από Epirotes » 08 Δεκ 2009, 10:54
Ψήφισα την πρώτη επιλογή, γιατί έχω ένα φίλο μ' ένα netbook που αρχικά σερνόταν με ΧΡ, και το είχαμε συζητήσει να βάλει ubuntu netbook remix, αλλά τελικά του χάλασε κάτι, το πήγε για επισκευή, αναβάθμισε και κάποιο υλικό και τώρα δουλεύει ικανοποιητικά και δεν θέλει να αλλάξει λειτουργικό. Εγώ θα συνεχίσω να τον τζινάω που και που. Έχω ένα άλλο φίλο που είμαστε στα αρχικά στάδια συζητήσεων ακόμα: των ρώτησα αν έχει ακουστά για Linux και ΕΛ/ΛΑΚ, δεν είχε ιδέα. Σιγά-σιγά θα του προτείνω να βάλει ubuntu ώστε να γλιτώσει από τα πειρατικά του Κάπτεν Τζίμι.
@ kzlazy: Σε καταλαβαίνω, αλλά εγώ ο ίδιος αποτελώ ένα καλό παράδειγμα για το αντίθετο απ' αυτό που λες. Ένας φίλος που μόνο ακουστά το είχε το ubuntu μου το πρότεινε και για πάνω από ένα μήνα τσακωνόμασταν, γιατί εγώ του έλεγα "μια χαρά είμαι με τα ΧΡ, γιατί να τα αλλάξω", εκείνος επέμενε και τελικά με έπεισε. Και με έπεισε επειδή επέμενε και παρότι δεν γνώριζε τίποτα για το ίδιο το λειτουργικό είχε παρ' όλα αυτά μάθει τα πλεονεκτήματα και την όλη φιλοσοφία που έχει το ubuntu και το ΕΛ/ΛΑΚ. Κατά τ' άλλα με κάλυψε απόλυτα ο Apopas σχετικά με την πειθώ κλπ. απλά να προσθέσω: υπομονή και επιμονή χρειάζεται, αλλά δίχως να τον πρήζεις τον άλλον, εκτός κι αν -όπως στην περίπτωσή μου- είναι κολλητός φίλος ο άλλος.
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)