Η δική μου πρώτη επαφή με linux ήταν πριν από 6 χρόνια, στο πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο (τμήμα Φυσικής) όπου το πρώτο μάθημα των υπολογιστών το κάναμε σε μια Red Hat διανομή (κυρίως προγραμματισμό σε C). Θυμάμαι ότι μέχρι και τον vi μας είχανε βάλει να μάθουμε
Επειδή είχα μεγάλη εμπειρία στο DOS δεν αντιμετώπισα τρομερό πρόβλημα προσαρμογής (με εξαίρεση το ότι μπέρδευα συνέχεια τις εντολές κι αντί πχ για ls έγραφα συνέχεια dir

). Πολλά με είχα ξενίσει στο γραφικό περιβάλλον του, το οποίο ήταν σαν τον φτωχό συγγενή των windows

Γραφικό μεν, φτωχό δε
Εκείνο το χρόνο κάπου βρήκα μια διανομή lyvoris (!!), την πέρασα επιτυχώς στο PC μου -ούτε θυμάμαι τι είχα τότε, μάλλον έναν Athlon 1000άρη- αλλά δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα... Αναρωτιέμαι πώς στο καλό κατάφερα και πέρασα επιτυχώς το lycoris τότε, και μάλιστα με την πρώτη!!

Ακόμη και στον boot manager δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα

Μάλλον ήταν η τύχη του πρωτάρη.....
Μετά από 6 χρόνια, η επόμενη επαφή μου με το linux ήταν... πριν 4 μήνες

Σε κάποιο άσχετο forum διάβασα για τον
wubi installer. Εν τω μεταξύ, μόλις είχα αλλάξει PC και μόλις το σετάρισα όπως ήθελα και το γέμισα με τα προγράμματα που χρησιμοποιώ (ΠΟΛΛΑ προγράμματα) τα windows άρχισαν να σέρνονται!! Ξενέρωσα εντελώς, μιας και σε ολοκαίνουργιο PC, αμέσως μόλις το έφερα στα ίσα μου -από πλευράς software- τα XP άρχισαν να δείχνουν το κακό τους πρόσωπο
Τα πήρα στο κρανίο και δοκίμασα τον
wubi με το ubuntu 8.04 και.... έμεινα
Αν και στην αρχή ταλαιπωρήθηκα με την εγκατάσταση (κάτι δεν πήγαινε καλά και ο installer κολλούσε σε κάποιο σημείο... Τελικά με ένα flash στο bios το πρόβλημα ξεπεράστηκε) μόλις άρχισα να συνηθίζω τις διαφορές από τα win, έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι "μα καλά, πώς ζούσα τόσο καιρό χωρίς αυτό κι αυτό που δεν έχουν τα ΧΡ"?
Τώρα πλέον, μετά από ένα 2μηνο αποκλειστικής χρήσης δηλώνω συνεπαρμένος

Αν και αναγκάζομαι να διατηρώ ακόμη τα windows -το ubuntu δεν μου έχει αναγνωρίσει το φωτογραφικό scanner μου και δεν τα πάει και πάρα πολύ καλά στις color managed εκτυπώσεις, δύο τομείς πάρα πολύ σημαντικούς για μένα γιατί είμαι ενθουσιώδης φωτογράφος- το linux μπήκε στην καρδιά μου και ήρθε για να μείνει