Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

Δημοσίευσηαπό eliasps » 28 Ιούλ 2012, 04:22

clepto έγραψε:@eliasp το mate στηρίζεται στο gnome2 το οποίο υπήρχε 7 χρόνια τώρα! Το Unity υπάρχει πόσα; 2 ή 3; θα πω αυτό που λέω εδώ και καιρό: περιμένετε να φτάσει το Unity 7 χρονών και μετά κάντε την σύγκριση αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα!

Nαι, πολύ σωστά! Όμως άλλο να πεις ότι το Unity είναι καλό, αλλά είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και θα βελτιωθεί (αν και έχει αργήσει, σε σύγκριση με παλιότερα θέματα) και άλλο να λες πως είναι ήδη πολύ καλό και λειτουργικό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.
Μπορεί σε 2 χρόνια να βλέπουμε το Unity και να μην συγκρίνεται με κανένα άλλο GUI, αλλά για τώρα τουλάχιστον αλλιώς το παρουσιάζουν και αλλιώς είναι.

@the_eye
Mάλλον δεν κατάλαβες τί θέλω να πω. Ίσως δικό μου λάθος γιατί ξέχασα να τονίσω ότι θεωρώ το άρθρο της αρχικής δημοσίευσης απαράδεκτο.
Απλά δεν περίμενα να ακούσω από τον διαχειρηστή μιάς μεγάλης κοινότητας, ενεργό μέλος του Ubuntu και του ΕΛ/ΛΑΚ, τέτοιο σχόλιο, γιατί αν μη τι άλλο, εσύ και πολλά άλλα ενεργά μέλη του Ubuntu, αποτελείτε πρότυπα για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του Linux-EΛ/ΛΑΚ και όχι μόνο.
the_eye έγραψε:Οκ δεν σου άρεσε ή δεν δουλεύει σωστά και δεν ξέρεις να το φτιάξεις/ αλλάξεις. Γιατί έχεις την απαίτηση (όχι εσύ γενικά μιλάω) να ασχοληθεί ο άλλος με το πρόβλημά σου ;

Εγώ δεν έχω καμία απαίτηση από κανέναν προγραμματιστή να ασχοληθεί με το δικό μου πρόβλημα και ελπίζω να μην έχει κανείς τέτοια απαίτηση.

Αναφέρθηκες στον άχρηστο και στον χρήσιμο σχολιασμό. Θεωρώ ότι ο σχολιασμός και η κριτική που γίνεται στα προγράμματα του ΕΛ/ΛΑΚ μόνο άχρηστα δεν είναι.

Όταν εγώ θα πω "Το Unity δεν είναι καλό", δεν θα το πω ούτε για να μειώσω την δουλειά του προγραμματιστή, ούτε για να τον πείσω να το αποσύρει γιατί είναι για τα μπάζα, ούτε για να με διευκολύνει εμένα προσωπικά.
Θα το πω σαν παρατήρηση και ανάλογα το επίπεδο των γνώσεών μου, θα του επισημάνω τί δεν μου άρεσε εμένα, ώστε να τα κοιτάξει ο ίδιος και να το βελτιώσει άμα συμφωνεί, για να βγει από αυτό κάτι παραγωγικό για το Ubuntu, για το Linux και για το EΛ/ΛΑΚ. Εγώ θέλω να δω το ΕΛ/ΛΑΚ και το Linux να διαδίδονται στον κόσμο, όχι γιατί θα τους πείτε εσείς που τα φτιάχνετε ότι είναι καλά και αξίζουν, αλλά γιατί θα το δουν μόνοι τους. Αυτό γίνεται με καλοπροαίρετη κριτική και αλληλεγγύη, πράγματα που ανήκουν στην φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ.

Εσύ (όχι εσύ ειδικά, γενικά μιλάω) μπορεί όταν ακούσεις "Το Unity δεν είναι καλό" να το εκλάβεις ως γκρίνια, εγώ όμως θα το είπα ως παρατήρηση, με μόνο κίνητρο το ενδιαφέρον μου για το ΕΛ/ΛΑΚ και τίποτα παραπάνω. Άμα θες (πάλι όχι εσύ, γενικά μιλάω) φτιάξε τα σφάλματα και τα ελαττώματά του, άμα δεν θες, μή σώσεις και τα φτιάξεις (τρόπος του λέγειν, φυσικά και δεν εννοώ να πάθει κακό κάποιος προγραμματιστής). Εμένα το ίδιο μου κάνει, η απόφαση είναι των προγραμματιστών, εγώ το μόνο που θέλω, είναι να δω το Linux να αποκτά την απήχηση που του αξίζει. Όπως ανέφερε ο simosx, μόνο το 1% των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιεί Linux, τα ποσοστά θα έπρεπε να είναι αντίστροφα.

Και σκέψου ότι υπάρχουν επιχειρήματα σαν αυτά που ανέφερες, αλλά στο άλλο άκρο, του τύπου:
-Η εφαρμογή Χ δεν είναι καλή.
-Όχι, είναι καλή!
-Γιατί;
-Γιατί είναι ΕΛ/ΛΑΚ!
Αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα.

Αλλά επειδή σε βλέπω ότι για κάποιο λόγο δεν έχεις την διάθεση να εμπλακείς σε κουβέντα τέτοιου περιεχομένου, θα το σεβαστώ, είπα και εγώ την άποψή μου και το θέμα για μένα τελειώνει εδώ.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 28 Ιούλ 2012, 05:02

eliasps έγραψε:Mάλλον δεν κατάλαβες τί θέλω να πω. Ίσως δικό μου λάθος γιατί ξέχασα να τονίσω ότι θεωρώ το άρθρο της αρχικής δημοσίευσης απαράδεκτο.

οκ, τώρα είσαι κατανοητός.

eliasps έγραψε:Απλά δεν περίμενα να ακούσω από τον διαχειρηστή μιάς μεγάλης κοινότητας, ενεργό μέλος του Ubuntu και του ΕΛ/ΛΑΚ, τέτοιο σχόλιο viewtopic.php?f=7&t=24129&start=10#p255017,

Τι μεμπτό έχει το σχόλιο; Ίσα ίσα παρουσιάζω την ελευθερία του ανοιχτού λογισμικού που ο κώδικας είναι ανοιχτός και επεξεργάσιμος προς όλους !

Δεν είμαι διαχειριστής της κοινότητας Ubuntu, είμαι διαχειριστής = συντηρητής του forum ;)
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 28 Ιούλ 2012, 05:17

the_eye έγραψε:Τι μεμπτό έχει το σχόλιο; Ίσα ίσα παρουσιάζω την ελευθερία του ανοιχτού λογισμικού που ο κώδικας είναι ανοιχτός και επεξεργάσιμος προς όλους !

Δεν αναφέρομαι στο περιεχόμενο όλης της απάντησης, που παρουσιάζεις την ελευθερία του ανοιχτού λογισμικού, αλλά σε αυτό:
έγραψε:Αν δεν ξέρετε πως να τον αλλάξετε μην έχετε συμπεριφορά 5χρόνου και ζητάτε από τους άλλους να κάνουν την δουλειά για εσάς.

αν και τώρα κατάλαβα τι εννοείς γράφοντάς το και σε ποιό είδος μη-παραγωγικού χρήστη αναφέρεσαι, όταν το διάβασα το εξέλαβα πολύ αρνητικά. My bad!
Aπλά ήθελα να το ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

the_eye έγραψε:Δεν είμαι διαχειριστής της κοινότητας Ubuntu, είμαι διαχειριστής = συντηρητής του forum

Ναι πέρα από το τεχνικό κομμάτι που είναι συντήρηση, συνεισφέρεις και για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων, για την τήρηση των κανονισμών, ενημερώνεις τους χρήστες για διάφορα θέματα και γενικά από ότι έχω δει, έχεις αναλάβει αρκετές αρμοδιότητες. Αυτό εννοούσα.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 28 Ιούλ 2012, 05:30

οκ , χαίρομαι που έγινα κατανοητός. :)
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kestes » 28 Ιούλ 2012, 15:35

Όταν ξεκίνησε το ubuntu υπήρχαν στο χώρο του linux αρκετές και καλύτερες διανομές. Το γεγονός ότι άκουσε τα προβλήματα των χρηστων και πολλα από αυτά τα διόρθωσε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ραγδαία αυξηση του και στην μεγάλη προτιμηση των χρηστων.
Η τελευταίες εκδόσεις των διανομών linux έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο απογοητεύσει τους χρήστες τους. Δεν υπάρχει μονο στο ubuntu.gr απαντήσεις του τύπου –αυτό είναι και αμα σου αρέσει αλλιως σκασε και κολύμπα- το έχω δει και αλλού. Δυστυχώς έχει παρερμηνευτεί ο ρόλος του χρήστη των διανομών linux ο οποιος από την αρχή ετάχθει να δοκιμάζει και να σχολιάζει τα αποτελέσματα της δοκιμής του. Τωρα λοιπόν που έχει μαζευτεί αξιόλογο υλικό στις βασεις δεδομένων της κάθε εταιρείας που αφορά το hardware και τους συνδιασμους του δεν χρειαζονται πλεον τον χρηστη δοκιμαστη , αλλα ένα άλλο ειδους χρηστη,
Κύριε διαχειριστά
Επειδή το ύφος , το περιεχόμενο και η λογικη των απαντησεων σας θεωρώ ότι αντικατοπτρίζουν την λογική αυτου που αντιπροσωπευετε ,και επειδή αυτά αντιβαίνουν των πεποιθήσεων μου σε ότι αφορά αυτό που αντιπροσωπεύετε , παρακαλω διαγράψετέ με από το forum σας ομολογόντας σας ότι έκανα μεγάλο λάθος που γράφτηκα.
Γηράσκω αεί διδασκώμενος
Desktop : Amd Phenom X 4 BE 550 , Ram 4 Gb , Γραφικά Αti 5450 Χ 2 (crossfire) πανω σε Asrock 770 extreme
Debian 6 Squeeze
Netbook: Acer Aspire AO722 Amd c-60 1.0 Gb X2 με ενσωματωμενη Gpu Ati 6530 , Ram 2 GB WiFi Atheros
Voyager 12.04 dual boot με win7
kestes
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 28 Ιούλ 2012, 17:09

kestes έγραψε:Τωρα λοιπόν που έχει μαζευτεί αξιόλογο υλικό στις βασεις δεδομένων της κάθε εταιρείας που αφορά το hardware και τους συνδιασμους του δεν χρειαζονται πλεον τον χρηστη δοκιμαστη , αλλα ένα άλλο ειδους χρηστη,

Δυστυχώς χρειάζεται ακόμα ο δοκιμαστής-χρήστης, διότι βγαίνουν συνέχεια νέες συσκευές, αλλά και ενημερώνεται η αρχιτεκτονική του ελεύθερου λογισμικού.

Έχουμε νέες συσκευές για κάρτες ήχου, νεότερα μοντέλα στις κάρτες γραφικών, η εταιρία NVidia ακόμα δε δίνει τις πληροφορίες που απαιτούνται για τη δημιουργία ποιοτικών οδηγών. Από την άλλη πλευρά, ζητήματα με κάμερες έχουν επιλυθεί λόγω του UVCVideo, οι κάρτες ethernet είναι γενικά εντάξει.

Υπάρχει το BIOS που θα έπρεπε να παρέχει σωστές πληροφορίες για το υλικό για λειτουργήσει ο πυρήνας σωστά. Ωστόσο, αρκετοί κατασκευαστές δεν βάζουν καταχωρήσεις για Linux (LNX) με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί σε μερικούς η αδρανοποίηση, ή να υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα ήχου.

Για όλα αυτά στο Ubuntu γίνεται μεγάλη δουλειά μέσω του http://odm.ubuntu.com/
Εκεί μπορείς να δεις ζητήματα για
1. EFI και Ubuntu
2. Κάρτα ήχου
3. Hotkeys (Fn+...)
4. Suspend/Resume
5. Xorg

Ακόμα, από την ίδια σελίδα μπορείς να τρέξεις το LiveUSB με το FWTS, που αποτελεί ειδικό πακέτο για τον έλεγχο του BIOS. Παράγει ένα αρχείο results.log που αναλύσει τι είναι στραβό στο BIOS σου.

Υπάρχουν περισσότεροι χρήστες Ubuntu από τον αριθμό των διαφορετικών υπολογιστών. Αν ένας χρήστης ανά μηχάνημα προσφέρει το χρόνο του για να αναλύσει των υπολογιστή τους, τότε επωφελούμαστε όλοι μας.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 28 Ιούλ 2012, 17:15

kestes έγραψε:Όταν ξεκίνησε το ubuntu υπήρχαν στο χώρο του linux αρκετές και καλύτερες διανομές. Το γεγονός ότι άκουσε τα προβλήματα των χρηστων και πολλα από αυτά τα διόρθωσε έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ραγδαία αυξηση του και στην μεγάλη προτιμηση των χρηστων.
Η τελευταίες εκδόσεις των διανομών linux έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο απογοητεύσει τους χρήστες τους. Δεν υπάρχει μονο στο ubuntu.gr απαντήσεις του τύπου –αυτό είναι και αμα σου αρέσει αλλιως σκασε και κολύμπα- το έχω δει και αλλού. Δυστυχώς έχει παρερμηνευτεί ο ρόλος του χρήστη των διανομών linux ο οποιος από την αρχή ετάχθει να δοκιμάζει και να σχολιάζει τα αποτελέσματα της δοκιμής του. Τωρα λοιπόν που έχει μαζευτεί αξιόλογο υλικό στις βασεις δεδομένων της κάθε εταιρείας που αφορά το hardware και τους συνδιασμους του δεν χρειαζονται πλεον τον χρηστη δοκιμαστη , αλλα ένα άλλο ειδους χρηστη,
Κύριε διαχειριστά
Επειδή το ύφος , το περιεχόμενο και η λογικη των απαντησεων σας θεωρώ ότι αντικατοπτρίζουν την λογική αυτου που αντιπροσωπευετε ,και επειδή αυτά αντιβαίνουν των πεποιθήσεων μου σε ότι αφορά αυτό που αντιπροσωπεύετε , παρακαλω διαγράψετέ με από το forum σας ομολογόντας σας ότι έκανα μεγάλο λάθος που γράφτηκα.

@kestes
Η άποψή σου είναι σεβαστή όχι όμως και σωστή.
Σου προτείνω να διαβάσεις το http://www.dionyziz.com/howto-smart-questions-gr/ έτσι ώστε να δεις ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στο linux. (Άρθρο του 2004 που ενημερώνετε συνεχώς)
Τότε και τώρα, το γεγονός ότι οι developers ακούνε τους χρήστες, είναι προνόμιο των χρηστών, όχι υποχρέωση των developers. Δεν τους πληρώνεις εξάλλου, για να απαιτείς ;

Στο forum δεν διαγράφεται τίποτα.
2 Ubuntu 24.04.2
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 28 Ιούλ 2012, 18:45

Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά φαντάζομαι ότι ο kestes, εξέλαβε το σχόλιο του the_eye, περί των απαιτήσεων των χρηστών, αρνητικά, όπως εξάλλου έκανα και εγώ αρχικά. Το σχόλιο είναι εύκολα παρεξηγήσιμο. Πιστεύω δεν εννοούσε ότι άμα κάποιος δεν έχει τις γνώσεις να το αλλάξει τον κώδικα, απλά να κάτσει στα αυγά του, αλλά ότι αν κάποιος έχει πρόβλημα με κάτι, να το αναφέρει με τον τρόπο που πρέπει (launchpad κλπ) ώστε να διορθωθεί και να υπάρξουν βελτιώσεις, αλλιώς ότι και να σχολιάσει κάποιος χωρίς τεκμηρίωση, μόνο σε ανούσιες διαφωνίες θα οδηγηθούμε.

Όπως το βλέπω εγώ τώρα, ο the_eye αναφέρθηκε στους ανούσιους σχολιασμούς και δήθεν εκβιασμούς του τύπου: "Το Unity είναι χάλια, φτιάχτε το ή βάζω windows πάλι", που όχι μόνο όπως πολύ σωστά ανέφερε ο the_eye, δεν έχουν κανένα συμπέρασμα, αλλά δείχνει ασέβεια προς τους developers που δούλεψαν χωρίς καμία αμοιβή και υποχρέωση για να παράγουν έργο που θα ικανοποιήσει τους χρήστες.

Άμα δεν ήταν έτσι τα πράγματα και όντως ίσχυε η "λογική": "δεν μπορείς να το αλλάξεις, μην γκρινιάζεις", τότε αυτό το forum δεν θα είχε κανέναν λόγο ύπαρξης.
Όσοι χρήστες εδώ πέρα προσφέρουν βοήθεια και λύσεις στα προβλήματα δεν έχουν υποχρέωση να το κάνουν, το κάνουν για την ικανοποίηση της προσφοράς στον χρήστη και στο λειτουργικό με σκοπό την εξέλιξή του και για τις αρχές στις οποίες βασίζεται η φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ. :)
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 31 Ιούλ 2012, 17:45

the_eye έγραψε:
Dimitrios.gr έγραψε: μια κάρτα γραφικών των 700 Ε για τρέξει λινουξ

Τώρα αυτά τα γράφεις για να δημιουργήσεις flame ; Που το βασίζεις αυτό ;
Σχεδόν όλες (90%) οι oboard κάρτες τρέχουν unity 3D.
Ο atom τις υπογραφής μου με την Intel N10 τρέχει μια χαρά Unity 3D !

Dimitrios.gr έγραψε:Για την ευχρηστία όλα είναι σχετικά. Οπότε δεν νομίζω ότι θέλει ανάλυση.

Dimitrios.gr έγραψε:ωστόσο κατα πόσο το UNITY και το gnome 3 έχουν γίνει ποιο βαριά λόγο των εφε και κατα πόσο χρειάζεται μια κάρτα γραφικών των 700 Ε για τρέξει λινουξ

Ειρωνικό τόνο είχα για τον αρθρογράφο ποιητή παραπάνω ..... :P

γι αυτο έβαλα και τον αριθμο τον 700 Ε .... αλλα έπρεπε να το κανω 1000 όσο έχουν οι πατάτες της ιντελ ....... :D
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 07 Αύγ 2012, 00:42

Δε νομίζω ότι μπορώ να το σχολιάσω εμπεριστατωμένα, γιατί είναι ελαφρώς άναρχο, σαν αράδιασμα εντυπώσεων.
Έτσι ένα δυό σημεία που μου τράβηξαν την προσοχή. Όσον αφορά στο gnome shell γιατί αυτό μάλλον εννοεί όταν μιλάει για gnome 3, όντως θέλει 3d επιτάχυνση, οπότε σε κάποιες αδύναμες κάρτες μπορεί να μην τρέχει. Ως προς τη χρηστικότητα όμως, παραβλέπει ότι με μια απλή κίνηση του ποντικιού αριστερά εμφανίζονται προεπισκοπήσεις όλων των ανοιχτών παραθύρων και όλων των ενεργών επιφανειών εργασίας. Ούτε καν κλικ, μια κίνηση προς τα αριστερά.
Ως προς το unity δε θα μπω σε περαιτέρω σχόλια μιας και τα έχω γράψει επανειλημμένως, επιγραμματικά δε με βολεύει και αυτό βεβαίως είναι εντελώς υποκειμενικό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων