Τα ρομποτάκια των Μικρομαλακών

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Τα ρομποτάκια των Μικρομαλακών

Δημοσίευσηαπό digibill » 20 Μαρ 2009, 18:24

bullgr έγραψε:Τους έχουν μάθει να μην ψάχνουν εναλλακτικές οδούς, να φοβούνται κάθετι διαφορετικό.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ εντοπίζω εγώ το πρόβλημα! Όλοι μα όλοι οι απλοί χρήστες με τους οποίους έχω συζητήσει για ελεύθερο λογισμικό, με την στάση τους δείχνουν αυτό ακριβώς: ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να "μπλέξουν" με οτιδήποτε διαφορετικό....... :evil:
Ας μην είμαστε αθώοι, αν ήθελε η MS δεν θα μπορούσε να περιορίσει κατά πολύ την πειρατεία λογισμικού της? Φυσικά και θα μπορούσε! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ όμως, γιατί αν έχεις μάθει σε συγκεκριμένο σύστημα (έστω και πειρατικό) δένεσαι και αργότερα, όταν θα χρειαστεί να αγοράσεις κάτι, πάλι εκεί που έχεις μάθει θα στραφείς.....

Προσωπικά δηλώνω απηυδησμένος και απογοητευμένος :x Έχω βαρεθεί να προσπαθώ να πείσω τον κάθε αδαή για τα αυτονόητα :evil: :arrow:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Μαρ 2009, 20:15

digibill έγραψε:
bullgr έγραψε:Τους έχουν μάθει να μην ψάχνουν εναλλακτικές οδούς, να φοβούνται κάθετι διαφορετικό.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ εντοπίζω εγώ το πρόβλημα! Όλοι μα όλοι οι απλοί χρήστες με τους οποίους έχω συζητήσει για ελεύθερο λογισμικό, με την στάση τους δείχνουν αυτό ακριβώς: ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να "μπλέξουν" με οτιδήποτε διαφορετικό....... :evil:
Ας μην είμαστε αθώοι, αν ήθελε η MS δεν θα μπορούσε να περιορίσει κατά πολύ την πειρατεία λογισμικού της? Φυσικά και θα μπορούσε! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ όμως, γιατί αν έχεις μάθει σε συγκεκριμένο σύστημα (έστω και πειρατικό) δένεσαι και αργότερα, όταν θα χρειαστεί να αγοράσεις κάτι, πάλι εκεί που έχεις μάθει θα στραφείς.....

Προσωπικά δηλώνω απηυδησμένος και απογοητευμένος :x Έχω βαρεθεί να προσπαθώ να πείσω τον κάθε αδαή για τα αυτονόητα :evil: :arrow:

Δεν είναι μόνο αυτό , εάν θα κυνηγούσαν στην ελλάδα όσο αφορά επιχειρήσεις και οργανισμούς για παράνομο λογισμικό που υπάρχει όσο το κάνουν άλλου και εάν δεν υπήρχαν κομπίνες με ECDL και κτλ , που έχει καταντήσει μ@@@@@α σε μεγάλο βαθμό τότε να δεις πως θα αναζητούσαν τους εναλλακτικούς οδούς .
Ένα ECDL(η ότι άλλο )+πιστοποίηση ανεξαρτήτου πλατφόρμας και ανεξάρτητα σουίτας προγραμμάτων θα πρέπει να γίνει .
Αυστηρά πρόστιμα σε όσους στις επιχείρησες έχουν παράνομο λογισμικό και βγάζουν από αυτό λεφτά .
Και στα καταστήματα να υπάρχει το δικαίωμα επιλογής τι και σε πια τιμή .
Απλά εάν ο χρήστης θα πάρει ένα γυμνό Υ/Η και όταν ρωτήσει τι μπορεί να βάλει σε αυτό και ακούσει την τιμή τότε θα αλλάξει την γνώμη και ίσος θα ψάξει και άλλου .
Άλλα όλα αυτά είναι κάπως για την Ελλάδα οπότε θα δούμε .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chazisop » 20 Μαρ 2009, 23:35

Δε μπορείς να σώσεις τον κόσμο ... δοκίμασε να σώσεις έναν έναν τη φορά... και εγώ το πρότεινα σε ένα φίλο μου φοιτητή Πληροφορικής μάλιστα και μου απάντησε πως κάνει τα ίδια και στα Windows . Όταν του μίλησα για την ασφάλεια και για το να είσαι νόμιμος που είπε "Δε βαριέσαι μωρέ..." .. σιγά μη κάτσω και να σκάσω... σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τον άλλο... αν τώρα αυτός θέλει να μείνει στο ψυχοφθόρο λειτουργικό , δε μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 21 Μαρ 2009, 00:18

Προσωπικά ακολουθώ τα εξής βήματα:
1. Σε windows τους βάζω firefox και τους δείχνω να βάζουν plugins.
2. Μετά κανά μήνα σε windows πάλι τους βάζω openoffice και τους δείχνω πως κάνουν pdf με ένα κλικ.
3. Ίσως τους βάζω και thunderbird, gimp, κλπ, πάλι σε windows.
4. Κανά 3μηνο αργότερα, τους δείχνω το ubuntu και τους λέω ότι πρακτικά δεν αλλάζει κάτι, πάλι firefox, openoffice, thunderbid ή evolution έχεις, και τον nautilus που μοιάζει στον αρχάριο με windows explorer, και γράφει και cd/dvd απευθείας.
Πλέον η μετάβαση είναι πιθανή ;)

... όλα είναι θέμα συνήθειας και χρόνου, και μετά η μετάβαση είναι απλούστερη για όλους
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Μαρ 2009, 00:27

chazisop έγραψε:Δε μπορείς να σώσεις τον κόσμο ... δοκίμασε να σώσεις έναν έναν τη φορά... και εγώ το πρότεινα σε ένα φίλο μου φοιτητή Πληροφορικής μάλιστα και μου απάντησε πως κάνει τα ίδια και στα Windows . Όταν του μίλησα για την ασφάλεια και για το να είσαι νόμιμος που είπε "Δε βαριέσαι μωρέ..." .. σιγά μη κάτσω και να σκάσω... σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τον άλλο... αν τώρα αυτός θέλει να μείνει στο ψυχοφθόρο λειτουργικό , δε μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Εγώ προσωπικά το έχω κάνει σε πολλούς ήδη , έχω χάσει το πόσα Ubuntu έχω βάλει και σε πόσα PC , απλά όταν με ρωτάνε πως αυτό και πως εκείνο απάντηση είναι εδώ δεν τα έχω , και μιλάμε για ζουζούνια κτλ , έχω σώσει πολλούς αν μιλάς για το έναν τη φορά , σε αυτό είμαι καλός , και ακόμα και σε κορίτσια έχω βάλει και το έχουν και είναι μία χαρά είναι , δεν με ενοχλούν πολύ , αχ κόλλησε , αχ μπλε οθόνη :lol: :lol: :lol: .
Τώρα για το φίλο σου εάν αυτός σπουδάζει πληροφορική και δεν έχει καταλάβει την δύναμη που υπάρχει στο Λίνουξ και ΕΛΛΑΚ τότε είναι εντελώς άσχετος .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 21 Μαρ 2009, 01:53

ilpara έγραψε:Προσωπικά ακολουθώ τα εξής βήματα:
1. Σε windows τους βάζω firefox και τους δείχνω να βάζουν plugins.
2. Μετά κανά μήνα σε windows πάλι τους βάζω openoffice και τους δείχνω πως κάνουν pdf με ένα κλικ.
3. Ίσως τους βάζω και thunderbird, gimp, κλπ, πάλι σε windows.
4. Κανά 3μηνο αργότερα, τους δείχνω το ubuntu και τους λέω ότι πρακτικά δεν αλλάζει κάτι, πάλι firefox, openoffice, thunderbid ή evolution έχεις, και τον nautilus που μοιάζει στον αρχάριο με windows explorer, και γράφει και cd/dvd απευθείας.
Πλέον η μετάβαση είναι πιθανή ;)

... όλα είναι θέμα συνήθειας και χρόνου, και μετά η μετάβαση είναι απλούστερη για όλους

Αυτή πιστεύω είναι και η πιο "ανώδυνη" πορεία κάποιου για να κάνει την αλλαγή - κι εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα (firefox & gimp, Mandrake σε μεταχειρισμένο laptop, OpenOffice, Cygwin, Knoppix live, λίγο IRIX στη σχολή και καταλήξαμε στο Ubuntu :D ).

linuxman έγραψε:
Τώρα για το φίλο σου εάν αυτός σπουδάζει πληροφορική και δεν έχει καταλάβει την δύναμη που υπάρχει στο Λίνουξ και ΕΛΛΑΚ τότε είναι εντελώς άσχετος .

Δύο λέξεις θα πω μόνο: Visual Studio
Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στις αγγελίες σχετικές με development, πέρα από αυτές που έχουν σχέση με J2EE και web-development, στο 99,9 των περιπτώσεων το βασικό προσόν που αναφέρεται είναι ο υποψήφιος όχι μόνο να ξέρει VB/C# (και γενικότερα .NET), αλλά και να είναι εξοικειωμένος με το VS.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 21 Μαρ 2009, 02:19

Ημουν πριν με καποιον συναδελφο στον οποιο ειχα εγκαταστησει Ubuntu πριν κανα 6μηνο και μεχρι πριν λιγο καιρο δεν ειχε αξιωθει να κανει ουτε μια φορα login στο Ubuntu. Αυτο ήξερα μεχρι σήμερα που εκπληκτος τον ακουσα να μου λεει οτι απο τοτε που γεμισαν ζουζουνια τα windows του χρησιμοποιει αποκλειστικα Ubuntu. Ειλικρινά τον ειχα για εντελώς χαμενη υπόθεση κι όμως....
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 21 Μαρ 2009, 02:21

logari81 έγραψε:Ημουν πριν με καποιον συναδελφο στον οποιο ειχα εγκαταστησει Ubuntu πριν κανα 6μηνο και μεχρι πριν λιγο καιρο δεν ειχε αξιωθει να κανει ουτε μια φορα login στο Ubuntu. Αυτο ήξερα μεχρι σήμερα που εκπληκτος τον ακουσα να μου λεει οτι απο τοτε που γεμισαν ζουζουνια τα windows του χρησιμοποιει αποκλειστικα Ubuntu. Ειλικρινά τον ειχα για εντελώς χαμενη υπόθεση κι όμως....

Μήπως να αρχίζαμε να γράφουμε ιούς και spyware; :lol: :lol: :lol: :lol:
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 21 Μαρ 2009, 04:30

digibill έγραψε:Ας μην είμαστε αθώοι, αν ήθελε η MS δεν θα μπορούσε να περιορίσει κατά πολύ την πειρατεία λογισμικού της? Φυσικά και θα μπορούσε! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ όμως, γιατί αν έχεις μάθει σε συγκεκριμένο σύστημα (έστω και πειρατικό) δένεσαι και αργότερα, όταν θα χρειαστεί να αγοράσεις κάτι, πάλι εκεί που έχεις μάθει θα στραφείς.....

Πολύ σωστό αυτό! Η Micro$oft όταν είδε ότι άρχισε να τρέμει η γή κάτω από τα πόδια της αναγκάστηκε να γίνει ελαστική στην πειρατεία γιατί αυτό την συμφέρει. Χίλιες φορές σου λέει να έχουμε έναν χρήστη με πειρατικά window$ παρά να μας φύγει & να πάει στο Linux. Παλιότερα ξεχώριζαν τους χρήστες σε 2 κατηγορίες. Αυτούς που έχουν γνήσιο λειτουργικό & σε αυτούς που έχουν πειρατικό. Για να γίνουν ελαστικοί απέναντι στην πειρατεία πρόσθεσαν & 3η κατηγορία: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ! Σε αυτή την κατηγορία εντάσουν & καλά αυτούς που υποπτεύονται ότι έχουν πειρατικό λειτουργικό αλλά δεν μπορούν να το εξακριβώσουν. Άν είναι δυνατόν!!! Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός η εφεύρεση του WGA Validation & δεν πρόλαβε καλά καλά να ξημερώσει & τα torrentάδικα μαζί με τα filehosts (rapidshare κλπ) είχανε γεμίσει με cracks & patches ;) Θυμάμαι το γεγονός που ο Ρουμάνος πρόεδρος με καμάρι ευχαριστούσε τον bill gate$, γιατί χάρη στα πειρατικά window$ αναπτύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό η Ρουμανική βιομηχανία πληροφορικής & Η/Υ & ο βασιλάκης ο πόρτας το έπαιζε έκπληκτος λες & δεν ήξερε τι γίνεται στον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 21 Μαρ 2009, 06:25

Κατα την γνωμη μου ο φοβος ειναι το μονο που κραταει τον κοσμο μακρια,οπως ειπαν και αλλοι φιλοι πιο πανω.Ειδικα τα ατομα που δεν ειναι και πολυ των υπολογιστων(Κανενα surf - IM - emails)φοβουνται να κανουν την αλλαγη.Επισης ενας λογος που πιστευω συμβαλει στο να φοβουνται οι χρηστες ειναι και το ποσοστο χρησης και γενικα η αμαθεια-Δυστυχως ο περισσοτερος κοσμος δεν γνωριζει τι ειναι το Open Source τι ειναι το Unix,το Linux και γενικα πως υπαρχουν εναλακτικες των windows-Οι περισσοτεροι εχουν παντρεψει την ενοια υπολογιστης με τα Windows...Δλδ συναντησα αρκετες φορες πολλα ατομα που σκεφτοντουσταν:"Μας δουλευει αυτος;Ολα αυτα και τσαμπα;Η εκκλησια κανει το develop?"Οταν τους ελεγα τα καλα του Open Source & του GNU/Linux...Πρεπει γενικα να γινουν καποια βηματα προωθησης,πρεπει να μαθει ο κοσμος οτι ολοι οι servers σε οτιδιποτε ειναι συνηθως σε Linux η Bsd!Απο εκει και περα με λιγο πιπιλιμα και εαν τους βαλεις να το ψαξουν λιγο ψηνονται!Μεχρι στιγμης εχω φερει στην μερια μας 2 ατομα!Απο αυτους ο ενας εσβησε τα Windows και δεν θελει να τα ξανα δει - το ιδιο και ολη του η οικογενεια που χρησιμοποιει τον υπολογιστη και ειναι κατι παρα πανω απο ευχαριστημενη με το ubuntu!Τουλαχιστον εχω περιπου 4-5 ατομα τα οποια τα εχω βαλει σε σοβαρη σκεψη και απο οτι φαινεται αργα η γρηγορα θα κανουν και αυτοι την αλλαγη!
Edit:Και κατι αλλο που ξεχασα πιο πανω.Κατι πολυ σημαντικο που δεν κανει τον κοσμο να ενδιαφερεται για το Open Source ειναι η πειρατεια και το οτι δεν εχουν καταλαβει την δυναμη του Open Source.Οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν πως στην ουσια κλεβουν κατι οταν κατεβαζουν αυτα τα crack αυτα τα photoshop και οτι αλλο κατεβαζουν τελως παντων.Πλεον εχει γινει ρουτινα το να κλεβουν!Και παρολο που τους το λεει καποιος η το διαβαζουν καπου δεν καταλαβαινουν το ποσο ωραιο ειναι να ειναι ανοικτος ο κωδικας ενα προγραμματος και το τι καλα μπορει να φερει αυτο και μονο...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων