Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ειμαστε αραγε περισσοτερο απο 1% ;;

Δημοσίευσηαπό monkgr » 25 Νοέμ 2010, 22:49

Γιὰ τὰ νούμερα τοῦ Linux δὲν ξέρω, ἀλλὰ τὰ νούμερα (ἀπόλυτα, μιλᾶμε, μὲ βάση τὰ ὁποῖα βγαίνουν στὴ συνέχεια τὰ ποσοστά) τῶν Windows περιλαμβάνουν καὶ τὰ μηχανήματα ποὺ ἔχουμε άγοράσει ἐμεῖς μὲ προεγκατεστημένα (μὲ τὸ στανιό) τὰ Παραθύρια, ἀνεξάρτητα ἂν πολλοὶ ἀπὸ μᾶς τὰ ἔχουμε πρὸ πολλοῦ πετάξει στὸν Καιάδα... Ἀκριβεῖς μετρήσεις δὲν μποροῦν νὰ ὑπάρξουν, ἀλλὰ τὸ μὸνο σίγουρο εἶναι ὅτι οἱ ἤδη ὑπάρχουσες ὑπερεκτιμοῦν τὰ Windows καὶ ρίχνουν τὰ ἄλλα λειτουργικά. Πιστεύω ὅτι, ἂν μιὰ πρόσφατη «μέτρηση» δίνει στὸ Linux 1%, πιὸ κοντὰ στὴν πραγματικότητα θὰ εἶναι ἕνα 1,5 μὲ 1,8%.
Ἀλλὰ, ὅπως εἶπε καὶ ἡ κουφὴ ἀπὸ τὸ γνωστὸ ἀνέκδοτο, «τί σημασία ἔχει τὸ μέγεθος; Καλό παιδί νὰ εἶναι...» :lol: :lol: :lol:
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 26 Νοέμ 2010, 17:36

Εγώ διακρίνω τους χρήστες Linux σε δύο κατηγορίες. Αυτούς που το επέλεξαν συνειδητά και αυτούς που δεν ξέρουν ότι τρέχουν Linux.
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι πειρισσότεροι χρήστες Android, αυτοί που θα έχουν Meego (οι περισσότεροι τουλάχιστον) κλπ κλπ. Αυτή η κατηγορία θα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο και πιστεύω ότι σε φορητές συσκευές η χρήση Linux θα φτάσει σε τρομακτικά ποσοστά που ούτε καν είχαμε ονειρευτεί ποτέ.
Παρόλα αυτά η σημασία του να τρέχεις Linux αυτής της μορφής είναι μικρή καθώς δεν συνεπάγεται ότι γνωρίζεις το λόγο ύπαρξης του Linux η ότι καν ότι τρέχεις Linux, πόσο μάλλον ότι τρέχεις ελεύθερο λογισμικό (ως ένα σημείο τουλάχιστον). Γι' αυτούς δεν θα έκανε διαφορά αν στη μόδα ήταν τα windows phone. Παρόλα αυτά, χίλιες φορές android και άσχετος παρά windows phone ή ios και πάλι άσχετος, καθώς όσο περισσότερο mainstream γίνεται το Linux τόσο πιο εύκολα βρίσκουμε κι εμείς drivers και γενικά υποστήριξη σε ό,τι αφορά το hardware που αγοράζουμε.
Η πρώτη κατηγορία χρηστών είναι τα περισσότερα άτομα που βρίσκονται σε forum όπως αυτό εδώ. Και λέω τα περισσότερα και όχι όλα καθώς πολλοί εδώ μέσα δεν ενδιαφέρονται για το ελεύθερο λογισμικό και ούτε κατανοούν τη σημασία του. Όπως και να 'χει, ποσοστά χρηστών όπως οι δικοί μας είναι που θέλω εγώ να βλέπω να αυξάνονται και να αυξάνονται και να αυξάνονται.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό testz0r » 26 Νοέμ 2010, 22:31

δειτε και αυτο

και γενικα τσεκαρετε αυτη τη σελιδα:

Κώδικας: Επιλογή όλων
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Operating_system_usage_share.svg
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ ...
Προδιαγραφές ⇛ Intel celeron 2.4 ghz ┃ HD IDE 160 gb ┃ DDR RAM 2 gb ┃ Linksys WUSB54GC (ralink rt73)
Άβαταρ μέλους
testz0r
babeTUX
babeTUX

IRC: testz0r
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 26 Νοέμ 2010, 22:34

Κι εδώ η Wikipedia μας δίνει πάνω από 2% μαζί με πολλές αναλυτικές πληροφορίες.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα windows είναι πολύ κάτω από το 95% που όλη την ώρα ακούμε...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό testz0r » 26 Νοέμ 2010, 22:54

Παντως περα απο τα στατιστικα και τις αναλυσεις ειναι πολυ καλη φαση να εισαι η συντριπτικη μειοψηφια και να ξερεις οτι εσυ εισαι στο σωστο δρομο...
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ ...
Προδιαγραφές ⇛ Intel celeron 2.4 ghz ┃ HD IDE 160 gb ┃ DDR RAM 2 gb ┃ Linksys WUSB54GC (ralink rt73)
Άβαταρ μέλους
testz0r
babeTUX
babeTUX

IRC: testz0r
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 26 Νοέμ 2010, 23:02

Αν το δεις δημοκρατικά οι windowsάδες έχουν δίκιο :lol:
(οχλοκρατία είναι εδώ που τα λέμε βέβαια, αλλά κουβέντα να γίνεται)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 27 Νοέμ 2010, 00:06

Το ότι δεν θέλουμε να μας περιορίσουν την ελευθερία της σκέψης και να μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω το τι θα χρησιμοποιούμε είναι ζήτημα ελευθερίας. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι χρήστες pc παγκοσμίως μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις, απλά δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.
Αν τώρα είμαστε ελαφρά πάνω απ' το 1% ή κοντά στο 5% δεν έχει σημασία μια και είναι θέμα χρόνου τα ποσοστά αυτά να εκσφενδονιστούν προς τα πάνω σε βαθμό που ούτε μπορούμε να φανταστούμε.
Προσωπικά στα "παράθυρα" δίνω ακόμη 10 χρόνια ζωή.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
1 Panasonic TX - L32E5E 1920 x 1080
2 Ubuntu 13.10 Ελλ. 64 bit
3 Intel Core i7 CPU 860 2.80GHz ‖ RAM 8 GB ‖ ASUS INC. P7P55D PREMIUM
4 nVidia GF110 [GeForce GTX 560 Ti
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 27 Νοέμ 2010, 00:25

Atlantios έγραψε:Πιστεύω ότι οι περισσότεροι χρήστες pc παγκοσμίως μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις, απλά δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Συμφωνώ απόλυτα!!

Έχεις ενα γιόκα ή μια κορούλα και θέλεις να του πάρεις ένα πρώτο υπολογιστή. Αλλά δεν ξέρεις το λινουξ γιατί είσαι μεγάλος και μια ζωη στο γραφείο που δουλέυεις εκείνο το windows έβλεπες μπροστά σου. Πας λοιπόν βρίσκεις το μηχάνημα και σου λέει με τα windows ταδε + τόσο, με τα άλλα +τόσο, και αν θέλετε και επεξεργασία κειμένου η σουίτα office είναι ένα τέλειο πακέτο για να κάνει το παιδί τις εργασίες του +τόσα!!! Μάλιστα λες και ευχαριστώ!!!
Θέλω να πω πως αν ο κάθε γονιός ήξερε τον εναλλάκτικό δρόμο το νούμερο όπως αναφέρει και ο Atlantios θα εκτιναζόταν πολύ απότομα!!!
Βέβαια δε φταίνε για όλα οι μεγάλοι (μόνο για την καταστροφή του πλανήτη ;) ).

Η μεσαία κατηγορία ηλικίας 25-40 που είναι ακόμα μέσα στα πράγματα γιατί δεν ξεκολλάει ?? Παράδειγμα. Πήρε ενας φίλος πρόσφατα ενα toshiba. Ήξερε για το ubuntu γιατί του το είχα περάσει σε ένα παλιό desktop και το γούσταρε κιόλας! Πέρνει λοιπόν το laptop και τσουπ win 7 . Ρε του λέω μην τα ενεργοποιείς. Και μου λέει ναι και πότε θα μου δώσουν τα λεφτά πίσω και πρέπει να το στείλω σε αυτούς και μια η άλλη και τα έξοδα αποστολής άστο. Και τα κράτησε τελικά. Θέλω να πω πως με το νταβατζιλίκι τους σε αναγκάζουν τελικά να πεις ρε δε **** τώρα για 80€ θα τρέχω ? Οπότε να σου το ποσοστό πως ανεβαίνει. Βέβαια στο ίδιο μηχάνημα έβαλε και ubuntu . CD/DVD απο τα 7 δεν έχει όμως. Έχετε το recovery κύριε του είπανε.

Τέλος οι ακόμη μεγαλύτεροι όσοι έχουν επαφή με το άθλημα γιατί κακά τα ψέματα στην ελλάδα οι περισσότεροι 55αρηδες δεν είχαν καμία σχέση με υπολογιστές. Όσοι είχαν λοιπόν έχουν κολλησει στα τετριμμένα και δεν ξεκολλάνε και ούτε ανοίγουν ορίζοντες γιατί απλά αδιαφορούν και βολεύονται. Αυτό φυσικά θα μεταφέρουν και στα παιδιά τους. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις με 2 απο τις οποίες έχω μιλήσει και είναι εδώ απο την κοινότητα!! Και τους συγχαίρω πραγατικά!!!

Atlantios έγραψε:Προσωπικά στα "παράθυρα" δίνω ακόμη 10 χρόνια ζωή.

Συμφωνώ αλλά έχω υποψίες οτι πριν πεθάνουν τα παράθυρα θα δούμε M$ linux...
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 27 Νοέμ 2010, 00:32

έγραψε:Πιστεύω ότι οι περισσότεροι χρήστες pc παγκοσμίως μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις, απλά δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.
+1
έγραψε:Συμφωνώ αλλά έχω υποψίες οτι πριν πεθάνουν τα παράθυρα θα δούμε M$ linux..
+1
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 27 Νοέμ 2010, 01:12

έγραψε:s.dalas έγραψε
Τέλος οι ακόμη μεγαλύτεροι όσοι έχουν επαφή με το άθλημα γιατί κακά τα ψέματα στην ελλάδα οι περισσότεροι 55αρηδες δεν είχαν καμία σχέση με υπολογιστές. Όσοι είχαν λοιπόν έχουν κολλησει στα τετριμμένα και δεν ξεκολλάνε και ούτε ανοίγουν ορίζοντες γιατί απλά αδιαφορούν και βολεύονται. Αυτό φυσικά θα μεταφέρουν και στα παιδιά τους.

Στό ότι η συγκεκριμένη γενιά είναι κολημένη καί δέν ψάχνεται, νομίζω ότι συμβάλλει σημαντικά το γεγονός ότι το ελεύθερο λογισμικό δέν αφήνει κέρδος στόν εμπλεκόμενο κατά οποιονδήποτε τρόπο με τόν χώρο τών Η/Υ, καί άρα παρ`όλο που το γνωρίζουν δέν το προωθούν. Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία από τά (μικρο)καταστήματα τής περιοχής, όπου η αναφορά στο linux φέρνει μειδίαμα.
Ναι σίγουρα στά παιδιά μας είναι το μέλλον
Αλλά σκεφτείτε το εξής: ο γυιός μου σήμερα είναι 6χρονών, εγώ έχω αρχίσει να του μαθαίνω το ubuntu, αλλά στο σχολείο παίζει στόν υπολογιστή σε πειρατικές εφαρμογές (ΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ).
Αύριο το πειρατικο λογισμικό άν δέν αλλάξει κάτι, θά είναι αντικείμενο συζήτησης στήν παρέα του κι`αυτός (ελπίζω) θα αποτελεί μειοψηφία.
Αυτό πού θέλω νά πώ είναι ότι άν δέν αλλάξουν γενικά κάποια πράγματα στήν νοοτροπία όλων μας καί τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν `γραφικές` μειοψηφίες σε όλες τίς κοινωνικές δομές.
Είναι άραγε τυχαίο πού ένα μεγάλο κομμάτι αυτής τής δημόσιας συζήτησης αφορά τό σπάσιμο δικτύων?

Update: (νά μήν αναφέρουμε άλλα forum/blogs όπου δίνονται μέχρι καί οδηγίες γιά κλοπή κωδικών)
2ο update: θά ήταν πολύ ενδιαφέροντα τά αποτέλεσματα μιάς ψηφοφορίας πού θά αφορούσε τήν χρήση πειρατικού λογισμικού, τήν χρήση ελεύθερου λογισμικού γιά παράνομες ενέργειες καί τήν καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.
Ίσως η ανωνυμία βοηθούσε στήν ειλικρίνεια τών απαντήσεων (άν καί διατηρώ τίς επιφυλάξεις μου)

Φιλικά
Θανάσης.Π
Τελευταία επεξεργασία από Th P και 29 Νοέμ 2010, 11:41, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων