Συγνώμη που ανέφερα τους δικηγόρους (ένα δέντρο) και που δεν ήμουν σωστά ενημερωμένος ότι μπορούν να κάνουν άνετα τη δουλειά τους και με το LibreOffice-Evolution, ίσως είχα υπόψιν μου κάποια νομικά προγράμματα που κυκλοφορούσαν σε περιβάλλον windows, αλλά υπάρχουν και οι γιατροί (κιάλλο δέντρο), συμβολαιογράφοι (δέντρο) ... λογιστές (ακόμη ένα δέντρο)....που όλοι αυτοί κάνουν ένα δάσος. Και καλώς ή κακώς το κάθε δέντρο θέλει τη δική του προσοχή.
Κάτι που δεν έχει γίνει από την πλευρά του Linux για διάφορους λόγους, αλλά το θέμα είναι πως αυτοί οι χρήστες άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο είναι συνδεδεμένοι με την πλατφόρμα των windows.
1)Ποια είναι η διαφορά κατά την άποψη σας μεταξύ Windows και linux
2)ένας χρήστης γιατι να προτιμήσει windows ή γιατι να προτιμήσει linux
3)To linux σε τη κοινό απευθύνεται ???
1. Δεν το συζητάμε από θέμα ασφάλειας, ταχύτητας.
2. Τι χρήση θέλει να κάνει ο χρήστης ? Δουλεύει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν μπορεί να τρέξει μέσω
wine ? Μπορεί να κάνει τη δουλειά του με προγράμματα που υπάρχουν και στο linux ? Θα χρησιμοποιήσει συσκευές που δεν μπορεί να τις συνδέσει στο linux (δεν παρέχονται οδηγοί από τον κατασκευαστή της συσκευής) ? Και πιθανόν και άλλα ερωτήματα.
3. Σε μεγάλο κοινό απλά σε άλλους μπορεί να ταιριάζει περισσότερο και σε άλλους λιγότερο. Παράδειγμα σε κάποιον που χρησιμοποιεί τα προγράμματα που υπάρχουν στο linux μπορεί να μην χρειάζεται να έχει καθόλου windows ή σε κάποιον που τρέχει κάποιες εφαρμογές σε windows να έχει κάποιον υπολογιστή με linux για backup, internet ή κάτι άλλο.
Και πιθανόν μια μικρή μερίδα καθόλου.
Αν και πιστεύω πως πολλοί αγοράζουν υπολογιστή και εγκαθιστούν και το λειτουργικό-προγράμματα που θα πει ο φίλος που μερικές φορές ξέρει αλλά μερικές φορές πιστεύει πως ξέρει τι ταιριάζει στο εκάστοτε χρήστη.
Για να μην παρεξηγηθώ από αυτά που γράφω, δεν μου τα σκασε η microsoft, απλά μου αρέσει να είμαι όσο μπορώ (πάντα βάσει όσων δύναμαι να γνωρίζω) πιο αντικειμενικός.