21 Ιούλ 2009, 02:14

headless έγραψε:@tsianos1: ...ς απο καρα-παράνομα ...

Είναι παράνομα αλλά όχι ... κάρα... .μέχρι και πριν από λίγο καιρό υπήρχε παραθυράκι να τα κάνεις εγκατάσταση. Το οποίο είναι μια λάθος διατύπωση που έλεγε (στο περίπου ) ότι μπορείς να κάνεις το tiger (μάλλον και το leo) εγκατάσταση όπου θέλεις αρκεί να έχεις αγοράσει H/W της Apple.

Άκουσα όμως ότι το έχουν κλείσει...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tsianos1 » 21 Ιούλ 2009, 11:10

headless έγραψε:@tsianos1: εσύ προχτές ήσουν έτοιμος να βάλεις bsd και αντιπροχτές ήθελες να βάλεις debian.
Το να μπαίνεις και να μας λές την μια οτι τα windows 7 είναι υπεράνω όλων και την άλλη οτι το leopard είναι the best thing since sliced bread,πιο πολύ με trolling μου κάνει.

Τα hackintosh που χρησιμοποιείς εκτός απο καρα-παράνομα είναι και ημίμετρα-πιθανότατα τα μισά πράγματα δε θα σου δουλεύουν όπως πρέπει και μόλις επιχειρήσεις το 1ο update θα σταματήσουν να δουλεύουν και τα άλλα μισά.

Να μπορείς να κάνεις δηλαδή ό,τι θές,χωρίς να σκέφτεσαι το λειτουργικό αυτό καθαυτό.
Και πίστεψέ με,όπου και να ψάξεις πιο εύκολο τρόπο να εγκαθιστάς/απεγκαθιστάς apps δε θα βρείς απο το ubuntu.
Σταμάτα λοιπόν να δοκιμάζεις ό,τι βρείς μπροστά σου επειδή «διάβασες οτι είναι φοβερό και τρομερό» ή επειδή «σου είπε ο τάδε που ξέρει»
Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ταλαιπωρείς το δίσκο σου με συνεχή format,και τα νεύρα μας με συνεχή άκυρα threads.
Αυτά.

δεν έχω λεφτά για apple imac και δικό μου είναι το pc ότι θέλω το κάνω. απλά θέλω να έχω μια γευση απο όλα τα OS.
Άβαταρ μέλους
tsianos1
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tsianos1 » 21 Ιούλ 2009, 11:13

Nisok έγραψε:
headless έγραψε:@tsianos1: ...ς απο καρα-παράνομα ...

Είναι παράνομα αλλά όχι ... κάρα... .μέχρι και πριν από λίγο καιρό υπήρχε παραθυράκι να τα κάνεις εγκατάσταση. Το οποίο είναι μια λάθος διατύπωση που έλεγε (στο περίπου ) ότι μπορείς να κάνεις το tiger (μάλλον και το leo) εγκατάσταση όπου θέλεις αρκεί να έχεις αγοράσει H/W της Apple.

Άκουσα όμως ότι το έχουν κλείσει...

εσύ λες με το virtualbox που τα κάνεισ install έτσι. τζάμπα χρόνος έχει πολλά προβλήματα. το καλύτερο distro για pc είναι το iAtkos http://uphuck.ggrn.de/forum/index.php
Άβαταρ μέλους
tsianos1
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 21 Ιούλ 2009, 14:23

tsianos1 έγραψε:δεν έχω λεφτά για apple imac και δικό μου είναι το pc ότι θέλω το κάνω. απλά θέλω να έχω μια γευση απο όλα τα OS.

Το PC ναι, το Mac OS X όμως όχι - ακόμη και αν το έχεις αγοράσει, δεν αγοράζεις το λειτουργικό σύστημα αλλά την άδεια χρήσης του και η άδεια χρήσης του Mac OS X αναφέρει οτι επιτρέπεται η εγκατάστασή και χρήση του αποκλειστικά σε συστήματα από την Apple.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 21 Ιούλ 2009, 15:00

headless έγραψε:@tsianos1: εσύ προχτές ήσουν έτοιμος να βάλεις bsd και αντιπροχτές ήθελες να βάλεις debian.

Αυτά.

Το να δοκιμαζει κανεις πολλα λειτουργικα εγω το βρισκω καλο!Εαν δεν ειχα αρχισει τα πειραματα και εγω θα ημουν τωρα ακομα σε Windows και θα εσπαγα το Tower μου απο τα BSOD!Αλλα και παλι,το να βλεπει λιγο τι παιζει παντου μονο ενημερωση δινει και αυτο κατα την γνωμη μου ειναι καλο,να ξερεις τι εχεις γιατι το εχεις αλλα να ξερεις και τι κυκλοφορει!Παρολα αυτα και εγω συμφωνω πως να λειτουργεις 3 λειτουργικα μονο κακο κανει!Αν ειναι να τα Check-αρεις καλος,αλλα να τα θες και τα 3 δυσκολο...
Καλο θα ηταν οντως να παρεις Mac παντως για να δεις τι ειναι το Os X,εναν κανονα εχει αυτο το λειτουργικο και με το Hackintosh τον βγαζεις αχρηστο(It just works!)
Τωρα για αυτα που ειπες περι Straight περιβαλλον και ευκολο install/remove εφαρμογων δεν θα συμφωνησω!Πιστευω και εγω οτι το OS X εχει ανετα τον τιτλο σε αυτα!Γενικα ειναι με διαφορα το πιο User Friendly Λειτουργικο εκει εξω,αυτο το κανει και τοσο καλο!Συνδιαζει ενα Unix-Based συστημα που ειναι ελαφρυ,σταθερο και ασφαλες αλλα και συνχρονος πανευκολο(+την μαεστρια τις Apple που αντοιστοιχη δεν εχει δει ο πλανητης απο καμια αλλη εταιρια!)!

Υ.Σ Πριν ρωτησεις και εμενα γιατι δεν εχω παρει Mac,στο λεω απο μονος μου,δεν εχω λεφτα,αν μου δωσεις ενα δανειο παω σημερα κιολας να παρω :P
Y.Σ 2. Γιατι παιζεις με το τερματικο του ubuntu και οχι του OS X,σε εχει πληροφορησει κανεις οτι ειναι το ιδιο;Ακομα και τον ιδιο package manager μπορεις να περασεις αμα θες...(Apt-get,Aptitude και δωσε Native .deb πακετα!)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 21 Ιούλ 2009, 17:08

Συγνώμη προς τους υπόλοιπους αν ακούστηκα υπέρ του δέοντος επιθετικός αλλά posts σαν αυτό

tsianos1 έγραψε:κανείς δεν θα πληρώσει linuxman στο λέω εγώ που ποτέ δεν δίνω λεφτά για OS. εγώ τώρα τα έχω πάρει beta τα παράθυρα 7 και τέλη οκτωμβρίου που βγαίνουν κανονικά κάνω 1 απλό update(το είχα κάνει και με τα Vista) και έχω στο PC μου αυθεντικότατα Windows 7 Ultimate x64. και θα αγοράσω και 1 καινούργια motherboard gigabyte για τα παράθυρα 7 και είμαι εντάξει. εγώ δεν το θεωρώ πειρατία αυτο...

και αυτό

tsianos1 έγραψε:εγώ έχω ενθουσιαστεί και όποιος το θέλει beta για να το βάλει σε pc και όχι σε mac είναι εδώ http://πειρατικό.link.1 και για mac εδώ http://πειρατικό.link.2

και αυτό

tsianos1 έγραψε:το ubuntu τα έχω για τα εφέ και να παίζω με το τερματικό

πραγματικά με βγάζουν από τα ρούχα μου.
Και αυτό,πιστέψτε με,δεν είναι ωραίο θέαμα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 21 Ιούλ 2009, 17:40

tsianos1 έγραψε:.....................................................

Οσα δεν φτανει η αλεπου.........τα κανει κρεμασταρια!!
Τοτε μαλλων φιλε μου,οχι μαλλων αλλα σιγουρα,δυστιχως δεν θα εχεις καταλαβει τις δυνατοτητες του linux,
τι ειναι linux,τι κανει το linux,κτλπ.
Σου πρωτεινω για αρχη να ξεκινησεις απο εδω τι ειναι το linux
Και να θυμασαι παντα κατι :
Η μεγιστη διαφορα του linux απο τα mac & τα win ειναι πως :

Τα mac & τα win εχουνε μεχρι ενος σημειου δυνατοτητες,δηλαδη μεχρι εκει οπου το επιτρεπει το λειτουργικο!!
Ενω οι δυνατοτητες στα linux .....φτανουνε μεχρι εκει οπου μπορει να τα φτασει ο καθε χρηστης τους!!

Οσο γι' αυτο που ειπες για το τερματικο κτλπ........απλα......no comments... :thumbdown:

Ολα αυτα παντα, εντελως φιλικα..... :angel:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων