Αγαπημένα αποφθέγματα - Quotations

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Αγαπημένα αποφθέγματα - Quotations

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 25 Μαρ 2010, 05:18

xaris2335 έγραψε:Δίωκε δόξαν και αρετήν διότι αναφέρετον όπλον αρετή.
Το "Δίωκε δόξαν και αρετήν" ένα είναι το λογότυπο του πεζικού και το άλλο της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ ΡΙΜΙΝΗ
Το ρητό αυτό λέει να επιδιώκεις δόξα και αρετή γιατί η αρετή είναι ένα όπλο που δεν μπορεί να στο αφαιρέσει κανένας εχθρός. :wave: ;)

Off topic:
@xaris2335 δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να σχολιάσω/φιλοσοφίσω σε βάθος τις στρατιωτικές φράσεις ή συνθήματα κτλ.
γιατί αν το κάνω θα γίνω κακός.

"Ο βαθύτερος μας φόβος δεν είναι ότι είμαστε ανεπαρκείς, ο βαθύτερος μας φόβος είναι πως είμαστε παντοδύναμοι. Είναι το φως μας, όχι το σκότος μας που μας φοβίζει πιο πολύ. Η μετριότητα δεν προσφέρει τίποτα στον κόσμο. Δεν είναι μεγαλειώδες το να συρρικνώνεσαι για να μην αισθάνονται ανασφαλείς οι άλλοι γύρω σου! Όλοι προοριζόμαστε για να λάμπουμε όπως τα παιδιά, δεν το έχουμε μέσα μας μόνο μερικοί αλλά όλοι μας. Και καθώς αφήνουμε το φώς μας να λάμψει, ασυνείδητα επιτρέπουμε και σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Καθώς απελευθερωνόμαστε από τον δικό μας φόβο η παρουσία μας αυτόματα απελευθερώνει κι άλλους."

-- Από την ταινία Coach Carter
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 25 Μαρ 2010, 06:04

filippos.xf έγραψε:Off topic:
@xaris2335 δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να σχολιάσω/φιλοσοφίσω σε βάθος τις στρατιωτικές φράσεις ή συνθήματα κτλ.

Το ρητό αυτό είναι καθαρά ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και όχι σύνθημα του στρατού ,με παρεξήγησες capish? 8-) 8-)

Υ.Γ. Το ρητό δεν θυμάμαι ποιος το είπε αλλά μάλλον ο Σωκράτης
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 25 Μαρ 2010, 06:12

xaris2335 έγραψε:Το ρητό αυτό είναι καθαρά ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και όχι σύνθημα του στρατού ,με παρεξήγησες capish? 8-) 8-)

Υ.Γ. Το ρητό δεν θυμάμαι ποιος το είπε αλλά μάλλον ο Σωκράτης

Τι πάει να πει που μπορεί να το είπε ο Σωκράτης;
Τι πάει να πει που μπορεί να είναι αρχαίο ελληνικό;
Δεν έχει σημασία ποιος το είπε. Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος έτσι και αλλιώς.
Και εμένα μου αρέσουν κάποια πράγματα που είπε ο Σωκράτης.
Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι και αυτοί οι μεγάλοι σε προσωπικότητα άνθρωποι που πολλοί θαυμάζουν,
είχαν ελαττώματα και σίγουρα κάπου κάπου... έλεγαν βλακείες.
Εγώ δεν κολλάω ιδιαίτερα σε αυτήν την συγκεκριμένη φράση, αλλού είναι το θέμα αλλά δεν θα το αναπτύξω εδώ.
Δεν τα αναφέρω αυτά επειδή έχω κάτι μαζί σου. ;)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 25 Μαρ 2010, 06:21

filippos.xf έγραψε:Πρέπει να καταλάβουμε ότι και αυτοί οι μεγάλοι σε προσωπικότητα άνθρωποι που πολλοί θαυμάζουν,
είχαν ελαττώματα και σίγουρα κάπου κάπου... έλεγαν βλακείες.

Σε αυτό δεν διαφωνώ όλοι έχουμε ελαττώματα όπως πχ.
Ο Σωκράτης λέγεται πως ήταν ομοφυλόφιλος.
Και ο FROID ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, αλλά και επιπλέον μειούσε άλλους στον χώρο αυτό. ;)
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 25 Μαρ 2010, 06:28

xaris2335 έγραψε:Σε αυτό δεν διαφωνώ όλοι έχουμε ελαττώματα όπως πχ.
Ο Σωκράτης λέγεται πως ήταν ομοφυλόφιλος.

Χμ... αν και δεν είμαι ομοφυλόφιλος ούτε ρατσιστής,
επέτρεψε μου με αφορμή το σχόλιο σου να παραθέσω το παρακάτω.

"Το σεξ είναι σεξ
και πρέπει να το ευχαριστιέσαι,
είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα.
Με τον τρόπο που θα σου αρέσει,
όχι με αυτόν που σου λένε ότι πρέπει."

-- δεν ξέρω την πηγή δυστυχώς
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 25 Μαρ 2010, 06:40

filippos.xf έγραψε:Χμ... αν και δεν είμαι ομοφυλόφιλος ούτε ρατσιστής,

ούτε και εγώ είμαι, αλλά όσο και να το παίζουμε προχωρημένοι υπάρχουν ταμπού στην χώρα μας και ρατσισμός μεγάλος.
Πρώτος και μεγαλύτερος τα Α.Μ.Ε.Α. άτομα με ειδικές ικανότητες που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στα Ελληνικά πεζοδρόμια που ο θεός να τα κάνει πεζοδρόμια.

Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 25 Μαρ 2010, 06:52

xaris2335 έγραψε:ούτε και εγώ είμαι, αλλά όσο και να το παίζουμε προχωρημένοι υπάρχουν ταμπού στην χώρα μας και ρατσισμός μεγάλος.
Πρώτος και μεγαλύτερος τα Α.Μ.Ε.Α. άτομα με ειδικές ικανότητες που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στα Ελληνικά πεζοδρόμια που ο θεός να τα κάνει πεζοδρόμια.

Αναφέρεσαι στο σύνολο των ανθρώπων και ναι, συμφωνώ με αυτά που ανέφερες γιατί έτσι είναι.. δυστυχώς.
Είναι και τα πεζοδρόμια χάλια, είναι και οι δρόμοι χάλια.
Μόνο να μην τα βλέπουμε πεσιμιστικά τα πράγματα όμως, γιατί τότε σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Δίχως ελπίδα και σκοπούς για την ζωή, δεν έχει νόημα να ζούμε.
Δίχως αυτά είμαστε απλά σαν προγραμματισμένα ρομπότ που εκτελούμε όσα μας προγραμμάτισαν να κάνουμε.
Από εκεί και πέρα βλέπουμε ποιοι τολμούν να αντισταθούν στο επιβλητικό σύστημα και ποιοι όχι,
ποιοι συμβιβάζονται με αυτό που θέλουν άλλοι να είμαστε είναι και ποιοι όχι.
Πολλοί άνθρωποι συμβιβάζονται όμως με κάτι που δεν θέλουν να είναι και όχι με αυτό που πραγματικά είναι.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 25 Μαρ 2010, 11:16

Εδώ ρε παιδιά δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν οι πεζοί στα ελληνικά πεζοδρόμια, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Δεν είναι ρατσισμός, έλλειψη σχεδίου πόλεως είναι...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 25 Μαρ 2010, 11:27

Apopas έγραψε:Δεν είναι ρατσισμός, έλλειψη σχεδίου πόλεως είναι...

Η λέξη "ρατσισμός" που χρησιμοποίησα σε ένα από τα προηγούμενα ποστ μου,
δεν πήγαινε στα πεζοδρόμια αλλά στις σεξουαλικές προτιμήσεις γενικότερα (με αφορμή τον Σωκράτη).
Απλά στα τελευταία ποστ κάναμε μικρά σχόλια για διάφορα θέματα. :)
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 25 Μαρ 2010, 11:34

Off topic:
Αναφέρομαι στον xaris2335 που αναφέρθηκε στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στα πεζοδρόμια :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων