Ιδρυτική συνάντηση τον Πειρατών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Ιδρυτική συνάντηση τον Πειρατών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 15 Νοέμ 2011, 14:21

simosx έγραψε:Αν έχεις να πεις κάτι εποικοδομητικό στη συζήτηση

Το ubuntu λοιπόν, ονομάστηκε έτσι, γιατί στην αρχή του απευθύνονταν σε αφρικανικές χώρες. Στις χώρες αυτές, *αποδεδειγμένα*, η microsoft χρημάτιζε και χρηματίζει κυβερνητικούς για να πληρώνουν για άδειες windows, ενώ ο λαός τους δεν έχει ούτε τα προς το ζην. Σε αυτές τις χώρες λοιπόν απευθυνόταν / απευθύνεται; το ubuntu, με σκοπό να δώσει εύκολη στους χρήστες εναλλακτική λύση, με ταυτόχρονη προώθηση της αυτοδιαχείρισης, μιας και τεχνικός linux μορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να αγωράζει από τη microsoft τα εργαλεία του.
Η πειρατεία του λογισμικού, δεν αδυνατίζει, αντιθέτως ενισχύει τη θέση της microsoft. Για φανταστείτε, πόσοι θα τρέχανε ubuntu αν δεν υπήρχαν τα πειρατικά windows και δεν ερχόταν προεγκαταστημένα στον υπολογιστή;

simosx έγραψε:Το συγκεκριμένο κόμμα δε σχετίζεται με το «πειρατικό λογισμικό»

Κύριε Σίμο, αν νομίζεται ότι «με τους υπολογιστές» ασχολούνται μόνο άνθρωποι με μεράκι και γνώση, θα είχατε δίκιο πριν 7 χρόνια. Τώρα πια, έχει γίνει η νέα ελληνική φούσκα. «Πούλα μέσω internet», «Γράψε ένα κίτρινο μπλογκ, βάλε adwords και θα βγάλεις χρήματα» και εσχάτως, «Ίδρισε ένα κόμμα πειρατών, και βγάλε χρήματα από κουπόνια/συνδρομές». Το wikileaks άλλωστε είναι τόσο της μόδας...
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 15 Νοέμ 2011, 15:58

Δυστυχώς δεν έχετε καταλάβει τι παίζεται. Το θέμα δεν είναι απλώς το ελεύθερο λογισμικό το οποίο βεβαίως είναι ένα κοινό κτήμα που όλοι πρέπει να υποστηρίξουμε. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό και έχει να κάνει με την ελευθερία τών επικοινωνιών και το αν μπορεί να επεμβαίνει σε αυτή ποιος, πώς και γιατί και να μάς ελέγχει.

εγώ τάσσομαι σε κάθε περίπτωση με την ελευθερία και όχι απλώς με κάποιο λογισμικό που απλά τυχαίνει να μην την παραβιάζει.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 15 Νοέμ 2011, 16:44

lucinos έγραψε:Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό και έχει να κάνει με την ελευθερία τών επικοινωνιών και το αν μπορεί να επεμβαίνει σε αυτή ποιος, πώς και γιατί και να μάς ελέγχει.

@lucinos: Πιστεύεις πως θα πρέπει να διέπουν διαφορετικοί νόμοι το internet και διαφορετικοί την φυσική ζωή μας; Αυτός που παπαγαλίζει στο blog του για να κερδοσκοπήσει από την αναταραχή που θα προκαλέσει, αυτός που γράφει σε ένα blog ονόματα και διευθύνσεις ατόμων που πιστεύει πως πρέπει να εξοντωθούν για το «καλό του λαού», αυτός που διατηρεί πορνογραφία ανηλίκων στο server του;

Το θέμα είναι σοβαρό και ευαίσθητο, και χρειάζεται σοβαρή και ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Προσεγγίσεις όπως αυτή του «κόμματος των πειρατών Ελλάδας» κάνει κακό, δημιουργεί σύγχυση.
Αυτή η σύγχυση υπάρχει εσκεμμένα, έτσι ώστε να καταλαβαίνει ο καθένας ότι τον συμφέρει, και να μπορεί το κόμμα να ψαρεύει από παντού. Είναι η γνωστή τεχνική Καρατζαφέρη.
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anestis.pp » 15 Νοέμ 2011, 20:32

@simosx Ευχαριστούμε για την πρόταση, θα μεταφερθεί copy/paste :)

@lucinos Ακριβώς εκεί είναι το ζήτημα. π.χ. Χθες ζητήθηκε στις ΗΠΑ να "ανοίξει" το twitter account Ισλανδής βουλευτού.

@nickkefi
ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ: Σίγουρα δεν είστε καλά ενημερωμένος, δεν υπάρχει θέμα "σπασμένων προγραμμάτων".
Δεν υπάρχει περίπτωση "συνιστώσας".
ΔΕΝ υπάρχει συσχέτηση με το pirate bay, ο αγώνας είναι για τις ΨΗΦΙΑΚΕΣ Ελευθερίες. Γιατί σε λίγο, όπως πάνε, θα είσαι ύποπτος επειδή έχεις ένα P2P software κι ας μην ανταλλάσσεις copyrighted υλικό.
Το κόμμα ξεκίνησε ΠΡΙΝ το ζήτημα του PB στη Σουηδία, όταν τέθηκε το θέμα του PB αντέδρασε και σωστά έκανε, όπως έχει αντιδράσει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ο σπινθήρας από τη Σουηδία έβαλε μπρος μια αλυσιδωτή αντίδραση.
Σήμερα μετράμε 56 ιδρυμένα και 21 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο, με εκλεγμένους 2 Ευρωβουλευτές, 15 Βουλευτές και 194 Δημοτικούς Συμβούλους σε όλη την Ευρώπη.
Τα κουπόνια/συνδρομές και το "βγάζω λεφτά" βρίσκονται σε φαντασιακό επίπεδο. Το "βάζω λεφτά και χρόνο" είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Τέλος για τους "ανθρώπους με μεράκι και γνώση" ας πω ότι ήμουν στην compulink από το 1991 με netscape 0.9 (beta), trumpet winsock, unix shell & windows 3.11 (όχι ότι έχει καμιά σχέση με το κόμμα)

Φιλικά,
Α.pp
anestis.pp
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 16 Νοέμ 2011, 00:25

Από όσο ξέρω, ένα κόμμα - πολιτικός φορέας που ζητά την ψήφο μου, την ζητά γιατί υποτίθεται πως έχω πειστεί
(ή προσπαθεί να με πείσει) πως η δυναμική του, θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντά μου (ή τουλάχιστον θα το προσπαθήσει)
καλύτερα από τους αντιπάλους του

Τα συμφέροντά μου και οι ελευθερίες μου δεν περιορίζονται μόνο στο κομμάτι της επικοινωνίας - ψηφιακής ελευθερίας
και κανένας πολιτικός φορέας που στοχεύει αποσπασματικά, δεν αξίζει την ψήφο μου
(και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι όπως πχ:

(όχι ότι την αξίζουν οι υπόλοιποι, αλλά λέμε τώρα...)

Στην διακήρυξη του Piratenpartei, δεν είδα πρόταση για την οικονομία
(το δια ταύτα δηλαδή, από που και πως θα βγάλετε χρήματα και πως θα τα διαχειριστείτε)
που αποτελεί πιστεύω και τον θεμέλιο λίθο για την δημιουργία πολιτικού φορέα - κόμματος.

@συντονιστές:
Κατά τη γνώμη μου το θέμα θα έπρεπε να είχε κλειδώσει από την αρχή.
Update: όπως φαντάζομαι θα κλειδωνόταν και κάθε άλλο θέμα που θα συνιστούσε πολιτική διαφήμιση.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Νοέμ 2011, 00:45

Th P έγραψε:
Τα συμφέροντά μου και οι ελευθερίες μου δεν περιορίζονται μόνο στο κομμάτι της επικοινωνίας - ψηφιακής ελευθερίας
και κανένας πολιτικός φορέας που στοχεύει αποσπασματικά, δεν αξίζει την ψήφο μου

Στο δικομματισμό μάλλον έτσι είναι. Ωστόσο, ένα υγιές πολιτικό σύστημα έχει πιο πολλά κόμματα και απαιτεί να υπάρχει συνεργασία ώστε να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Φαίνεται ότι πάμε προς κυβερνήσεις συνεργασίας από εδώ και εμπρός.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 16 Νοέμ 2011, 00:57

simosx έγραψε:Στο δικομματισμό μάλλον έτσι είναι. Ωστόσο, ένα υγιές πολιτικό σύστημα έχει πιο πολλά κόμματα και απαιτεί να υπάρχει συνεργασία ώστε να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Φαίνεται ότι πάμε προς κυβερνήσεις συνεργασίας από εδώ και εμπρός.

Αν κατάλαβα καλά η άποψη και οι προτάσεις για την οικονομία δεν έχουν θέση σε ένα "υγιές" πολιτικό σύστημα,
όπου λόγω έλλειψης αυτοδυναμίας, η απαιτούμενη συνεργασία οδηγεί σε διορισμό εξειδικευμένων τεχνοκρατών.
Άρα τι χρειάζονται οι εκλογές σε ένα "υγιές" πολιτικό σύστημα;
Το μόνο που μένει είναι να αντικατασταθούν από επιτροπή διορισμού, όπου θα κατατίθενται τα βιογραφικά.....

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το θέμα έπρεπε να έχει κλειδώσει

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 16 Νοέμ 2011, 01:55

Th P έγραψε:Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το θέμα έπρεπε να έχει κλειδώσει

Η πλειοψηφία της ομάδας συντονισμού αποφάσισε την διατήρηση του θέματος, λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος που έχει σε σχέση με το αντικείμενο της κοινότητας και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει για το ελεύθερο λογισμικό. Η άποψη που μειοψήφησε είναι το θέμα να μεταφερθεί στον μη ορατό κάδο λόγω πιθανότητας κακής εξέλιξης της τυχόν συζήτησης.

Πέρα από την ενημερωτική διάσταση που έχει το θέμα και καλύφθηκε, φοβάμαι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί καμία σοβαρή σκέψη για το ζήτημα του πως μπορεί να επηρεαστεί η βάση του ελεύθερου λογισμικού (http://www.fsf.org/blogs/community/pira ... e-software).
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 16 Νοέμ 2011, 03:48

pros έγραψε:...Πέρα από την ενημερωτική διάσταση που έχει το θέμα και καλύφθηκε, φοβάμαι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί καμία σοβαρή σκέψη για το ζήτημα του πως μπορεί να επηρεαστεί η βάση του ελεύθερου λογισμικού (http://www.fsf.org/blogs/community/pira ... e-software).

Μιας που από ότι κατάλαβα ο φίλος anestis.pp έχει αναλάβει το ρόλο του αντιπροσώπου στο φόρουμ μας κι έκανε τον κόπο να γραφτεί για να μας ενημερώσει, ίσως θα μπορούσε να μας εξηγήσει τη θέση του κόμματος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί εγώ αρνούμαι να κάνω εγγραφή ή να δώσω στοιχεία από λογαριασμούς που ίσως ήδη έχω (και ειδικά χωρίς να υπάρχει μια έστω και τυπική δήλωση πολιτικής απορρήτου - αυτό δεν αντιβαίνει από μόνο του τις αρχές του κόμματος;;;) απλά και μόνο για να ενημερωθώ.

Από την άλλη βέβαια, καλό θα ήταν να μη βλέπουμε με καχυποψία κάθε νέα προσπάθεια οπότε προσωπικά τουλάχιστον τους δίνω το άλλοθι του «pre-release» για τις όποιες αστοχίες μέχρι στιγμής και θα περιμένω να διορθωθεί αυτή η - θέλω να πιστεύω - αβλεψία για να δω τι άλλο έχουν να προτείνουν έστω κι από περιέργεια.

Κρίμα πάντως που αυτή η κίνηση γίνεται στη χώρα μας τη δεδομένη χρονική στιγμή, γνώρισα πρόσφατα μέλη του γερμανικού κόμματος που πραγματικά με έπεισαν ότι πιστεύουν σ' αυτά που λένε - εδώ όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για να βρουν απήχηση πέρα από το ευκαιριακό κέρδος που μπορεί να έχουν.

Με την ευκαιρία πάντως, ίσως θα ήταν καλό να ανοίξουμε ένα μεγαλύτερο θέμα για τις θέσεις της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ σε σχέση με την ελευθερία και την προστασία των δεδομένων μας γιατί κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό - αν όχι σημαντικότερο - από την ελευθερία του κώδικα που χρησιμοποιούμε για την επεξεργασία τους.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 16 Νοέμ 2011, 09:26

pros έγραψε:
Th P έγραψε:Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το θέμα έπρεπε να έχει κλειδώσει

Η πλειοψηφία της ομάδας συντονισμού αποφάσισε την διατήρηση του θέματος, λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος που έχει σε σχέση με το αντικείμενο της κοινότητας και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει για το ελεύθερο λογισμικό. Η άποψη που μειοψήφησε είναι το θέμα να μεταφερθεί στον μη ορατό κάδο λόγω πιθανότητας κακής εξέλιξης της τυχόν συζήτησης.

Καλώς.

Οπότε να υποθέσω ότι δεν θα υπάρξει μεροληψία απέναντι σε ενδεχόμενη άλλη διαφήμιση προεκλογικής συγκέντρωσης (ή και ίδρυσης)
(γιατί στην ουσία περί αυτού πρόκειται μιας και έχουμε μπει σε "ανεπίσημη" προεκλογική περίοδο μετά την ανακοίνωση ημερομηνίας εκλογών για τον Φεβρουάριο)
από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα που έχει (ή θα πάρει) θέση υπέρ του ΕΛ/ΛΑΚ.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο