Συνάντηση με ΒΟΥΛΕΥΤΗ του κυβερνώντος κόμματος

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Συνάντηση με ΒΟΥΛΕΥΤΗ του κυβερνώντος κόμματος

Δημοσίευσηαπό Th P » 04 Απρ 2011, 18:17

Πάντως το ότι δέν γνωρίζει για το ΕΛ/ΛΑΚ, είναι ένας δείκτης γιά τη συνεννόηση-ενημέρωση μεταξύ βουλευτών.
Το θέμα έχει συζητηθεί στη βουλή σχετικά πρόσφατα από άλλον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος viewtopic.php?f=14&t=16019

Edit: γι`αυτό και πρότεινα αυτό:
Th P έγραψε:
Αντώνη νομίζω ότι το μεγαλύτερο κέρδος θα ήταν να τον πείσεις να περάσει ubuntu σε κάποιον υπολογιστή και να τα δοκιμάσει
και γιατί όχι να γραφτεί και στήν κοινότητα για να δεί το μέγεθος τής υποστήριξης (και όχι μόνο) από πρώτο χέρι.

Ποιά καλύτερη διαφήμιση από το να κυκλοφορεί laptop στη βουλή με διάφορα καλούδια (conky, compiz κλπ);
Τελευταία επεξεργασία από Th P και 04 Απρ 2011, 18:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 04 Απρ 2011, 18:25

Th P έγραψε:Πάντως το ότι δέν γνωρίζει για το ΕΛ/ΛΑΚ, είναι ένας δείκτης γιά τη συνεννόηση-ενημέρωση μεταξύ βουλευτών.
Το θέμα έχει συζητηθεί στη βουλή σχετικά πρόσφατα από άλλον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος viewtopic.php?f=14&t=16019

συμφωνώ μαζί σου.

Το ότι υπάρχει και άλλος βουλευτής που ασχολήθηκε με το θέμα είναι πολύ καλό.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
1 Panasonic TX - L32E5E 1920 x 1080
2 Ubuntu 13.10 Ελλ. 64 bit
3 Intel Core i7 CPU 860 2.80GHz ‖ RAM 8 GB ‖ ASUS INC. P7P55D PREMIUM
4 nVidia GF110 [GeForce GTX 560 Ti
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 04 Απρ 2011, 23:56

Μπορείς επίσης να του προτείνεις να επισκεφθεί κάποια από τις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις για ΕΛ/ΛΑΚ,
για να πάρει μια ιδέα για το θέμα και να δει από κοντά και την συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου.
Βουλευτής είναι και οι εκδηλώσεις είναι το ψωμί τους.

Off topic:
ανεπίσημα βέβαια γιατί τώρα τελευταία η δημοφιλία των βουλευτών δεν είναι και στα καλύτερα της.......
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Macedon » 05 Απρ 2011, 03:07

Φίλε εύχομαι ο φίλος σου και βουλευτής να είναι κάποιο νέο παιδί γεμάτος όνειρα, με όραμα και αυτοπεποίθηση .....
για το παρόν αλλά και για το μέλλον τις Χώρας μας!
Αν είναι από αυτούς που "μαζί τα φάγαμε" άστο,δεν τους αξίζει ούτε ΕΛ/ΛΑΚ ,ούτε open surce ,μιά μεγάλη μούντζα και τίποτα άλλο...
Μας κάνανε ρεζίλι παγκοσμίως ,σαν δεν ντρέπονται ..βρε ουστ από εδώ Κοπρόσκυλα :sick: :thumbdown: :sick: :thumbdown:

Το ΕΛ/ΛΑΚ και γενικά το linux open surce έχουνε πάρει την τροχιά τις επιτυχίας,και το κάθε ελληνόπουλο θα βρει το δικό του διέξοδο να καταφτάσει
στην ελευθερία και σε ότι έχει να κάνει με το ΕΛ/ΛΑΚ.. :thumbup:
Όταν κάποτε έρθουν άξιοι πολιτικοί,τότε θα βρουν και το ΕΛ/ΛΑΚ μόνοι τους! :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 05 Απρ 2011, 11:37

Macedon έγραψε:Το ΕΛ/ΛΑΚ και γενικά το linux open surce έχουνε πάρει την τροχιά τις επιτυχίας,και το κάθε ελληνόπουλο θα βρει το δικό του διέξοδο να καταφτάσει
Όταν κάποτε έρθουν άξιοι πολιτικοί,τότε θα βρουν και το ΕΛ/ΛΑΚ μόνοι τους! :thumbup:
Το κάθε ελληνόπουλο βρήκε το κουράγιο μέσα απο διάφορες καταστάσεις και κέρδισε τη μάχη διαλέγωντας το ίδιο ποιοι θα είναι αυτοί που θα το κυβερνάνε. Δεν περίμενε να έρθουν μόνοι τους.

Κάποτε δεν του έκανε η τουρκοκρατία (όπως Microκρατία) πολέμησε και κέρδισε την ελευθερία του ( όπως Ελεύθερο λογισμικο). Μετά έζησε άλλες πολιτικές καταστάσεις που δεν του έκαναν και πήρε τον αγώνα στα χέρια του και τις ανέτρεψε.

Ποτέ δεν το περίμενε να έρθει μόνο του. Το θέμα ήταν ότι έπρεπε πάντα να φτάνει στο αμην. Για να φτάσει στο αμήν μπορεί να θέλει καιρό ακόμα.. Μπορεί και όχι... Ο καιρός θα δείξει...

Αντώνη, και προς κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτό που λέει ο Θανάσης είναι ´ΟΡΟΣ για να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω. Στον καφέ ή οτι θα είναι αυτό "Φερνεις φίλε βουλευτή το λαπτοπ σου" και τσουπ.... dual boot με ubuntu σε 10 λεπτά. Στήσιμο με καλούδια και επεξήγηση ώστε μετά την ομιλία του, να υπάρχει χειροπιαστό αποτέλεσμα να παρουσιαστεί στον κάθε ενδιαφερόμενο δύσπιστο μακάκα που θα πεί οτι το Ooffice δεν εχει τις ίδιες δυνατότητες με το M$ ή οτι άλλο μπορεί να κοντραριστεί και να θιχτεί.

Φιλικά,
Στέλιος Ν.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Macedon » 05 Απρ 2011, 12:13

s.dalas έγραψε:
Macedon έγραψε:Το ΕΛ/ΛΑΚ και γενικά το linux open surce έχουνε πάρει την τροχιά τις επιτυχίας,και το κάθε ελληνόπουλο θα βρει το δικό του διέξοδο να καταφτάσει
Το κάθε ελληνόπουλο βρήκε το κουράγιο μέσα απο διάφορες καταστάσεις και κέρδισε τη μάχη διαλέγωντας το ίδιο ποιοι θα είναι αυτοί που θα το κυβερνάνε. Δεν περίμενε να έρθουν μόνοι τους.

Κάποτε δεν του έκανε η τουρκοκρατία (όπως Microκρατία) πολέμησε και κέρδισε την ελευθερία του ( όπως Ελεύθερο λογισμικο). Μετά έζησε άλλες πολιτικές καταστάσεις που δεν του έκαναν και πήρε τον αγώνα στα χέρια του και τις ανέτρεψε.

Ποτέ δεν το περίμενε να έρθει μόνο του. Το θέμα ήταν ότι έπρεπε πάντα να φτάνει στο αμην. Για να φτάσει στο αμήν μπορεί να θέλει καιρό ακόμα.. Μπορεί και όχι... Ο καιρός θα δείξει...

Φιλικά,
Στέλιος Ν.

Sorry έπρεπε να το τονίσω! ;)

έγραψε:Όταν κάποτε έρθουν άξιοι πολιτικοί,τότε θα βρουν και το ΕΛ/ΛΑΚ μόνοι τους! :thumbup:

Tο "μόνοι τους" το αναφέρω για τους πολιτικούς,και όχι για το Ελληνόπουλο! :)
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 05 Απρ 2011, 12:20

s.dalas έγραψε:Αντώνη, και προς κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτό που λέει ο Θανάσης είναι ´ΟΡΟΣ για να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω. Στον καφέ ή οτι θα είναι αυτό "Φερνεις φίλε βουλευτή το λαπτοπ σου" και τσουπ.... dual boot με ubuntu σε 10 λεπτά. Στήσιμο με καλούδια και επεξήγηση ώστε μετά την ομιλία του, να υπάρχει χειροπιαστό αποτέλεσμα να παρουσιαστεί στον κάθε ενδιαφερόμενο δύσπιστο μακάκα που θα πεί οτι το Ooffice δεν εχει τις ίδιες δυνατότητες με το M$ ή οτι άλλο μπορεί να κοντραριστεί και να θιχτεί.

Να προσθέσω μόνο ότι άν γίνει τελικά μία τέτοια πρώτη επαφή, η αρχική συζήτηση θα πρέπει να είναι γύρω από την φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ (GPL κλπ) και τήν έννοια τής κοινότητας
Να καταλάβει τήν διαφορά τού "ελεύθερου" με το "δωρεάν" (ότι δηλαδή μία ιδέα πού μπορεί να ξεκινάει από κάποιον ώς μη εμπορική να εξελίσσεται στην πορεία από άλλον ίσως και ώς εμπορική, αλλά κάτω από τήν ίδια άδεια.

γιατί ο περισσότερος κόσμος έχει μαύρα μεσάνυχτα και πιστεύει ότι υπάρχει μόνο το copyright

Και εδώ Αντώνη πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά, δέν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις.
Άν ο ίδιος δέν έχει ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε Η/Υ και βομβαρδιστεί από την πρώτη στιγμή με τεχνικούς όρους,
το πιο πιθανό είναι ότι το ίδιο βράδυ δέν θα θυμάται τίποτα.
αυτά θα τά μάθει σκαλίζοντας το δικό του μηχανάκι με linux

Άς πάρει μιά ιδέα και άς αποφασίσει άν θα παρουσιάσει το θέμα στη βουλή για το ακριβές περιεγχόμενο

από τη στιγμή κιόλας πού έχει προηγηθεί ανάλογη συζήτηση (ίσως και συζητήσεις) στην βουλή, θα είναι πιο εύκολο και να προσανατολιστεί με τι ακριβώς θα ασχοληθεί
και να βρει το ανάλογο υλικό ή και την υποστήριξη,
και τότε νομίζω ότι θα είναι ευκολότερο να βρεθεί άν χρειαστεί και ο ανάλογος εξειδικευμένος εθελοντής για να δώσει τα φώτα του

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 05 Απρ 2011, 15:10

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας,

Πρέπει πριν πω την άποψή μου να τονίσω ότι δεν θέλω να σας πείσω να τον ψηφίσετε να του μιλήσετε ζητάω. Μην με κάνετε να νιώθω ότι έκανα λάθος που έφερα αυτή την συζήτηση στο φόρουμ.

Στέλιο και Θανάση ξέρετε πόσο σας συμπαθώ και τους δύο αλλά ειλικρινά θέλετε να του βάλω όρους; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Τι θέλετε να του πω ή βάζεις ubuntu στον υπολογιστή σου ή δεν συζητάμε πάρα πέρα.

Μια χάρη σας ζητάω. Υπάρχει κάποιος με αρκετές γνώσεις πάνω στο ελεύθερο λογισμικό που θα μπει στον κόπο να τον ενημερώσει με εμένα δίπλα του; Έχετε να προτείνετε κάποιο υλικό που θα του δώσω να διαβάσει; Εσύ Θανάση που είσαι και γιατρός συνάδελφός του κατά κάποιο τρόπο, μπορείς να μιλήσεις μαζί του ή εσύ Στέλιο ή και οι δύο;

Φιλικά
Αντώνης

off topic: Ο βουλευτής τυχαίνει να είναι και γιατρός
[spoiler]⇛ DESKTOP:
1 Panasonic TX - L32E5E 1920 x 1080
2 Ubuntu 13.10 Ελλ. 64 bit
3 Intel Core i7 CPU 860 2.80GHz ‖ RAM 8 GB ‖ ASUS INC. P7P55D PREMIUM
4 nVidia GF110 [GeForce GTX 560 Ti
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 05 Απρ 2011, 15:45

Atlantios έγραψε:Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας,

Πρέπει πριν πω την άποψή μου να τονίσω ότι δεν θέλω να σας πείσω να τον ψηφίσετε να του μιλήσετε ζητάω. Μην με κάνετε να νιώθω ότι έκανα λάθος που έφερα αυτή την συζήτηση στο φόρουμ.

Στέλιο και Θανάση ξέρετε πόσο σας συμπαθώ και τους δύο αλλά ειλικρινά θέλετε να του βάλω όρους; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Τι θέλετε να του πω ή βάζεις ubuntu στον υπολογιστή σου ή δεν συζητάμε πάρα πέρα.

Μια χάρη σας ζητάω. Υπάρχει κάποιος με αρκετές γνώσεις πάνω στο ελεύθερο λογισμικό που θα μπει στον κόπο να τον ενημερώσει με εμένα δίπλα του; Έχετε να προτείνετε κάποιο υλικό που θα του δώσω να διαβάσει; Εσύ Θανάση που είσαι και γιατρός συνάδελφός του κατά κάποιο τρόπο, μπορείς να μιλήσεις μαζί του ή εσύ Στέλιο ή και οι δύο;

Φιλικά
Αντώνης

off topic: Ο βουλευτής τυχαίνει να είναι και γιατρός

Δεν είναι το θέμα οτι θα μπούνε όροι του στυλ ή βάζεις ή δε συζητάμε. Αλλά το λέω και επιμένω κατά το παλιό ρητό... "Εξω απο το χορό, πολλά τραγούδια λέμε". Αν δεν έχει κάτι να τους δείξει ή να πει οτι το χρησιμοποιώ και είμαι ικανοποιημένος θα είναι άλλη μια αερολογία της βουλής. Με αυτό το σκεπτικό είπα οτι είναι βάση να έχει ubuntu στο μηχανάκι του και να ξέρει 5 πραγματάκια.

Θεωρητικά μπορεί να βρεθεί αρκετό υλικό που να γίνεται κατανοητή η φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ και τα πλεονεκτήματα του, οι δυνατότητες του κτλ. Αντώνη δεν ξέρω αν θα είμαι ο κατάλληλος για να βρεθώ κατ ιδίαν μαζί του, αλλά στο να βοηθήσω να μαζέψουμε ουσιαστικό υλικό που ίσως βοηθήσει ευχαρίστως να το κάνω.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 05 Απρ 2011, 15:56

Πολύ ευχαρίστως να του μιλήσω
Άν και δέν θεωρώ τον εαυτό μου "γνώστη", λίγο αυτά πού ξέρω λίγο η κοινή γλώσσα λόγω επαγγέλματος, κάτι θα γίνει.

Πιο πολύ θα χαρώ να γνωρίσω εσάς κι`από κοντά. :!:

Θα κατέβω πιθανώς στήν Αθήνα για δουλειά μέσα στόν Μάιο,
οπότε άν βολέψει ο χρόνος το συζητάμε

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX