Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό sparus » 19 Φεβ 2009, 20:33

Ωραίος Αλέξανδρε! ;) Σου εύχομαι τα καταφέρεις.(αν δεν έχεις κανα στραβόξυλο για καθηγητή λογικά θα τα καταφέρεις)
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεψαρώσουν και οι πιο διστακτικοί. Κράτα μας ενήμερους και αν χρειαστείς βοήθεια μη διστάσεις.
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 19 Φεβ 2009, 22:37

Γεια σας και από εμένα!!
Αν και χρήστης του ubuntu 8.10 εδώ και ενάμιση μήνα περίπου, τώρα πήρα την απόφαση να γράψω και εγώ λίγα πράγματα για εμένα.
Με λένε Παναγιώτη και είμαι φοιτητής του τμήματος ηλεκτρονικής του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Έχω γενικά κόλλημα με τους η/υ και τώρα και με το ubuntu!! :D
Περνάω ώρες μπροστά στον υπολογιστή ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες δυνατότητες που με τα s(vista) όχι μόνο δεν τις είχες αλλά δεν μπορούσες ούτε να φανταστείς ότι υπάρχουν!
Δυστυχώς το μηχάνημα δεν είναι καθαρόαιμο, χρειάζομαι τα win για πολλά και διάφορα προγράμματα της σχολής.. :evil: :evil: :!:

Αυτά τα ολίγα και από εμένα!! :D :D
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 19 Φεβ 2009, 22:44

panagiotis20 έγραψε:Γεια σας και από εμένα!!
Αν και χρήστης του ubuntu 8.10 εδώ και ενάμιση μήνα περίπου, τώρα πήρα την απόφαση να γράψω και εγώ λίγα πράγματα για εμένα.
Με λένε Παναγιώτη και είμαι φοιτητής του τμήματος ηλεκτρονικής του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Έχω γενικά κόλλημα με τους η/υ και τώρα και με το ubuntu!! :D
Περνάω ώρες μπροστά στον υπολογιστή ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες δυνατότητες που με τα s(vista) όχι μόνο δεν τις είχες αλλά δεν μπορούσες ούτε να φανταστείς ότι υπάρχουν!
Δυστυχώς το μηχάνημα δεν είναι καθαρόαιμο, χρειάζομαι τα win για πολλά και διάφορα προγράμματα της σχολής.. :evil: :evil: :!:

Αυτά τα ολίγα και από εμένα!! :D :D

Υπάρχει και εδώ λύση φίλε μου Παναγιώτη , Virtualbox και εικονικά παράθυρα εικονικά τρέχουν καλύτερα και δεν κυνηγάς μετά τα ζουζούνια :D :D :D
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dreamcatcher » 20 Φεβ 2009, 01:10

επίσης αν μιλάμε για γνωστά προγράμματα όπως autocad και προγραμματισμούς στάνταρ υπάρχει αντιστοιχα προγράμματα και απο εδώ να μην πω τα ίδια...

γειά σας λοιπόν και απο εμένα με λένε δημήτρη( καλά αν μαζευτούμε όλοι οι δημητράδες στην γιορτή μας και σας φέρουμαι γλυκά το πάθατε το ζάχαρο :P :P :P :mrgreen: )....φοιτητής και εγώ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στο τμήμα πληροφορικής... πάντα με εκέντριζε η μαύρη οθόνη και η δυνατότητα να δίνεις εντολές... έτσι λοιπόν το κόλλημα ήρθε όταν ήρθα σε επαφή με έναν server που χρησιμοποιεί unix... τότε πέρασα ubuntu για πρώτη φορά πριν από 1 χρόνο... αλλά έκανα το λάθος και είχα αφήσει σε άλλο partition windows... έτσι όποτε έβλεπα δύσκολα η λύση ήταν τα windows και εγκατέλειπα τo linux... για αυτό τώρα ο υπολογιστής μου έχει ένα μοναδικό partition μόνο ubuntu... θα μου βγάλει λίγο τα λάδι αλλά θα μάθω...

Υ.Σ. το open source δεν τελειώνει ποτέ....έχουμε άπειρα πράγματα να φτιάξουμε.....Βρείτε την διάθεση την φαντασία και την όρεξη και ξεκινάμε όλοι μαζί... :mrgreen: :ugeek:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.10 (Karmic Koala)
Προδιαγραφές ⇛ E6750 │ 4GB DDR2 │ Ati Radeon 2600 (256 mb DDR3) │ LG Flarton L194WS 1440χ900
Dreamcatcher
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 20 Φεβ 2009, 13:05

linuxman έγραψε:
Υπάρχει και εδώ λύση φίλε μου Παναγιώτη , Virtualbox και εικονικά παράθυρα εικονικά τρέχουν καλύτερα και δεν κυνηγάς μετά τα ζουζούνια :D :D :D

Έχω διαβάσει για το virtualbox (κάπου εδώ μέσα φυσικά) και μόλις βρω τον απαραίτητο χρόνο θα το δοκιμάσω... :D Υπάρχει πουθενά κανένας οδηγός για το πώς θα το ρυθμίσω;;
Πιστεύω αρκετά από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ θα μπορεί να τα 'τρέξει' οπότε θα ελαχιστοποιήσω την χρήση των win.
Η επιλογή ενός άλλου προγράμματος που να κάνει την ίδια δουλειά με αυτά που χρησιμοποιώ δυστυχώς δεν υπάρχει για εμένα γιατί πολλές φορές απαιτείται συνεργασία με συναδέλφους στα πλαίσια του μαθήματος η ενίοτε χρειάζεται η μεταφορά αρχείων σε υπολογιστή της σχολής. :shock:
Επίσης μπορεί το virtualbox να 'τρέξει' MASM (MS Macroassembler) η debug;; Αν ναι, ίσως και να πετάξω τα windows από το παράθυρο!!! :twisted: :twisted:

ps: Για να μην βγούμε εκτός θέματος, όποιος απαντήσει μπορεί να μου στείλει pm ή αν μπορεί κάποιος admin να μεταφέρει την συζήτηση σε άλλο, νέο topic η σε κάποιο άλλο κοινού θέματος τέλος πάντων.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 20 Φεβ 2009, 23:43

Για το virtualbox δες εδω viewtopic.php?f=9&t=552.Tο virtualbox ειναι εικονικη μηχανη και θα τρεχει τα παραθυρα και οτι παραθυροπρογραμμα θελεις :mrgreen: .
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kkonsta1 » 27 Φεβ 2009, 00:02

Γειά σας κι από εμένα.....

με λένε Κώστα πρόσφατα έκανα εγκατάσταση το Ubuntu 8.10 .
Έχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ !!!!!!!
Ούτως ή άλλως ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να ανεβάσω μία διανομή linux σε ένα από τα pc μου. Απλά δεν είχα το χρόνο γιατί σπούδαζα στο ΕΑΠ πληροφορική. Τώρα που τελείωσα, γεννήσαμε ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: και πάλι δεν προλαβαίνω , αλλά ξεκλέβω κανένα μισάωρο όποτε μπορώ.......
Στόχος κάποια στιγμή είναι να ΠΕΤΑΞΩ ΤΑ WINDOWS!!!!![color=#FF0000]
Κώστας
UBUNTU forever!!!
kkonsta1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 27 Φεβ 2009, 02:20

Γεια και από εμένα. Έχετε 3 δευτερόλεπτα να βρείτε το όνομά μου, από τώρα. :Ρ
Spoiler: show
Κωνσταντίνος

Χρησιμοποιώ Ubuntu τον τελευταίο μήνα, και Linux με κάποιες αποτυχημένες σποραδικές προσπάθειες εδώ και περίπου 2 χρόνια. Τώρα πια το έχω συνηθίσει με την βοήθεια της κοινότητας, και δεν το αποχωρίζομαι, αν και δεν χρησιμεύει για τον βασικό λόγο που θέλω ένα λειτουργικό. Σπουδάζω προγραμματισμό ψηφιακών παιχνιδιών.
Επιπλέον είμαι αιρετικός, καθώς προτιμώ τα ΧΡ, για διάφορους λόγους, :o , αλλά ελπίζω σιγά σιγά και αυτοί να καταρρεύσουν.

Χάρηκα που σας βρήκα, και τα λέμε στο φόρουμ.
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 27 Φεβ 2009, 13:49

kon_nos έγραψε:... Σπουδάζω προγραμματισμό ψηφιακών παιχνιδιών...

Αν καταπιαστείς και με παιχνίδια με άδεια ελεύθερου λογισμικού πες μας στο επόμενο τεύχος του ubuntistas (το περιοδικό μας με >20.000 hits τον πρώτο μήνα και 6000 τις πρώτες ώρες!) να γράψεις μια παρουσίαση ή ένα άρθρο
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 27 Φεβ 2009, 18:00

kon_nos έγραψε:
... Σπουδάζω προγραμματισμό ψηφιακών παιχνιδιών. ...

Μου κίνησε το ενδιαφέρον το αντικείμενο των σπουδών σου! Εάν θέλεις να μας πεις, πού το σπουδάζεις αυτό? Πιστεύω θα ενδιέφερε πολύ κόσμο!
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων