Windows ή linux ??

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Windows ή linux ??

Δημοσίευσηαπό anagno » 04 Ιαν 2012, 14:06

dim459 έγραψε:@rat
Προφανώς υπάρχουν λόγοι για τους οποίους κάποιος πρέπει καλώς ή κακώς να χρησιμοποιήσει κάποιες εφαρμογές.
Μιας και ανέφερες <<δικηγόρος>>, επειδή τυγχάνει να έχω τη συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα δε νομίζω ότι υπάρχει η οποιαδήποτε ανάγκη δικηγορικού γραφείου που να μην εξυπηρετείται από μια εγκατάσταση ubuntu, και δεν εννοώ με επιπλέον εφαρμογές, εννοώ με τις προεγκατεστημένες.
Γέλασα με την καρδιά μου εσχάτως όταν κάποιοι προσφάτως μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια έξω από τα δικαστήρια με προς πώληση software για δικηγορικά γραφεία.
Πέραν της μη ύπαρξης ανάγκης, ειλικρινώς όποιος καταφέρει να πείσει δικηγόρο να βάλει το χέρι στην τσέπη για αγορά προγράμματος οργάνωσης δικηγορικού γραφείου κερδίζει λουκούμι.

Μακάρι να ίσχυει το ίδιο και για τους μηχανικούς (και τους μελλοντικούς μηχανικούς σαν και εμένα :) ) που αυτό το autocad είναι βραχνάς ...
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 14.10 64bit , Windows 8
3 Intel® Core™ i5-3570K CPU @ 3.40GHz × 4 ‖ RAM 16GiB ‖ SABERTOOTH Z77
4 ASUS GTX 560 Ti
anagno
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Ιαν 2012, 15:25

Epirotes έγραψε:@ dim459: Αν είσαι επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του παίρνεις Mac (κι ας είναι κάπως ακριβούτσικο) και καθάρισες..

Εικόνα
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 04 Ιαν 2012, 16:01

Πιστεύεις πως δεν υπάρχει δικηγόρος που να μην έχει αγοράσει εφαρμογή ? Εγώ δεν το πιστεύω.
Όπως δεν θα το πίστευα αν μου το έλεγαν πως μπορεί να υπάρχει κάποιος που να αγόραζε εκτυπωτή που να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σε περιβάλλον dos, ή να υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί ακόμη δισκέτες 5 1/4 και να ψάχνει να βρει πως θα μεταφέρει τα αρχεία του σε σύγχρονο υπολογιστή.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Ιαν 2012, 16:35

@ tolis: Αυτό μου είπε ο συγκεκριμένος επαγγελματίας, το ίδιο έχω ακούσει και από άλλους επαγγελματίες, αυτό μεταφέρω. Προσωπικά, δεν πρόκειται ποτέ να πάρω Mac, κι ας ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την επεξεργασία ήχου και εικόνας (κοινώς βίντεο). Off topic:
Και κάτι τρέχει με την εικόνα σου: φαίνεται σαν να είναι κομμένη κι αφήνει τεράστιο κενό από κάτω.Τώρα έφτιαξε!
@ rat: Τις ανάγκες ενός δικηγορικού γραφείου πιστεύω ότι της καλύπτει άνετα το LibreOffice. Ακόμα και για το πελατολόγιο έχει την βάση δεδομένων, αρκεί να μάθεις να την δουλεύεις σωστά!
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Ιαν 2012, 17:08

Epirotes έγραψε:@ tolis: Αυτό μου είπε ο συγκεκριμένος επαγγελματίας, το ίδιο έχω ακούσει και από άλλους επαγγελματίες, αυτό μεταφέρω. Προσωπικά, δεν πρόκειται ποτέ να πάρω Mac, κι ας ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την επεξεργασία ήχου και εικόνας (κοινώς βίντεο). Off topic:
Και κάτι τρέχει με την εικόνα σου: φαίνεται σαν να είναι κομμένη κι αφήνει τεράστιο κενό από κάτω.

Off topic:
Κανονικά μου τη δείχνει, νομίζω δεν έχω κάνει κάτι λάθος.
Προσωπικά, επίσης δεν θα έπαιρνα ποτέ Mac (αυτοπροσδιορίζομαι ως Apple hater :P ). Βρίσκω το hardware τους υπερτιμολογημένο.
Epirotes έγραψε:@ rat: Τις ανάγκες ενός δικηγορικού γραφείου πιστεύω ότι της καλύπτει άνετα το LibreOffice. Ακόμα και για το πελατολόγιο έχει την βάση δεδομένων, αρκεί να μάθεις να την δουλεύεις σωστά!

Σωστός. Αν και όντως, πολλοί επαγγελματίες αγοράζουν εξειδικευμένα προγράμματα, ακόμη κι αν δεν είναι απαραίτητα.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KeRber0s » 04 Ιαν 2012, 19:47

eliasps έγραψε:Σίγουρα τα Windows έχουν πολλά προβλήματα, αλλά στις βασικές τους λειτουργίες για τον μέσο χρήστη θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύχρηστα από το Linux. Πολλά άτομα που χρησιμοποιούν Linux έχουν απορίες σε θέματα που αφορούν εγκαταστάσεις προγραμμάτων, internet, οδηγούς και πολλά άλλα θέματα που στα Windows είναι πολύ πιο απλά, ουσιαστικα πατάς 5 κλικ και όλα λύνονται μόνα τους.
Ποιά η γνώμη σας;

Καθόλου πιο εύχρηστο. Απλά έχουμε συνηθίσει! Επειδή ασχολούμαι και εγώ με windows συντηρώντας υπολογιστών που δεν συμφωνούν στο να τους βάλω κάποια διανομή linux δεν είναι εύχρηστο το να χρειάζεται να ψάξεις - εγκρίνεις ως ασφαλές - κατεβάσεις - εγκαταστήσεις - προσέξεις να μην σου βάλει διάφορα μπιχλιμπήδια αχρείαστα (ας πούμε διαφημιστική μπάρα από emoticon στον περιηγητή σου) ενώ στο ubuntu απλά να γράψεις στην μπάρα αναζήτησης της προσθαφέρεσης λογισμικού το πρόγραμμα ή την περιγραφή του προγράμματος και όλα να μπουν με την μία. Εγώ πάντως όταν το κάνω αυτό νιώθω σαν στο ψάρι έξω από το νερό! Τώρα ας πούμε έχω debian αλλά ειδικά το ubuntu είναι μακράν ποιο φιλικό, κατά την άποψη μου, ακόμα και από τα windows. Που τουλάχιστον στα XP ακόμα και για τις απεγκαταστάσεις χρειαζόσουν ειδικό πρόγραμμα για να μην μένουν κατάλοιπα και σέρνεται το σύστημα. Τα windows τα συστήνω για gamers που δεν θέλουν να μπλέξουν με το wine μέχρι να κυκλοφορήσουν πολλά παιχνίδια και για linux.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Κάτι έχω ακούσει ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04
Netbook HP 2140 ┃ CPU Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz ┃ RAM 1GB ┃ HD FUJITSU MHZ2160B
Off topic:
Με την δύναμη της αλήθειας όσο ζω θα κατακτώ το σύμπαν.
V for Vedeta
Άβαταρ μέλους
KeRber0s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 04 Ιαν 2012, 21:23

Off topic:
tolis_01 έγραψε:Προσωπικά, επίσης δεν θα έπαιρνα ποτέ Mac (αυτοπροσδιορίζομαι ως Apple hater :P ). Βρίσκω το hardware τους υπερτιμολογημένο.

Έτσι! Ούτε & 'γω θα γίνω Macάκας ποτέ! :P

Gnu/Linux 4 ever! :)
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 05 Ιαν 2012, 01:26

Epirotes έγραψε:Τις ανάγκες ενός δικηγορικού γραφείου πιστεύω ότι της καλύπτει άνετα το LibreOffice. Ακόμα και για το πελατολόγιο έχει την βάση δεδομένων, αρκεί να μάθεις να την δουλεύεις σωστά!

Σίγουρα τις καλύπτει, αλλά ούτε καν η βάση δεδομένων χρειάζεται, σκέτο το evolution φτάνει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 05 Ιαν 2012, 01:55

Σωστά, έχει επαφές, τι άλλο θέλεις; :lol:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rat » 05 Ιαν 2012, 02:51

Συγνώμη που ανέφερα τους δικηγόρους (ένα δέντρο) και που δεν ήμουν σωστά ενημερωμένος ότι μπορούν να κάνουν άνετα τη δουλειά τους και με το LibreOffice-Evolution, ίσως είχα υπόψιν μου κάποια νομικά προγράμματα που κυκλοφορούσαν σε περιβάλλον windows, αλλά υπάρχουν και οι γιατροί (κιάλλο δέντρο), συμβολαιογράφοι (δέντρο) ... λογιστές (ακόμη ένα δέντρο)....που όλοι αυτοί κάνουν ένα δάσος. Και καλώς ή κακώς το κάθε δέντρο θέλει τη δική του προσοχή.
Κάτι που δεν έχει γίνει από την πλευρά του Linux για διάφορους λόγους, αλλά το θέμα είναι πως αυτοί οι χρήστες άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο είναι συνδεδεμένοι με την πλατφόρμα των windows.

1)Ποια είναι η διαφορά κατά την άποψη σας μεταξύ Windows και linux
2)ένας χρήστης γιατι να προτιμήσει windows ή γιατι να προτιμήσει linux
3)To linux σε τη κοινό απευθύνεται ???

1. Δεν το συζητάμε από θέμα ασφάλειας, ταχύτητας.
2. Τι χρήση θέλει να κάνει ο χρήστης ? Δουλεύει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν μπορεί να τρέξει μέσω wine ? Μπορεί να κάνει τη δουλειά του με προγράμματα που υπάρχουν και στο linux ? Θα χρησιμοποιήσει συσκευές που δεν μπορεί να τις συνδέσει στο linux (δεν παρέχονται οδηγοί από τον κατασκευαστή της συσκευής) ? Και πιθανόν και άλλα ερωτήματα.
3. Σε μεγάλο κοινό απλά σε άλλους μπορεί να ταιριάζει περισσότερο και σε άλλους λιγότερο. Παράδειγμα σε κάποιον που χρησιμοποιεί τα προγράμματα που υπάρχουν στο linux μπορεί να μην χρειάζεται να έχει καθόλου windows ή σε κάποιον που τρέχει κάποιες εφαρμογές σε windows να έχει κάποιον υπολογιστή με linux για backup, internet ή κάτι άλλο.
Και πιθανόν μια μικρή μερίδα καθόλου.
Αν και πιστεύω πως πολλοί αγοράζουν υπολογιστή και εγκαθιστούν και το λειτουργικό-προγράμματα που θα πει ο φίλος που μερικές φορές ξέρει αλλά μερικές φορές πιστεύει πως ξέρει τι ταιριάζει στο εκάστοτε χρήστη.

Για να μην παρεξηγηθώ από αυτά που γράφω, δεν μου τα σκασε η microsoft, απλά μου αρέσει να είμαι όσο μπορώ (πάντα βάσει όσων δύναμαι να γνωρίζω) πιο αντικειμενικός.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.10 32bit /Ubuntu 10.04 / Mint / Win Xp / Win 7
Προδιαγραφές ⇛ Διαφορετικά μηχανήματα.
rat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ