fkol k4 έγραψε:Off topic:
Να σου θυμίσω λιγάκι την αντίδρασή σου όταν απλά σου είπα ότι δεν έχω facebook και δεν κάνω λογαριασμό για να δω ένα βίντεο;
Αν εσύ δεν ανέχεσαι ούτε καν αυτό, τότε τι σε κάνει να πιστεύεις πως εσύ έχεις το δικαίωμα να απευθύνεσαι με τέτοιες εκφράσεις (όπως το «παίχτη») προς κάποιον που πιθανότατα εργάζεται πριν καν γεννηθείς;
Όταν θέλεις να σου απευθύνεται κάποιος τυπικά, καλό θα είναι να το εφαρμόζεις κι εσύ προς τους άλλους.
Άσχετα πάντως με αυτό, επειδή για να έχει κάποιος μια δική του δουλειά και να μην έχει πάει φυλακή από τα χρέη κάτι μάλλον θα κάνει σωστά, το συμπέρασμα από τα όσα θέλει να σου πει ο @geosanto είναι ότι η τιμή του προϊόντος μίας εταιρείας πρέπει να είναι τέτοια που να καλύπτει όλα της τα έξοδα και να αφήνει και ένα ποσό κέρδους. Και αυτό έχει μέσα και το νοίκι και όλα. Φαντάζεσαι να βγάζεις τα λεφτά για τους μισθούς και τελικά να σου κάνουν έξωση από το κτίριο; Τότε τί την άνοιξες τη ρημάδα την καφετέρια; Καλύτερα να έπαιζες «πάμε στοίχημα», περισσότερα θα έβγαζες.
Ακριβώς ότι θέλουμε να κάνει και ένας μισθός. Να καλύπτει τα έξοδά μας και να αφήνει και ένα περιθώριο. Το πόσο κοστίζει ένα προϊόν ή μία εργασία όμως, δεν μπορεί να το ξέρει κάποιος αν πρώτα δεν προσπαθήσει να τα πουλήσει στην αγορά ώστε να δει πόσο κοστολογούνται. Η τουλάχιστον να εργάζεται αρκετό καιρό ώστε να μάθει την αγορά.
Ενα παιδί που πιάνει την 1η-2η δουλειά του, δεν γίνεται να έχει τέτοιες γνώσεις. Οπότε, δεν γίνεται να κοστολογήσει την εργασία του χωρίς να δουλέψει πρώτα κάποιον καιρό. Δεν μπορείς δηλαδή να ξέρεις από τώρα πόσο αξίζει η δουλειά που προσφέρεις για να ξέρεις πόσα θα πρέπει να ζητήσεις. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό και θα μάθεις μετά από κάποιον καιρό. Όσοι πάνε σε εταιρείες και λένε «θέλω τόσα», είναι συνήθως άτομα με αρκετά μεγάλη εμπειρία και μπορούν να αποδείξουν ότι αξίζουν αυτά τα χρήματα που ζητάν (συνήθως με δείγματα προηγουμενης εργασίας).
Οι συμβουλές και οι μικροοικονομικές αναλύσεις είναι μία χαρά και κανένα μαργαριτάρι δεν γράφηκε.
Το να μην τις δέχεσαι είναι θεμιτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν. Μπορεί διαβάζοντάς τις να ωφεληθεί κάποιος άλλος που ψάχνει επίσης εργασία ή θέλει να ανοίξει την δική του δουλειά.
Δεν λέω ότι αυτά είναι οικονομοτεχνική μελέτη, αλλά είναι μερικές αρχικές σκέψεις για το πως υπολογίζονται κάποια πράγματα.
Ρε φιλε αλλο να σε λεω παικτη στο καλαμπουρι και αφου πρωτα μου εχεις δωσει το δικαιωμα εσυ
λεγοντας με βαθεια νυχτωμενο και αλλο να εχω γραψει ολοκληρα σεντονια περι δουλειας απο αποσταση
και oDesk και να βγαινουν 10 ατομα να λενε τα δικα τους και να πηγαινουν κοντρα και σαν αποκορυφωμα να μπαινεις
και εσυ και να με τρελαινεις οτι πρεπει να χεις λογαριασμο για να δεις το βιντεο

απο εναν χαρακτηρισμο δηλαδη πες με οπως θες δεν με ενοχλει.

Η αληθεια τωρα ειναι πως ειμαι λιγο αλητηριος και κακη επιρροη και εχω περιεργο λεξιλογιο

δεν θελει να μην με κανει παρεα!!!!!
Μαργαριταρι ειπα πως ειπε ως προς το οτι η υπερπολυτελης καφετερια πουλαει σιγουρα φθηνοτερα
κατι που πουλαει με ΚΑΠΕΛΟ η καντινα του δρομου χαχαχα , ξανασκεψου το

για ενα αγαθο φιλε μου αν εσυ το πουλας πολυ περισσοτερο εισαι παρανομος. Αλλα ειπα και πριν πως χωρις να ξερω οικονομικα
η Ελλαδα ειναι η χωρα της λαμογιας , δινονται επιδοτησεις πριν ανοιξεις ενα μαγαζι. Δεν χρειαζεται να το νοικιασεις 100%
, οι μισοι μεσα δουλευουν ανασφαλιστοι (εχω δουλεψει σερβιτορος και ξερω) τα ποτα ειναι μπομπες και τα παιρνουν απο το lidle!!!
Τα πατατακια οσα δεν τρωνε οι προηγουμενοι τα πανε στους επομενους ασε με ρε φιλε τωρα λες και δν τα ξερεις!!!!