πιάστηκε 18χρονος έλληνας cracker

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: πιάστηκε 18χρονος έλληνας cracker

Δημοσίευσηαπό Qdata » 09 Ιουν 2011, 12:00

fkol k4 έγραψε:Αν είναι πράγματι τόσο καλός , το πιθανότερο που θα συμβεί είναι να τον τσιμπήσουν όντως οι Αμερικάνοι , να τον χώσουν σε ένα γραφείο και να τον βάζουν να σπάει συστήματα άλλων χωρών για να μαθαίνουν για τις διακρατικές οικονομικές λαμογιές των αντιπάλων .

Και οι Αμερικάνοι χρειάζονται κάτι τέτοια άτομα.Όπως και να γίνει το παιδί αυτό έχει μπλέξει!
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 09 Ιουν 2011, 17:56

H πλακα ειναι... οτι πολλοι επηρεασμενοι ισως απο την μυθολογια και τις χολιγουντιανες ταινιες σχετικα με χακερς κτλ... εκθειαζουν τετοια φαινομενα, ενω στην ουσια, θα επρεπε να τα καταδικαζουμε. Ειτε λογω των παρανομων πραξεων που εγιναν ειτε λογω της "κοινωνικης καταντιας" αυτου του παιδιου. Προφανος για να καθετε 20 ωρες καθε μερα πανω απο ενα πληκτρολογιο, δεν ειχε καποιο κηδεμονα να του το απαγορεψει, κυριως για να προστατεψει την υγεια του.. σωματικη και ψυχικη. Η περιπτωση αυτου του παιδιου ειναι παραδειγμα προς αποφυγην...

Επισης... το να λεμε οτι καποιοι θα τον χρησιμοποιησουν για δικους τους σκοπους... επιβεβαιώνουμε οτι "καποιοι" κινουνται πισω απο "κλειστες κουρτινες" με "υποπτους" σκοπους. Οπως αναφεραν και αρκετοι παραπανω... το παιδι αυτο, μαλλον θα καταδικαστει σε ενα "περιεργο" τροπο ζωης, απο οπου δεν θα μπορει να ξεφυγει. Και εμεις οι υπολοιποι που τωρα, κατα καποιο τροπο τον ζηλευουμε, πιθανον να ειμαστε τα θυματα του.

έγραψε:Τὸ ὅτι ὑστερεῖ σὲ ἠθικὴ συγκρότηση καὶ σὲ κοινωνικότητα, ἂν θέλουμε νὰ τὸ δοῦμε μακριὰ ἀπὸ λαϊκισμούς, ἀλλὰ καὶ ἀπὸ «ρομαντικὲς» σκοπιές, εἶναι εὐθύνη ἄλλων - μὲ τοὺς γονεῖς νὰ ἔχουν ἴσως τὸ μικρότερο μερίδιο σὲ αὐτὴ τὴν εὐθύνη.

Ειλικρινα... αν δεν εχουν το μεγαλυτερο κομματι ευθυνης οι γονεις... (αν υπαρχουν) ποιοι το εχουν? Οι γονεις ειναι που "χτιζουν" τον κοινονικο χαρακτηρα του παιδιου σε μεγαλο ποσοστο και επειτα φιλοι και συγγενεις. Ακομα και αν το παιδι ειχε παρασυρθει, ο γονιος ειναι αυτος που πρεπει να επιβαλει την "τιμωρια" και να το επαναφερει.

έγραψε:Παιδιὰ αὐτῆς τῆς ἡλικίας συνήθως κάνουν γονεῖς καὶ δασκάλους νὰ ἱδρώνουν γιὰ νὰ τὰ πείσουν νὰ ἀνοίξουν τὸ ὁποιοδήποτε βιβλίο. Αὐτὸ τὸ παιδί-ἐξαίρεση πρῶτον ἔρριξε ΤΟ διάβασμα, δεύτερον ἔμαθε πολὺ καλὰ ἀγγλικὰ καὶ τρίτον εἶχε φοβερὴ ὄρεξη γιὰ μάθηση καὶ τρομερὴ φαντασία

Προφανος, διαβαζε λαθος βιβλια... και χρησιμοποιεισε τις γνωσεις του με εντελως λαθος και διεστραμενο τροπο. Αν δηλαδη εγω αρχισω και διαβαζω εγχειριδια συναγερμων, βιβλια ηλεκτρονικων κυκλωματων κτλ... με σκοπο να παραβιαζω σπιτια και αυτοκινητα... σε τι διαφερω απο αυτο το παιδι;

έγραψε:Σὲ ἄλλες χῶρες, μὲ σωστὸ ἐκπαιδευτικὸ σύστημα, αὐτὸ τὸ σπάνιο εἶδος θὰ τὸ εἶχαν ἐντοπίσει καὶ θὰ τοῦ ἔδιναν τὶς εὐκαιρίες νὰ μεγαλουργήσει

Απο την στιγμη που παρατησε το σχολειο, κανεις δεν ενδιαφερθηκε για αυτο το παιδι και το ιδιο απεκλεισε τον ευατο του σε ενα δωματιο... μου φενεται δυσκολο για τον οποιοδηποτε να τον εντοπισει και να του δωσει σωστα "εφοδια". Δυστυχως το ιδιο το παιδι, δεν φταιει για αυτο που εγινε...

και ενα τελευταιο... επειδη το εγκλημα του, ειναι ηλεκτρονικο δεν παυει να ειναι εγκλημα... αν εγω γινω master στο κλεψιμο του ΦΠΑ και του ΙΚΑ, δυστυχως δεν θα ερθει κανενας κρατικος φορεας να "αναγνωρισει" το ταλεντο μου... χαχαχα :lol: :lol: :lol:
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 09 Ιουν 2011, 19:27

Πόσες φορὲς πρέπει νὰ διευκρινίζω ὅτι δὲν έκθειάζω, οὔτε ψάχνω γιὰ ἐλαφρυντικά ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπάρχουν - τὸ μόνο ἐλαφρυντικό, ποὺ τὸ ἀναγνωρίζει καὶ ὁ νομοθέτης, εἶναι τοῦ νεαροῦ τῆς ἡλικίας. Καὶ ἀναφέρομαι στὴν ἡλικία ποὺ εἶχε στὸ ξεκίνημά του: 13 χρονῶν. Σκεφτεῖτε το! Πόσα δεκατριάχρονα ξέρετε νὰ ἔχουν 1) τέτοια αὐτοπειθαρχία, ὅπως αὐτὴ ποὺ χρειάστηκε στὴ συγκεκριμένη περίπτωση, 2) τέτοιο IQ, ὥστε νὰ καταλαβαίνει τὰ τὶ καὶ τὰ πῶς τῶν δικτύων, τῆς ἀσφάλειάς τους καὶ τῶν τρόπων παραβίασής τους καὶ 3) (τὸ σημαντικότερο) τὴν ἠθικὴ συγκρότηση ποὺ ἐπικαλεῖστε γιὰ νὰ κρίνετε ὅτι
xqtr έγραψε:χρησιμοποιεισε τις γνωσεις του με εντελως λαθος και διεστραμενο τροπο
.
Προφανῶς δὲν θαυμάζω αὐτὸ τὸ παιδί, ἐπιτρέψτε μου ὅμως νὰ τὸ λυπᾶμαι καὶ νὰ προσπαθῶ νὰ τὸ κατανοήσω, ἀντί νὰ τὸ καταδικάζω. Τὰ περισσότερα παιδιὰ ποὺ ἐμφανίζουν παραβατικὴ συμπεριφορὰ πάσχουν ἀκριβῶς ἀπὸ αὐτό: ἀπὸ ἔλλειψη κατανόησης καὶ τρυφερῆς καθοδήγησης στὰ δύσβατα μονοπάτια τῆς κοινωνικῆς ἠθικῆς.
xqtr έγραψε:Αν δηλαδη εγω αρχισω και διαβαζω εγχειριδια συναγερμων, βιβλια ηλεκτρονικων κυκλωματων κτλ... με σκοπο να παραβιαζω σπιτια και αυτοκινητα... σε τι διαφερω απο αυτο το παιδι;

Στὴν ἡλικία, φίλε xqrt. Στὴν ἡλικία τὴ βιολογική, τὴν πνευματικὴ καὶ κυρίως τὴν κοινωνική (ἢ τὴν ἠθικὴ, ἂν προτιμᾶς).
xqtr έγραψε:και ενα τελευταιο... επειδη το εγκλημα του, ειναι ηλεκτρονικο δεν παυει να ειναι εγκλημα... αν εγω γινω master στο κλεψιμο του ΦΠΑ και του ΙΚΑ, δυστυχως δεν θα ερθει κανενας κρατικος φορεας να "αναγνωρισει" το ταλεντο μου... χαχαχα

Μήπως δὲν ζοῦμε στὴν ἴδια χώρα; Γιατὶ στὴ χώρα ποὺ ζῶ (δυστυχῶς) ἐγώ, αὐτὸ ἀκριβῶς γίνεται. Στὴ χώρα ποὺ ζῶ ἐγὼ ἡ φοροδιαφυγὴ καὶ ἡ εἰσφοροδιαφυγὴ εἶναι ἐθνικὸ σπόρ. Καὶ τώρα τελευταῖα κάποιοι ξεσηκώθηκαν (ἐπιτέλους) κατὰ τῶν πολιτικῶν ποὺ κυβέρνησαν καὶ κυβερνοῦν τὴ χώρα, γιατὶ βαρέθηκαν νὰ τοὺς βλέπουν νὰ ἐπιβραβεύουν τοὺς πρωταθλητὲς τοῦ εἴδους, φορτώνοντας τὶς ζημιὲς στὶς πλάτες ἐκείνων ποὺ εἶναι θύματα τῆς ἀσύστολης φοροκλοπῆς καὶ εἰσφοροδιαφυγῆς.
Καὶ ἕνα τελευταῖο: τὸ «φέρελπις» ἦταν τόσο προφανῶς εἰρωνικό, ποὺ ἔκρινα ὅτι δὲν χρειαζόταν εἰσαγωγικά. Λάθος μου!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 09 Ιουν 2011, 20:35

monkgr έγραψε:Καὶ ἕνα τελευταῖο: τὸ «φέρελπις» ἦταν τόσο προφανῶς εἰρωνικό, ποὺ ἔκρινα ὅτι δὲν χρειαζόταν εἰσαγωγικά. Λάθος μου!

Ουπς !!! :shh: :shh:
Δεν το κατάλαβα !!! :oops: :oops:
Συγγνώμη .
monkgr έγραψε:Προφανῶς δὲν θαυμάζω αὐτὸ τὸ παιδί, ἐπιτρέψτε μου ὅμως νὰ τὸ λυπᾶμαι καὶ νὰ προσπαθῶ νὰ τὸ κατανοήσω, ἀντί νὰ τὸ καταδικάζω. Τὰ περισσότερα παιδιὰ ποὺ ἐμφανίζουν παραβατικὴ συμπεριφορὰ πάσχουν ἀκριβῶς ἀπὸ αὐτό: ἀπὸ ἔλλειψη κατανόησης καὶ τρυφερῆς καθοδήγησης στὰ δύσβατα μονοπάτια τῆς κοινωνικῆς ἠθικῆς

Αυτό ακριβώς ήθελα και εγώ να εκφράσω και -εν μέρει- να εξηγήσω , κατανοώντας βέβαια και το γεγονός του ότι άν σε αυτή την χώρα είχαμε τους κατάλληλους μηχανισμούς να φροντίζουμε για αυτά τα άτομα , μάλλον δεν θα υπήρχε ανάγκη για τέτοια ή τέτοια thread.
Και πάλι συγγνώμη για την παρανόηση . Ελπίζω να μήν παρεξηγήθηκες . :angel: :angel:
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 09 Ιουν 2011, 20:37

:) :) :)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 09 Ιουν 2011, 20:49

έγραψε:Σκεφτεῖτε το! Πόσα δεκατριάχρονα ξέρετε νὰ ἔχουν 1) τέτοια αὐτοπειθαρχία, ὅπως αὐτὴ ποὺ χρειάστηκε στὴ συγκεκριμένη περίπτωση, 2) τέτοιο IQ, ὥστε νὰ καταλαβαίνει τὰ τὶ καὶ τὰ πῶς τῶν δικτύων, τῆς ἀσφάλειάς τους καὶ τῶν τρόπων παραβίασής τους καὶ 3) (τὸ σημαντικότερο) τὴν ἠθικὴ συγκρότηση ποὺ ἐπικαλεῖστε γιὰ νὰ κρίνετε ὅτι

Tα περισσοτερα σημερινα 13 χρονα ετσι ειναι... μονο που αυτα "δυστυχως" εχουν μια μαμα και ενα μπαμπα, που τα "κυνηγαει" απο πισω, για να διαβασουν, να πανε μπασκετ, πιανο, αγγλικα, γυμναστικη κτλ... επισης τους επιβαλουν ενα σωρο ηθικους περιορισμους, οποτε πως να μπορεσει το παιδι να αναπτυξει το "ταλεντο" του... οποιο και αν ειναι αυτο. Οποτε ο 13 χρονος που αναφερεσε δυστυχως ειναι ενα "δημιουργημα" που δημιουργηθηκε απο την ελειψη προσοχης. Το αν ειναι σωστο η οχι, κρινεται απο το αποτελεσμα και τα κριτηρια του καθενος.

έγραψε:Προφανῶς δὲν θαυμάζω αὐτὸ τὸ παιδί, ἐπιτρέψτε μου ὅμως νὰ τὸ λυπᾶμαι καὶ νὰ προσπαθῶ νὰ τὸ κατανοήσω, ἀντί νὰ τὸ καταδικάζω. Τὰ περισσότερα παιδιὰ ποὺ ἐμφανίζουν παραβατικὴ συμπεριφορὰ πάσχουν ἀκριβῶς ἀπὸ αὐτό: ἀπὸ ἔλλειψη κατανόησης καὶ τρυφερῆς καθοδήγησης στὰ δύσβατα μονοπάτια τῆς κοινωνικῆς ἠθικῆς.

Κανεις δεν καταδικασε αυτο το παιδι... το αντιθετο. Δεν φταιει αυτο που μεγαλωσε ετσι... εννοειται. Δυστυχως ομως, αμαρτιες γονεων...

έγραψε:Στὴν ἡλικία, φίλε xqrt. Στὴν ἡλικία τὴ βιολογική, τὴν πνευματικὴ καὶ κυρίως τὴν κοινωνική (ἢ τὴν ἠθικὴ, ἂν προτιμᾶς).

Δεν αναφερομουν προσωπικα σε μενα.. αληθεια τι ξερεις για την ηλικια μου; (βιολογικη, κοινωνικη, πνευματικη). Εκτος απο την ηλικια αυτου του παιδιου δεν νομιζω οτι ξερουμε αλλα στοιχεια, ουτε για την κοινωνικη του θεση ουτε για την πνευματικη του. Αναφερομουν σε παιδια της ηλικιας του... υπαρχουν παιδια εκει εξω, πολυ εξυπνοτερα απο αυτο, που επειδη αυτα δεν ειχαν καποιον να τους παρει εναν υπολογιστη και να τα κλεισει μεσα σε ενα σπιτι, ανεπτυξαν αλλου ειδους "ταλεντα", αλλα εξισου παρανομα οπως το hacking και οι απατες με πιστωτικες. Δηλαδη επειδη αυτο το παιδι εγκληματουσε με υπολογιστη ειναι παιδι θαυμα ενω τα αλλα που αναγκαζονται και κλεβουν ειναι χαζα και αλητες? Επειδη αυτο ηξερε αγγλικα, γαλλικα, ιταλικα, 10 γλωσσες προγραμματισμου και εκλεβε με το keyboard, ειναι "υπερανω" των αλλων παιδιων που κλεβουν με την εξυπναδα και την πονηρια τους??? Μην ωραιοποιειτε το εγκλημα του επειδη χρησιμοποιουσε υπολογιστες... κλεφτες υπαρχουν και με κουστουμια και με γραβατες και μαλιστα ειναι πιο επικίνδυνοι απο τους απλητους αλητες. Και παλι τονιζω δεν κατηγορω το παιδι καθεαυτο!

έγραψε:Μήπως δὲν ζοῦμε στὴν ἴδια χώρα; Γιατὶ στὴ χώρα ποὺ ζῶ (δυστυχῶς) ἐγώ, αὐτὸ ἀκριβῶς γίνεται. Στὴ χώρα ποὺ ζῶ ἐγὼ ἡ φοροδιαφυγὴ καὶ ἡ εἰσφοροδιαφυγὴ εἶναι ἐθνικὸ σπόρ. Καὶ τώρα τελευταῖα κάποιοι ξεσηκώθηκαν (ἐπιτέλους) κατὰ τῶν πολιτικῶν ποὺ κυβέρνησαν καὶ κυβερνοῦν τὴ χώρα, γιατὶ βαρέθηκαν νὰ τοὺς βλέπουν νὰ ἐπιβραβεύουν τοὺς πρωταθλητὲς τοῦ εἴδους, φορτώνοντας τὶς ζημιὲς στὶς πλάτες ἐκείνων ποὺ εἶναι θύματα τῆς ἀσύστολης φοροκλοπῆς καὶ εἰσφοροδιαφυγῆς.

Μα δεν ειπα το αντιθετο... αλλα μηπως ειδες κανεναν εφοριακο η Αμερικανο, να ερχετε και να σου λεει "Μπραβο μεγαλε, εισαι ο πρωτος στην κλοπη ΙΚΑ και θελουμε να μας δειξεις πως το κανεις"???? Αυτο το παιδι, γιατι το "επιβραβευουν" και του δεινουν μια "ψευτικη" αξια???... Αμα κλεβεις ΦΠΑ εισαι κλεφτης, αλητης, επιβαρυνεις τους συμπολιτες σου, την χωρα σου κτλ... αν εισαι hacker... εισαι cool, ωραιος, μαγκας... θα πας στην CIA και στην NSA και θα κυνηγας κακους Κινεζους... Ειναι αδικο για μενα και τους συμπολιτες μου... θελω και εγω τετοια μεταχειριση... αυτο θελω να τονισω... οτι ωραιοποιουμε ενα εγκλημα... μονο και μονο επειδη γινετε με ηλεκτρονικα μεσα!

Off topic:
Παντα φιλικα... γιατι το υφος σου, μου φανηκε καπως... ο γραπτος λογος ειναι ευκολο να "παρεξηγηθει" οποτε ζητω συγνωμη εκ των προτερων αν νομιζεις οτι σε εθιξα
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 09 Ιουν 2011, 21:51

ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟΠΟΙΩ.
Συγγνώμη γιὰ τὴ «φωνή» (τὰ κεφαλαῖα), ἀλλὰ δὲν νομίζω ὅτι γίνομαι κατανοητὸς οὔτως ἢ ἄλλως...
Δὲν εἶναι τὸ μοναδικὸ παιδὶ-θαῦμα. Ἔχω γνωρίσει προσωπικὰ κάποια ποὺ δικαιολογοῦν πλήρως τὸν χαρακτηρισμό. Κάποια ἀπὸ αὐτά, καλῶν οἰκογενειῶν, «καλὰ παιδιά». Κάποια ἄλλα μὲ παραβατικὴ συμπεριφορά. Ἔχω ξαναπεῖ γιὰ ἕνα τσιγγανάκι ποὺ ἔρχεται στὸ γραφεῖο μου. Τετραπέρατο. Καὶ ζητιανάκι. Δὲν ἔχει νὰ κάνει, λοιπόν.
Τὸν συγκεκριμένο νεαρὸ δὲν τὸν ξέρω, κρίνω ἀπὸ τὰ «ἐπιτεύγματά» του, ποὺ δικαιολογοῦν ἐπίσης τὸν χαρακτηρισμό, καθὼς στὴν καμπύλη Gauss τῆς κατανομῆς τῶν συνομιλήκων του θὰ πρέπει νὰ βρισκόταν (τότε, στὰ 13 του) στὸ δεξὶ ἄκρο της, κάπου στὸ 1,5-2%. Αὐτὸ δὲν τὸν δικαιώνει, ξανατονίζω.
Ὁ «κακὸς» (ὅ,τι κι ἂν σημαίνει ἡ λέξη) μπορεῖ κάλλιστα νὰ εἶναι (καὶ τὶς περισσότερες φορὲς εἶναι) ταλαντοῦχος. Πρέπει νὰ εἶναι, γιὰ νὰ ἐπιβιώσει στὸ περιθώριο. Αὐτὸ δὲν τὸν καταξιώνει.
Νὰ πῶ τὸ τετριμμένο «ἡ κοινωνία τοὺς χρειάζεται ὅλους»; Ἂν ἀναγνωρίσουμε τὸ ταλέντο τοῦ κάθε «ἐγκληματία» καὶ ψάξουμε νὰ βροῦμε τὸν τρόπο νὰ τὸν «ἐντάξουμε», θὰ τοῦ δώσουμε τὴν εὐκαιρία νὰ μᾶς βοηθήσει. Τὸ λένε καὶ τὰ ἐγχειρίδια ἐγκληματολογίας.
Ἀλλὰ ἐμένα μὲ ἐνδιαφέρει νὰ κατανοήσουμε, πέρα καὶ πίσω ἀπὸ κάθε βιβλίο καὶ κάθε θεωρία...Γιατὶ παιδιὰ-θαύματα ὑπάρχουν πολλά. Καὶ εἶναι γύρω μας. Ἄλλα γίνονται γνωστά, μὲ τὸν «καλὸ» ἢ τὸν «κακὸ» τρόπο. Ἄλλα, τὰ περισσότερα ἴσως, μένουν παντελῶς ἄγνωστα καὶ ἀναξιοποίητα. Θὰ βρεθεῖ ἄραγε κάποιος νὰ προσπαθήσει νὰ τὰ κατανοήσει καί, γιατί ὄχι, νὰ τὰ «ἀναδείξει»;

Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 09 Ιουν 2011, 23:19

Καταρχας να ξεκαθαρισω οτι "απαντουσα" σε ολα τα προηγουμενα post και οχι ΜΟΝΟ στο δικο σου... επειδη εκανα quote το δικο σου post δεν σημαινει οτι η απαντηση μου απευθυνετε μονο σε σενα.

Απο προηγουμενα post σου:
monkgr έγραψε:Παιδιὰ αὐτῆς τῆς ἡλικίας συνήθως κάνουν γονεῖς καὶ δασκάλους νὰ ἱδρώνουν γιὰ νὰ τὰ πείσουν νὰ ἀνοίξουν τὸ ὁποιοδήποτε βιβλίο. Αὐτὸ τὸ παιδί-ἐξαίρεση πρῶτον ἔρριξε ΤΟ διάβασμα, δεύτερον ἔμαθε πολὺ καλὰ ἀγγλικὰ καὶ τρίτον εἶχε φοβερὴ ὄρεξη γιὰ μάθηση καὶ τρομερὴ φαντασία

monkgr έγραψε:Σκεφτεῖτε το! Πόσα δεκατριάχρονα ξέρετε νὰ ἔχουν 1) τέτοια αὐτοπειθαρχία, ὅπως αὐτὴ ποὺ χρειάστηκε στὴ συγκεκριμένη περίπτωση, 2) τέτοιο IQ, ὥστε νὰ καταλαβαίνει τὰ τὶ καὶ τὰ πῶς τῶν δικτύων, τῆς ἀσφάλειάς τους καὶ τῶν τρόπων παραβίασής τους καὶ 3) (τὸ σημαντικότερο) τὴν ἠθικὴ συγκρότηση ποὺ ἐπικαλεῖστε γιὰ νὰ κρίνετε ὅτι

monkgr έγραψε:Τὸν συγκεκριμένο νεαρὸ δὲν τὸν ξέρω, κρίνω ἀπὸ τὰ «ἐπιτεύγματά» του, ποὺ δικαιολογοῦν ἐπίσης τὸν χαρακτηρισμό, καθὼς στὴν καμπύλη Gauss τῆς κατανομῆς τῶν συνομιλήκων του θὰ πρέπει νὰ βρισκόταν (τότε, στὰ 13 του) στὸ δεξὶ ἄκρο της, κάπου στὸ 1,5-2%.

monkgr έγραψε:Ἀλλὰ δὲν ψάχνω νὰ βρῶ ἐλαφρυντικά. Μᾶλλον μὲ παρεξήγησες. Καὶ στὸν χαρακτηρισμὸ «παιδὶ-θαῦμα» ἐπιμένω, ἀφοῦ «ἀνάλογη διάθεση/ὑπομονὴ/ἐλεύθερο χρόνο» (ποὺ νὰ προτίθεται νὰ τὸν ἀφιερώσει σὲ κάτι τέτοιο, ἀντὶ νὰ βγεῖ μὲ τοὺς φίλους του, νὰ τὴ βρίσκει μὲ τὸ κορίτσι του ἢ ἔστω νὰ εἶναι μὲ τὶς ὧρες στὸ facebook) ἐγὼ προσωπικὰ δὲν ἔχω γνωρίσει νὰ διαθέτουν ἄλλα παιδιὰ τῆς ἡλικίας του. Καὶ ἐπιμένω ὅτι, ἐκτὸς ἀπὸ αὐτά, χρειάζεται καὶ ἕνα ἄλφα ταλέντο καὶ μπόλικη φαντασία.

Δηλαδη αν αυτο δεν ειναι θαυμασμος? Τι ειναι? Πως αλλιως να το εκλαβω?

monkgr έγραψε:...ΔΕΝ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟΠΟΙΩ.

...και παλι, απευθυνομουν σε ολους γενικος, αν δεις παρακατω το post μου...
xqtr έγραψε:αυτο θελω να τονισω... οτι ωραιοποιουμε ενα εγκλημα... μονο και μονο επειδη γινετε με ηλεκτρονικα μεσα!

...δεν αναφερομαι σε δευτερο ενικο, αλλα σε πρωτο και δευτερο πλυθηντικο (αναφερομαι και σε προηγουμενα post μου οχι μονο το απο πανω)... δεν ειναι πλυθηντικος ευγενειας... οποτε κακως το εξελαβες οτι αναφερομαι προσωπικα σε σενα... συγκεκριμενα αναφερομουν στον malos. To thread δεν ειναι διαλογος μονο δυο ατομων.

malos έγραψε:Το παληκάρι είναι πρότυπο !!!! ( Το κωλόπαιδο ... 18 χρονών !!! Κι εγώ ονειρεύομαι χρόνια να γίνω έτσι !!!

έγραψε:Συγγνώμη γιὰ τὴ «φωνή» (τὰ κεφαλαῖα), ἀλλὰ δὲν νομίζω ὅτι γίνομαι κατανοητὸς οὔτως ἢ ἄλλως...

Ποιος ο λογος να ζητας συγνωμη ακριβως μετα απο κατι που εκανες??? Δηλαδη αν ειμασταν face to face... θα μου φωναζες και στο καπακι θα μου πεταγες και το Συγνωμη??? Και τι αντιδραση περιμενεις απο τον αλλον? Και εκεινο το "ουτως η αλλως" τι το θελες??? Μου φενετε.. ή ειναι γεματο ειρωνια? Δεν νομιζω στα post μου να σε προσβαλα με οποιοδηποτε τροπο... εσυ γιατι το κανεις? Αν νομιζεις οτι δεν σε καταλαβαινω και δεν ειμαι ανταξιος του επιπεδου σου... μπορεις απλα να με αγνοησεις... η απαντηση σου, δεν σε τιμα.

έγραψε:Καὶ ἕνα τελευταῖο: τὸ «φέρελπις» ἦταν τόσο προφανῶς εἰρωνικό, ποὺ ἔκρινα ὅτι δὲν χρειαζόταν εἰσαγωγικά. Λάθος μου!

Οπως βλεπεις... ο γραπτος λογος "ξεγελα". Εσυ το βλεπεις προφανες... ο αλλος οχι... οποτε.. αντι για φωνες και ειρωνια θα μπορουσες να ρωτησεις η να διευκρυνησεις. Αφου πιστευεις οτι δεν γινεσε κατανοητος... ουτως η αλλως...

έγραψε:Τὸν συγκεκριμένο νεαρὸ δὲν τὸν ξέρω, κρίνω ἀπὸ τὰ «ἐπιτεύγματά» του, ποὺ δικαιολογοῦν ἐπίσης τὸν χαρακτηρισμό, καθὼς στὴν καμπύλη Gauss τῆς κατανομῆς τῶν συνομιλήκων του θὰ πρέπει νὰ βρισκόταν (τότε, στὰ 13 του) στὸ δεξὶ ἄκρο της, κάπου στὸ 1,5-2%. Αὐτὸ δὲν τὸν δικαιώνει, ξανατονίζω.
Ὁ «κακὸς» (ὅ,τι κι ἂν σημαίνει ἡ λέξη) μπορεῖ κάλλιστα νὰ εἶναι (καὶ τὶς περισσότερες φορὲς εἶναι) ταλαντοῦχος. Πρέπει νὰ εἶναι, γιὰ νὰ ἐπιβιώσει στὸ περιθώριο. Αὐτὸ δὲν τὸν καταξιώνει.
Νὰ πῶ τὸ τετριμμένο «ἡ κοινωνία τοὺς χρειάζεται ὅλους»; Ἂν ἀναγνωρίσουμε τὸ ταλέντο τοῦ κάθε «ἐγκληματία» καὶ ψάξουμε νὰ βροῦμε τὸν τρόπο νὰ τὸν «ἐντάξουμε», θὰ τοῦ δώσουμε τὴν εὐκαιρία νὰ μᾶς βοηθήσει. Τὸ λένε καὶ τὰ ἐγχειρίδια ἐγκληματολογίας.
Ἀλλὰ ἐμένα μὲ ἐνδιαφέρει νὰ κατανοήσουμε, πέρα καὶ πίσω ἀπὸ κάθε βιβλίο καὶ κάθε θεωρία...Γιατὶ παιδιὰ-θαύματα ὑπάρχουν πολλά. Καὶ εἶναι γύρω μας. Ἄλλα γίνονται γνωστά, μὲ τὸν «καλὸ» ἢ τὸν «κακὸ» τρόπο. Ἄλλα, τὰ περισσότερα ἴσως, μένουν παντελῶς ἄγνωστα καὶ ἀναξιοποίητα. Θὰ βρεθεῖ ἄραγε κάποιος νὰ προσπαθήσει νὰ τὰ κατανοήσει καί, γιατί ὄχι, νὰ τὰ «ἀναδείξει»;

Θα ηθελα να συνεχισω τον "διαλογο" μαζι σου... αλλα επειδη προφανως δεν γινεσε κατανοητος απο μερους μου... θα το προσπερασω... μπορεις να συνεχισεις να "μονολογεις".
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 10 Ιουν 2011, 00:16

Παιδιά συγνώμμη αλλά έφαγα μια φλασιά στο χώρο της συνομωσιολογίας,
Όνομα δεν αναφέρθηκε. Παίζει η περίπτωση να είναι μούφα η είδηση; Από τα χιλιοκαλλούμενα σκοτεινά κέντρα ... για λόγους .... ποιος ξέρει;
Τελευταία επεξεργασία από malos και 10 Ιουν 2011, 00:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 10 Ιουν 2011, 00:48

Σε μιά σοφή χώρα, αυτό το παιδί θα έπρεπε να βρισκόταν ήδη στην ΕΥΠ.
Αν και ασχολούμαι επαγγελματικά με το δίκαιο, ειλικρινώς χέατηκα για το ποιους αδίκησε (εκ του ασφαλούς βεβαίως, αφού δεν πήρε λεφτά από το δικό μου λογαριασμό, οπότε και θα έπρεπε να του έκοβαν τον πισινό), μιας και προκρίνω τις άνομες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στην (ουδόλως ηθική) διαδικασία ασφάλειας της χώρας. Βλέπετε δεν ζω σε καταπράσινα λιβάδια και οι γείτονές μου δεν είναι Ελβετοί, Βέλγοι, Ολλανδοί ή Λουξεμβούργιοι.
Καλό είναι λοιπόν να τον χώσουν να χακάρει και να κρακάρει ότι η μητέρα πατρίδα κρίνει σκόπιμο και πάντοτε με την ευχή της.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων