Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 29 Δεκ 2008, 21:47

tsakf μακάρι να ήμασταν όλοι σαν εσένα :)
ΜΠΡΑΒΟ!
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Καλως σας βρηκα.

Δημοσίευσηαπό rigas » 30 Δεκ 2008, 22:39

Καλως σας βρηκα.

Με λενε Ανδρεα και 1η φορα εδω και 4 μερες εβαλα για 1η φορα Ubuntu 8.10

Πολυ ωραιο φορουμ, με πολλες βοηθειες.

:D
Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά:Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Windows 7 64 bit,Ubuntu 14.04 LTS
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής Intel Celeron G1620 │ Μνήμη 16Gb│ Κάρτα Γραφικών Nvidia GTS 250 │ Κάρτα Ήχου onboard │ Οθόνη & Ανάλυση 1280x1024
Άβαταρ μέλους
rigas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό efarmostis » 31 Δεκ 2008, 22:33

Καλησπέρα,χρόνια πολλά καλή χρονιά και καλώς σας βρήκα.
Διαβάζω το φόρουμ μια βδομάδα τώρα και έχω μάθει πάρα πολλά και γι αυτό δημιούργησα το λογαριασμό για να πω ένα ευχαριστώ για την τεράστια βοήθεια που μου προσφέρατε στην μετάβασή μου απο τα παράθυρα στο λινουξ.Εχω εγκαταστημένο το μιντ6(Felicia)gnome και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα που να μην υπάρχει λύση εδώ στο φόρουμ.Στον κόσμο του λίνουξ μπήκα πριν ενα μήνα περίπου και αφού δοκίμασα 5-6 διανομές κατέληξα στο μίντ που είναι εύκολο και ότι πρέπει για ένα αρχάριο σαν εμένα.
Keep up the good work m8s.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό Desktop PC:kubuntu 9.10
Προδιαγραφές ⇛ Pentium 4 στα 3.20 GHz │ 1033MB │ GeForce 8500GT-512MB │1280X1024
efarmostis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό georkor » 02 Ιαν 2009, 03:34

Γειά σας και απο μένα.

Με λένε Γιώργο και η επαφή μου με το linux ξεκίνησε περίπου πρίν ένα χρόνο όταν και άρχισα να δοκιμάζω Live cd's...
Όπως είναι φυσικό η μετάβαση ήταν αρκετά περίεργη αφού για τουλάχιστον 9 χρόνια χρησιμοποιούσα windows.
Για διάφορους λόγους (όλοι λίγο πολύ τους ίδιους θεωρώ ότι έχουμε) δεν πιστεύω οτι θα ξαναεπιστρέψω σε windows,αφού πλέον το ένα και μοναδικό λειτουργικό που τρέχει στο pc μου ειναι ubuntu.
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους εσάς που ανοίγετε σιγά-σιγά τα μάτια σε εμάς τους αρχάριους, ενώ παράλληλα θέλω να πώ ότι θα ήταν μεγάλη μου χαρά αν κάποια στιγμή μπορούσα και εγώ να προσφέρω με όποιο τρόπο μου είναι εφικτό (π.χ. μεταφράσεις Αγγλικών).
Γνώσεις ⇛ Linux:Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 8.10 σε Toshiba Satellite A 80
Προδιαγραφές ⇛ Centrino 1.6 Ghz │ 512 mb │ 128 mb (shared) │ Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG │ Bluetooth:Όχι │ Intel Ich6 │15'' 1024x768@60Hz
georkor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 02 Ιαν 2009, 17:39

georkor έγραψε:... θα ήταν μεγάλη μου χαρά αν κάποια στιγμή μπορούσα και εγώ να προσφέρω με όποιο τρόπο μου είναι εφικτό (π.χ. μεταφράσεις Αγγλικών).

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!
Για λεπτομέρειες δες εδώ : viewforum.php?f=36
και στα διάφορα project:
Gnome http://wiki.gnome.gr/doku.php
KDE http://el.l10n.kde.org/svn.html http://el.l10n.kde.org/
Firefox http://moz.sourceforge.net/about.php
OpenOffice http://www.opengr.net/forum/viewforum.php?f=2
XFCE http://i18n.xfce.org/stats/index.php?mo ... g=trunk/el

Επίσης μπορείς να βοηθάς και άλλους χρήστες στο φόρουμ, δες το άρθρο μου στο 2ο τεύχος του ubuntistas που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες :)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Yiannis Miliatsis » 02 Ιαν 2009, 23:38

Καλησπέρα και από μένα. Λέγομαι Γιάννης και είμαι από Θεσσαλονίκη. Άρχισα να παίζω με το Linux εδώ και κανέναν χρόνο και μόλις πρόσφατα αποφάσισα και έδιωξα τελείως τα μισητά παράθυρα από την ζωή μου. Το Ubuntu είναι πραγματικά πολύ σταθερό και έτσι έγινε η διανομή που αποφάσισα να υιοθετήσω. Δεν μπορώ να βρώ ακόμα τίποτα να του προσάψω. Ελπίζω να βρω κάποιο ακόμα τρόπο να συμμετάσχω περισσότερο στην κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού αν και οι προγραμμτιστικές γνώσεις μου είναι ανύπαρκτες. Εν τούτης και λόγο της δουλειάς μου, έχω ένα video club, προωθώ το linux σε όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να τα δοκιμάσει. Αυτά λοιπόν και καλή χρονιά σε όλους!!!! :D :D :D
Yiannis Miliatsis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 03 Ιαν 2009, 03:01

Μπράβο , α για προωθήσεις μήπως να φτιάξω ένα DVD με εγκατάσταση του Ubuntu σαν και αυτό εδώ
Video Οδηγός βασικής εγκατάστασης UBUNTU 8.04.1 LTS Desktop να το κάνουμε και Κανονικό DVD για club που έχεις :D :D :D .
Αν και έτσι μπορείς να το κατεβάσεις να το γράψεις και να το δίνεις σε όσους ενδιαφέρονται .
Και γι σένα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο αυτό εδώ http://www.getdeb.net/app/GCstar
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gtasul » 03 Ιαν 2009, 19:01

Άργησα λίγο να δω αυτό το τόπικ.
Καλησπέρα σε όλους λέγομαι Γιώργος και είμαι χρήστης του ubuntu εδώ και 10 περίπου μέρες. Όπως έχω γράψει και αλλού πιστεύω πως η ιδέα του ανοιχτού λογισμικού καθώς και η εδώ κοινότητα είναι άξιες πολλών συγχαρητιρίων, αλλά και στήριξης. Προσπαθώ να δείξω σε κάθε χρήστη που γνωρίζω τα οφέλη του Ubuntu, καθώς και να τον ενθαρρύνω να τα χρησιμοποιήσει.

Μία απλή βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε όλοι όσοι είμαστε εντελώς αρχάριοι πιστεύω ότι είναι να αναφέρουμε τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε και έχουμε λύσει. Και αυτό γιατί, παρά την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά εδώ, ίσως ένας πολύ έμπειρος χρήστης να μην αντιλαμβάνεται τόσο καλά τα "κολλήματα" που τρώει ένας αρχάριος, αφού για τον έμπειρο τα "κολλήματα" αυτά είναι peace of cake. :)

Συνεχίστε την καλή δουλειά! ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι, σε χαμηλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04, Win XP Pro GR SP2
Προδιαγραφές ⇛ P4 2.4 GHz │ 2GB DDR │ NVIDIA GeForce4 MX 440 (64 MB) │ Audigy 2 Platinum │ TFT 15" Philips 1024x768 75Hz
gtasul
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nikolas0 » 16 Ιαν 2009, 14:02

Καλησπέρα,

Είμαι ο Νίκος απο Θεσσαλονίκη και είμαι ubuntu user τους τελευταίους 2 μήνες. Γενικά ασχολούμαι με open source αρκετά χρόνια - είμαι web developer (php) και έχω κάνει και μερικές open source classes (παράδειγμα) - ωστόσο παρόλο που στον server χρησιμοποιώ linux εδώ και πολλά χρόνια, στο desktop δυσκολευόμουν...

μέχρι πρίν δύο μήνες που είπα να δοκιμάσω το 8.10 και έπαθα πλάκα! Εκτός του οτι η εγκατάσταση ήταν εύκολη, το software που υπάρχει πλέον μπορεί άνετα να αντικαταστήσει τα windows, κτλ. εντυπωσιάστικα περισσότερο όταν η κοπέλα μου - που δέν έχει καμία σχέση με το "σπορ" - το είδε και "ζήλεψε". Περιττό να σας πώ οτι εδώ και δύο μήνες έχω "ελευθερώσει" αρκετούς υπολογιστές (δικούς μου, φίλων, κτλ) και ο στόχος μου είναι φέτος να τελειώσω με τα προϊόντα του Bill.

Κάτι που επίσης πρέπει να πώ - γιατί θα σκάσω - είναι πως για την τηλεόραση χρησιμοποιώ hardware αξίας 200 ευρώ το οποίο παίζει άνετα fullHD ταινίες (1080p) ενώ ένας φίλος έκανε αναβάθμιση 600 ευρώ για να κάνει το ίδιο στα vista. Είναι πολύ ευχάριστο το οτι πλέον περνάμε στην mainstream εποχή του linux και κατ'επέκταση του open source, οπότε το μόνο που έχω να πώ είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που το κάναν πραγματικότητα και keep up the good work!
Nikolas0
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 16 Ιαν 2009, 21:52

Καλώς ήρθατε παιδιά και ελπίζω να έχουμε καλή παρέα. Μην παραλείπετε να προσπαθείτε να απαντάτε στα ερωτήματα των άλλων, να λέτε συχνά τη γνώμη σας κλπ., όποιο και αν είναι το βάθος της σχέσης μας με το ubuntu και το ανοιχτό λογισμικό γενικότερα.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων