Αγορά Εργασίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Αγορά Εργασίας

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 25 Νοέμ 2011, 03:52

fkol k4 έγραψε:Off topic:
Να σου θυμίσω λιγάκι την αντίδρασή σου όταν απλά σου είπα ότι δεν έχω facebook και δεν κάνω λογαριασμό για να δω ένα βίντεο;
Αν εσύ δεν ανέχεσαι ούτε καν αυτό, τότε τι σε κάνει να πιστεύεις πως εσύ έχεις το δικαίωμα να απευθύνεσαι με τέτοιες εκφράσεις (όπως το «παίχτη») προς κάποιον που πιθανότατα εργάζεται πριν καν γεννηθείς;
Όταν θέλεις να σου απευθύνεται κάποιος τυπικά, καλό θα είναι να το εφαρμόζεις κι εσύ προς τους άλλους.

Άσχετα πάντως με αυτό, επειδή για να έχει κάποιος μια δική του δουλειά και να μην έχει πάει φυλακή από τα χρέη κάτι μάλλον θα κάνει σωστά, το συμπέρασμα από τα όσα θέλει να σου πει ο @geosanto είναι ότι η τιμή του προϊόντος μίας εταιρείας πρέπει να είναι τέτοια που να καλύπτει όλα της τα έξοδα και να αφήνει και ένα ποσό κέρδους. Και αυτό έχει μέσα και το νοίκι και όλα. Φαντάζεσαι να βγάζεις τα λεφτά για τους μισθούς και τελικά να σου κάνουν έξωση από το κτίριο; Τότε τί την άνοιξες τη ρημάδα την καφετέρια; Καλύτερα να έπαιζες «πάμε στοίχημα», περισσότερα θα έβγαζες.

Ακριβώς ότι θέλουμε να κάνει και ένας μισθός. Να καλύπτει τα έξοδά μας και να αφήνει και ένα περιθώριο. Το πόσο κοστίζει ένα προϊόν ή μία εργασία όμως, δεν μπορεί να το ξέρει κάποιος αν πρώτα δεν προσπαθήσει να τα πουλήσει στην αγορά ώστε να δει πόσο κοστολογούνται. Η τουλάχιστον να εργάζεται αρκετό καιρό ώστε να μάθει την αγορά.
Ενα παιδί που πιάνει την 1η-2η δουλειά του, δεν γίνεται να έχει τέτοιες γνώσεις. Οπότε, δεν γίνεται να κοστολογήσει την εργασία του χωρίς να δουλέψει πρώτα κάποιον καιρό. Δεν μπορείς δηλαδή να ξέρεις από τώρα πόσο αξίζει η δουλειά που προσφέρεις για να ξέρεις πόσα θα πρέπει να ζητήσεις. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό και θα μάθεις μετά από κάποιον καιρό. Όσοι πάνε σε εταιρείες και λένε «θέλω τόσα», είναι συνήθως άτομα με αρκετά μεγάλη εμπειρία και μπορούν να αποδείξουν ότι αξίζουν αυτά τα χρήματα που ζητάν (συνήθως με δείγματα προηγουμενης εργασίας).

Οι συμβουλές και οι μικροοικονομικές αναλύσεις είναι μία χαρά και κανένα μαργαριτάρι δεν γράφηκε.

Το να μην τις δέχεσαι είναι θεμιτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν. Μπορεί διαβάζοντάς τις να ωφεληθεί κάποιος άλλος που ψάχνει επίσης εργασία ή θέλει να ανοίξει την δική του δουλειά.
Δεν λέω ότι αυτά είναι οικονομοτεχνική μελέτη, αλλά είναι μερικές αρχικές σκέψεις για το πως υπολογίζονται κάποια πράγματα.

Ρε φιλε αλλο να σε λεω παικτη στο καλαμπουρι και αφου πρωτα μου εχεις δωσει το δικαιωμα εσυ
λεγοντας με βαθεια νυχτωμενο και αλλο να εχω γραψει ολοκληρα σεντονια περι δουλειας απο αποσταση
και oDesk και να βγαινουν 10 ατομα να λενε τα δικα τους και να πηγαινουν κοντρα και σαν αποκορυφωμα να μπαινεις
και εσυ και να με τρελαινεις οτι πρεπει να χεις λογαριασμο για να δεις το βιντεο :lol: :lol: δεν ειναι το ιδιο. Δεν τσατιστηκα
απο εναν χαρακτηρισμο δηλαδη πες με οπως θες δεν με ενοχλει. :D

Η αληθεια τωρα ειναι πως ειμαι λιγο αλητηριος και κακη επιρροη και εχω περιεργο λεξιλογιο :lol: :lol: αμα κανεις
δεν θελει να μην με κανει παρεα!!!!!

Μαργαριταρι ειπα πως ειπε ως προς το οτι η υπερπολυτελης καφετερια πουλαει σιγουρα φθηνοτερα
κατι που πουλαει με ΚΑΠΕΛΟ η καντινα του δρομου χαχαχα , ξανασκεψου το ;) οταν το κρατος βαζει μια τιμη
για ενα αγαθο φιλε μου αν εσυ το πουλας πολυ περισσοτερο εισαι παρανομος. Αλλα ειπα και πριν πως χωρις να ξερω οικονομικα
η Ελλαδα ειναι η χωρα της λαμογιας , δινονται επιδοτησεις πριν ανοιξεις ενα μαγαζι. Δεν χρειαζεται να το νοικιασεις 100%
, οι μισοι μεσα δουλευουν ανασφαλιστοι (εχω δουλεψει σερβιτορος και ξερω) τα ποτα ειναι μπομπες και τα παιρνουν απο το lidle!!!
Τα πατατακια οσα δεν τρωνε οι προηγουμενοι τα πανε στους επομενους ασε με ρε φιλε τωρα λες και δν τα ξερεις!!!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 25 Νοέμ 2011, 10:50

@Star_Light: Καλά είναι που είσαι ανήσυχο πνεύμα, και σίγουρα η Ελλάδα είναι η χώρα της λαμογιάς, αλλά έχεις ακόμη πάρα πολλά να μάθεις. Τόσο στα οικονομικά, όσο και στον προγραμματισμό και τους υπολογιστές. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να σταματήσεις να αναλώνεσαι σε τέτοιες σκέψεις/συζητήσεις και να επικεντρωθείς στο να μάθεις και να δουλέψεις.

Πρώτον να μάθεις για να μπορείς αύριο μεθαύριο να βρεις μια αξιοζήλευτη δουλειά. Με το να ξέρεις μόνο C δεν αποδεικνύεις ότι ξέρεις προγραμματισμό. Είμαι σίγουρος ότι αν σου ζητήσω να μου γράψεις τη συνάρτηση υπολογισμού του παραγοντικού θα τη γράψεις λάθος. Κάτι που ακούγεται τόσο απλό, και κάτι που σίγουρα έχεις γράψεις ως παράδειγμα στα διάφορα μαθήματα προγραμματισμού, έχει μια περιπλοκότητα που δε μπορείς να τη φανταστείς. Γι'αυτό διάβασε. Διάβασε, διάβασε όσο περισσότερο μπορείς.

Και δεύτερον να δουλέψεις. Είτε το θέλουμε είτε όχι κάποιος μας πληρώνει παραπάνω μόνο όταν δείξουμε ότι αξίζουμε αυτό το παραπάνω και όχι για να μας δώσει το κίνητρο να δουλέψουμε παραπάνω. Κι αυτό συμβαίνει παντού στην πραγματική ζωή. Καλώς ή κακώς.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 25 Νοέμ 2011, 14:41

Dimitris έγραψε:@Star_Light: Καλά είναι που είσαι ανήσυχο πνεύμα, και σίγουρα η Ελλάδα είναι η χώρα της λαμογιάς, αλλά έχεις ακόμη πάρα πολλά να μάθεις. Τόσο στα οικονομικά, όσο και στον προγραμματισμό και τους υπολογιστές. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να σταματήσεις να αναλώνεσαι σε τέτοιες σκέψεις/συζητήσεις και να επικεντρωθείς στο να μάθεις και να δουλέψεις.

Πρώτον να μάθεις για να μπορείς αύριο μεθαύριο να βρεις μια αξιοζήλευτη δουλειά. Με το να ξέρεις μόνο C δεν αποδεικνύεις ότι ξέρεις προγραμματισμό. Είμαι σίγουρος ότι αν σου ζητήσω να μου γράψεις τη συνάρτηση υπολογισμού του παραγοντικού θα τη γράψεις λάθος. Κάτι που ακούγεται τόσο απλό, και κάτι που σίγουρα έχεις γράψεις ως παράδειγμα στα διάφορα μαθήματα προγραμματισμού, έχει μια περιπλοκότητα που δε μπορείς να τη φανταστείς. Γι'αυτό διάβασε. Διάβασε, διάβασε όσο περισσότερο μπορείς.

Και δεύτερον να δουλέψεις. Είτε το θέλουμε είτε όχι κάποιος μας πληρώνει παραπάνω μόνο όταν δείξουμε ότι αξίζουμε αυτό το παραπάνω και όχι για να μας δώσει το κίνητρο να δουλέψουμε παραπάνω. Κι αυτό συμβαίνει παντού στην πραγματική ζωή. Καλώς ή κακώς.

Φίλε Δημήτρη καλύτερα να εισαι σιγουρος μονο για πραγματα του εαυτου σου και εκει παλι
κανεις την υπερβαση , για μενα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οπως και για
κανεναν αλλον. Ειναι λαθος η νοοτροπια που πανε να λανσάρουν οτι δηλαδη πρεπει
να διαβαζεις για να βρεις δουλεια. Δεν εχει καμια σχεση το προσωπικο διαβασμα με την δουλεια.
ΣΤην δουλεια παιζουν αλλα πραγματα ρολο. Οταν καθεστε και λετε σε καποιον να διαβαζει για να βρει δουλεια
και οχι επειδη το γουσταρει και το κανει για δικο του κεφι το μονο που θα καταφερετε ειναι να δημιουργησετε
κομπλεξικα και κολλημενα παιδακια που θα ειναι ετοιμα να εκραγουν και να κοιταξουν τους αλλους
αφ'υψηλου επειδη δηθεν αυτοι παραμορφωθηκαν... εεεε μορφωθηκαν ηθελα να πω :D
εγω δεν θα διαβαζα ποτε επειδη μου ειπε καποιος οτι με αυτον τον τροπο παιζει να βρω δουλεια παντως
γιατι το διαβασμα και ο χρονος που σπαταλας με αυτο ειναι σιγουρη διεργασια ενω η υποσχεση δουλειας
δεν ειναι .
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 25 Νοέμ 2011, 14:54

Τελοςπαντων εν παση περιπτωση ενας εξυπνος και πανουργος εργοδοτης
γνωριζει πως με τα λεφτα μπορει να εξαγορασει την υποταγη και την αποδοση
των εργαζομενων. Υποταγη ως προς το οτι πλεον δεν θα μου κακοφαινεται
αν ζηταει κατι παραπανω απο μενα στην δουλεια κτλπ. Και αποδοση επειδη θα
ξερω πως δεν προκειται να βρω αλλου τα ιδια φραγκα και θα πρεπει να δουλεψω σκληρα
ωστε να με κρατησει εκει θα δουλευα σκληρα και θα εδινα το 98% ακομη και εγω που ειμαι
αλαζονικο τσιρακι.

Κατα τα αλλα μην επιμενετε γιατι θα προτιμησω να αλλαξω επαγγελμα παρα να δουλεψω
με εργοδοτες οι οποιοι ειναι σαν την Δουκισσα του Marloboro αν ξερει κανεις την ιστορια
που εμεινε στην ιστορια για την φτηνια της. Ειμαι αυτης της αποψης και δεν την αλλαζω
δεν χρειαζεται να συμφωνησω με ολους τους εργοδοτες. Για μενα ειναι αποτυχια
να δουλεψεις με ανθρωπους που ειναι παντελως απληστοι και κοιτανε μονο τα αψυχα χαρτια των ισολογισμων
οπως επισης και με ανθρωπους που ειναι οικονομικοι σαδιστες και αργουνε να σε πληρωσουν επειδη
εχουν μαθει να παιζουν κακοηθη παιχνιδια δυναμης με τα χρηματα τους. Εχεις να χασεις περισσοτερα
απο αυτα που νομιζεις πως θα κερδισεις αρχικα και δεν σε συμφερει. Η συζητηση ειναι μεγαλη παντως και
δεν απαιτει μονο οικονομικα αλλα και ψυχολογια για αυτο αραξτε το ;)
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 25 Νοέμ 2011, 15:11

:)

Σου εύχομαι να σου βγει ότι επιδιώκεις, αλλά φοβάμαι ότι θα μάθεις με τον πιο παλιό τρόπο που υπάρχει. Θα πάθεις!

Off topic:
Αυτό που κάνεις σε αυτό το νήμα (και σε παρόμοιο παλιότερα, αν θυμάμαι καλά), είναι μια καινούργια χρήση του φόρουμ. Κάτι σαν ψυχανάλυση do it your self
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 25 Νοέμ 2011, 15:15

pros έγραψε:
Off topic:
Αυτό που κάνεις σε αυτό το νήμα (και σε παρόμοιο παλιότερα, αν θυμάμαι καλά), είναι μια καινούργια χρήση του φόρουμ. Κάτι σαν ψυχανάλυση do it your self

Off topic:
^ Υποψηφιότητα για μήνυμα του μήνα!
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 25 Νοέμ 2011, 15:23

pros έγραψε::)

Σου εύχομαι να σου βγει ότι επιδιώκεις, αλλά φοβάμαι ότι θα μάθεις με τον πιο παλιό τρόπο που υπάρχει. Θα πάθεις!

Off topic:

Mα ρε φιλε ερχονται και μου λενε οτι δεν ξερω απο οικονομικα
και οι μισες και παραπανω απο τις επιχειρησεις στην Ελλαδα ειναι για φουντο
και μετα αμα ειρωνευτω και λιγο οχι κακοπροαιρετα τσατιζονται κιολας.

Δεν εχω καμια σχεση με την ψυχαναλυση!!! Αλλα εκτος απο τους υπολογιστες , τις μηχανες
τα οικονομικα και τα αψυχα χαρτια των ισολογισμων υπαρχει και η αξια της ανθρωπινης ψυχολογιας ρε φιλε.
Εχω δουλεψει ανασφαλιστος σε επιχειρηση και ηταν μεγαλο λαθος . Ακριβως επειδη επαθα εχω μαθει και σου λεω
πως ειναι λαθος να κοιταζεις παροδικα τι ψιχουλα κερδιζεις και να μην βλεπεις και λιγο μακροπροθεσμα ;)
κατα τα αλλα αν θες να σε εκμεταλευονται τραβα και καντο..... πηγαινε σε εναν εργοδοτη που δινει 500 το μηνα
χωρις ασφαλιση με κανονικο 8ωρο και εχει και την απαιτηση να του φερνεις και κερδη 2000. Αλλα φοβαμαι πως δεν θα δουλεψεις πολυ
σε εναν τετοιο βλάκα γιατι ακομη και αν δεν θες να φυγεις εσυ θα κλεισει μονη της η επιχειρηση τετοιος xxxxxxx που ειναι
χαχαχαχχαχα !!!!!

Αυτα. Νταξει ο καθενας εχει τις αποψεις του σεβαστες.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 25 Νοέμ 2011, 18:24

Συγνώμη επειδή λόγω ελλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλο το νήμα. Θα ήθελα να προσθέσω όμως ενα στοιχείο το οποίο μάλλον αγνοήθηκε.

Η συμβατική σκέψη του Έλληνα μικρομεσαίου εργοδότη είναι ότι το πόσα σου βγάζει ένας υπάλληλος εξαρτάται από τον υπάλληλο επομένως αυτός είναι ο κυρίως υπεύθυνος για τον ψωρομισθό που παίρνει.

Στην ουσία υπάρχει μία αλλη διάσταση στο θέμα της εργοδοσίας στην σύγχρονη νεοφιλελεύθερη οικονομία. Ο εργοδότης/εταιρεία στην ουσία πολλαπλασιάζει την αξία της εργασίας του εργαζόμενου σε βαθμό που αυτός καθορίζει τον μισθό του. Αυτό γίνεται με 2 τρόπους:
1. Οικονομία κλίμακας. Δεν έχει καμία σχέση ο βαθμός απόδοσης της ράφτρας της βιοτεχνίας της γειτονιάς και της ραφτρας του H&M η του ZARA. Η ποσότητα και ο ορθολογικός σχεδιασμός αυξάνει το βαθμο απόδοσης και ρίχνει το κόστος παραγωγής δραματικά.
2. Μανατζάρισμα, πλασάρισμα, χρηματιστηριακός τζόγος. Η μεγάλη επιχείρηση πολλαπλασιάζει την αξία του προιόντος της εκμεταλλευόμενη την θέση ισχύος της, τις διασυνδέσεις της, τα καρτέλ, την διαφήμιση, αποροφώντας επενδυτικά κεφάλαια κτλ. . Ένα παράδειγμα για να το κάνουμε λιανά: τα ράφια των σουπερμάρκετ είναι ενοικιαζόμενα. Αν εγώ παράγω κρουασάν για μια εταιρεία που είναι υπερβολικά μικρή για να πληρώσει το νταβατζιλίκι του καρτέλ ενώ εσύ δουλευεις για μια εταιρεία που είναι στο κόλπο, οι ίδιες ώρες που θα δουλέψουμε, με το ίδιο πάθος και μεράκι, στην περίπτωσή σου θα έχουν πολλαπλάσια αξία.

Με καθαρά οικονομικά κριτήρια οι περισσότερες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουνε λόγο ύπαρξης. Τζάμπα ταλαιπωρούνται και οι εργοδοτες ταλαιπωρούν και τους εργαζόμενους. Αν είσαι εργοδότης, πιστεύεις στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και δεν μπορείς να βγάλεις από τον εργαζόμενό σου αρκετά για να του δώσεις πάνω από 600 € το μήνα ή κλείστο ή γίνε αριστερός, να έχεις μιά δικαιολογία τουλάχιστον.

Το ΕΛΛΑΚ κολλάει σε όλα αυτά διότι η λογική του μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία οικονομικών δομών όπου η οικονομία κλίμακας δρα υπέρ του μικρού αντί του μεγάλου.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 25 Νοέμ 2011, 19:59

logari81 έγραψε:Με καθαρά οικονομικά κριτήρια οι περισσότερες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουνε λόγο ύπαρξης. Τζάμπα ταλαιπωρούνται και οι εργοδοτες ταλαιπωρούν και τους εργαζόμενους.

Όσο το κράτος τις αντιμετωπίζει σαν πολυεθνικούς κολοσσούς και όλοι οι υπόλοιποι σαν «βρυκόλακες που πίνουν το αίμα του εργάτη», όχι δεν έχουν έχεις δίκαιο.
logari81 έγραψε:Αν είσαι εργοδότης, πιστεύεις στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και δεν μπορείς να βγάλεις από τον εργαζόμενό σου αρκετά για να του δώσεις πάνω από 600 € το μήνα ή κλείστο ή γίνε αριστερός, να έχεις μιά δικαιολογία τουλάχιστον.

Μεταξύ του νεοφιλελευθέρου και του κομμουνιστικού οικονομικού μοντέλου που εκφράζουν τα 2 άκρα των απόψεων περί της οικονομίας, υπάρχουν και άλλα μοντέλα. Το δίλημμα «ή νεοφιλελεύθερος ή αριστερός» δεν υφίσταται. Πάντως , το «αν δεν σε παίρνει να πληρώνεις τότε μην προσλαμβάνεις» είναι πάντα σωστή συμβουλή, όπως επίσης και το «αν βλέπεις ότι ο εργοδότης σου δεν μπορεί ή δεν ξέρει ή δεν θέλει, κάντην με ελαφρά».

Όταν αναφέρουμε την λέξη «επιχείρηση», όπως είναι φυσικό και ελπίζω αυτονόητο δεν εννοούμε κάποια που καταφεύγει σε παρανομίες-παρατυπίες, όπως και όταν αναφερόμαστε σε έναν οποιονδήποτε συνάνθρωπο δεν υποθέτουμε ότι είναι απατεώνας. Καλό θα ήταν να μην τσουβαλιάζουμε τους πάντες.

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 25 Νοέμ 2011, 20:15

logari81 έγραψε:Συγνώμη επειδή λόγω ελλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλο το νήμα. Θα ήθελα να προσθέσω όμως ενα στοιχείο το οποίο μάλλον αγνοήθηκε.

Η συμβατική σκέψη του Έλληνα μικρομεσαίου εργοδότη είναι ότι το πόσα σου βγάζει ένας υπάλληλος εξαρτάται από τον υπάλληλο επομένως αυτός είναι ο κυρίως υπεύθυνος για τον ψωρομισθό που παίρνει.

Στην ουσία υπάρχει μία αλλη διάσταση στο θέμα της εργοδοσίας στην σύγχρονη νεοφιλελεύθερη οικονομία. Ο εργοδότης/εταιρεία στην ουσία πολλαπλασιάζει την αξία της εργασίας του εργαζόμενου σε βαθμό που αυτός καθορίζει τον μισθό του. Αυτό γίνεται με 2 τρόπους:
1. Οικονομία κλίμακας. Δεν έχει καμία σχέση ο βαθμός απόδοσης της ράφτρας της βιοτεχνίας της γειτονιάς και της ραφτρας του H&M η του ZARA. Η ποσότητα και ο ορθολογικός σχεδιασμός αυξάνει το βαθμο απόδοσης και ρίχνει το κόστος παραγωγής δραματικά.
2. Μανατζάρισμα, πλασάρισμα, χρηματιστηριακός τζόγος. Η μεγάλη επιχείρηση πολλαπλασιάζει την αξία του προιόντος της εκμεταλλευόμενη την θέση ισχύος της, τις διασυνδέσεις της, τα καρτέλ, την διαφήμιση, αποροφώντας επενδυτικά κεφάλαια κτλ. . Ένα παράδειγμα για να το κάνουμε λιανά: τα ράφια των σουπερμάρκετ είναι ενοικιαζόμενα. Αν εγώ παράγω κρουασάν για μια εταιρεία που είναι υπερβολικά μικρή για να πληρώσει το νταβατζιλίκι του καρτέλ ενώ εσύ δουλευεις για μια εταιρεία που είναι στο κόλπο, οι ίδιες ώρες που θα δουλέψουμε, με το ίδιο πάθος και μεράκι, στην περίπτωσή σου θα έχουν πολλαπλάσια αξία.

Με καθαρά οικονομικά κριτήρια οι περισσότερες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουνε λόγο ύπαρξης. Τζάμπα ταλαιπωρούνται και οι εργοδοτες ταλαιπωρούν και τους εργαζόμενους. Αν είσαι εργοδότης, πιστεύεις στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και δεν μπορείς να βγάλεις από τον εργαζόμενό σου αρκετά για να του δώσεις πάνω από 600 € το μήνα ή κλείστο ή γίνε αριστερός, να έχεις μιά δικαιολογία τουλάχιστον.

Το ΕΛΛΑΚ κολλάει σε όλα αυτά διότι η λογική του μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία οικονομικών δομών όπου η οικονομία κλίμακας δρα υπέρ του μικρού αντί του μεγάλου.

Συμφωνω !!!
Απλα θα πρέπει να κατασταλάξουμε κάπου
γιατι πολλα παραπονα ακουω μετα οτι τους κλεψανε , τους κανανε τους ρανανε
οπως και με τους πολιτικους και οταν σου πεταξουν ενα "ξεροκοματο" σε κανουν θυμα παλι
και ξεχνας το συμφερον σου.

ΣΤο αλλο θρεντ ειχα μπει και τους ελεγα να δουλευουν ακομη και για 10 ευρω την ωρα σε δικια τους δουλεια
ή εστω και με χαμηλο μισθο καπου αλλου
και μου λεγανε οτι δεν σπουδασανε 10 χρονια για να δουλεψουν τοσο φτηνα... και τωρα που μπαινω και λεω
κατι διαφορετικο παλι μου λενε τα αντιθετα!

Τρελοκομείον η ΕΛΛΑΣ!!! Μας εχουν παρει και στο εξωτερικο χαμπαρι τι περιεργοι ειμαστε και μας εχουν παρει στο δουλεμα.
:lol: :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από Star_Light και 25 Νοέμ 2011, 20:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων