Χακερ == Cracker ή Xacker != Cracker

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Χακερ == Cracker ή Xacker != Cracker

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 23 Ιουν 2010, 20:40

Hacker
και Cracker αυτός που δημιουργεί προβλήματα. :evil:
Ενώ ο χάκερ λύνει προβλήματα. και γενικά προτείνει λύσεις σε θέματα δικτύωσης και όχι μόνο :thumbup:
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 23 Ιουν 2010, 21:08

Όμως ήθελα να θήξω το θέμα αυτό μόνο και μόνο να κάνω τον average joe να σκεφτεί την διαφορά και να ψάξει διότι οι όροι πολύ απλά συγχέονται. Πράγμα πολύ επικήνδυνο και μπορέι να χρησιμοποιηθεί από τα ΜΜε και κάποιους επιτείδιους για έλεγχο και απορποσανατολισμό των μαζών.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 23 Ιουν 2010, 22:02

taratatzoum έγραψε:hacker είναι ο πιτσιρικάς 7-8 χρονών που ρίχνει το κινητό του μπαμπά του κάτω, το διαλύει σε 14 κομμάτια και μετά το ξανασυναρμολογεί.
craker είναι αυτός που κλέβει το κινητό του μπαμπά το ρίχνει κάτω σε 14 κομμάτια πάλι και του ζητάει 10€ για να το ξανασυναρμολογίσει.

Μικρος ειχα ενα τηλεκατευθηνομενο τζιπ...
Μια μερα το εκανα 10000 κομματια...την αλλη μερα επαιζα και παλι με το τζιπ και ο πατερας μου ακομα προσπαθει να καταλαβει πως το εφτιαξα... :)
Ειμαι χακερ...Τυχαιο δεν νομιζω...! :)
(πλακα κανω για το χακερ...)
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 24 Ιουν 2010, 05:24

χα χα :D :thumbup:
εγώ χάλαγα (δικά μου) αμαξάκια και έφτιαχνα τηλεκατευθηνόμενους γερανούς , αυτοκινητάκια, αεροπλανάκια ( τα τελευταία δεν κατάφερναν να πετάξουν λόγω παιδαριώδους προχειρότητας και έλλειψη γνώσεων εξοπλισμού υλικών) και γενικώς κάθε λογής μαστροχαλασμούς συνήθως χωρίς σκοπό μόνο για πλάκα... Το μόνο "κακό" ήταν ότι ποτέ δεν είχα ένα παιχνίδι για καιρό πάντα έφτιαχνα ένα δικό μου παιχνίδι και μου έμεναν και ένα σωρο ανταλλακτικά και χρήσιμα σκουπίδια ( πλαστικά βίδες πλακέτες κυκλώματα μοτεράκια λαμπάκια ) . Ήμουν ποιό ευχαριστημένος με ένα μάτσο σκουπίδια και "ανταλλακτικά" να "πειραματίζομαι" παρά να έχω ένα μονοδιαστατο μονόπλευρο ( μιας και μοναδικής χρήσης ) εμπόρευμα-παιχνίδι.
Αυτά είναι χαρακτηριστικά στοιχεία περιέργιας,μαστροχαλασμού και πάθους για έρευνα και ανακαλύψεις ,
είναι στοιχεία που περιγράφουν εναν μικρό χάκερ...
Πολλοί από εμάς μικροί τα είχαμε αυτά τα χαρακτηριστικά,
δυστηχώς όμως με το πέρασμα των χρόνων κάποιοι μεγάλωσαν και πούλησαν το πάθος για ανακαλήψεις για 1000 και 1 λόγους ο καθένας ...
αλλά ποτέ δεν είναι αργά ...
Πιστεύω ότι πολλοί εδώ μέσα έχουμε κρυμμένο έναν (ελπίζω καλό ...) χάκερ μέσα μας :-)
May the source be with you ;)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 24 Ιουν 2010, 11:47

έγραψε:May the source be with you ;)

MAy the sourse be with us! Κeep Hacking, keep creating. Hack with your heart!
Λίγο yoda από star wars δεν έγινα ?
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rexes13 » 24 Ιουν 2010, 13:26

sokoban4ever έγραψε:χα χα :D :thumbup:
εγώ χάλαγα (δικά μου) αμαξάκια και έφτιαχνα τηλεκατευθηνόμενους γερανούς , αυτοκινητάκια, αεροπλανάκια ( τα τελευταία δεν κατάφερναν να πετάξουν λόγω παιδαριώδους προχειρότητας και έλλειψη γνώσεων εξοπλισμού υλικών) και γενικώς κάθε λογής μαστροχαλασμούς συνήθως χωρίς σκοπό μόνο για πλάκα... Το μόνο "κακό" ήταν ότι ποτέ δεν είχα ένα παιχνίδι για καιρό πάντα έφτιαχνα ένα δικό μου παιχνίδι και μου έμεναν και ένα σωρο ανταλλακτικά και χρήσιμα σκουπίδια ( πλαστικά βίδες πλακέτες κυκλώματα μοτεράκια λαμπάκια ) . Ήμουν ποιό ευχαριστημένος με ένα μάτσο σκουπίδια και "ανταλλακτικά" να "πειραματίζομαι" παρά να έχω ένα μονοδιαστατο μονόπλευρο ( μιας και μοναδικής χρήσης ) εμπόρευμα-παιχνίδι.
Αυτά είναι χαρακτηριστικά στοιχεία περιέργιας,μαστροχαλασμού και πάθους για έρευνα και ανακαλύψεις ,
δυστηχώς όμως με το πέρασμα των χρόνων κάποιοι μεγάλωσαν και πούλησαν το πάθος για ανακαλήψεις για 1000 και 1 λόγους ο καθένας ...
Πιστεύω ότι πολλοί εδώ μέσα έχουμε κρυμμένο έναν (ελπίζω καλό ...) χάκερ μέσα μας :-)

ΜΙα από τα ίδια και εγώ...!
Εικόνα
Εικόνα
Το OpenSource είναι μαγκιά ;-) !!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μέτριο┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛2 x Pentium(R) Dual Core E5200 @ 2.50GHz │ 4117MB │ NVIDIA GeForce 8500GT │ 2 x WD 500GB │ IC N10/ICH 7 Family HD Audio │ Samsung LCD HD
22"
rexes13
babeTUX
babeTUX

IRC: rexes13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Qdata » 24 Ιουν 2010, 13:27

sokoban4ever έγραψε:χα χα :D :thumbup:

Ακριβως το ιδιο πραγμα εκανα και εγω αλλα με οτιδηποτε ηλεκτρονικη συσκευη.Δεν αφηνα καμια ηλεκτρονικη συσκευη στο σπιτι χωρις να την εχω ανοιξει για να δω τι εχει μεσα...
Στο τελος ειχα τοση μεγαλη μανια που ηθελα να ανοιξω εναν υπολογιστη...Η μαμα μου βρικε εναν(απο μια συναδελφο) και μου τον εδοσε να τον ανοιξω...Απο ολα αυτα τουλαχιστον καταφερα να μαθω πως λεγετε το καθενα πραγμα που εχουν οι ηλεκτρονικες συσκευες(τρανζιστορ,αντιστασεις,μικροτσιπ,επεξεργαστες,πυκνοτες... κ.αλ.).
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 24 Ιουν 2010, 14:13

ΚΑι εγώ χάλαγα τα παιχνίδια μου για να δω τι είχαν μέσα αλλά πότε δεν ξαναφιαχνόταν.........
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Clouzo » 24 Ιουν 2010, 15:05

Εγώ έπαιρνα τηλ τον Thomas Anderson (A.K.A Neo) να μου τα φτιάχνει αλλά κάτι μου είπε για μπλε και κόκκινα χάπια και σταμάτησα να τον κάνω παρέα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: kubuntu 11.10 x64 Desktop

Προδιαγραφές Desktop ⇛Intel® Core™ 2 Duo E7400 2.8Ghz ~3.2Ghz o/c | 4 Gb DDR2 RAM | Ati HD4850 1Gb VRAM| ASUS P5Q Deluxe
Άβαταρ μέλους
Clouzo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό floral » 24 Ιουν 2010, 20:32

Λέτε πως χαλούσατε τα δικά σας παιχνίδια! Είσαστε σίγουροι πως δεν την πλήρωναν και τα παιχνίδια κανενός άλλου?
Εγώ έχω αδελφό που χαλούσε και τα δικά μου (αφού είχε χαλάσει όλα τα δικά του) για να μάθει πως λειτουργούν... :cry:
Δεν κατάφερνε να τα φτιάξει. Όταν έμαθε να φτιάχνει (και όχι μόνο να χαλάει) είχα σταματήσει να παίζω με παιχνίδια.
Το κερασάκι στην τούρτα των τραυματικών παιδικών μου χρόνων ήταν η αθώα ερώτηση "Μα δε θες να μαθεις πως δουλεύει??" :evil:
ΌΧΙ. ΔΕΝ ΘΈΛΩ :!:
Ήθελε να γίνει και χάκερ για ένα φεγγάρι αλλά το ξέχασε.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: κάτι λίγα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ
1. (βασικός υπολογιστής) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Trusty Tahr 14.04 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium CPU B950 @ 2.10 GHz x 2 │ 15''
2. (παλιός που δεν προλαβαίνω να συγυρίσω) ⇛ dual boot Windows 7 + Ubuntu Lucid Lynx 10.04.1 - 64bit σε Toshiba laptop | Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual-Core T4200│ Intel GMA 4500M │ 17'' 1440x900
Άβαταρ μέλους
floral
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων