evolgen έγραψε:... και από τότε κλειδώνω με το που μπαίνω σπίτι και βάζω και το σύρτη...
Off topic:
(Από την ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», σε σκηνή όπου ο Ηλιόπουλος και ο Χατζηχρήστος κλείνουν δωμάτιο στο ξενοδοχείο και αφού εξετάζουν αν «πατιέται», κλείνουν την πόρτα, και ο ένας παρατηρεί ότι εκτός της κλειδαριάς έχει ένα μικρό σύρτη.)
Η ατάκα-κλειδί είναι «βάλτε και το συρτάκι, κύριε, κάτι κρατάει κι αυτό, κάτι κρατάει κι αυτό...».
Ασχετο αλλά μια που το νήμα αφορά αναμνήσεις από παλιότερες εποχές...
evolgen έγραψε: Ο κόσμος αλλάζει... και δυστυχώς είναι προς το χειρότερο...
Νομίζω ότι απλά κάποια πράγματα τα ζήσαμε, και δεν πρόκειται να ξαναέρθουν. Θυμάμαι όταν ήμουν στην τετάρτη δημοτικού ο πατέρας μου μου πήρε ένα ποδήλατο για μεγάλους (στο οποίο για να ανέβω εκείνη την εποχή έψαχνα για χαμηλές μάντρες ή ψηλά πεζοδρόμια...). Στην τρυφερή ηλικία των 10-12 είχα ήδη γυρίσει όλο το περιστέρι όπου μέναμε τότε και στα 15 είχα ήδη κάνει και κάποιες βόλτες στην Κηφισιά (από το Περιστέρι). Τα καλοκαίρια ξυπνούσα το πρωί έπαιρνα τους δρόμους (οι δικοί μου δούλευαν και οι δύο) και γυρνούσα σπίτι κατά το βραδάκι. Φυσικά χωρίς κινητά ή να ειδοποιώ που είμαι και άλλα τέτοια.
Σήμερα σκέπτομαι ότι αν ήμουν οι δικοί μου (αν είχα παιδί σε τέτοια ηλικία δηλαδή) κάτι τέτοιο θα μου φαινόταν μάλλον αδιανόητο, ξεκινώντας από το ποδήλατο στο δρόμο...