clepto έγραψε:@eliasp το mate στηρίζεται στο gnome2 το οποίο υπήρχε 7 χρόνια τώρα! Το Unity υπάρχει πόσα; 2 ή 3; θα πω αυτό που λέω εδώ και καιρό: περιμένετε να φτάσει το Unity 7 χρονών και μετά κάντε την σύγκριση αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα!
Nαι, πολύ σωστά! Όμως άλλο να πεις ότι το Unity είναι καλό, αλλά είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και θα βελτιωθεί (αν και έχει αργήσει, σε σύγκριση με παλιότερα θέματα) και άλλο να λες πως είναι ήδη πολύ καλό και λειτουργικό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.
Μπορεί σε 2 χρόνια να βλέπουμε το Unity και να μην συγκρίνεται με κανένα άλλο GUI, αλλά για τώρα τουλάχιστον αλλιώς το παρουσιάζουν και αλλιώς είναι.
@the_eye
Mάλλον δεν κατάλαβες τί θέλω να πω. Ίσως δικό μου λάθος γιατί ξέχασα να τονίσω ότι θεωρώ το άρθρο της αρχικής δημοσίευσης απαράδεκτο.
Απλά δεν περίμενα να ακούσω από τον διαχειρηστή μιάς μεγάλης κοινότητας, ενεργό μέλος του Ubuntu και του ΕΛ/ΛΑΚ, τέτοιο σχόλιο, γιατί αν μη τι άλλο, εσύ και πολλά άλλα ενεργά μέλη του Ubuntu, αποτελείτε πρότυπα για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του Linux-EΛ/ΛΑΚ και όχι μόνο.
the_eye έγραψε:Οκ δεν σου άρεσε ή δεν δουλεύει σωστά και δεν ξέρεις να το φτιάξεις/ αλλάξεις. Γιατί έχεις την απαίτηση (όχι εσύ γενικά μιλάω) να ασχοληθεί ο άλλος με το πρόβλημά σου ;
Εγώ δεν έχω καμία απαίτηση από κανέναν προγραμματιστή να ασχοληθεί με το δικό μου πρόβλημα και ελπίζω να μην έχει κανείς τέτοια απαίτηση.
Αναφέρθηκες στον άχρηστο και στον χρήσιμο σχολιασμό. Θεωρώ ότι ο σχολιασμός και η κριτική που γίνεται στα προγράμματα του ΕΛ/ΛΑΚ μόνο άχρηστα δεν είναι.
Όταν εγώ θα πω "Το Unity δεν είναι καλό", δεν θα το πω ούτε για να μειώσω την δουλειά του προγραμματιστή, ούτε για να τον πείσω να το αποσύρει γιατί είναι για τα μπάζα, ούτε για να με διευκολύνει εμένα προσωπικά.
Θα το πω σαν παρατήρηση και ανάλογα το επίπεδο των γνώσεών μου, θα του επισημάνω τί δεν μου άρεσε εμένα, ώστε να τα κοιτάξει ο ίδιος και να το βελτιώσει άμα συμφωνεί, για να βγει από αυτό κάτι παραγωγικό για το Ubuntu, για το Linux και για το EΛ/ΛΑΚ. Εγώ θέλω να δω το ΕΛ/ΛΑΚ και το Linux να διαδίδονται στον κόσμο, όχι γιατί θα τους πείτε εσείς που τα φτιάχνετε ότι είναι καλά και αξίζουν, αλλά γιατί θα το δουν μόνοι τους. Αυτό γίνεται με καλοπροαίρετη κριτική και αλληλεγγύη, πράγματα που ανήκουν στην φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ.
Εσύ (όχι εσύ ειδικά, γενικά μιλάω) μπορεί όταν ακούσεις "Το Unity δεν είναι καλό" να το εκλάβεις ως γκρίνια, εγώ όμως θα το είπα ως παρατήρηση, με μόνο κίνητρο το ενδιαφέρον μου για το ΕΛ/ΛΑΚ και τίποτα παραπάνω. Άμα θες (πάλι όχι εσύ, γενικά μιλάω) φτιάξε τα σφάλματα και τα ελαττώματά του, άμα δεν θες, μή σώσεις και τα φτιάξεις (τρόπος του λέγειν, φυσικά και δεν εννοώ να πάθει κακό κάποιος προγραμματιστής). Εμένα το ίδιο μου κάνει, η απόφαση είναι των προγραμματιστών, εγώ το μόνο που θέλω, είναι να δω το Linux να αποκτά την απήχηση που του αξίζει. Όπως ανέφερε ο simosx, μόνο το 1% των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιεί Linux, τα ποσοστά θα έπρεπε να είναι αντίστροφα.
Και σκέψου ότι υπάρχουν επιχειρήματα σαν αυτά που ανέφερες, αλλά στο άλλο άκρο, του τύπου:
-Η εφαρμογή Χ δεν είναι καλή.
-Όχι, είναι καλή!
-Γιατί;
-Γιατί είναι ΕΛ/ΛΑΚ!
Αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα.
Αλλά επειδή σε βλέπω ότι για κάποιο λόγο δεν έχεις την διάθεση να εμπλακείς σε κουβέντα τέτοιου περιεχομένου, θα το σεβαστώ, είπα και εγώ την άποψή μου και το θέμα για μένα τελειώνει εδώ.