Για ποιούς λόγους περάσατε στο Linux?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για ποιούς λόγους περάσατε στο Linux?

Δημοσίευσηαπό talassa » 05 Οκτ 2010, 15:06

ο λόγος μου; δεν υπαρχει. Επειδή είχα βαρεθεί να χρησιμοποιήσω παντοτε το ιδιο συστημα και ημουν περιεργος να δω τι ειναι το λινουξ, για το οποιο μιλουσανε τοσο πολυ. τοτε κατεβασα το ΙΣΟ του, το εγκαταστησα αρχικα σε ενα παλιον υπολογιστη (επειδη δεν ημουν σιγουρος οτι θα εχει λειτουργησει), αλλά οταν το ειδα, εμεινα εκπληγμενος. και τωρα το λινουξ βρισκεται σε ολους τους υπολογιστες μου.
Cetrum censeo Linux installandum esse

Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: όχι| Γλωσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά (είμαι ιταλός)|
μάρκα και μοντελο ⇛ φορητός, HP Pavilion DV-6
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 (32bit)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: AMD Athlon X2 2,4 GHZ|Γραφικών καρτα: ATI Radeon 512 MB|RAM: 4 GB DDR2|HD: 500 GIGABYTE|
talassa
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lazaros-77 » 15 Οκτ 2010, 20:23

εγω ακομα δεν περασα στο Linux αλλα το σκεφτομαι.
Όταν λέτε ....Ελεύθερο λογισμικό με πάρα πολλές εφαρμογές για όλα τα γούστα .....τι δεν κοστιζει τιποτα?

http://www.kita.gr/pages/anapsiktirio-kanxidi.php
lazaros-77
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 15 Οκτ 2010, 21:19

lazaros-77 έγραψε:εγω ακομα δεν περασα στο Linux αλλα το σκεφτομαι.
Όταν λέτε ....Ελεύθερο λογισμικό με πάρα πολλές εφαρμογές για όλα τα γούστα .....τι δεν κοστιζει τιποτα?

Ολα τζαμπα ειναι!!... :clap: :clap: :clap: Και νομιμα... οχι σπασμενα! :angel:

Και το λειτουργικο συστημα (που ειναι και πιο σταθερο απο τα παραθυρα).... :thumbup:

...και τα προγραμματα!!!... Για τις περισσοτερες εφαρμογες υπαρχουν αντιστοιχες με αυτες που δουλευουν στα παραθυρα... :clap:

...και η υποστηριξη του χρηστη!!! :?: :problem: Απο τους γνωστες που υπαρχουν στην κοινοτητα μας :geek: :ugeek:

Καλως ορισες στην κοινοτητα μας! Διαβασε τις 'οδηγιες προς νεοεισερχομενους' το λινκ ειναι στην υπογραφη μου απο κατω. Θα κανει ολων τη ζωη πιο ευκολη.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 15 Οκτ 2010, 21:31

MakisM1 έγραψε:Ολα τζαμπα ειναι!!

Τώρα αυτό συνεχίζουμε και το λέμε όπως κάναμε παλαιότερα ή πρέπει να τονίζουμε την τελευταία προσθήκη - διαφοροποίηση της διανομής μας?
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 15 Οκτ 2010, 21:39

Μπορεις να διευκρινισεις για οποιες επι πληρωμη εφαρμογες γνωριζεις... :oops: εγω (προς το παρον) δεν εχω συναντησει καμμια, αλλα δεν εψαξα και ντε να βρω καποια για να πληρωσω... :wave:
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 15 Οκτ 2010, 21:43

MakisM1 έγραψε:Μπορεις να διευκρινισεις για οποιες επι πληρωμη εφαρμογες γνωριζεις... :oops: εγω (προς το παρον) δεν εχω συναντησει καμμια, αλλα δεν εψαξα και ντε να βρω καποια για να πληρωσω... :wave:

ούτε εγώ έψαξα γιατί δεν έχω αλλάξει κάτι στον τρόπο εργασίας μου για να το ψάξω στα νέα αποθετήρια. αλλά το αναφέρω για να μην μπει οποιοσδήποτε νέος χρήστης που έχει στο μυαλό του το Δωρεάν και δει το tab με το επι πληρωμή εφαρμογές και αρχίσει (με το δίκιο του) αυτά δεν μας τα χατε πει κτλ. και δεν αναφέρομαι για τον lazaros-77 αλλά γενικά.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 15 Οκτ 2010, 21:46

Δικιο εχεις... εγω ειμαι ακομη στη 10.04... Δεν εχω επι πληρωμη...
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 15 Οκτ 2010, 22:15

Λοιπο, φιλε Λαζαρε ΣΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑ!!! :oops:

Εν αγνοια μου βεβαια, αλλα η αγνοια δεν αποτελει δικαιολογια για απατη.... :thumbdown:

Αυτη τη στιγμη,

υπαρχουν στα ετοιμα αποθετηρια (αποθηκες λογισμικου) 32195 πακετα λογισμικου. :thumbup:

Υπαρχει ενα (1) πακετο προς πωληση, ενα DVD Player για να μπορεις να παιξεις DVD που ειναι κλειδωμενα (Αμερικανικα προτυπα, αλλα και αλλα). :sick:

Ζητω ταπεινα συγνωμη για αυτη την τραγικη παραλειψη, σε διαβεβαιω οτι δεν ηξερα... (αν και τωρα που το σκεφτομαι κατι ειχα διαβασει...) τεσπα, δεν ειχα την εμπειρια με τα ιδια μου τα ματια... :shifty:

Ελπιζω να με συγχωρησεις

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό RideR » 16 Οκτ 2010, 12:22

Σε μένα η περιέργεια για το linux ξεκίνησε από μια έκθεση DTE που είχα πάει μια χρονιά.Από τότε ξεκίνησα να βάζω και να βγάζω linux καθώς μου φαινόντουσαν βαρετά στην αρχή(ειδικά αν δεν έχεις και πολύ όρεξη να ασχολήθεις με το όλο θέμα ;) ).Ένας λόγος που με κρατούσε στα windows ήταν τα παιχνίδια όντας τότε αρκετά μικρός για να χάσω το ενδιαφέρον μου γι αυτά.Από τότε που έβαλα όμως Ubuntu δεν ξεκολλάω για τους εξής λόγους:

1. Ελεύθερο λογισμικό-δωρεάν εφαρμογές,
2. Τρελά γραφικά και εφέ,
3. Η δυνατότητα να ασχοληθείς λιγάκι με εντολές κλπ,
4. Δεν χρειάζεται σε κάθε αρχείο που κατεβάζεις ή κάθε site που επισκέπτεσαι να φοβάσαι μήπως δεν έχεις pc μετά(υπερβάλλω φυσικά αλλά
μόνο η ταλαιπωρία να βρείς τι φταίει φτάνει :thumbdown: ),
5. Και φυσικά το πιο ενοχλητικό απ' όλα...τα windows να <<κολλάνε>> κάθε τρεις και λίγο!

Και αυτοί είναι οι λόγοι που είχα πρόχειρους στο μυαλό μου...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃Προγραμματισμός: Στα Πρώτα Βήματα... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu 10.04 64 bit/Windows 7 Professional 64 bit
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X4 955 Processor 3.20GHz4GB of RamATI Radeon HD 5800 Series 1280x1024
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
RideR
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων