wikileaks και απόπειρα ελέγχου του ίντερνετ - τι κάνουμε;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: wikileaks και απόπειρα ελέγχου του ίντερνετ - τι κάνουμε

Δημοσίευσηαπό xqtr » 24 Δεκ 2010, 12:23

έγραψε:Για αυτό και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του wikileaks να λειτουργήσει.

Αναμεσα σε δυο κλεφτες/κακοποιους ποιον θα διαλεγες να υποστηριξεις και γιατι? Επειδη ο ενας σου φερεται καλυτερα? Δεν το καταλαβαινω αυτο... γιατι να πρεπει να παρεις μερος σε μια διαμαχη, που δεν φενεται να ειναι "καθαρη"? και οταν τελειωσει η διαμαχη μεταξυ τους... με σιγουρο χαμενο το wikileaks.... εσυ? δεν θα βρεθεις εκτεθειμενος?

και κατι αλλο... στο θεμα με το wikileaks, οταν εγινε η προσπαθεια να "σιωπησουν" το site... η αμεση αντιδραση των "φιλων/οπαδων" του wikileaks, ηταν οι επιθεσεις DDoS... δηλαδη, δεν υπηρχε κατι αλλο που μπορουσαν να κανουν... μονο να χρησιμοποιησουν εργαλεια του internet με απαραδεκτο τροπο... Αληθεια αυτη η δραση των "φιλων" του wikileaks... τι πιθανη αντιδραση θα φερει? ;)
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 24 Δεκ 2010, 13:00

xqtr έγραψε:Αληθεια αυτη η δραση των "φιλων" του wikileaks... τι πιθανη αντιδραση θα φερει?

Το ίδιο με τις σπασμένες βιτρίνες; Από μια ανήσυχη και «ψαγμένη» νεολαία;
Στο τέλος πιο πολλά όπλα και αστυνομικούς, βλέπω στους δρόμους...

Αυτή η ιστορία με το wikileaks, από την στιγμή που δεν θα υπάρξει διάχυση και ανάλυση της πληροφορίας,
με μέσα διαφορετικά από τις ΜΗΚΥΟ ή τις «εφημερίδες αναγνωρισμένου κύρους»
(δηλ. τους επαγγελματίες εξημερωτές της κοινής γνώμης)
θα καταλήξει σε μια ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των κρατούντων...

Όταν θα δημοσιευθούν τα έγγραφα που αφορούν την Ελλάδα, θα γελάσουμε!
Ήδη άρχισαν τα όργανα, ανάμεσα στην αρχηγό νέου κόμματος και εκδότη εφημερίδας...
(Η αρχηγός στην βουλή προ ολίγων ημερών, ο εκδότης σήμερα στο πρωτοσέλιδο του)

Οι ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες όμως, θα έχουν κάνει αγώνα για την ελευθεροτυπία.
Σε τελευταία ανάλυση, δεν χρειάζεται να διαβάσει κάποιος τα τηλεγραφήματα των πρεσβειών για να δει πέρα από την μύτη του!
Το σύνολο της κατ' επάγγελμα πολιτικής ηγεσίας, είναι αμερικανοσπουδαγμένο...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό prov83 » 25 Δεκ 2010, 04:57

Προσωπικά θα πάω να γίνω οικολόγος αγρότης, κτηνοτρόφος. Για την πάρτη μου ρε γ*****.
Για να πάψω να ακούω τα δημοσιογραφικά φερέφωνα που αβαντάρουν τους εχθρούς μου. Δε θέλω να με περνάνε για μ@λ@κ@ πια. Δε θέλω να θυμώνω πια. θέλω να 'μαι λεύτερος.
Θα βρώ μια κυρά, κατα προτίμηση μεγαλύτερη με παιδιά, για να μη θελήσει ποτε να την τεκνοποιήσω διότι θα έχω πολλές τύψεις αν φέρω παιδιά σε τούτον εδώ τον κόσμο. Θα της πω: Κυρά μου, εγώ θέλω να κάμω κουνέλια και να τα σφάζω πριν αρχίζούν να δένονται με τα καρότα του κήπου μου. Εσύ ξες να τα κάμεις στιφάδο? Εάν πει ΝΑΙ την εσφάξα, ουπς, την επήρα ήθελα να πώ. Σχωράτε με σας παρακαλώ που παρασύρθηκα, αλλά άκουγα τον Πρεντετέρη να μου μιλάει για δικαιοσύνη και ανιδιοτέλεια. Μπορεί να μη κατάλαβα τι ήθελε να πει(καθότι μισθωτός και κουτός), αλλά την έσπασα την τβ που είχα πάρει σε 36 άτοκες μαζί με την πρώην μου(με παράτησε όταν τις ανέφερα τα σχέδια μου για την αγροτιά του μέλλοντος μας) για να περνάμε μαζί τα βράδια της κρίσης τους.
Ξάφνου λοιπόν μια μέρα, χωρίς γυναίκα και τβ, διαβάζοντας ένα ταξιδιάρικο βιβλίο των 33 ευρώ, ακούσα τις ειδήσεις που έβλεπε δυνατά ο αποπάνω μου. Ήταν λέει ένας παιδόφιλος που διέσυρε την Αμερική. Μα πως τα καταφέρνουν αυτοί οι ανώμαλοι και κυκλοφορούν αναμέσα μας? Κάτι πρέπει να γίνει με δαύτους. Τεσπα, συγχρόνως παρατήρησα ακούγοντας, πως το δημοσιογραφικό δαιμόνιο έχει ανακατακυριεύσει τα Φερέφωνα και ψάχνουν λέει έγγραφα που αφοράνε το ελλαντιστάν μας με πάθος ρεπορτερ κλείστου αεροδρομιόυ στην Κ.Ευρώπη και ανταποκριτή τσουνάμι να ψάχνει εαν υπάρχουν Έλληνες στα ταλαιπωρημένα θύματα.
Καλό λοιπόν αυτό του Γουκιλεκς. Αφού ξύπνησε τα ζα, γιατί να μη υπνωτίσει εμένα. Βρήκα οπού λες και κάτι κέρινα μπαλάκια να μπουκώσω τα αυτιά μου για να πάψω να ακούω και μετα άρχισα να σκέφτομαι τον αγροτόπο μου και την τροφαντή κυρα μου.

Ελπίζω να μη σας ζάλισα με τα τσιπουρένια χριστουγεννιάτικα λόγια μου, αλλά η καλή παρέα των ημερών εμφάνισε την, φυλαγμένη για δύσκολους καιρούς, αισιοδοξία μου. Και θα πέσω για ύπνο σκεπτόμενος ότι "θα περάσει και αυτό".

Καλές Γιορτές σε όλους παιδιά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 28 Δεκ 2010, 14:30

Ο κόσμος μετά το Wikileaks

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 010_370594

Ένα άρθρο σχετικό με το θέμα, και κάποια συμπεράσματα για την «απόπειρα-νέους τρόπους» ελέγχου του internet...
έγραψε:Βέβαια, δεν πρέπει να λησμονούμε την ικανότητα του κράτους να ανασυνθέτει τον εαυτό του, αντίστοιχη με αυτή του μοντέρνου καπιταλισμού αλλά και της συνταγματικής μοναρχίας. Το Wikileaks φανέρωσε την αδυναμία των κυβερνήσεων να ελέγχουν απόλυτα την εσωτερική τους ροή της πληροφορίας, αλλά ενδέχεται να βρεθεί ο τρόπος και τα μέσα για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Για αυτό, λοιπόν, υπάρχει ο φόβος ότι θα δημιουργηθούν πιο απολυταρχικά καθεστώτα από αυτά που αντιμάχεται ο Ασάντζ. Μπορεί να οραματίζεται την ημέρα όπου η συνωμοσιακή λειτουργία των καθεστώτων θα έχει εξαφανιστεί, αλλά νομίζω ότι το πιθανότερο είναι πώς νέες μορφές απολυταρχικής διακυβέρνησης θα κάνουν την εμφάνισή τους, οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες του Διαδικτύου για τη μεγιστοποίηση της ισχύος τους».
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων