windows vs linux

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: windows vs linux

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 03 Νοέμ 2010, 22:38

Συνέχισε φίλε Voet και μη σταματάς πουθενά.
Υπάρχουν κάποια θέματα και εδώ με native παιχνίδια για linux (σχεδιασμένα για linux και φυσικά τα περισσότερα δωρεάν) και κάποια άλλα που μπορείς να τα περάσεις μέσω του wine (αν γράψεις για παράδειγμα winehq pes 2011 στο google θα δεις τι είναι το wine και τι κάνει αν δεν ξέρεις ήδη). Πάντως τα native παιχνίδια υστερούν ακόμη απο αυτά που βγαίνουν για το μπιλάκο...
Κατά τα άλλα οι εφαρμογές που σου χρειάζονται word,excel,powerpoint τις έχεις όλες και δωρέαν!!! Να προβάλεις επιχειρημάτα όπως αυτό ή για το ότι είναι ασφαλέστερα σε σχέση με τα παράθυα που μπαζουν και πιο σταθερά! Αν κάποιοι απο τους φίλους σου δεν ασχολούνται μόνο με παιχνίδια σίγουρα θα το δοκιμάσουν και θα εκπλαγούν. Όσο για τη φιλοσοφία και τη λογική του linux αστη να έρθει με τον καιρό...

Φιλικά,
Στέλιος Ν
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Voet » 03 Νοέμ 2010, 22:47

Τα ξέρω αυτά με το wine και τα λοιπά το και έχω παιχνίδια που υποστηρίζουν linux όπως nexuiz savage αλλα το συγκεκριμένο παιχνίδι που παίζω στα windows με το wine έχει κάποια προβλήματα με το chat οποτε...αναγκαστικά να χρησιμοποιήσω τα windows (δυστυχώς) όσο για word excel και τέτοια τα έχω βρει όπως και πολλά αλλα για animation video editor κτλπ
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 11.04 natty 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 2.6.38-8-generic
3 Προδιαγραφές → Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz ‖ RAM 1506 MiB ‖ ASUS INC. P5GD1 PRO
Άβαταρ μέλους
Voet
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 03 Νοέμ 2010, 23:05

Ποιο home user από τη γυναίκα μου δεν υπάρχει να πεις στο φίλο σου! Η οποία απλά θέλει να μπαίνει στο διαδίκτυο και να δουλεύει σε 2-3 αρχεία κειμένου και spreadsheet. Όταν το pc της ήρθε με δοκιμαστική έκδοση του Office, το πέταξα αμέσως και έβαλα ΟΟο και φυσικά ως απλή χρήστρια που κάνει τα βασικά δεν κατάλαβε τίποτα και κάνει τη δουλειά της όπως πάντα. Πριν μια εβδομάδα που τα Vista άρχισαν τα "όμορφα" με το δίκτυο, έκατσα 1.5 ωρίτσα το βράδυ, της έβαλα Ubuntu 10.10 και το πρωί μόλις της έδειξα λίγο (15') που είναι τα έγγραφα και οι εφαρμογές και ότι ο τερματισμός είναι στην "άλλη γωνία", συνέχισε τη δουλειά της σαν μην τρέχει τίποτα. Και είναι και ευχαριστημένη που ανοίγει σε 30'' και κλείνει σε ούτε 5'. Και όλα νόμιμα (το τονίζω αυτό γιατί είμαστε χαλαροί στην Ελλάδα - ειλικρινά πιστεύω ότι σαν ΕΛΛΑΚ πρέπει να επιδιώκουμε την αυστηρή καταστολή της πειρατείας λογισμικού, γιατί είναι εύκολο να λες πχ ότι το Office κάνει παπάδες αν το έχεις τζάμπα, αν σκάσεις κάμποσα ευρουδάκια, όμως, μήπως ξαφνικά τελικά δεν είναι και τόσο καλύτερο από το ΟΟο;) και να δοκιμάζει και εφαρμογές χωρίς το άγχος "θα δουλεύει μετά;"
Α, και αν σου πει ο φίλος σου ότι η γυναίκα μου δεν είναι home user, κόψε τα πολλά πολλά γιατί μάλλον είναι στον κόσμο του!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 03 Νοέμ 2010, 23:08

το χειρότερο από όλα είναι ότι όταν μιλάς για το linux σε κάποιους που δεν γνωρίζουν τι είναι και πόσο καλύτερο είναι και έχουν συνηθίσει τα παραθύρια και άρα θεωρούν καλύτερα τα παραθύρια σε θεωρούν κολημένο και νομίζουν ότι τους τα λες επειδή δεν γουστάρεις τα windows... Πόσες φορές έχω πει στην κοπέλα μου και στον αδερφό μου τα πλεονεκτήματα του linux έναντι των windows, πόσες φορές τους έχω βάλει και κάνουν συγκριτηκά τεστ για να τους αποδείξω ότι είναι πιο γρήγορα και πιο σταθερά και ότι δεν κολάνε ιούς και ότι είναι όλα free και ότι μπορείς να κάνεις ότι κάνεις και στα windows και ακόμη περισσότερα και παρόλα αυτά δεν τους έχω πείσει ακόμη... Ο αδερφός μου λέει ότι όλα τα λειτουργικά είναι τα ίδια και ότι δεν έχουν και μεγάλες διαφορές (βέβαια όποτε πάθουν τίποτα τα windows στον υπολογιστή εγώ κάθομαι και τα φτιάχνω μιας και τους χρησιμοποιούμε από κοινού και έτσι πάντα δουλεύουν στην τσίτα αλλά σκέφτομαι να μην ξανασχοληθώ μήπως και αλλάξει λειτουργικό)... Καταλαβαίνει βέβαια ότι είναι καλύτερο το linux αλλά υπάρχει αυτο το πρόβλημα με τις εφαρμογές που ακόμα και από την σχολή του τους δίνουν win εφαρμογές... Η κοπέλα μου πάλι όποτε της μιλάω για το linux με ειρωνεύεται ότι άρχισα πάλι το κυρηγμα... Αλλά κάθε 2-3 βδομάδες μου λέει ότι μάλλον κόλησε ιο και σέρνονται τα windows και ότι την επόμενη βδομάδα μάλλον θα κάνει φορματ επειδή σέρνετε ο υπολογιστης και πάει λεγοντας...

Δεν έχω μπορέσει να τους πείσω ακόμη (αν και είναι και οι 2 τους φοιτητές σε σχολές υπολογιστών) γιατί πολύ απλά νομίζουν ότι το linux είναι ένα προιστορικό και προτόγονο λειτουργικό και επειδή τα windows έχουν συνηθίσει μαζί με τις εφαρμογές τους αυτά εμπιστεύονται κιόλας... Αυτοί χάνουν...

Βέβαια έχω βάλει σε αρκετούς το ubuntu και μόνο 2-3 τα χρησιμοποιούν... Ο ένας επειδή με τα windows δεν λειτουργούσε το αντιγραφικό του και λόγο του ότι είναι παλιός ο υπολογιστής σερνόταν με τα windows , αλλά δεν κατάφερα να του ενεργοποιήσω το compiz μιας και είχε μια sis κάρτα γραφικών... Ο δεύτερος επειδή είναι φιγουρατζης και του άρεσαν τα εφφέ του compiz και ο τρίτος επειδή είναι ανοιχτόμυαλος και του αρέσει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα και του άρεσε πάρα πολύ το pidgin... οι υπόλοιποι δέχονται με την ιδέα για να μην με προσβάλουν αλλά δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ και έτσι νιώθω ότι άδικα τους τα έβαλα...

Αν δεν καθίσεις να τα δουλέψεις και να τα μάθεις το linux δεν υπάρχει περίπτωση να πειστείς και να κάνεις την αλλαγή ειδικά αν έχεις συνηθίσει και έχεις μάθει τόσο πολύ τα windows...

Αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου... Μακάρι να είμαστε μόνο εμείς αυτοί που ξεχωρίζουν και να είμαστε και μόνο γνώστες του αντικειμένου χωρίς να έρχονται στον χώρο μας ένα σωρό άσχετοι και παραθυρόφιλοι...
Τελευταία επεξεργασία από mangelasakis και 03 Νοέμ 2010, 23:18, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nbagi » 03 Νοέμ 2010, 23:11

@Voet
Μην απορείς γιατί οι φίλοι σου δεν πείθονται. Δεν φταίνε αυτοί αλλά η εγωιστική και ανταγωνιστική νοοτροπία που έχει επικρατήσει στην κοινωνία μας. Δεν μας μαθαίνουν να αγαπάμε να μοιραζόμαστε και να βοηθάμε, αλλά να είμαστε ανταγωνιστικοί και εγωιστές, οι καλύτεροι... και όχι "τα κορόιδα". Η απόφαση να ακολουθήσουμε τους πολλούς και τους αρεστούς άσχετα με το είναι και τι πιστεύουν γίνεται ακούσια και χωρίς σκέψη, γιατί δίνουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και της δύναμης.
Το linux εκτός από ένα καταπληκτικό εργαλείο, είναι και τρόπος ζωής: ελεύθερο, δεν ανήκει σε κανέναν αλλά σε όλους, θα μεγαλώνει, θα αλλάζει, θα υπάρχει πάντα και δεν θα πεθάνει ποτέ.
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Voet » 03 Νοέμ 2010, 23:26

Το γέλιο στην "υπόθεση" με τα windows είναι ότι ο Καραμαλης είχε δώσει εκατομμύρια στην microsoft για να δουλεύει όλο το δημοσίω με windows.Πιστεύω πως αυτό που φταίει είναι ότι αυτά μας προβάλουν,ΤΑ WINDOWS. Tα Mac σιγά σιγά αρχίζουν και πουλάνε λόγο του iPhone που μπορω να πω ειναι πολυ καλητερα απο τα windows.
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 11.04 natty 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 2.6.38-8-generic
3 Προδιαγραφές → Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz ‖ RAM 1506 MiB ‖ ASUS INC. P5GD1 PRO
Άβαταρ μέλους
Voet
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Νοέμ 2010, 01:24

Η μπίζνα και οι μίζες ... και το μαζί τα φάγαμε ... Ο κολλητός μου λέει ότι πλέον αποκαλύφθηκε ότι τα netbook στα σχολεία έπρεπε να είναι laptop, γιατί ήταν για laptop η επιδότηση και θέλει η Ένωση τα λεφτά της πίσω! :lol:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό testz0r » 04 Νοέμ 2010, 12:59

νομιζω η ενωση θελει πισω τα λεφτα της γιατι στη συμφωνια οριζοταν οτι επρεπε στα netbook να υπαρχει και σχολικο υλικο (pdf, εκπαιδευτικο software κτλ) κατι που δεν εγινε.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ ...
Προδιαγραφές ⇛ Intel celeron 2.4 ghz ┃ HD IDE 160 gb ┃ DDR RAM 2 gb ┃ Linksys WUSB54GC (ralink rt73)
Άβαταρ μέλους
testz0r
babeTUX
babeTUX

IRC: testz0r
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 04 Νοέμ 2010, 15:15

Δεν ισχύει δηλαδή ότι είχαν δώσει τα λεφτά με την προϋπόθεση ότι θα μοιραστούν laptop; :?: :wtf: :?
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό testz0r » 04 Νοέμ 2010, 15:37

ναι αλλα netbook (μεσω επιδοτησεων).

και στη συνεχεια θα δινόταν απο τα σχολεια εκπαιδευτικο υλικο, κατι που δεν εγινε.
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ ...
Προδιαγραφές ⇛ Intel celeron 2.4 ghz ┃ HD IDE 160 gb ┃ DDR RAM 2 gb ┃ Linksys WUSB54GC (ralink rt73)
Άβαταρ μέλους
testz0r
babeTUX
babeTUX

IRC: testz0r
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων