Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό kouskous » 06 Μαρ 2009, 17:03

καλησπερα και απο εμενα!!!!λεγομαι κωσταντινος και "παλευω" με ενα laptop της acer και το ubuntu.....
βασικα δεν ειχα και κανενα προβλημα τα εχει αναγνωρισει ολα οποτε :D :D :D

παιδια αν και εκτος θαματος ubuntu η kubuntu????
τι να προτινω σε εναν φιλο που γουσταρει πολυ την μουσικη????
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 19.10 eoan 5.3.0-24-generic 64bit (en_US.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu), Ubuntu 5.3.0-18-generic
3 AMD Ryzen 5 2500U with Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 15023 MiB ‖ HP 84D2 - HP HP Laptop 17-ca0xxx
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Raven Ridge [Radeon Vega Series / Radeon Vega Mobile Series] [1002:15dd] {amdgpu}
5 eno1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15) ⋮ wlp3s0: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter [10ec:c821]
kouskous
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Milkos » 06 Μαρ 2009, 20:24

Ένα γεια και από μένα,
Με λένε Μίλτο (από κάπου εκεί βγαίνει και το Milkos)!Όσο αφορά το Ubuntu και γενικά το linux ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια περίπου αλλά πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά από την 7.10 έκδοση των Ubuntu που ήταν αυτό που λέμε "linux for human beings". Βέβαια το συγκεκριμένο site το ανακάλυψα τώρα τελευταία αλλά τολμώ να πω ότι είναι άκρως χρήσιμο!
Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες που μπορώ να βρω και θα βρίσκω!
Καλή μας συνέχεια παιδιά!

Υ.Σ.: Τον τελευταίο καιρό μπορώ να πω ότι κάνω πλύση εγκεφάλου σε κάποιους φίλους μου να δουν την μαγεία των Ubuntu!
Milkos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kwstass » 06 Μαρ 2009, 20:58

Γεια σας κι απο μενα ειμαι ο Κωστας απο κρητη και χρισμοποιω ubuntu 8.10 2 ολοκληρες μερες οχι ολοκληρες αλλα σχεδον δυο μερες
εχω το χρονο και την διαθεση να τα μαθω γιατι δεν δουλευω για τωρα εχω κανει χαρτια για λιμενικο και θα δωσω φετος για επιστιμη υπολγιστων
ποτε δεν ειναι αργα ελπιζω να πετιχω και στα δυο αντε καλος σας βρηκα και καλα post

ps.θα μου πει καποιος για τον ανοιχτο κωδικα τι ειναι ολο το βλεπω και μαζι και αυτα τα κωδικας επιλογη ολων κτλ
Γνώσεις ⇛ Linux: χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 8.10 64bit σε AMD 3500+ dual boot με vista
Προδιαγραφές ⇛ 3500+ │ 2GB │ NVIDIA 7200gs │ dlink aiplus g pci│ bluesoleil Buetooth │ HD Audio aureon │ lcd samsung 27"
kwstass
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 06 Μαρ 2009, 21:25

kwstass έγραψε:Γεια σας κι απο μενα ειμαι ο Κωστας απο κρητη και χρισμοποιω ubuntu 8.10 2 ολοκληρες μερες οχι ολοκληρες αλλα σχεδον δυο μερες
εχω το χρονο και την διαθεση να τα μαθω γιατι δεν δουλευω για τωρα εχω κανει χαρτια για λιμενικο και θα δωσω φετος για επιστιμη υπολγιστων
ποτε δεν ειναι αργα ελπιζω να πετιχω και στα δυο αντε καλος σας βρηκα και καλα post

ps.θα μου πει καποιος για τον ανοιχτο κωδικα τι ειναι ολο το βλεπω και μαζι και αυτα τα κωδικας επιλογη ολων κτλ

Καλώς ήρθες! Για το ερώτημα σου, υπάρχει πολύ υλικό να διαβάσεις. Ξεκίνα από εδώ:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE% ... E%BA%CF%8C
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kwstass » 06 Μαρ 2009, 23:50

Ευχαριστω για το site αλλα δεν λεει και πολλα, απ' οτι διαπιστωσα βαζωντας ενα κωδικο στην γραμμη εντολων εκανα install το vlc , πολυ ωραιο κολπακι καπως ετσι πρεπει να δουλευει το κεφαλαιο κωδικοι , αρκετα δυσκολο αλλα οταν το μαθω θα γινει το μονο και κυριο OS μου , αν και ενας φιλος ειπε οτι μετα απο παραθυρα και linux πας σε mac αλλα δεν μου αρεσει η ιδεα να μην φτιαχνω το pc μου οπως θελω εγω οσο αφορα το hardware τουλαχιστων !!!
Γνώσεις ⇛ Linux: χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 8.10 64bit σε AMD 3500+ dual boot με vista
Προδιαγραφές ⇛ 3500+ │ 2GB │ NVIDIA 7200gs │ dlink aiplus g pci│ bluesoleil Buetooth │ HD Audio aureon │ lcd samsung 27"
kwstass
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 07 Μαρ 2009, 00:47

kwstass έγραψε:Ευχαριστω για το site αλλα δεν λεει και πολλα, απ' οτι διαπιστωσα βαζωντας ενα κωδικο στην γραμμη εντολων εκανα install το vlc , πολυ ωραιο κολπακι καπως ετσι πρεπει να δουλευει το κεφαλαιο κωδικοι , αρκετα δυσκολο αλλα οταν το μαθω θα γινει το μονο και κυριο OS μου , αν και ενας φιλος ειπε οτι μετα απο παραθυρα και linux πας σε mac αλλα δεν μου αρεσει η ιδεα να μην φτιαχνω το pc μου οπως θελω εγω οσο αφορα το hardware τουλαχιστων !!!

:D δες εδώ έχει και άλλα τέτοια κόλπα viewtopic.php?f=9&t=367 και καλό διάβασμα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 07 Μαρ 2009, 15:18

kwstass έγραψε:Ευχαριστω για το site αλλα δεν λεει και πολλα, απ' οτι διαπιστωσα βαζωντας ενα κωδικο στην γραμμη εντολων εκανα install το vlc , πολυ ωραιο κολπακι καπως ετσι πρεπει να δουλευει το κεφαλαιο κωδικοι , αρκετα δυσκολο αλλα οταν το μαθω θα γινει το μονο και κυριο OS μου , αν και ενας φιλος ειπε οτι μετα απο παραθυρα και linux πας σε mac αλλα δεν μου αρεσει η ιδεα να μην φτιαχνω το pc μου οπως θελω εγω οσο αφορα το hardware τουλαχιστων !!!

Το "μυστικό" με το λίνουξ είναι να πηγαίνεις ... ένα βήμα την φορά: μαθαίνουμε κάτι νέο, το αφομοιώνουμε, "πατάμε γερά στα πόδια μας", και στη συνέχεια καταπιανόμαστε με το επόμενο βήμα. ;)
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jake13 » 08 Μαρ 2009, 19:14

Χαιρετώ όλη την ελληνική κοινότητα των UBUNTU.Είμαι ο Ιάκωβος,16 χρονών και αρκετά νέος σχετικά με το ubuntu.Είμαι μεγάλος φαν τους,επειδή μου την σπάνε τα προγράμματα της Microsoft αν και δυστυχώς έτσι όπως τα έχουν κάνει πρέπει να συμβιμβαζόμαστε με αυτά, και έτσι μου αρέσουν τρελά το ubuntu.Είχα προσπαθήσει να τα βάλω έστω και δοκιμαστικά στο λάπτοπ αλλά δεν τα κατάφερα,φόρτωνε μισή+ ώρα αλλά δυστυχώς τίποτα.Θα τα φορτώσω όμως στο παλιό pc του πατέρα μου το οποίο θα φτιάξω.Τώρα σίγουρα θα μου πείτε αφού δεν τα έχει πως και είσαι φαν τους αλλά ό,τι είναι ενάντια στην Μ$ μου αρέσει.Και οι κριτικές που έχω ακούσει για το ubuntu είναι οι καλύτερες.Ελπίζω να μην αργήσει η μέρα που θα τα βάλω στον Η/Υ.Ακόμα είμαι καιρό γραμμένος εδώ απλώς δεν πόσταρα.Τώρα όμως θα αρχίσω να γίνομαι αρκετά έως πολύ ενεργός.Τα λέμε!
jake13
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 08 Μαρ 2009, 22:07

Αφού σε καλωσορίσω φίλε μου Ιάκωβε,θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή:
Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία δεν είναι κάτι καλό.
Προσωπικά μπήκα στο τριπάκι να ασχοληθώ με το (και όχι τα :) )linux και το ubuntu,όχι επειδή μισώ τον Bill Gates και την οικογένειά του,αλλά λόγω περιέργειας.
Και στην πορεία κατάλαβα,όπως θα καταλάβεις κι εσύ,οτι το linux δεν είναι "σαν τα windows,αλλά τζαμπα"
Είναι κάτι διαφορετικό,και απο πάρα πολλές απόψεις κάτι καλύτερο απο τα windows.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Re: Για να γνωριστούμε..

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 08 Μαρ 2009, 22:20

Καλώς ήλθατε και καλώς σας βρήκαμε! :mrgreen: :geek: :ugeek: :mrgreen:

Τι να πω κι εγώ που με βισμάτωσε ο κολλητός μου να βάλω λίνουξ και να το μάθω καλά για να το βάλουμε και στο δικό του μηχάνημα και πάει ένας χρόνος από τότε. :D :lol: Και τώρα που το βάλλαμε ακόμα να φανεί να πει ένα γειά εδώ πέρα. Μόλις βάλεις Ουμπούντου δεν κοιτάς ποτέ πίσω. Εκτός κι αν σου λείπει κάτι που δεν παίζει σε εξομοιωτή ή γουστάρεις τα πολυσυμπαντικά συστήματα (κοινώς πολλαπλά συστήματα εκκίνησης).

Όλοι γι' αυτό είμαστε εδώ: για να μαθαίνουμε. Ότι απορία έχεται: κάντε μια αναζήτησε εδώ, αλλά και μέσω google. Και μη ξεχνάτε: Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, παρά μόνο χαζές απαντήσεις. :mrgreen: :geek: :ugeek: :mrgreen:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων