Το Μνημόνιο (Εσυ ξέρεις τι λεει?)

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Το Μνημόνιο (Εσυ ξέρεις τι λεει?)

Δημοσίευσηαπό prov83 » 11 Μαρ 2011, 20:33

the_eye έγραψε:Ναι, γιατί αν δεν μπαίναμε στο ευρώ τότε, τώρα η δραχμή θα είχε κατρακυλήσει σε 3400 δρχ = 1 ευρώ, αυτό που θα πάθουμε δηλαδή αν ξαναγυρίσουμε στην δραχμή.
Η δραχμή ποτέ δεν ήταν δυνατό νόμισμα στις αγορές, μην γελιέστε την έχουμε ξαναπατήσει.

Δε μπορώ να καταλάβω που στηρίζεις όλα όσα λες.
Μου δείχνεις ένα μετα-μεσο-πολεμικό πληθωριστικό νόμισμα και μου λες τι;
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια ανευ προηγουμένου οικομική υποτίμηση με συνεχή μέτρα λιτότητας, που ουδεμία σχέση δεν έχει με την νομισματική που ίσως υποστούμε.
Αναφερόμουν στη νομισματική υποτίμηση λέγοντας πως δε θέλω να ξανάχάσω τα λεφτά μου, αλλά 3*2=5.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 11 Μαρ 2011, 22:15

Προσπαθείτε να δωσετε "λυση" σε ενα προβλημα που δεν ειναι δικο σας, δεν εξαρταται αμεσα απο εσας, δεν μπορειτε να κανετε κατι για αυτο... και του οποιου η "λυση" του, βρισκεται στα χερια αυτων που εξ'αρχης δημιουργησαν το προβλημα. Οτι και να λέτε σχετικα με μνημονια, υποτιμησης, επιστροφη στην δραχμη κτλ ειναι εντελως ανουσια. Ειλικρινα... κλειστε το θεμα και μην ξανασυζητησετε για αυτο.

Ζητω συγνωμη για το υφος μου, αλλα εχω αγανακτηση με τις αναλυσης επι των αναλυσεων χωρις κανενας να κανει τιποτα. Μην περιμενετε καμμια κυβερνηση/πολιτικο να κανει τιποτα, αυτοι δεν μας εφεραν εδω?... μην ψαρωνετε με παραμυθια περι "αναπτυξης" κτλ... μην απλως ελπιζετε οτι τα πραγματα δεν θα χειροτερεψουν και δεν κανετε τιποτα... Ενεργοποιηθειτε... δεν εχετε να χασετε τιποτα. Μονο κερδισμενοι θα βγειτε.

Καταλαβετε το... ξεκολειστε (ολοι) και βρειτε αλλες εναλλακτικες για να σωσετε τα χρηματα σας και το επιπεδο ζωης σας. Μερικες...

- Αντι να αφηνετε τα χρηματα σας στην τραπεζα, επενδυστε τα. Αγοραστε, γη, οικοπεδα, χωραφια κτλ. Ποτε κανεις δεν εχασε επενδυοντας στην γη (βοηθατε και καποιον που εχει αναγκη ετσι)
- Οικοδομήστε
- Αγοραστε χρυσο, ασημι κτλ
- Αν εχετε πολλα και σας περισευουν, βοηθηστε αλλους
- Ανεξαρτοποιηθειτε... γινετε αυταρκεις... (βαλτε ηλιακα πανελ, καλλιεργειστε, βγειτε απο το γ....νο συστημα)
- Βοηθειστε αλλους, δινωντας το παραδειγμα, ωστε καποια στιγμη στο μελλον να σας βοηθησουν αλλοι αν χρειαστει.
- Αγοραστε απο την τοπικη αγορα, οχι απο πολυεθνικες, και αλυσιδες ξενων συμφεροντων... αγοραστε απευθειας απο βιοτεχνιες. Απαιτηστε να μαθετε αν το προιον ειναι Ελληνικο και οχι απλα εισαγωγη απο ελληνα εμπορο.
- Οργανωθειτε σε τοπικες κοινωνιες... ειτε για ανταλλαγη προιοντων ειτε για απλη συζητηση και αλληλοβοηθεια.
- Γυριστε στην επαρχια
...και οτι αλλο σκεφτειτε....
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 12 Μαρ 2011, 03:46

xqtr καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε κουράζει η όλη συζήτηση. Έχει καταντήσει αηδία τόσο καιρό. Κι εμένα με κουράζει καμιά φορά.
Πιστεύω όμως ότι η κοινωνία έχει την πραγματική δύναμη κι ας μην το βλέπεις με την πρώτη ματιά. Απλό παράδειγμα: Αν αύριο οι Έλληνες λόγω φόβου αποφασίσουμε να σηκώσουμε τις καταθέσεις μας το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει, θα υπάρξουν αναταραχές κτλ κτλ.. Κατά πάσα πιθανότητα θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβεί.
Όλα είναι αλληλένδετα. Είναι πραγματικά σαν να προσπαθείς να προβλέψεις ένα χαοτικό φαινόμενο το να μαντεύεις τι θα συμβεί. Ιδίως όταν είσαι έξω από τα κόλπα, όπως όλοι εμείς. Όσο πιο ασταθές το σκηνικό τόσο πιο δύσκολη η πρόβλεψη. Αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι αρκετά ασταθή οπότε είναι λογικό να επικρατεί σε όλους σύγχυση. Αύριο μπορεί κάτι να αλλάξει και το πιο απίθανο σενάριο να μοιάζει πλέον ρεαλιστικό.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 12 Μαρ 2011, 10:49

sparus έγραψε:xqtr καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε κουράζει η όλη συζήτηση. Έχει καταντήσει αηδία τόσο καιρό. Κι εμένα με κουράζει καμιά φορά.
Πιστεύω όμως ότι η κοινωνία έχει την πραγματική δύναμη κι ας μην το βλέπεις με την πρώτη ματιά. Απλό παράδειγμα: Αν αύριο οι Έλληνες λόγω φόβου αποφασίσουμε να σηκώσουμε τις καταθέσεις μας το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει, θα υπάρξουν αναταραχές κτλ κτλ.. Κατά πάσα πιθανότητα θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβεί.
Όλα είναι αλληλένδετα. Είναι πραγματικά σαν να προσπαθείς να προβλέψεις ένα χαοτικό φαινόμενο το να μαντεύεις τι θα συμβεί. Ιδίως όταν είσαι έξω από τα κόλπα, όπως όλοι εμείς. Όσο πιο ασταθές το σκηνικό τόσο πιο δύσκολη η πρόβλεψη. Αυτή την περίοδο τα πράγματα είναι αρκετά ασταθή οπότε είναι λογικό να επικρατεί σε όλους σύγχυση. Αύριο μπορεί κάτι να αλλάξει και το πιο απίθανο σενάριο να μοιάζει πλέον ρεαλιστικό.

Aυτο εννοω... οτι επειδη εμεις δεν "ξερουμε"... το να καθεσε να "μαντευεις" και να ακους την μ....ια του καθενος ή να διαβαζεις οτι βρεις στο Internet, ειναι ματαιο...

Οποτε αντι να καθομαστε και να συζηταμε χωρις οφελος και με μοναδικο αποτελεσμα τον φοβο και την τρομοκρατια... σταματαμε... κλεινουμε την τηλεοραση... κλεινουμε τα αυτια μας σε καθε παπ....για και βγαινουμε εξω με τα παιδια μας και την οικογενεια μας... πινουμε κανα κρασακι και χαιρομαστε την φυση...

Οτι ειναι να γινει θα γινει... αυτο που εχει σημασια... ειναι, αν θα αντιμετωπίζουμε την κατασταση σαν τρομαγμενα κουνελια ή με το κεφαλι ψηλα και ενωμενοι.

Η ζωη ειναι μικρη και ειναι κριμα να την ζουμε μεσα στο φοβο και την αγωνια... δειτε τι εγινε στην Ιαπωνια. Την μια στιγμη εισαι καλα... και ξαφνικα, χανετε η γη κατω απο τα ποδια σου. Γιατι να αναλωνεσε σε ψυχοφθορες συζητησης και αναλυσης.

Αδραξτε την μερα...
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 12 Μαρ 2011, 10:54

xqtr έγραψε:Προσπαθείτε να δωσετε "λυση" σε ενα προβλημα που δεν ειναι δικο σας, δεν εξαρταται αμεσα απο εσας, δεν μπορειτε να κανετε κατι για αυτο... και του οποιου η "λυση" του, βρισκεται στα χερια αυτων που εξ'αρχης δημιουργησαν το προβλημα. Οτι και να λέτε σχετικα με μνημονια, υποτιμησης, επιστροφη στην δραχμη κτλ ειναι εντελως ανουσια. Ειλικρινα... κλειστε το θεμα και μην ξανασυζητησετε για αυτο.

Ζητω συγνωμη για το υφος μου, αλλα εχω αγανακτηση με τις αναλυσης επι των αναλυσεων χωρις κανενας να κανει τιποτα. Μην περιμενετε καμμια κυβερνηση/πολιτικο να κανει τιποτα, αυτοι δεν μας εφεραν εδω?... μην ψαρωνετε με παραμυθια περι "αναπτυξης" κτλ... μην απλως ελπιζετε οτι τα πραγματα δεν θα χειροτερεψουν και δεν κανετε τιποτα... Ενεργοποιηθειτε... δεν εχετε να χασετε τιποτα. Μονο κερδισμενοι θα βγειτε.

Καταλαβετε το... ξεκολειστε (ολοι) και βρειτε αλλες εναλλακτικες για να σωσετε τα χρηματα σας και το επιπεδο ζωης σας. Μερικες...

- Αντι να αφηνετε τα χρηματα σας στην τραπεζα, επενδυστε τα. Αγοραστε, γη, οικοπεδα, χωραφια κτλ. Ποτε κανεις δεν εχασε επενδυοντας στην γη (βοηθατε και καποιον που εχει αναγκη ετσι)
- Οικοδομήστε
- Αγοραστε χρυσο, ασημι κτλ
- Αν εχετε πολλα και σας περισευουν, βοηθηστε αλλους
- Ανεξαρτοποιηθειτε... γινετε αυταρκεις... (βαλτε ηλιακα πανελ, καλλιεργειστε, βγειτε απο το γ....νο συστημα)
- Βοηθειστε αλλους, δινωντας το παραδειγμα, ωστε καποια στιγμη στο μελλον να σας βοηθησουν αλλοι αν χρειαστει.
- Αγοραστε απο την τοπικη αγορα, οχι απο πολυεθνικες, και αλυσιδες ξενων συμφεροντων... αγοραστε απευθειας απο βιοτεχνιες. Απαιτηστε να μαθετε αν το προιον ειναι Ελληνικο και οχι απλα εισαγωγη απο ελληνα εμπορο.
- Οργανωθειτε σε τοπικες κοινωνιες... ειτε για ανταλλαγη προιοντων ειτε για απλη συζητηση και αλληλοβοηθεια.
- Γυριστε στην επαρχια
...και οτι αλλο σκεφτειτε....

Ο xqtr εχει δικιο !!
Τελευταία επεξεργασία από ALdaperan και 12 Μαρ 2011, 12:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 12 Μαρ 2011, 11:49

xqtr έγραψε:Οποτε αντι να καθομαστε και να συζηταμε χωρις οφελος και με μοναδικο αποτελεσμα τον φοβο και την τρομοκρατια... σταματαμε... κλεινουμε την τηλεοραση... κλεινουμε τα αυτια μας σε καθε παπ...

Tό χωρίς όφελος είναι σχετικό
τό να κλείνουμε τα αυτιά μας καί τά μάτια μας πώς μας βοηθάει στο να κατανοήσουμε το πρόβλημα?
έχουμε "ευλογηθεί" με τήν κριτική σκέψη
το ότι τήν αφήσαμε να κοιμάται τόν "ύπνο τού δικαίου" μάς οδήγησε εδώ

xqtr έγραψε:και βγαινουμε εξω με τα παιδια μας και την οικογενεια μας... πινουμε κανα κρασακι και χαιρομαστε την φυση...

δέν βλέπω να προτείνεις κάτι πού δέν συνέβαινε πρίν,
όσα χρόνια θυμάμαι τόν εαυτό μου καφετέριες, τσιπουράδικα, πάρκα, παραλίες κλπ 'ξεχείλιζαν" από κόσμο
όπου καί να πήγα, οποιαδήποτε μέρα καί ώρα

xqtr έγραψε:Οτι ειναι να γινει θα γινει...

ίσως, αλλά το ζήτημα είναι άν θα το δεχθούμε μοιρολατρικά,
γιατί γιά να το αντιμετωπίσωμε με το κεφαλι ψηλα και ενωμενοι πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τί εχει γίνει
καί κυρίως να συμφωνήσουμε σ`αυτό

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 12 Μαρ 2011, 12:12

Η δεν διαβασες τι εγραψα παραπανω ή δεν καταλαβες...

Τι σε κανει να νομιζεις οτι θα "καταλαβεις τι εχει γινει"? Στο λεω... δεν υπαρχει περιπτωση!!!! Ακομα και αν νομιζεις οτι εχεις καταλαβει... μαλλον πλανασε! Οπως ειπα... αδραξε την μερα... και μην σπας το κεφαλι σου!

Το εκανα και εγω... και κατεληξα να κανω θεραπεια.. για μια ασθενεια που οφειλετε κατα 90% σε ψυχολογικα αιτια (αγχος, στρες κτλ). Μην ερθεις και εσυ στη θεση μου...

Δεν περιμενω να συμφωνησουν ολοι με οσα εγραψα... οσοι συμφωνησουν... τοτε καλο για αυτους. Οσοι.. οχι... δεν πειραζει. Δικο σας το κεφαλι. :)
Και επειδη αθελα μου... ξαναμπηκα στο φαυλο κυκλο αυτης της συζητησης... δεν ξαναποσταρω για το συγκεκριμενο θεμα. Για δικο μου οφελος.
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 12 Μαρ 2011, 12:27

xqtr έγραψε:Τι σε κανει να νομιζεις οτι θα "καταλαβεις τι εχει γινει"? Στο λεω... δεν υπαρχει περιπτωση!!!! Ακομα και αν νομιζεις οτι εχεις καταλαβει... μαλλον πλανασε! Οπως ειπα... αδραξε την μερα... και μην σπας το κεφαλι σου!

Προτιμότερο νομίζω ότι είναι να σπάμε το κεφάλι μας προσπαθώντας να καταλάβουμε, δέν μπορεί κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε
(εδώ έχουμε φτάσει να κατακτούμε σάν ανθρωπότητα, καθημερινά τρομερά πράγματα στήν επιστήμη γενικότερα)
Γιατί η άλλη περίπτωση είναι μονόδρομος πρός τόν πάτο τής θάλασσας, με μιά πέτρα δεμένη στο λαιμό

Ακόμα καί άν δέν καταφέρω νά αφήσω έναν καλύτερο κόσμο στο παιδί μου, τουλάχιστον άς τού κληροδοτήσω το όραμα
γιά νά το καταφέρει αυτός

YΓ. ούτε καί εγώ προσπαθώ να πείσω κανέναν
συζήτηση κάνουμε με ελεύθερη συμμετοχή-αποχή

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 12 Μαρ 2011, 23:14

Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Μαρ 2011, 23:54

Τώρα, σωθήκαμε!
Αυτό και αν είναι απόπειρα αποπροσανατολισμού...
:)
Οι απατεώνες που διακίνησαν το email
απλά ελπίζανε ότι θα βρεθούν κάποιοι να τους πάρουν στα σοβαρά,
αυτοί το περιμένουν να τους πάρεις στα σοβαρά!

Όποιος γνωρίζει ποια άτομα και με ποιες διαδικασίες μπαίνουν στην σχολή δικαστών, δεν τρέφει φρούδες ελπίδες...
Αυτό και αν είναι «γιγαντοτεράστιο» θέμα, για την λειτουργία της «δημοκρατίας»
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων