Καταρχας να ξεκαθαρισω οτι "απαντουσα" σε ολα τα προηγουμενα post και οχι ΜΟΝΟ στο δικο σου... επειδη εκανα quote το δικο σου post δεν σημαινει οτι η απαντηση μου απευθυνετε μονο σε σενα.
Απο προηγουμενα post σου:
monkgr έγραψε:Παιδιὰ αὐτῆς τῆς ἡλικίας συνήθως κάνουν γονεῖς καὶ δασκάλους νὰ ἱδρώνουν γιὰ νὰ τὰ πείσουν νὰ ἀνοίξουν τὸ ὁποιοδήποτε βιβλίο. Αὐτὸ τὸ παιδί-ἐξαίρεση πρῶτον ἔρριξε ΤΟ διάβασμα, δεύτερον ἔμαθε πολὺ καλὰ ἀγγλικὰ καὶ τρίτον εἶχε φοβερὴ ὄρεξη γιὰ μάθηση καὶ τρομερὴ φαντασία
monkgr έγραψε:Σκεφτεῖτε το! Πόσα δεκατριάχρονα ξέρετε νὰ ἔχουν 1) τέτοια αὐτοπειθαρχία, ὅπως αὐτὴ ποὺ χρειάστηκε στὴ συγκεκριμένη περίπτωση, 2) τέτοιο IQ, ὥστε νὰ καταλαβαίνει τὰ τὶ καὶ τὰ πῶς τῶν δικτύων, τῆς ἀσφάλειάς τους καὶ τῶν τρόπων παραβίασής τους καὶ 3) (τὸ σημαντικότερο) τὴν ἠθικὴ συγκρότηση ποὺ ἐπικαλεῖστε γιὰ νὰ κρίνετε ὅτι
monkgr έγραψε:Τὸν συγκεκριμένο νεαρὸ δὲν τὸν ξέρω, κρίνω ἀπὸ τὰ «ἐπιτεύγματά» του, ποὺ δικαιολογοῦν ἐπίσης τὸν χαρακτηρισμό, καθὼς στὴν καμπύλη Gauss τῆς κατανομῆς τῶν συνομιλήκων του θὰ πρέπει νὰ βρισκόταν (τότε, στὰ 13 του) στὸ δεξὶ ἄκρο της, κάπου στὸ 1,5-2%.
monkgr έγραψε:Ἀλλὰ δὲν ψάχνω νὰ βρῶ ἐλαφρυντικά. Μᾶλλον μὲ παρεξήγησες. Καὶ στὸν χαρακτηρισμὸ «παιδὶ-θαῦμα» ἐπιμένω, ἀφοῦ «ἀνάλογη διάθεση/ὑπομονὴ/ἐλεύθερο χρόνο» (ποὺ νὰ προτίθεται νὰ τὸν ἀφιερώσει σὲ κάτι τέτοιο, ἀντὶ νὰ βγεῖ μὲ τοὺς φίλους του, νὰ τὴ βρίσκει μὲ τὸ κορίτσι του ἢ ἔστω νὰ εἶναι μὲ τὶς ὧρες στὸ facebook) ἐγὼ προσωπικὰ δὲν ἔχω γνωρίσει νὰ διαθέτουν ἄλλα παιδιὰ τῆς ἡλικίας του. Καὶ ἐπιμένω ὅτι, ἐκτὸς ἀπὸ αὐτά, χρειάζεται καὶ ἕνα ἄλφα ταλέντο καὶ μπόλικη φαντασία.
Δηλαδη αν αυτο δεν ειναι θαυμασμος? Τι ειναι? Πως αλλιως να το εκλαβω?
monkgr έγραψε:...ΔΕΝ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟΠΟΙΩ.
...και παλι, απευθυνομουν σε ολους γενικος, αν δεις παρακατω το post μου...
xqtr έγραψε:αυτο θελω να τονισω... οτι ωραιοποιουμε ενα εγκλημα... μονο και μονο επειδη γινετε με ηλεκτρονικα μεσα!
...δεν αναφερομαι σε δευτερο ενικο, αλλα σε πρωτο και δευτερο πλυθηντικο (αναφερομαι και σε προηγουμενα post μου οχι μονο το απο πανω)... δεν ειναι πλυθηντικος ευγενειας... οποτε κακως το εξελαβες οτι αναφερομαι προσωπικα σε σενα... συγκεκριμενα αναφερομουν στον malos. To thread δεν ειναι διαλογος μονο δυο ατομων.
malos έγραψε:Το παληκάρι είναι πρότυπο !!!! ( Το κωλόπαιδο ... 18 χρονών !!! Κι εγώ ονειρεύομαι χρόνια να γίνω έτσι !!!
έγραψε:Συγγνώμη γιὰ τὴ «φωνή» (τὰ κεφαλαῖα), ἀλλὰ δὲν νομίζω ὅτι γίνομαι κατανοητὸς οὔτως ἢ ἄλλως...
Ποιος ο λογος να ζητας συγνωμη ακριβως μετα απο κατι που εκανες??? Δηλαδη αν ειμασταν face to face... θα μου φωναζες και στο καπακι θα μου πεταγες και το Συγνωμη??? Και τι αντιδραση περιμενεις απο τον αλλον? Και εκεινο το "ουτως η αλλως" τι το θελες??? Μου φενετε.. ή ειναι γεματο ειρωνια? Δεν νομιζω στα post μου να σε προσβαλα με οποιοδηποτε τροπο... εσυ γιατι το κανεις? Αν νομιζεις οτι δεν σε καταλαβαινω και δεν ειμαι ανταξιος του επιπεδου σου... μπορεις απλα να με αγνοησεις... η απαντηση σου, δεν σε τιμα.
έγραψε:Καὶ ἕνα τελευταῖο: τὸ «φέρελπις» ἦταν τόσο προφανῶς εἰρωνικό, ποὺ ἔκρινα ὅτι δὲν χρειαζόταν εἰσαγωγικά. Λάθος μου!
Οπως βλεπεις... ο γραπτος λογος "ξεγελα". Εσυ το βλεπεις προφανες... ο αλλος οχι... οποτε.. αντι για φωνες και ειρωνια θα μπορουσες να ρωτησεις η να διευκρυνησεις. Αφου πιστευεις οτι δεν γινεσε κατανοητος... ουτως η αλλως...
έγραψε:Τὸν συγκεκριμένο νεαρὸ δὲν τὸν ξέρω, κρίνω ἀπὸ τὰ «ἐπιτεύγματά» του, ποὺ δικαιολογοῦν ἐπίσης τὸν χαρακτηρισμό, καθὼς στὴν καμπύλη Gauss τῆς κατανομῆς τῶν συνομιλήκων του θὰ πρέπει νὰ βρισκόταν (τότε, στὰ 13 του) στὸ δεξὶ ἄκρο της, κάπου στὸ 1,5-2%. Αὐτὸ δὲν τὸν δικαιώνει, ξανατονίζω.
Ὁ «κακὸς» (ὅ,τι κι ἂν σημαίνει ἡ λέξη) μπορεῖ κάλλιστα νὰ εἶναι (καὶ τὶς περισσότερες φορὲς εἶναι) ταλαντοῦχος. Πρέπει νὰ εἶναι, γιὰ νὰ ἐπιβιώσει στὸ περιθώριο. Αὐτὸ δὲν τὸν καταξιώνει.
Νὰ πῶ τὸ τετριμμένο «ἡ κοινωνία τοὺς χρειάζεται ὅλους»; Ἂν ἀναγνωρίσουμε τὸ ταλέντο τοῦ κάθε «ἐγκληματία» καὶ ψάξουμε νὰ βροῦμε τὸν τρόπο νὰ τὸν «ἐντάξουμε», θὰ τοῦ δώσουμε τὴν εὐκαιρία νὰ μᾶς βοηθήσει. Τὸ λένε καὶ τὰ ἐγχειρίδια ἐγκληματολογίας.
Ἀλλὰ ἐμένα μὲ ἐνδιαφέρει νὰ κατανοήσουμε, πέρα καὶ πίσω ἀπὸ κάθε βιβλίο καὶ κάθε θεωρία...Γιατὶ παιδιὰ-θαύματα ὑπάρχουν πολλά. Καὶ εἶναι γύρω μας. Ἄλλα γίνονται γνωστά, μὲ τὸν «καλὸ» ἢ τὸν «κακὸ» τρόπο. Ἄλλα, τὰ περισσότερα ἴσως, μένουν παντελῶς ἄγνωστα καὶ ἀναξιοποίητα. Θὰ βρεθεῖ ἄραγε κάποιος νὰ προσπαθήσει νὰ τὰ κατανοήσει καί, γιατί ὄχι, νὰ τὰ «ἀναδείξει»;
Θα ηθελα να συνεχισω τον "διαλογο" μαζι σου... αλλα επειδη προφανως δεν γινεσε κατανοητος απο μερους μου... θα το προσπερασω... μπορεις να συνεχισεις να "μονολογεις".