Windows ή linux ??

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Windows ή linux ??

Δημοσίευσηαπό Zisis » 03 Φεβ 2012, 19:35

the_eye έγραψε:Συμφωνώ με τον fkol k4 και δείτε επίσης τι ωραία το γράφει και στο cd

Αλήθεια πόσα cd έχετε δει που να μην γράφουν copyright επάνω ; ;)

Ιδανικός κόσμος...
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Ubuntu 11.04 natty 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 2.6.35-31-generic, Ubuntu 2.6.32-37-generic, Windows 7
3 AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+ ‖ RAM 3962 MiB ‖ Gigabyte M52L-S3
4 nVidia G96 [GeForce 9400 GT] [10de:0641] (rev a1)
5 eth0: nVidia MCP61 Ethernet [10de:03ef] (rev a2)
Άβαταρ μέλους
Zisis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό talassa » 22 Μαρ 2012, 02:08

1)Ποια είναι η διαφορά κατά την άποψη σας μεταξύ Windows και linux
Το Windows είναι εμπορικότερο από το linux και απλότερο να χρησιμοποιείται. Το linux είναι και λειτουργικό σύστημα για εμπειροτέρους.
2)ένας χρήστης γιατι να προτιμήσει windows ή γιατι να προτίμηση linux
Γενικά προτιμάται το windows επειδή όλα τα προγράμματα είναι γι΄αυτό το σύστημα, και γιατί ως είπα πάνω είναι εμπιρικότερο (το έχουνε οι περισσότεροι υπολογιστές).
3)To linux σε τη κοινό απευθύνεται ???
Μπορεί, αφ΄όσο μου φαίνεται να δω το linux γίνεται ανοικτότερο και απλότερο, βελτιωμένο για τα γραφικά και προγράμματα.
Cetrum censeo Linux installandum esse

Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: όχι| Γλωσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά (είμαι ιταλός)|
μάρκα και μοντελο ⇛ φορητός, HP Pavilion DV-6
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 (32bit)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: AMD Athlon X2 2,4 GHZ|Γραφικών καρτα: ATI Radeon 512 MB|RAM: 4 GB DDR2|HD: 500 GIGABYTE|
talassa
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 22 Μαρ 2012, 13:46

the_eye έγραψε:Συμφωνώ με τον fkol k4 και δείτε επίσης τι ωραία το γράφει και στο cd

Αλήθεια πόσα cd έχετε δει που να μην γράφουν copyright επάνω ; ;)

blank cd s :P
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 22 Μαρ 2012, 18:31

Επίσης τα windows είναι πολύ προβληματικά. Εγκατέστησε linux και εγκατέστησε και windows. Των windows το installer είναι φρικτό. Των Linux τα έχει όλα.
Επίσης τα windows ξαναλέω έχουν πολλά φεγάδια. Εμένα μου έβγαζαν τη blue screen of death, δεν διάβαζαν το δίσκο και δεν είχαν wifi. Απλά το linux είναι καλύτερα ΑΚΟΜΑ και από τα πλήρης εγκατεστημένα windows. Γιατί; Κανένα σύστημα windows δεν είναι απαραβίαστο, ιός περνάει. Εκτός αν έχεις πληρώσει για "προνομιούχα" λογισμικά.
“I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.”

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Μαρ 2012, 21:22

Κανένα σύστημα δεν είναι απαραβίαστο γενικότερα. Το linux είναι μεν 1000 φορές πιο δύσκολο να το παραβιάσεις από το Windows, αλλά δεν είναι απαραβίαστο.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 22 Μαρ 2012, 23:14

ΓιάννηςΤ έγραψε:Επίσης τα windows είναι πολύ προβληματικά. Εγκατέστησε linux και εγκατέστησε και windows. Των windows το installer είναι φρικτό. Των Linux τα έχει όλα.
Επίσης τα windows ξαναλέω έχουν πολλά φεγάδια. Εμένα μου έβγαζαν τη blue screen of death, δεν διάβαζαν το δίσκο και δεν είχαν wifi. Απλά το linux είναι καλύτερα ΑΚΟΜΑ και από τα πλήρης εγκατεστημένα windows. Γιατί; Κανένα σύστημα windows δεν είναι απαραβίαστο, ιός περνάει. Εκτός αν έχεις πληρώσει για "προνομιούχα" λογισμικά.

Το θέμα της πληρότητας είναι υποκειμενικό. Εμένα πχ με καλύπτουν και τα δυο εξίσου, κάποιον άλλο ίσως όχι (πχ κάποιον gamer, ή κάποιον που ασχολείται με βαριά επεξεργασία βίντεο να τον βολεύουν περισσότερο τα windows, ή κάποιον άλλο που θέλει ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο με όσο πιο ελαφρύ σύστημα γίνεται, ή να προγραμματίσει σε συγκεκριμένο κώδικα να τον βολεύει περισσότερο το linux).
O installer και των δυο είναι εξαιρετικά απλός (με αυτόν του ubuntu να είναι πιο αναλυτικός φυσικά).

Τώρα για το ποιο παραβιάζεται πιο εύκολα.... δύσκολο να πεις ένα ξερό "αυτό". Εξαρτάται από τον χρήστη, και πολλά άλλα. Σίγουρα πάντως όχι από τις επι πληρωμή εφαρμογές ασφάλειας.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΓιάννηςΤ » 23 Μαρ 2012, 17:55

tolis_01 έγραψε:
ΓιάννηςΤ έγραψε:Επίσης τα windows είναι πολύ προβληματικά. Εγκατέστησε linux και εγκατέστησε και windows. Των windows το installer είναι φρικτό. Των Linux τα έχει όλα.

Το θέμα της πληρότητας είναι υποκειμενικό. Εμένα πχ με καλύπτουν και τα δυο εξίσου, κάποιον άλλο ίσως όχι (πχ κάποιον gamer, ή κάποιον που ασχολείται με βαριά επεξεργασία βίντεο να τον βολεύουν περισσότερο τα windows, ή κάποιον άλλο που θέλει ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο με όσο πιο ελαφρύ σύστημα γίνεται, ή να προγραμματίσει σε συγκεκριμένο κώδικα να τον βολεύει περισσότερο το linux).
O installer και των δυο είναι εξαιρετικά απλός (με αυτόν του ubuntu να είναι πιο αναλυτικός φυσικά).

Τώρα για το ποιο παραβιάζεται πιο εύκολα.... δύσκολο να πεις ένα ξερό "αυτό". Εξαρτάται από τον χρήστη, και πολλά άλλα. Σίγουρα πάντως όχι από τις επι πληρωμή εφαρμογές ασφάλειας.

Διαφωνώ. Είσαι στα windows και σου λέει ότι ο υπολογιστής σου κινδυνεύει οπότε βάζεις ένα επώνυμο antivirus, ή το panda cloud ή το avast συνήθως. Αυτοί που έχουν το avast σου λένε ότι ο υπολογιστής σου με αυτήν (τη δωρεάν) έκδοση δεν είσαι πλήρως προστατευμένος. Οπότε για να νιώθεις άνετα βάζεις το χέρι στην τσέπη...
“I don't care if you're black, white, straight, bisexual, gay, lesbian, short, tall, fat, skinny, rich or poor. If you're nice to me, I'll be nice to you. Simple as that.”

Άβαταρ μέλους
ΓιάννηςΤ
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 23 Μαρ 2012, 18:47

Μερικές διαφορές Ubuntu Linux - Windows είναι:

1. Είναι Ελεύθερο λογισμικό οι συνΟυμπουτάδες το ανέλυσαν πλήρως το ζήτημα :) :clap :clap:.
  2. O Κερνελ του Linux είναι μονολιθικός δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι πρόγραμμα όπου κάνει την διαχείρηση συσκευών, χρονοπρογραμματισμο διεργασιών κλπ κλπ έτσι είναι ποιο γρήγορο. Σε αντίθεση το windows ακολουθεί την λογική του Microkernel δηλαδή να έχει τα βασικά μόνο στον kernel και ότι χρειάζεται φορτώνεται στην μνήμη εκείνη την στιγμή.
  3. Επίσεις μια μεγάλη διαφορά είναι ότι το Linux και άλλα Unixoειδη συστήματα Solaris BSD κλπ κλπ βλέπει τις συσκευές ως αρχεία (άρα στο τσακ μπαμ μπορείς να έχεις εικονικές συσκευές ;) ) Σε αντίθεση των Windows ότι οι συκευές δεν αντοιμετοπίζονται σαν αρχεία στο filesystem.
  4. [Πρωσοπική Γνώμη] Ευελιξία στο περιβάλλον μου φαίνεται ποιο παραμετροποιήσιμο και ευέλικτο σε σχέση με αυτό των windows. πχ. Bash Scripts Ενώ παράλληλα είναι και εύχριστο. πχ Gnome 3, Unity, Εφέ με Compiz κλπ κλπ
  5. Ύπαρξη κοινότητας υποστίρηξης ;) . Δηλαδή ξέρω που μπορώ να ρωτήσω αν έχω πρόβλημα. Συν ότι έχω ένα κάρο οδηγούς για σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα. Έτσι δίνω λιγότερα χρήματα σε τεχνικούς
  6. Plug 'n' play: Το εγκαθιστώ και δεν χρειάζεται να βάζω CD για Drives. Τα βρίσκει από μόνο του.
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dionysis » 23 Μαρ 2012, 19:01

Linux γιατί από τότε που ανακάλυψα κατά τύχη το ubuntu έμαθα τι σημαίνει να έχεις έναν υπολογιστή όπως θέλεις εσύ να είναι! Παιχνίδια δεν έπαιζα ποτέ οπότε δεν μου λείπουν καθόλου τα Windows..
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Ελάχιστα
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu Mate 14.04.4 LTS 64 bit σε dell inspiron 3551
⇛ Επεξεργαστής 4x Intel(R) Pentium(R) CPU N3540 2.16 GHz│ Μνήμη 3928MB│ Κάρτα Γραφικών Intel HD Graphics
Οθόνη & Ανάλυση 1366x768 pixels
Dionysis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 23 Μαρ 2012, 19:14

Τα window$ τα πληρώνεις αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικά σου! Το gnu/linux ΔΕΝ το πληρώνεις αλλά ΕΙΝΑΙ δικό σου!
Τελευταία επεξεργασία από matthew και 23 Μαρ 2012, 19:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων