ποσους εχετε πεισει να χρησιμοποιουν linux ?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

ποσους εχετε πεισει

0- προσπαθω να τον πεισω αλλα δεν πειθεται με τπτ!!
13
14%
1-10
68
74%
11-20
4
4%
20-30
1
1%
30++
6
7%

Σύνολο ψήφων : 92

Re: ποσους εχετε πεισει να χρησιμοποιουν linux ?

Δημοσίευσηαπό Apopas » 08 Δεκ 2009, 02:45

linuxman έγραψε:...ακόμα και το καλύτερο στα κορίτσια που έχω βάλει είναι πανευτυχής που δεν κυνηγάνε πλέων τα ζουζούνια άλλα έχουν το amsn+facebook τους :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ναι ναι, αυτές είναι κι εμένα οι καλύτερές μου πελάτισσες. Ειδικά με τα ροζ/μωβ χρώματα και τα eye-candy τρελαίνονται και γίνονται και υπέρμαχοι κιόλας :thumbup:

siropio έγραψε:+1
ίσως και με λίγο τσίκγλιμα παραπάνω αλλά όταν ο άλλος το αποζητά και χωρίς να γίνομαι ενοχλητικός.
Το θέμα είναι να το καταλάβει μόνος του.

Η πειθώ δεν είναι κατ ανάγκη επιβεβλημένη. Ίσα ίσα που αν τον άλλον τον «πείσεις» με το ζόρι, τότε δεν τον πείθεις αλλά τον πρίζεις ουσιαστικά και θα ψάχνει ευκαιρία να γκρινιάξει και να βγάλει το Linux. Οπότε συμφωνώ μαζί σου, αλλά και το παρόν νήμα φαντάζομαι εννοεί να τους έχεις πείσει πραγματικά, κάτι που γίνεται με όμορφο τρόπο χωρίς να γινόμαστε φορτικοί.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό siropio » 08 Δεκ 2009, 03:56

Ναι το post μου δεν ηταν καποια μορφη αντιδρασης στο topic απλα εξεθεσα την αποψη μου :)
siropio
babeTUX
babeTUX

IRC: siropio
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Δεκ 2009, 04:35

είναι και το άλλο
:think:
αν κάποιος γενικώς έχει πειθώ που είναι η μεγάλη και πολύπλευρη δύναμη του ανθρώπινου λόγου
αλλά δεν πείθει κανένα σε αυτό το θέμα ...
τότε είτε δεν ενδιαφέρετε να πείσει κανένα είτε δεν έχει πειστεί ο ίδιος ....
;)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 08 Δεκ 2009, 10:54

Ψήφισα την πρώτη επιλογή, γιατί έχω ένα φίλο μ' ένα netbook που αρχικά σερνόταν με ΧΡ, και το είχαμε συζητήσει να βάλει ubuntu netbook remix, αλλά τελικά του χάλασε κάτι, το πήγε για επισκευή, αναβάθμισε και κάποιο υλικό και τώρα δουλεύει ικανοποιητικά και δεν θέλει να αλλάξει λειτουργικό. Εγώ θα συνεχίσω να τον τζινάω που και που. Έχω ένα άλλο φίλο που είμαστε στα αρχικά στάδια συζητήσεων ακόμα: των ρώτησα αν έχει ακουστά για Linux και ΕΛ/ΛΑΚ, δεν είχε ιδέα. Σιγά-σιγά θα του προτείνω να βάλει ubuntu ώστε να γλιτώσει από τα πειρατικά του Κάπτεν Τζίμι.

@ kzlazy: Σε καταλαβαίνω, αλλά εγώ ο ίδιος αποτελώ ένα καλό παράδειγμα για το αντίθετο απ' αυτό που λες. Ένας φίλος που μόνο ακουστά το είχε το ubuntu μου το πρότεινε και για πάνω από ένα μήνα τσακωνόμασταν, γιατί εγώ του έλεγα "μια χαρά είμαι με τα ΧΡ, γιατί να τα αλλάξω", εκείνος επέμενε και τελικά με έπεισε. Και με έπεισε επειδή επέμενε και παρότι δεν γνώριζε τίποτα για το ίδιο το λειτουργικό είχε παρ' όλα αυτά μάθει τα πλεονεκτήματα και την όλη φιλοσοφία που έχει το ubuntu και το ΕΛ/ΛΑΚ. Κατά τ' άλλα με κάλυψε απόλυτα ο Apopas σχετικά με την πειθώ κλπ. απλά να προσθέσω: υπομονή και επιμονή χρειάζεται, αλλά δίχως να τον πρήζεις τον άλλον, εκτός κι αν -όπως στην περίπτωσή μου- είναι κολλητός φίλος ο άλλος.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 08 Δεκ 2009, 11:17

Eβαλα σε φιλο ubuntu πριν μηνες που ειναι πιο ασχετος απο εμενα και με εχει παρει μονο μια φορα τηλεφωνο για βοηθεια ενω στα xp που ειχε πριν ειχε συνεχεια προβληματα :o
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 08 Δεκ 2009, 13:05

Μάλλον κανέναν. Μόλις ακούνε το "δεν παίζει παιχνίδια" ακολουθεί το "με τίποτα" :mrgreen:
Ίσως έναν αλλά κι αυτός μόνος του το έβαλε :P
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 08 Δεκ 2009, 13:50

Epirotes έγραψε: ...@ kzlazy: Σε καταλαβαίνω, αλλά εγώ ο ίδιος αποτελώ ένα καλό παράδειγμα για το αντίθετο απ' αυτό που λες. Ένας φίλος που μόνο ακουστά το είχε το ubuntu μου το πρότεινε και για πάνω από ένα μήνα τσακωνόμασταν, γιατί εγώ του έλεγα "μια χαρά είμαι με τα ΧΡ, γιατί να τα αλλάξω", εκείνος επέμενε και τελικά με έπεισε. Και με έπεισε επειδή επέμενε και παρότι δεν γνώριζε τίποτα για το ίδιο το λειτουργικό είχε παρ' όλα αυτά μάθει τα πλεονεκτήματα και την όλη φιλοσοφία που έχει το ubuntu και το ΕΛ/ΛΑΚ. Κατά τ' άλλα με κάλυψε απόλυτα ο Apopas σχετικά με την πειθώ κλπ. απλά να προσθέσω: υπομονή και επιμονή χρειάζεται, αλλά δίχως να τον πρήζεις τον άλλον, εκτός κι αν -όπως στην περίπτωσή μου- είναι κολλητός φίλος ο άλλος.

Φυσικά, Epirotes. Το θέμα είναι πάντα να καταλαβαίνεις τον άλλο, κάποιοι θέλουν την επιμονή, κάποιοι όχι. Εγώ την προσωπική μου πρακτική κατέθεσα, δεν υποστηρίζω ότι είναι και η σωστή. Κρίνοντας πάντως εξ'ιδίων, εγώ εγκατέστησα το ubuntu «ζηλεύοντας» ένα παιδικό φίλο για το σύστημά του που δεν χαλούσε όπως το δικό μου. Του έγινα εγώ ταγάρι και με βοήθησε εις βάρος του δικού του χρόνου (που είναι πολυτιμότερος από το δικό μου). Και κρίνοντας ότι μου άρεσε καλύτερα έτσι, λειτουργώ ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο. Είμαι και λίγο πεισματάρης και αν κάτι μου το «σπρώχνουν» φορτικά στυλώνω τα ποδάρια σα μουλάρι... Και το δέχομαι σαν αντίδραση του άλλου. Μπορεί και να είμαι λάθος αλλά νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο (τον πιο μαλακό) νιώθει καλύτερα ο άλλος. Στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να πάρει αμυντική στάση ή να νιώσει αδαής (ή και κατώτερος ως άσχετος σε ένα πεδίο που νομίζει ότι κατείχε) και αυτό δεν είναι ούτε καλό ούτε ωφέλιμο. Αυτά με την πολυλογία μου.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 08 Δεκ 2009, 14:02

Εναν ο οποιος εχει βγαλει τελειως τα WinXP. Οταν του ανεφερα οτι μπορει να εχει στο μαγαζι ολα του τα PC νομιμα και χωρις σπασμενα προγραμματα, το δοκιμασε, το εγκατεστησε dual boot, απο τηλεφωνου βαλαμε medibuntu, codecs, GoogleEarth και σε κανα μηνα, εστειλε τα παραθυρα και ειναι πλεον νομιμος στο μαγαζι του και πανευτυχης που δεν κρασαρει καθε λιγο και λιγακι.

Ενας δευτερος δοκιμαζει το LiveCD αλλα δεν τον εχω δει τελευταια για να μαθω τι αποκομισε.

Εχω εγκαταστησει ενα Pentium III στα γραφεια ενος Συλλογου που ανηκω και μαζευομαστε μια φορα το μηνα, αλλα δεν ημουν εκει την προηγουμενη βδομαδα για να ακουσω εντυπωσεις.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 08 Δεκ 2009, 16:49

2 προς το παρόν.....
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 09 Δεκ 2009, 04:32

Off topic:
@kzlazy: Ναι, τώρα έγινες πιο κατανοητός, πιστεύω, κι έχεις δίκιο. :thumbup: Κάπου το διάβασα και σε μια σελίδα του Αγγλικού Ubuntu ή της Canonical (δεν θυμάμαι και δυστυχώς δεν το κράτησα και στους σελιδοδείκτες) όπου έχει συμβουλές για το πως πρέπει να "πλασάρουμε" το Ubuntu (αλλά και το Linux γενικά) σε χρήστες άλλων λειτουργικών. Ένα από τα σημεία ήταν "μην γίνεσαι φορτικός" αλλά και "υπομονή και επιμονή". Πρότεινέ το μια φορά, δώσε κι ένα Live CD, κι αν δεν πειστεί, άσ' τον/την. Άσε να περάσει κάμποσος καιρός και ξαναρωτάς ή αν το φέρει η κουβέντα ξαναπροσπαθείς πάλι με σωστά και λογικά επιχειρήματα. Μια άλλη συμβουλή ήταν -και σ' αυτό είμαι κι εγώ κατηγορηματικός- μην τον παραμυθιάζεις τον άλλον: π.χ. δεν υπάρχουν ιοί στο Λίνουξ δεν είναι επιχείρημα διότι πολύ απλά είναι μύθος και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Το σωστό είναι: ναι, υπάρχουν κάτι λίγοι, αλλά πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατο να σου μολύνουν το μηχάνημα ακόμη κι αν καταφέρεις να τον τσιμπήσεις κάπου (που κι αυτό είναι τρομερά δύσκολο σε Λίνουξ). Το δικό μου παράδειγμα με τον κολλητό το ανέφερα γιατί η σχέση μου με τον κολλητό μου είναι τέτοια που μπόρεσε και λειτούργησε αυτό και το προτείνω μόνο για περιπτώσεις σαν την δική μου, δηλ. να είναι η σχέση τέτοια που να ξέρεις ότι σε παίρνει να το κάνεις. Ο δικός μου ήξερε αυτό, το εκμεταλλεύτηκε και βγήκαμε και οι δύο κερδισμένοι. ;) Για κανέναν λόγο δεν επιτρέπεται να πρήξεις κάθε τρεις και λίγο -για όλους το λέω αυτό- "φίλο" της κατηγορίας γνωστός αλλά όχι κολλητός. Το ζητούμενο είναι να προσεγγίσεις τον άλλον και να τον φέρεις βήμα-βήμα πιο κοντά στο Λίνουξ, δίχως να τον τρομάξεις και κόψει πέρα. Εάν κάποιος θέλει να το εμβαθύνουμε περισσότερο δίχως να ξεφεύγουμε περισσότερο από το θέμα του παρόντος, μπορούμε να το συζητήσουμε όσο θέλουμε εδώ.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων