filippos.xf έγραψε:Εντάξει, όλοι έχουμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας όπως θέλουμε,
αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με τους ανθρώπους γύρω μας. Είναι θέμα σεβασμού.
Επειδή εγώ μπορεί να έχω μεγαλύτερη ανοχή και άνεση σε σχέση με άλλους ανθρώπους,
αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να τους αποκαλώ όπως θέλω. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια ανοχή και το ίδιο σκεπτικό.
Ωραία, άμα είναι όποτε έρχονται κοπελίτσες στο μαγαζί που δουλεύω,
αντί να λέω για σας κοπελιές θα λέω για σας γκομενίτσες.
Μετά άντε να κάθομαι να τις λέω, να δεν είναι βρισιά ούτε προσβλητικό, ούτε μπλα μπλα μπλα.
Μπα, δεν νομίζω, σιγά μην μπω σε αυτήν την διαδικασία.
Το να δείχνουμε έναν στοιχειώδεις σεβασμό δεν είναι ούτε μαγκιά ούτε κάτι που χρειάζεται πολύ σκέψη για το αν είναι λογικό ή όχι.
Διαφωνώ ότι ο σεβασμός περνάει μόνο από τόσα μονοπάτια (λίγα).
Ας είμαστε ανοιχτοί κι ας μην μουσειοποιούμε την έννοια σεβασμός.
Σαρκάζω δεν σημαίναι απαραίτητα ότι δεν σέβομαι. Αρκεί να ξέρω που τοκάνω.
Και ναι. Δεν θα πω σε τρεις άγνωστες που έρχονται στο μαγαζί, όταν πάω να τις σερβίρω "γεια σας γκόμενες" ! Θα πω "γεια σας".
Αλλά σε έμα forum που είμαι καιρό. Που έχω θαυμάσει το πνεύμα κάποιων
και ειλικρινά πες μου αν αυτό φαίνεται από το πόσες έξυπνες λύσεις έχει παραθέσει στα νήματα, ή από το πόσες έξυπνες , συμπαθητικές ατάκες έχει πετάξει σε χώρο όπου τα νήματα κάπου παρεκτρέπονται (επειδή κάπου ... τα ίδια τα νήματα το ζητάνε) . Σε αυτό λοιπόν το πνεύμα που έχω θαυμάζει θέλω να εκφραστώ με κατάτι βαθύτερο ( εκ των σωθικών μου

).
Το ζήτημα του ότι υπάρχει και ο άγνωστος αναγνώστης, δεν με πτοεί στην άποψή μου.
Αντιθέτως θέλω να δείξω στον νέο χρήστη ότι .... καμιά φορά τα λέω και έτσι στους δικούς μου.
Ειλικρινά, το βρίσκω πολύ ωραίο.
Δεν θέλω να το τραβήξω όπως δεν θέλεις και το ξέρουμε. Ξέρεις τι εννοώ παραπάνω για τους θαυμασμούς μας. Και συ έχεις παίξει μέσα σε αυτό και έχουμε γουστάρει και το ξέρεις !
Γιατί να στοχοποπιούμε και να καταδεικνύουμε αυτό τον χώρο του forum ;
Ας τον ενισχύουμε κι ας τον προστα τεύουμε.
Και τον χρήστη μας εννείται να προστατεύσουμε. με άλλα λόγια ... αν έγώ χάλαγα με σένα
επειδή σε κάποιο post έγραφες " Ε και που λέτε ρε μαλ...ες",
δεν θα σου άρχιζα πόλεμο ούτε θα ζήταγα πρόστιμο.
Θα σου έλεγα ας πούμε ... "
Ώπα ρε ! " κι αυτό θα ήταν όλο το post μου.
Δεν θα τα επανέφερε καλύτερα κάτι τέτοιο ;