Πως παμε από αυτοκριτική;

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η γυναίκα του χαρτοπαίχτη!

Δημοσίευσηαπό prov83 » 01 Ιουν 2011, 15:18

Ας μην αποπροσανατολιζόμαστε από βαλτούς για αυτόν το σκοπό. Είτε "εκτονώμαστε ανώδυνα", είτε "τρώγοντας μαζί τους" ο σκοπός μας είναι η επανάσταση υπέρ του δικαίου, του πολιτισμού, της πρόνοιας και της διαρκής παιδείας.
Σωστός παραλληλισμός πάντως.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά:Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 σε 32bit Acer Travelmate 2492
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Celeron(R) M CPU 420 @ 1.60GHz│ 2GB │Intel 945GM
Άβαταρ μέλους
prov83
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Η γυναίκα του χαρτοπαίχτη!

Δημοσίευσηαπό fotis23 » 01 Ιουν 2011, 18:25

Αν η γυναικα του χαρτοπαίχτη όταν είχε κέρδη του έκλεβε ή εκείνος τις έδινε ενα μικρό κομμάτι από τα κέρδη κι εκεινη τα δεχόταν νομίζοντας οτι μαζι κερδίσανε τοτε ειναι συνυπευθυνη.Διοτι ετσι οι μεγαλοβουλευταδες και το συναφι τους δινανε ψύχουλα στον λαο για να τους κάνουνε συνεργούς και συνυπευθυνους,...Υπάρχουν όμως και γυναίκες όπως του παραπάνω χαρτοπαίχτη......Κουράγιο σε όλους μας και ας αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Λειτουργικό: Ubuntu 11.04
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Kανονικό Προγραμματισμός: Μέτριος Αγγλικά: Καλά
Desktop:CPU:Core 2 Duo 2.00 M/B:Asus P5B Memory:3 GB DDR2 Γραφικά:ATI Radeon HD 5450 Series

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fotis23
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Πως παμε από αυτοκριτική;

Δημοσίευσηαπό evolgen » 01 Ιουν 2011, 18:49

Δεν απέχει ιδιαίτερα από την πραγματικότητα, για μεγάλο μέρος του λαού.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 01 Ιουν 2011, 20:38

Το δεύτερο θέμα συγχωνεύτηκε με το πρώτο, καθώς ανοίχτηκε εκ παραδρομής ως ξεχωριστό θέμα!

Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 01 Ιουν 2011, 22:17

evolgen έγραψε:Δεν απέχει ιδιαίτερα από την πραγματικότητα, για μεγάλο μέρος του λαού.

To βιντεο ειναι απαραδεκτο για μενα... το οτι την πατησαμε και καναμε λαθη δεν σημαινει οτι ειμαστε συνυπευθυνοι... ουτε ειχαμε σκοπο να βλαψουμε/χρεωσουμε τα παιδια μας. Μας δουλεψανε ψιλο γαζι και εμεις τους πιστεψαμε... τα εγραψα και παραπανω μην επαναλαμβανομε... Οταν ο αλλος σε κλεβει/κοροιδευει φταις επειδη τον πιστεψες? Αμα σας δωσω ενα πλαστο χαρτονομισμα εις γνωσιν μου και δεν το τσεκαρατε, σημαινει οτι ειστε συνυπευθυνοι στην πλαστογραφια???? Μην τα ισοποδενουμε ολα!!!

Το παιχνιδι ειναι στυμενο απο την αρχη και πολλα χρονια πριν... και μαλιστα με τετοιο τροπο, που οτιδηποτε και να κανουμε, ειμαστε χαμενοι!!! Παιζουμε με μαρκαρισμενη τραπουλα και δεν το ξερουμε...

Βλεπουμε ντοκιμαντερ τυπου Zeitgeist, Money as Debt, Debtocracy, βλεπουμε πολιτικους να σκοτωνουν αθωες ψυχες παιδιων για πετρέλαιο και εξουσια, ακουμε τους διαφορους πρωθυπουργους να μιλανε για Νεα Ταξη Πραγματων κτλ... και μετα κατηγορουμε τους εαυτους μας, επειδη χρεοθηκαμε και χασαμε χρηματα στο χρηματηστηριο... ειμαστε υπευθυνοι ΜΟΝΟ επειδη δεν ειχαμε/εχουμε καταλαβει τι παιζετε!!! Το ξαναλεω, απαλασσομαστε λογω βλακειας. Η "καραμελα" της συνηπευθυνοτητας, παιζει παντου, μονο και μονο για να αλληλοκατηγορουμε ο ενας τον αλλον. Ο ιδιωτικος υπ. τον δημοσιο, ο εργατης τον βιομηχανο/βιοτεχνη κτλ. Μην μασατε...

Στο internet υπαρχουν αμετρητα video και πληροφοριες για την ΝΤΠ, για τις δηλωσεις του Κισινγκερ σε σχεση με την Ελλαδα, για τους οικονομικους εκτελεστες, τις "αποκαλυψεις" του Wikileaks... και ομως ουτε ενας (αν κανω λαθος, πειτε μου) στην τηλεοραση η στο Συνταγμα η ακκομα και μεταξυ μας, δεν αναφερετε πουθενα στην ΝΤΠ και την σχεση που εχει με την καταντια μας. Ολοι μουγκα και ολοι προσπαθουν να βρουν λυση με οικονομικους συντελεστες, ΦΠΑ, μειωση φοροδιαφυγης, εισφορες κτλ. Το αστειο ειναι, οτι ενω δεν βρισκετε λυση (φυσικα με την βοηθεια της κυβερνησεις) εμεις απο κατω, συζηταμε και ξανασυζηταμε τα ιδια... και παλι απο την αρχη...

Το τραγουδι γραφτηκε το 2001

Λυσεις τυπου "Αγανακτισμενων", κατ' εμε, ειναι βλακειες και μαλιστα καθοδηγουμενες... οσο και να στεκονται απ'εξω δεν προκειτε να κερδισουν τιποτα. Μας "μαζευουν" εκει και την καταλληλη στιγμη θα μας εκμεταλευτουν με οποιο τροπο θελουν. Η καλυτερη λυση ειναι, καθαρο/ανοιχτο μυαλο, να ενημερωσουμε τους υπολοιπους, πρετοιμασια (σε ολα τα επιπεδα), καμμια πραξη βιας και αποφυγη της και κυριως αλληλοβοηθεια... αντι να θαβουμε τα χρηματα στο χωμα καθε φορα που καποιος βγαζει μια φημη, ας βοηθησουμε ενα φτωχο, που δεν εχει να φαει, του παιρνει η τραπεζα το σπιτι κτλ. και δεν χρειαζετε να ειναι Ελληνας... ολοι στο ιδιο καζανι ειμαστε.

Να ετοιμαζεστε για τα χειροτερα και να ελπιζετε για το καλυτερο... καλυτερα "συνομοσιολογος παπαρολογος" παρα αρνι προς την σφαγη...
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 01 Ιουν 2011, 22:30

xqtr έγραψε:
evolgen έγραψε:Δεν απέχει ιδιαίτερα από την πραγματικότητα, για μεγάλο μέρος του λαού.

To βιντεο ειναι απαραδεκτο για μενα... το οτι την πατησαμε και καναμε λαθη δεν σημαινει οτι ειμαστε συνυπευθυνοι... ουτε ειχαμε σκοπο να βλαψουμε/χρεωσουμε τα παιδια μας. Μας δουλεψανε ψιλο γαζι και εμεις τους πιστεψαμε... τα εγραψα και παραπανω μην επαναλαμβανομε... Οταν ο αλλος σε κλεβει/κοροιδευει φταις επειδη τον πιστεψες? Αμα σας δωσω ενα πλαστο χαρτονομισμα εις γνωσιν μου και δεν το τσεκαρατε, σημαινει οτι ειστε συνυπευθυνοι στην πλαστογραφια???? Μην τα ισοποδενουμε ολα!!!

Μα, δεν έβαλα το video για να δείξω ότι είμαστε συνυπεύθυνοι, το ίδιο τουλάχιστον. Το αντίθετο μάλιστα! Στο ίδιο συμπέρασμα με εσένα καταλήγω. Το κοριτσάκι -για εμένα- είναι ο απλός λαός που δεν κοίταξε παραπέρα και τον εξαπάτησαν πολλαπλώς οι "από επάνω"! Τουλάχιστον εγώ αυτή την ερμηνεία βγάζω.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 01 Ιουν 2011, 22:52

xqtr έγραψε:ειμαστε υπευθυνοι ΜΟΝΟ επειδη δεν ειχαμε/εχουμε καταλαβει τι παιζετε!!! Το ξαναλεω, απαλασσομαστε λογω βλακειας.

Αυτή είναι η ουσία! Απαλλαγή από το δικαστήριο της ιστορίας θα πάρουμε σαν κοινωνία, αλλά τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε, φταίμε δεν φταίμε!

Και το σημαντικότερο, τον λογαριασμό των πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά, όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Δηλαδή όσοι δεν έχουν ούτε μια υποτυπώδη κάλυψη όπως το επίδομα ανεργίας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κάποια λίγα μεροκάματα, προτεραιότητα για κάποιες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας κλπ...
Αυτοί είναι οι νέοι που δεν έχουν βρει ακόμη μια δουλειά και οι μικροεπαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες, βιοτέχνες που αντίθετα από το κράτος πρόνοιας βλέπουν μόνο τους δικαστικούς κλητήρες και τους αστυνομικούς, για χρέη προς το δημόσιο!
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 02 Ιουν 2011, 11:02

kzlazy έγραψε:
xqtr έγραψε:
...
Οταν σου "μαζεψαν" τα λεφτα με το χρηματηστηριο... και μετα σου πεταξαν το τυρι με τις τραπεζες και τσιμπισες ...

Συμφωνώ σε πολλά από όσα γράφεις αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου για κάποια άλλα, όπως αυτό που παραπέμπω παραπάνω. Το θέμα του Χρηματιστηρίου και των τραπεζών (φθηνές κάρτες και δάνεια) είναι μια ντροπή, αλλά είναι και ένα από τα ζητήματα που είχα κατά νου όταν άνοιξα το θέμα : Ισως το μυαλό μου είναι μικρό και ίσως ο τρόπος μου να αμύνομαι είναι το να αποφεύγω τα πολλά ρίσκα, αλλά πες μου εσύ, ποιός είπε σε όλον τον κόσμο να πάει να «παίξει» οικονομίες μιας ζωής στο χρηματιστήριο ; Την ήξερε την ύπαρξή του όλη η Ελλάδα και από χτες ; Είχαν ξαναπαίξει όλοι αυτοί ; Είχαν κατανοήσει που ακουμπούσαν τον ιδρώτα του προσώπου τους ; Και, τελικά, είχαν υπόψη τους ότι έπαιρναν ένα ρίσκο που μπορεί να τους «έβγαινε» αλλά μπορεί και να τους άφηνε ταπί ; Σϋμφωνοι, όσοι «τζόγαραν» με ξένο κώλο (λεφτά ασφαλιστικών ταμείων κλπ) πρέπει να στηθούν στον τοίχο (και υπήρξαν κάμποσοι τέτοιοι και δεν στήθηκαν πουθενά), αλλά ο πατέρας μου κι ο πατέρας σου που ίδρωναν μια ζωή για να εξασφαλίσουν τα γηρατειά τους, που πήγαιναν;
Το ίδιο και οι τράπεζες. Όλοι ξέρουμε ότι στη ζωή δεν παίρνεις τίποτα τσάμπα και με ελάχιστες εξαιρέσεις συνήθως οι άλλοι κοιτάνε να σε βάλουν στο χέρι. Αρα, όταν έρθει κάποιος με το κουστουμάκι του και το χαμόγελο colgate να σου φέρει χρήμα στο χέρι, δεν πονηρεύεσαι καθόλου ; Φυσικά υπήρξαν άνθρωποι που είχαν επιχειρηματική ανάγκη και θα έπαιρναν δάνεια έτσι και αλλιώς, όμως οι «φούσκες» δεν γίνονται μόνο με αυτούς. Χρειάζονται όλοι εκείνοι που ενώ ζούσαν με 5 ευρώ, ξαφνικά ανακάλυψαν ότι κάποιος τους πρόσφερε «τσάμπα» άλλα 10, άσχετα που τα πλήρωσαν 50 καταβάλλοντας ελάχιστες δόσεις και χάνοντας σπίτια κλπ. Αυτοί δεν έχουν ένα μερίδιο ευθύνης ; Οχι το πιο μεγάλο, αλλά μήπως παραείναι βολικό να παρουσιαζόμαστε όλοι ανήξερα «θύματα»;
xqtr έγραψε:
... Αυτοκριτικη? ... οχι φιλε μου... τοτε σε πιανει απελπισια και οποιον παρει ο χαρος... την αυτοκριτικη για να την κανεις πρεπει να εισαι ηρεμος και σε μια φαση χαλαρωσης και φιλοσοφικης αναζητησης... οταν χρωστας και δεν εχεις να φας, μην περιμενεις απο τον αλλο να κανει αυτοκριτικη... δεν εχει την πολυτελεια.
...

ΟΚ, κατανοητό το πως δουλεύει αυτός ο μηχανισμός, όμως τότε δεν είσαι καλύτερος από όσους βρίζεις καθημερινά, απλά δεν είσαι στη θέση τους. Το ίδιο κάνουν και αυτοί που σου κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Φαντάζομαι ότι και αυτοί λένε «οικονομικός προγραμματισμός τώρα ; Για να τον κάνεις πρέπει να είσαι ήρεμος και σε φάση χαλάρωσης και φιλοσοφικής αναζήτησης. Οταν χρωστάς και δεν έχεις να πληρώσεις τους δανειστές, βάλε χέρι όπου μπορείς...».
ΠΡΟΣΟΧΗ : δεν δικαιολογώ κανέναν κερατά που βάζει το χέρι στην τσέπη μου. Όμως, είναι λίγο περίεργο να λέω «κλέβω αλλά δεν θέλω να με κλέβουν», «κοροιδεύω αλλά δεν θέλω να με κοροιδεύουν» κλπ.
Σόρρυ για το «φούντωμα». Δεν θέλω να φουντώνω κανέναν. Απλά θέλω να δω ποιές είναι οι απόψεις του κόσμου για το θέμα. Η συντριπτική ευθύνη είναι των θεσμικών οργάνων του Κράτους. Ισως είναι όντως πολυτέλεια η αυτοκριτική, αλλά έχω περιέργεια : το αναγνωρίζουμε αυτό (ότι έχουμε βάλει το χεράκι μας κι εμείς έστω λίγο) ή για όλα φταίει το σύμπαν ;

Φίλε μου όταν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός(Σημιτης) και δηλώνει δημόσια ότι ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου θα διαπλασιαστεί σε 2 μήνες και σε 2 μήνες αντί να διαπλασιαστεί έχει πέσει 3000 μονάδες τότε φταίει ο κοσμάκις που εμπιστεύτικε τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας???? Γιατί νομίζεις ότι ο λαός δεν θέλει ούτε να τον ξαναδεί τον Σημίτη??? Προφανώς δεν παίζεις χρηματιστήριο και δεν ξέρεις τι έγινε τότε... Μόλις βρω το λινκ με την δήλωση του Σημίτη θα σου την στείλω να την δεις...

Edit: Ελληνικό χρηματιστηριακό κραχ του 1999
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 02 Ιουν 2011, 20:06

mangelasakis έγραψε:Φίλε μου όταν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός(Σημιτης) και δηλώνει δημόσια ότι ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου θα διαπλασιαστεί σε 2 μήνες και σε 2 μήνες αντί να διαπλασιαστεί έχει πέσει 3000 μονάδες τότε φταίει ο κοσμάκις που εμπιστεύτικε τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας???? Γιατί νομίζεις ότι ο λαός δεν θέλει ούτε να τον ξαναδεί τον Σημίτη??? Προφανώς δεν παίζεις χρηματιστήριο και δεν ξέρεις τι έγινε τότε... Μόλις βρω το λινκ με την δήλωση του Σημίτη θα σου την στείλω να την δεις...

Edit: Ελληνικό χρηματιστηριακό κραχ του 1999

To Κραχ του '99???? :lol: Αν αυτο ηταν κραχ... το σημερινο (του παροντος) τι ειναι??? 1.277,23 ο Γενικος δεικτεις και 1357 τα spreads... Προτεινω να αλλαξουμε το Γεν.Δεικτη με αυτον των spreads... :lol: :lol: :lol:

Eπισυναπτω απο kathimerini.gr
έγραψε:Αφού πλέον με την αξιολόγηση Caa1 κατέχουμε την τελευταία θέση, όλες οι χώρες είναι από πάνω μας.
Ακριβώς μπροστά μας με B3 είναι η Αργεντινή, η Τζαμάικα και το Πακιστάν.
Δυο σκαλιά πάνω από εμάς με βαθμολογία B2 είναι η Ουκρανία και η Βενεζουέλα.
Αμέσως πιο πάνω, αξιολογημένες με B1 βρίσκεται η Σρι Λάνκα, το Βιετνάμ, η Δομινικανή δημοκρατία, η Αγκόλα και ο Λίβανος.
Με αξιολόγηση Ba3 μας βλέπει από ψηλά η Αίγυπτος.
Ba2 ''δίνει'' η Moody’s στο Ελ Σαλβαδόρ, στην Ιορδανία και την Τουρκία.
''Απλησίαστες'' χώρες πρότυπο για εμάς με αξιολόγηση Ba1είναι η Κολομβία, η Γουατεμάλα, η Ουρουγουάη και το Μαρόκο.

Επιτελους... μπορω πλεον να μεταναστευσω και σε αλλες χωρες εκτος Ευρωπης, γιατι μεχρι τωρα, δεν μου βγαιναν τα εισητηρια... :lol: :lol: Θα παω Πακισταν, ετσι για να την σπασω στους Πακιστανους, λαθρομεταναστες... τωρα που ηρθαν εδω, τα πραγματα ειναι καλυτερα εκει... χαχαχαχαχαχα :lol:

Eχει να πεσει πολυ δακρυ... τωρα... απο γελιο θα ειναι? απο κλαμα?... θα δειξει...
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 03 Ιουν 2011, 00:42

mangelasakis έγραψε: ...
Φίλε μου όταν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός(Σημιτης) και δηλώνει δημόσια ότι ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου θα διαπλασιαστεί σε 2 μήνες και σε 2 μήνες αντί να διαπλασιαστεί έχει πέσει 3000 μονάδες τότε φταίει ο κοσμάκις που εμπιστεύτικε τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας???? ...

Έτσι όπως το θέτεις καρα-φταίει. Θέλεις να μιλήσουμε για (πρωθ)υπουργικές δηλώσεις : «λεφτά υπάρχουν», «ακουμπάμε τη 17 Νοέμβρη» (κάπου στα early 90's), και άμα σκαλίσω τη μνήμη μου θα βρω έναν πακτωλό, από σοβαρές δηλώσεις (πρωθ)υπουργών που δεν θα τις πίστευαν και οι ίδιοι(«ο 13ος και 14ος μισθός είναι η κόκκινη γραμμή πίσω από την οποία δεν πάει η κυβέρνηση» αυτή η ατάκα επιβίωσε 2-3 βδομάδες, «δεν είχαν γίνει επαφές με το ΔΝΤ πριν τις εκλογές» κλπ. Σταματάω γιατί δεν θέλω να πάρει πολιτική χροιά το θέμα).

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι κατάντια (και πρέπει να ερευνηθεί η ευθύνη), θεσμικά όργανα που πρέπει να έχουν σκοπό να σε προστατεύουν, αντί γι'αυτό να σε πετάνε τροφή στους κερδοσκόπους, Έλληνες ή ξένους. Δεν πιστεύω όμως ότι ο κόσμος ταυτίζεται τόσο πολύ με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς, που να τους πιστεύει χωρίς δεύτερη σκέψη, εκτός αν το θέλει πολύ...

Αλλά για να το κάνω πιο ακραίο το παράδειγμα για να δεις τη λογική : αν ο Σημίτης έλεγε «πουλήστε τα σπίτια σας και όλη σας την περιουσία, και πάρτε μετοχές» ή «πουλήστε τα όλα και ποντάρετε στο 24 κόκκινο γιατί θα κάτσει εκεί η μπίλια και θα γίνετε Αμπράμοβιτς όλοι» εσύ θα το πούλαγες το σπιτάκι σου και θα πόνταρες; Αυτός θα ήταν αισχρός, αλλά εσύ θα το έκανες; Γενικά, αφήνεις την τύχη σου σε οποιονδήποτε άλλο για τα ατομικά σου θέματα;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων